Сонцезахисні засоби: види, особливості та як вибрати

З настанням теплих днів ми все частіше намагаємося вибиратися в парки, на пляжі й загалом більше часу проводити на свіжому повітрі, купаючись у променях сонечка. Однак варто розуміти, що така сильна любов до сонця не є взаємною. Всім добре відомий той факт, що ультрафіолетове випромінювання негативно позначається на стані шкіри, але ми часто не надаємо цьому великого значення і дуже даремно…

Час читання: 3 хвилини та чашечка зеленого чаю 🍵

статья доступна на русском языке

Сонцезахисні засоби: види, особливості та як вибрати

Незалежно від пори року, у вашому щоденному догляді завжди має бути сонцезахисний крем (санскрін). Чому він такий важливий, як його вибрати і як правильно використовувати – про все це і не тільки поговоримо в цій статті. А поки ви ще не занурилися в інформаційний потік, не забудьте поставити вподобайку ❤

Як сонце впливає на шкіру

Сонячне світло потрапляє на поверхню Землі у вигляді семи різних променів (хвиль). Найнебезпечнішим для людини є ультрафіолетове (УФ) світло, а саме UVA і UVB промені.

На весь діапазон ультрафіолетового випромінювання припадає лише 5% UVB променів. Вони залишають на вашій шкірі не тільки красиву бронзову засмагу, а й також часто стають причиною сонячних опіків і появи злоякісних новоутворень.

Якщо говорити про промені UVA, то вони займають приблизно 95% від загальної кількості ультрафіолету. Цей вид випромінювань здатний проникати в глибші шари епідермісу і викликати ознаки передчасного старіння.

Як сонце впливає на шкіру

Ви можете тривалий час абсолютно не помічати, як ці два види УФ-випромінювання впливають на шкіру. Але саме в цьому і полягає підступність любові до сонячних ванн. Що ж відбувається з епідермісом:

  • руйнуються волокна колагену й еластину;
  • пошкоджується ДНК клітин;
  • активізується процес фотостаріння;
  • з’являються пігментні плями та ластовиння;
  • підвищується ризик розвитку раку.

Саме тому дерматологи наполегливо рекомендують щодня використовувати сонцезахисну косметику. Так-так, саме щодня, адже сонячна активність зберігається цілий рік.

Цікаво по темі: Як зберегти здоров’я і пружність шкіри влітку

Вибираємо ідеальний санскрін

Перший і найважливіший критерій вибору – надійний захист від сонця. Забезпечити його не так вже й складно, потрібно лише звернути увагу на деякі особливості того чи іншого санскріну. А щоб вам було легше визначитися з придбанням, EVA Blog підготував невелику шпаргалку.

Усе про SPF-фільтр

Усе про SPF-фільтр

SPF (sun protection factor) у дослівному перекладі означає “сонцезахисний фактор”. Чим вище його індекс, тим краще захист від згубного впливу УФ-променів. Сьогодні на полицях магазинів можна знайти засоби з такими SPF-факторами:

  • SPF 10 – блокує близько 90% UV-променів;
  • SPF 15 – блокує близько 93% UV-променів;
  • SPF 30 – блокує близько 97% UV-променів;
  • SPF 50 – блокує близько 98% UV-променів;
  • SPF 100 – блокує близько 99% UV-променів.

Напевно, ви вже встигли звернути увагу, що на пакуванні корейських і японських санскрінів трохи інші позначення. Рівень захисту від сонця маркується літерами “PA”, де:

  • PA + – невисокий ступінь захисту.
  • PA ++ – помірний.
  • PA +++ – високий.
  • PA ++++ – найвищий.

Усе про SPF-фільтр -1
Віддавати перевагу краще засобам з SPF-фактором не нижче 30, у випадку з корейською та японською косметикою – PA ++.

Для вікової шкіри, шкіри з пігментацією або під час проведення певних косметичних процедур, які підвищують фоточутливість шкірного покриву, краще віддати перевагу санскрінам з SPF 50+/PA +++.

Також перед придбанням цих засобів звертайте увагу на те, щоб у них був широкий спектр захисту (можливість протистояти впливу UVA і UVB променів).

Цікаво по темі: Денний крем для обличчя з SPF: який і навіщо

Хімічний чи натуральний?

Хімічний чи натуральний?

Умовно розділити всі сонцезахисні креми можна на два типи: хімічні та натуральні (мінеральні). Ось тільки не потрібно відразу відкидати перший варіант через назву. Обидва засоби зарекомендували себе однаково добре, але в кожного є свої особливості. Розглянемо кожен із них.

