Вибираємо спрей для обличчя на літо: як, який і для чого?

Сухе літнє повітря, активні сонячні промені та пересушені кондиціоновані приміщення — те ще випробування для нашої шкіри. У спекотну погоду, особливо коли стовпчик термометра перевалює за +30°, їй так не вистачає зволоження, відчуття свіжості та захисту від несприятливих умов. Особливо, якщо живеш у бетонному мегаполісі. Власне, це одна з причин, через яку створювалися такі популярні засоби, як спреї для обличчя.

Влітку для нашої шкіри вони просто як довгоочікуваний ковток прохолодного лимонаду або айс-кави в спекотний день. А ще — зволоження, наповнення корисними компонентами, поліпшення кольору обличчя, усунення дискомфорту і приємна свіжість. Давай разом розберемося, якими бувають спреї для обличчя, як, з якою метою і який міст вибрати, а ще розглянемо, що таке термальна вода і в чому її особливості. І, звичайно ж, ми підготували 12 чудових продуктів для найрізноманітніших завдань.

1-Вибираємо-спрей-для-обличчя

Цікаво на тему: Літні активи: 28 засобів для догляду за шкірою і волоссям

Спреї для обличчя: для чого потрібні та в чому їхні фішки?

Засоби для обличчя у форматі спрею належать до додаткового догляду, що, втім, не заважає їм справлятися з конкретними цілями. Маючи характерний склад і призначення, вони дозволяють вирішувати найрізноманітніші завдання. Місти для обличчя можуть:

  • зволожувати та відновлювати гідроліпідний баланс;
  • заспокоювати реактивну або чутливу шкіру, (особливо після засмаги, гоління або агресивних beauty-процедур);2-Спреї-для-обличчя
  • стимулювати процеси регенерації та місцевий імунітет;
  • тонізувати, освіжати й охолоджувати (на літо просто ідеально!);
  • забезпечувати антибактеріальний ефект для проблемної шкіри, а також підтримувати ефективність засобів від прищів і висипань;3-Спреї-для-обличчя
  • чинити освітлювальну дію, вирівнювати тон обличчя, боротися з небажаною пігментацією;
  • захищати від ультрафіолету і негативних чинників довкілля.

Цікаво на тему: 9 порад щодо догляду за шкірою обличчя влітку

Тобто, доповнивши таким продуктом свою рутину, можна не просто освіжатися впродовж дня, а й посилити дію своїх доглядових засобів. Але у містів для обличчя є ще пара класних бонусів. По-перше, такі спреї здебільшого можна наносити безконтактно — просто розпилюєш склад на обличчя і шию просто з упаковки (щоправда, це часто не стосується сонцезахисних продуктів). Не потрібні ватяні диски або тим більше нанесення руками, що робить їхнє використання максимально гігієнічним. По-друге, їх зручно брати з собою, щоб освіжити шкіру протягом дня.

Шукай EVA Blog в Instagram

Склади та властивості містів для обличчя

Вище ми ознайомилися з можливостями спреїв для обличчя. Давай тепер розглянемо, які активні компоненти найчастіше присутні в тому чи іншому виді містів.

  • Зволожувальні — містять гідратаційні інгредієнти, такі як гіалуронова кислота, екстракт алое і гліцерин. Вони призначені для зволоження сухої та зневодненої шкіри, а також надають їй м’якості та еластичності.
  • Засоби, що освіжають — часто доповнюються екстрактами ментолу, м’яти, евкаліпта або квітковою водою, які створюють відчуття прохолоди та свіжості. Вони ідеальні для застосування протягом дня для того, щоб освіжити шкіру і зміцнити шкірний бар’єр.4-Склади-та-властивості-містів-для-обличчя
  • Спреї, які тонізують — містять інгредієнти (наприклад, ніацинамід), що сприяють звуженню пор і поліпшенню тонусу шкіри. Вони допомагають балансувати вироблення себума, що актуально для комбінованої, жирної та проблемної шкіри, роблять її більш матовою і зменшують блиск.
  • Заспокійливіпантенол, пребіотики, екстракт огірка, центелли, календули та ромашки в їхньому складі допомагають зняти подразнення, почервоніння й усунути відчуття стягнутості на чутливій або сухій шкірі.5-Склади-та-властивості-містів-для-обличчя
  • Антибактеріальні — збагачені екстрактом зеленого чаю, олією чайного дерева, саліциловою та іншими кислотами, вони ефективні в антиакне догляді, знімають запальні процеси, оновлюють і активують шкірний імунітет.
  • Захисні — мають у складі SPF-фільтри або антиоксиданти, які захищають від шкідливого впливу ультрафіолету і вільних радикалів, а також допомагають запобігти фотостарінню шкіри й появі пігментних плям.

