Як позбутися від масного блиску шкіри

Навіть сухий тип шкіри може бути схильним до жирності, наприклад, в T-зоні. Повністю масний тип засмучує власниць регулярними висипами аж до утворення акне. Не тішить і блискуча «плівка» на обличчі, яку часто складно приховати косметикою. Давайте розберемося з причинами жирного блиску і позбудемося його назавжди.

Причини жирності шкіри

Сальні залози працюють у всіх з різною інтенсивністю. Для нормальної шкіри характерне утворення шкірного сала тільки на деяких ділянках, а для жирної — майже по всьому обличчю. Секреція змішується з пилом, відмерлими частинками шкіри, що призводить до закупорювання пор і запалень.

Жирне обличчя виглядає неестетично, але це найменша з проблем. Закупорені пори — прямий шлях до чорних цяток. Якщо пора не може виділяти секрет, виникають підшкірні запалення. Найнеприємнішою проблемою стає акне: воно здатне залишити на обличчі шрами.

Найбільше від масності обличчя страждають підлітки — через гормональну перебудову шкіра перестає виглядати так само мило і привабливо, як дитяча.

Однак у дорослих шкіра може виділяти багато секрету з інших причин:

  • неправильний догляд;
  • гормональні порушення;
  • зайва вага;
  • харчування з великою кількістю гострого, жирного, солодкого;
  • клімат, навколишнє середовище;
  • спадковість.

Проблеми з гормонами коригує тільки лікар! Але якщо зі здоров’ям все гаразд, то усунути жирний блиск можна косметичними засобами. І, звичайно, не зловживати неправильної їжею, відмовитися від шкідливих звичок і підібрати хороший догляд.

Якщо ви володарка жирного типу шкіри і вже встигли настраждатися через особливості, згадайте про плюси. Шкіра жирного типу довше залишається молодою, тому що не схильна до утворення зморшок. Також на ній є захисна плівка, яка перешкоджає випаровуванню вологи. Тому нехай вас радує перспектива продовженої молодості.

Лайфхак для швидкого усунення жирного блиску

Власниці жирної шкіри стикаються з тим, що через кілька годин після завершення мейк-апу обличчя починає блищати. З часом блиск проступає навіть через кілька шарів матуючих засобів. Як швидко його усунути:

  1. Використовуйте матуючу пудру без пігменту замість тонального крему. Крем має жирну текстуру, що не корисно для пор. А пудра створить захисний бар’єр, який «вбере» шкірне сало. Також можна «запекти» макіяж в проблемних зонах кількома порухами косметичної кисті, з нанесеною на неї пудрою.
  2. Носіть із собою матуючі серветки. Вони дозволять прибрати блиск всього за кілька секунд. Підійде, якщо ви користуєтеся переважно сухими продуктами.
  3. Наносьте фіксатор до макіяжу. У його складі є підсушуючі компоненти, які трохи зменшать секрецію сальних залоз.
  4. Вмийтеся звичайним милом. Воно не містить зволожуючих компонентів, тому буде варіантом експрес-підсушування. Але часто користуватися цим лайфхаком не варто: ви просто пересушите шкіру.

Ці рекомендації прибирають симптоми, але не вирішують основну проблему. Головне в боротьбі з жирним блиском — вибрати відповідний догляд.

Кращі засоби для усунення жирного блиску обличчя

Косметологи рекомендують двоетапний догляд: очищення обличчя від шкірного сала і зволоження. Так, навіть жирну шкіру не можна пересушувати! Вона відповість ще більшою секрецією і більш щільною плівкою на обличчі.

Перший крок — глибоке очищення

Використовуйте засоби без парабенів і спирту. 1-2 рази на тиждень робіть масаж скрабом EO Laboratorie з екстрактом імбиру і натуральним відлущуючим компонентом — кісточками абрикоса. На комбінованій шкірі скраб застосовують не частіше 1 разу на тиждень, можна обмежитися проблемними зонами.

Крок другий — комплексний догляд

Догляд за шкірою просто забезпечити за допомогою масок і натуральних олій. Рекомендуємо Mr.Scrubber Pore Minimizing Clay Mask — нормалізує виділення себума, заспокоює запалення і відновлює водно-жировий баланс.

Інтенсивна маска для жирної шкіри Naobay підходить для жирної та комбінованої шкіри завдяки складу: екстракт лимона, малини, масло тигрового горіха і каолін. Наносьте маску на чисту шкіру, залиште на 7-10 хв. Вона прекрасно очищує шкіру, нормуючи виділення шкірного сала, і видаляє ороговілі клітини. Після процедури шкіра матова, пори звужені — те, що потрібно, для масного типу.

Маска Dermacol Acne Clear Mask має миттєвий ефект. Основний компонент цинцидон зменшує вироблення себума. Зникає жирний блиск, запалення зменшуються. Регулярне застосування дозволить зробити шкіру матовою і запобігти появі акне. Використовувати маску треба за необхідністю, коли шкіра рясно масніє.

Завершіть догляд зволожуючим крем-гелем з легкою текстурою. Жирні продукти протипоказані, оскільки вони забивають пори. Відмінний варіант — крем Clinians HYDRA PLUS з огірком і водою зеленого чаю. Гель легко всмоктується, не залишаючи плівки і жирних плям. Нанесіть невелику кількість до повного вбирання на очищену шкіру.

Що покласти в косметичку для екстреного усунення блиску

У якості швидкого «помічника» в усуненні жирного блиску підійде міст для жирної шкіри від ЯКА. Продукт — ідеальне рішення для жирної шкіри: підсушує, охолоджує і живить. Його можна наносити і поверх макіяжу, і на очищену шкіру.

Не забувайте про матуючі серветки. У них не сильна здатність до вбирання жиру, що непогано підходить для холодної пори року, коли шкіра виділяє не так багато сала. У спекотну погоду краще взагалі відмовитися від тонального крему, замінивши його на кушон або рисову пудру.

Якщо проблема жирної шкіри не пов’язана з ендокринною системою або спадковістю, з нею можна боротися косметичними засобами. В інших випадках догляд тільки зменшить проблему, але не вирішить її. Тому обов’язково перевірте своє здоров’я у лікаря, якщо жоден засіб не може позбавити вас від рясного жирного блиску на обличчі.

Крем-гель для обличчя Clinians HYDRA PLUS зволожуючий матуючий для комбінованої та жирної шкіри

366.00
Купити

Маска для обличчя Mr.Scrubber Pore Minimizing Clay Mask для звуження пор для жирної та проблемної шкіри

199.00
Купити

Скраб для обиччя EO Laboratorie Глибоке очищення для проблемної та жирної шкіри

170.00
Купити

Маска для обличчя Naobay Інтенсивна для жирної шкіри

749.00
Купити

Міст для жирної шкіри обличчя ЯКА Кліматична косметика

96.00
Купити

Стягуюча маска для обличчя Dermacol Acne Clear Mask для жирної, комбінованої і проблемної шкіри, схильної до акне

122.00
Купити
20 Січня / 2021 Догляд за обличчям

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Таисия

    Дуже хочу отримати такий подарок.Ваш магазин обожнюю

  2. Маша

    Маю проблемну шкіру, дуже швидко жирніє(

  3. Неля

    Справжня знахідка і must have будь- якої косметички!

VISUAL by EVA