  1. Хімічний фільтр. Вбирається у верхній шар шкіри й працює за принципом поглинання ультрафіолетових променів. Ключовою особливістю є легка текстура, тому санскріни з хімічними фільтрами в основному призначені для обличчя. Наносити засіб необхідно приблизно за пів години до виходу на вулицю, оскільки він має встигнути проникнути в шкіру.
  2. Натуральний (мінеральний) фільтр. Залишається на поверхні епідермісу, створюючи захисний бар’єр і відбиваючи УФ-промені. До мінусів можна віднести білу плівку, яка залишається на шкірі після нанесення засобу.

З цим пунктом розібралися, можемо рухатися далі.

Вибираємо зручний формат

Вибираємо зручний формат

А пам’ятаєте, коли можна було купити санскрін тільки у вигляді крему…? Сьогодні виробники дають можливість вибрати для себе найбільш підходящий формат:

Для ще більшої зручності SPF фільтри з’явилися в складі доглядової та декоративної косметики. Тепер вам не потрібно купувати окремо два засоби. Зручно ж!

Лінія магазинів EVA фейсбук

Не забуваємо про тип шкіри

Це, мабуть, один з найважливіших критеріїв вибору, адже крім надійного захисту від сонячної активності потрібно ще враховувати й потреби шкірного покриву.

Жирна і проблемна шкіра.  В цьому випадку не підійдуть кремоподібні густі засоби, навпаки, перевагу слід надавати легким текстурам із матувальним ефектом. Гарним вибором стануть такі санскріни:

Жирна і проблемна шкіра

Цікаво по темі: Як позбутися прищів та шрамів від них в домашніх умовах

Суха та чутлива шкіра. Цей тип епідермісу вимагає особливого підходу до вибору санскріну. Насамперед потрібно потурбуватися про додаткове зволоження і заспокоєння. Тому ваш вибір – гіпоалергенні склади й бажано без ароматизаторів.

Суха та чутлива шкіра

Комбінована шкіра. Особливість комбінованої шкіри полягає в тому, що вона поєднує в собі як сухі ділянки епідермісу, так і Т-зону з активним синтезом себума. Потрібно підбирати засіб зі зволожувальним ефектом, але при цьому з нещільною текстурою. Щоб зволожити сухіші ділянки шкіри, попередньо можна нанести денний крем. А що ж можемо порадити ми:

Комбінована шкіра

Нормальна шкіра. Людям із даним типом епідермісу підійдуть будь-які санскріни. Тож вам залишається лише вибрати зручний формат (крем, спрей, молочко тощо).

Нормальна шкіра

Як часто потрібно оновлювати санскрін протягом дня

Як часто потрібно оновлювати санскрін протягом дня

Щоб ваше перебування на сонці було максимально безпечним, потрібно кожні дві години повторно наносити сонцезахисну косметику на поверхню шкіри. Чому так? Ефективність цих косметичних засобів поступово знижується, це пов’язано з тим, що епідерміс активно виділяє себум і піт, змиваючи той самий захисний шар. А якщо ви вирішите відвідати пляж або басейн, то в такому разі санскрін ще швидше змиється зі шкіри. Тому так важливо не забувати регулярно оновлювати захисний шар.

Цікаво по темі: Себум шкіри: що це таке та як регулювати його вироблення?

Чим відрізняється санскрін для обличчя і для тіла

Чим відрізняється санскрін для обличчя і для тіла

Насправді немає жодної різниці, хіба що тільки в розмірі пакування. Для щоденного використання в більш прохолодну пору року, звичайно ж, краще придбати окремий санскрін для обличчя з урахуванням потреб вашого епідермісу. Влітку ж, коли відкритих ділянок тіла більше, потрібно серйозніше підійти до питання захисту епідермісу від УФ-променів, придбавши універсальний засіб або ж окремий для обличчя і тіла.

І наостанок хочеться ще раз зробити акцент на тому, що сонцезахисна косметика – це обов’язковий продукт у вашому щоденному догляді. Любіть свою шкіру, доглядайте за нею правильно, щоб вона сяяла молодістю, красою і здоров’ям!

Читайте також:

5 Червня / 2023 Догляд за обличчям

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Катерина Малюга

    “Вбирається у верхній шар шкіри й працює за принципом поглинання ультрафіолетових променів”. Питання: а що далі? Як виводиться? На що ще впливає? Деякі фільтри мають такі функції, що більше шкодять, ніж захищають…. Хотілося б окрему статтю про детальний огляд корисних і шкідливих фільтрів.