Цікаво на тему: Як зберегти здоров’я і пружність шкіри влітку

У цьому списку не вистачає лише одного засобу — термальної води. Цей продукт відрізняється від описаних вище різновидів спреїв, тому на ньому ми зупинимося докладніше.

Що таке термальна вода?

Отже, термальна вода стоїть осібно від більшості містів для обличчя. У чому її особливості?

6-Що-таке-термальна-вода

Фішка цього засобу полягає в тому, що він складається з води, яка видобувається з глибин геотермальних або гарячих джерел. Тих самих, які споконвіку відвідують люди для оздоровлення, розслаблення і поліпшення загального самопочуття. Які компоненти та мінерали роблять термальну воду корисною для шкіри:

  • магній — має заспокійливі властивості, знижує подразнення і запалення шкіри, сприяє її загоєнню;
  • кальцій — зміцнює клітинні структури, допомагає зберігати пружність і еластичність;
  • калій — підтримує гідроліпідний баланс, робить шкіру більш м’якою і гладкою;
  • натрій — підвищує гідратацію, допомагає утримувати вологу в клітинах, сприяє зменшенню сухості;7-Що-таке-термальна-вода
  • селен — забезпечує антиоксидантну дію, захищає шкіру від вільних радикалів і запобігає передчасному старінню;
  • кремній — сприяє зміцненню сполучної тканини, підвищує пружність і еластичність;
  • марганець — бере участь у процесах оновлення клітин, сприяє регенерації та загоєнню шкіри.

Цікаво на тему: Додатковий догляд за обличчям від українських брендів

За концентрацією мінералів термальну воду поділяють на дві категорії — ізотонічна та гіпертонічна. У чому їхні відмінності:

8-Що-таке-термальна-вода

  1. Ізотонічна вода має близьку до крові концентрацію мінералів і солей. Тобто, за своїми характеристиками вона схожа на внутрішньоклітинну рідину нашого організму. Вона має більш м’який і ніжний вплив, підходить для чутливої, сухої та схильної до подразнень і алергії шкіри.
  2. Гіпертонічна, своєю чергою, містить вищу концентрацію мінералів і солей, ніж ізотонічна. Це робить її більш щільною і насиченою. Така вода зазвичай використовується для інтенсивного зволоження та живлення шкіри, особливо в умовах підвищеної сухості або після тривалого впливу агресивних чинників довкілля.

Як можна використовувати спрей для обличчя і термальну воду

Термальні води та місти для обличчя можна «експлуатувати» найрізноманітнішими способами залежно від бажаного ефекту. Як саме:

9-Як-можна-використовувати-спрей-для-обличчя-і-термальну-воду

  1. Розпилюй спрей після очищення шкіри перед зволоженням — засіб нівелює вплив водопровідної води, тонізує, а також посилить дію активних компонентів у подальшому догляді.
  2. Нанось засіб протягом дня, коли тобі не вистачає зволоженості. Особливо в літній і зимовий період, коли повітря в приміщеннях пересушене кліматичною технікою. Носи його з собою в сумці, адже багато містів підходять для розпилення просто поверх макіяжу. Щоб дізнатися, чи можна обраний тобою засіб так використовувати, уважно вивчи інструкцію від виробника.10-Як-можна-використовувати-спрей-для-обличчя-і-термальну-воду
  3. Якщо потрібно швидко заспокоїти або відновити шкіру, просочуй складом ватний диск і прикладай до проблемної зони, роблячи своєрідний патч. Так можна «рятувати» не тільки потрібні ділянки на обличчі, а й на тілі.
  4. Більшість подібних продуктів можна використовувати як праймер і фіксатор для макіяжу. Просто розпилюй міст перед нанесенням декоративних продуктів і по завершенню — твоя шкіра буде більш зволоженою, а макіяж лягатиме рівніше і триматиметься довше.
  5. А ще можна заморожувати засіб в маленьких формочках для льоду і вранці протирати обличчя — це допоможе додатково зменшити набряклість і тонізувати шкіру.

Цікаво на тему: Що таке пептиди та навіщо вони потрібні в косметиці

ТОП-12 містів і термальних вод для літнього догляду

Прочитавши про переваги та використання спреїв для обличчя, ти, напевно, здивувалася, чому у твоїй рутині досі немає подібного засобу. І, щоб виправити це упущення, ми підготували для тебе 12 гідних містів і термальних вод, які прокачають твій догляд і допоможуть легше переносити спекотну пору року.