  2. Вікторія

    Гарна стаття все доступно пояснено . Використовую крем з spf постійно на протязі року ,змінюю тільки від сезону .

  3. Віка

    SPF це дуже важливо

  4. Олена

    Дякую за статтю, спф мінімум 50 завжди ношу у сумочці!

  5. Чижик

    Корисна стаття, хоча я зазвичай проводжу літо під кондиціонером вдома, але несумнінно треба мати про собі на випадок виходу!

  6. Діана

    Обираю засоби тільки з високим спф, і неважливо це крем або декоративка)

  7. Анастасія

    Завжди користуюсь спф кремом! Неважливо зима то, чи літо. Пасмурно чи сонячно! Захист від сонечка – запорука здорової та молодої шкіри☺️

  8. Дар'я

    Можу не нафарбуватися, але санскрін то святе) цікава стаття)

  9. Альона

    Користуюсь кремом з SPF 80 на обличчя та SPF 30 на тіло за необхідності.

  10. Лєра

    Дуже актуальна стаття

  11. Оксана

    Дякую за корисну інформацію, хотілось би дізнатися із яким найбільш гарним складом можна придбати спф?

  12. Олександра

    Завжди користуючись кремом з СПФ захистом. Невід’ємна частина макіяжу в усі пори року. Дякую за корисну статтю.

  13. Наталія

    Дуже цікава стаття. Маю комбіновану шкіру, та відкриттям цього року було те, що санскрін може не бути густим та тяжким для шкіри. Раніше рідко коли користувалася, бо відчувала товстий шар на шкірі обличчя

  14. Сільвія

    Дуже хороша, змістовна стаття, важливість сонцезахисних засобів мають завжди знати, і використовувати їх для захисту шкіри.

  15. Анастасія

    Дякую, корисна стаття!

  16. Оксана

    Влітку щоденно наношу професійний сонцезахисний крем СПФ 50, у мене з тонуючим ефектом, адже тільки так можна вберегтись від пігментних плям. При засмаганні наношу теж сонцезахист на тіло, але вже з меншим ступенем захисту.

  17. Богдана

    Ще кілька років тому про спф ми знали дуууже мало, пам’ятаю, як я навпаки намагалась ходити довго під сонцем, щоб трішки “підсмажитись”))зараз же, коли є жоступ до інформації, про шкоду сонця активно говорять та пишуть, навпаки ціную моє біле личко)до вибору спф крему відношусь дуже серйозно, адже це моє здоров’я, вибір зараз дуже великий, його дійсно складно дібрати: цей зажирний, той не захищає, той треба поновлювати через кілька годин. Тому ця стаття відповіла на деякі мої запитання)

  18. Аліна

    Я обожнюю СПФ з шиміром він не тільки захищає, а придає шкірі легке сяйво, це дуже гарно виглядає

  19. Lyudmila Dorokh

    Сонцезахисні засоби маю у своїй косметичці завжди.

  20. Юлія

    Ніяк не можу підібрати підходящий спф. Шкіра комбінована, і майже від всіх кремів з спф з’являюттся висипи. Дякую за статтю, дуже корисні поради!

  21. Лариса

    Крем з СПФ – обов’язково! І термальна водичка, коли жарко)

  22. Вікторія

    А я тільки цього літа дізналась, що треба обов’язково використовувати засоби з spf. Тепер без них не вихожу навіть в магазин. Дякую за статтю, все по ділу)

  23. Анжеліка

    Минулого року купила сину Лавера спф 50, і сама ним користуюсь, то що можу сказати, дійсно легше шкірі. Ще шкіра дуже чутлива бо бліда, тому без спф неможна. Дякую за статтю, корисна інфа

  24. Віта

    сонцезахисна косметика – це обов’язковий продукт у вашому щоденному догляді.

  25. Ольга

    Дякую за корисну статтю. Для мене це вкрай актуально

  26. Олена

    Дуже корисна інформація ❤️

  27. Марина

    Дякую за корисну інформацію та підбірку SPF за типом шкіри .

  28. Олена

    Завжди користуюсь , у сонячній Одесі без нього ніяк.

  29. Христина

    Літо-така спекотна пора, що нашій шкірі справді потрібний додатковий захист від сонечка.

    Користуюся спф-15 від бренду «Sane» і в захваті.

    Хочу спробувати ще інші засобі інших брендів ✨

  30. Наталья

    Дуже корисна інформація. Я не знала що крем з spf обов’язковий. Зараз шукаю як раз.