13-ТОП-12-містів-і-термальних-вод-для-літнього-догляду

Спреї для обличчя для різних завдань і типів шкіри

Назва Дія Країна Активні компоненти
Salcura Antiac Activ Liquid Spray – проти акне;

– заспокоєння..

Великобританія – вітамін A та E;

– екстракт чайного дерева, лаванди та ромашки.

Novexpert Brume Perfection Eclat Perfect Glow Mist – зволоження;

– проти пігментації.

Франція – пребіотики;

– екстракт бурих водоростей.

Apis Synbiotic Home Care Face Mist – зволоження;

– захист.

Польща –  про- та пребіотики;

– гліцерин;

– саліцилова кислота.

Revuele Aqua Spray Cooling – охолодження;

– зволоження.

Болгарія – екстракт ментолу;

– пребіотики.

A-Derma Cytelium Drying Spray Soothing – зволоження;

– заспокоєння.

Італія – оксид цинку;

– екстракт вівса.

Payot My Payot Brume Eclat Anti-Pollution Revivifying Mist – тонізація;

– зволоження.

Франція – гіалуронова кислота;

– екстракт годжі.

Salcura Antiac Activ Liquid Spray

07 Salcura Antiac Activ Liquid Spray (162)

Не спроста Salcura Antiac Activ Liquid Spray відзначився премією Best Acne Product. Маючи в складі екстракти ромашки, чайного дерева, обліпихи та лаванди, олію розмарину, евкаліпта і перцевої м’яти, а також вітаміни Е та А, міст чинить потужну антибактеріальну дію, допомагає впоратися з акне, запаленнями та слідами від них. Спрей стимулює процеси регенерації, заспокоює і стане чудовим продуктом у догляді за чутливою і проблемною шкірою.

Novexpert Brume Perfection Eclat Perfect Glow Mist

08 Novexpert Brume Perfection Eclat Perfect Glow Mist (115)

Шукаєш дієвий спрей, який допоможе впоратися з небажаною пігментацією? Зверни увагу на Novexpert Brume Perfection Eclat Perfect Glow Mist. Формула спрею збагачена пребіотиками, олією насіння баланітеса, екстрактом бурих водоростей і гідролізатом протеїнів пшениці. Разом ці компоненти активують вироблення природних білків, що перешкоджають появі пігментації, вирівнюють колір обличчя і зволожують шкіру.

Цікаво на тему: 12 найкращих брендів корейської косметики

Apis Synbiotic Home Care Face Mist

09 Apis Synbiotic Home Care Face Mist (91)

Зволоження, захист і зміцнення шкіри — такий ефект забезпечує спрей Apis Synbiotic Home Care Face Mist. У його складі міститься комплекс про- і пребіотиків, олія бабассу, гліцерин і саліцилова кислота. Завдяки добре продуманій формулі засіб підтримує гідроліпідний баланс і насичує шкіру вологою, а також допомагає отримати рівний колір обличчя. Крім цього, міст можна використовувати не тільки після очищення, але також під або поверх макіяжу.

Revuele Aqua Spray Cooling

10 Revuele Aqua Spray Cooling (81)

Погано переносиш спеку і шукаєш спосіб, як освіжити шкіру з користю? Придивися до бюджетного охолоджувального спрею Revuele Aqua Spray Cooling. У його основі — очищена морська і джерельна вода з екологічно чистих регіонів Франції, збагачена кремнієм і магнієм, а також екстрактом ментолу і пребіотиками. Усього кілька розпилень — і твоя шкіра отримає заряд бадьорості, зволоження, тонізації та приємної прохолоди! Те, що потрібно на літо!

A-Derma Cytelium Drying Spray Soothing

11 A-Derma Cytelium Drying Spray Soothing (57)

Чи можуть місти бути ефективними від подразнень? Звичайно, якщо йдеться про Cytelium Drying Spray Soothing від італійського бренду A-Derma. Маючи в складі оксид цинку, екстракт вівса і крохмальний гідролізат, спрей відмінно заспокоює шкіру, підвищує її захисні функції, а також пом’якшує і зволожує. Міст підходить для використання як на обличчі, так і на тілі, а ще не має вікових обмежень і підходить навіть для малюків.

Payot My Payot Brume Eclat Anti-Pollution Revivifying Mist

12 Payot My Payot Brume Eclat Anti-Pollution Revivifying Mist (51)

Один спрей — безліч застосувань! Payot My Payot Brume Eclat Anti-Pollution Revivifying Mist має у складі екстракти суперфудів (ягід годжі та асаї) і водоростей, а також гіалуронову кислоту, які забезпечують зволожувальну, антиоксидантну та захисну дію. Міст-димка освіжає шкіру, зміцнює та захищає від негативних чинників довкілля. Засіб подарує заряд бадьорості протягом дня, а також може використовуватися для фіксації макіяжу.

Спреї з SPF: must-have на літо!

Сонцезахисні місти ми виділили окремо, оскільки в літню пору вони стають дуже популярними. Якщо не хочеш відчувати на обличчі «жирний млинець» (побічний ефект багатьох класичних санскринів), обирай спрей з SPF. З трьома з них ми тебе познайомимо.

Важливо: Багато виробників рекомендують наносити сонцезахисні спреї не одразу на обличчя, а розпилювати його на долоні й тільки потім розподіляти по шкірі. Так мінімізується шанс вдихнути активний склад, а також уберігає від потрапляння в очі.

Bioderma Photoderm Max Spray

04 Bioderma Photoderm Max Spray (610)

Спрей Photoderm Max Spray від Bioderma гарантує максимальний ступінь захисту (SPF 50+) і підходить як для обличчя, так і для тіла. Засіб має легку текстуру, не залишає слідів, жирного блиску і не обтяжує. А ще спрей безбарвний і підходить як для дорослої, так і для дитячої шкіри.

Цікаво на тему: 24 найкращі засоби від гіперпігментації

Uriage Bariesun Spray Sans Parfum

05 Uriage Bariesun Spray Sans Parfum (357)

Шукаєш максимально непомітний санскрін для обличчя у форматі спрею? Обирай Uriage Bariesun Spray Sans Parfum. Забезпечуючи високий ступінь захисту SPF 50, формула продукту заснована на термальній воді, завдяки чому він має текстуру флюїду, легко наноситься, не залишаючи слідів, липкості або зрадницького блиску. Крім захисту від сонця засіб уберігає шкіру від зневоднення, нівелює дію вільних радикалів і стимулює процеси регенерації.

La Roche-Posay Anthelios Invisible Spray

06 La Roche-Posay Anthelios Invisible Spray (249)

Так само як і в спреї від Uriage, склад La Roche-Posay Anthelios Invisible Spray базується на основі термальної води. Збагачений антиоксидантами, продукт вберігає не тільки від ультрафіолету, а й від інфрачервоного випромінювання та негативних чинників довкілля. Формула пройшла дерматологічні дослідження і рекомендована для використання всім типам шкіри, включно з реактивною і чутливою.

Термальна вода: ТОП-3 засоби

Avene Eau Thermale Water

01 Avene Eau Thermale Water (1091)

Для виробництва Eau Thermale Water космоцевтичний бренд Avene використовує термальну воду з гірського регіону Севенн, який розташований на півдні Франції. Завдяки природному складу без ароматизаторів і консервантів, продукт здатний відновити та заспокоїти реактивну й чутливу шкіру, зняти симптоми алергічної реакції або подразнення після гоління, а також зменшити попрілості в малюків. Багата натуральними мінеральними компонентами, термальна вода Avene універсальна, підходить для будь-якого віку, типу шкіри, а ще для обличчя і для тіла.

Цікаво на тему: Що таке антистрес-косметика і для чого вона потрібна

Vichy Mineralizing Thermal Water

02 Vichy Mineralizing Thermal Water (1073)

Маючи вулканічну природу, термальна вода Vichy Mineralizing Thermal Water збагачена 15 мінералами, які насичують вологою, зміцнюють, заспокоюють і зменшують почервоніння. Утім, засіб підходить не лише для експрес-зволоження та отримання жаданого заряду бадьорості, а й також для фіксації макіяжу. Застосовуй спрей у будь-яку пору дня, коли відчуваєш, що твоїй шкірі бракує зволоженості, а також коли хочеш позбутися відчуття стягнутості, подразнення та інших неприємних відчуттів.

Gamarde Spring Water

03 Gamarde Spring Water (834)

Ще один термальний засіб родом із Франції в нашій добірці – Gamarde Spring Water. Мінеральний комплекс у його складі ефективно знімає запалення, подразнення і дискомфорт, сприяє відновленню захисного бар’єра, живить, підвищує пружність і рівень зволоженості. Натуральний веганський склад робить Spring Water чудовим продуктом для догляду за тілом та обличчям, а також може бути застосований для чутливої та реактивної шкіри.

А ти вже використовуєш спреї або термальну воду у своєму догляді? Поділишся з нами враженнями про своїх фаворитів?

Читай також:

17 Квітня / 2024 Догляд за обличчям

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Валерій

    Думаю, зволожуючий спрей, це дуже класно!

Рекомендовані статті
VISUAL by EVA