  31. Alex Vasilich

    Сонце спричинило у мене появу додаткової пігментації, тому користуватися сонцезахисними засобами необхІдно завжди.

  32. Анастасія

    Дуже цікава та актуальна інформація! Дякую за пізнавальну статтю, багато нових знань почерпнула завдяки Вашим старанням)

  33. Юлія

    Дякую за дуже корисні поради. Я обожнюю сонечко, а тепер більш детальніше буду знати за догляд і обережно до цього відноситися

  34. Юлія

    Раніше думала що спф потрібен тільки коли засмагаєш, або плаваєш, бо вода притягує сонце до тіла, або тільки тим людям які мають дуже тонку і бліду шкіру. А як виявилося він потрібен всім! Дякую за таку корисну статтю

  35. Inna

    Чудова стаття , багато корисної інформації
    Кожний день перед виходом на сонце я використовую сонцезахисний крем для лиця і тіла spf 50

  36. Світлана

    Дякую за цікаво подану інформацію. Було приємно і цікаво читати. Також користуюсь сонцезахистом.

  37. Лєна

    Зрозуміло, чому цей SPF популярний: він недорогий, має приємну текстуру, хороший склад, не залишає білих слідів, може замінити денний крем. Особисто я користуюся ним кожного літнього дня,до того ж він найактуальніший сонцезахисний крем у 2023 році.

  38. Наталія

    В мене проблема і схильна до висипань шкіра, при цьому користуюсь спф 50 протягом цілого року, стан шкіри значно покращився, але його потрібно якісно змивати гідрофільною олією і після неї гель або пінка. Шкіра чиста, сяюча та без висипань

  39. Ксюня

    Добрий день

    Хочу поділитися своїми лайфхаками:

    1) завжди для своєї шкіри обличчя обираю крема з SPF, щоб ніколи не забути нанести, або коли немає сонця

    2) в період травень-вересень ще додаю додатковий крем з SPF 50

    3) не загораю на сонці в пляжний сезон до 17:00 (хожу в рубашках із довгими рукавами ( мала неприємний досвід: дуже обгоріла грудна клітина, що спричинила опіки із подальшим утворенням додаткових родимок)

    Дякую за статтю

  40. Юлія

    Класний огляд, спф 50 завжди у моїй косметичці.

  41. Любов

    Без сонцезахисних засобів тепер нікуди

  42. Elena Dor

    Сонцезахисна косметика обов’язково присутня у моєму щоденному догляді. Дуже вдячна за докладний огляд.

  43. Поліночка

    Дякую за корисну статтю. Як раз хочу обрати собі новий санскрін-засіб, оскільки старий скоро закінчиться. Я використовую денний крем з SPF 15, він як легка база під макіяж. Зверху ще косметика також з захистом. Напевно треба вищий захист, від 30 SPF.

  44. Tatyana Aleksandrovna

    Дякую за дуже пізнавальну статтю! Раніше не використовувала сонцезахисні засоби, про що зараз дуже шкодую. На даний час вже маю багато засобів з SPF.

  45. Христина

    Така корисна і актуальна інформація

  46. Вікторія

    Десь з кінця квітня починаю користуватися кремами для обличча, де SPF не нижче 15
    Влітку, під час сонячної погоди, якщо доводиться проводити багато часу на вулиці, обов’язковим ритуалом є наеесення молочка для тіла, з сонцезахисним ефектом

  47. Тетяна

    Мені включити до повсякденного догляду крем з викоким спф порадила косметолог, до того був максимум спф 15-20, а 50 хіба для пляжу. Найкраща порада по догляду за шкірою, яку я коли-небуть оттримувала. Рік користувалася Урьяж, зараз як закінчиться – хочу спробувати корейські.
    Хотілося б більше інформації про оновлення кожні 2 години. Десь пишуть, що це необхідно, десь, що якщо хімічні фільтри нового покоління – то немає потреби.

  48. Каринэ

    Летом обязательна пользуюсь кремами с spf 50 )особенно когда еду к бассейну так наношу на все тело )прекрасная защита от солнца )это обсалютнт разные крема )иногда еще пользуюсь маслом для загара )натуральное

  49. Анастасія

    Цікава стаття

    Ще поділюсь від себе, що сонцезахисним кремом потрірно користуватись за 20-30 хв до виходу на сонце.

    А тільки потім, можна фарбуватись поверх спф

    А взалі класно, що тут загадані в статті чудові спф, та й асортимент Єва теж дає зробити гарний вибір

    Для себе на щодень обираю spf від cosrx, він мені подобається, тому що не обтяжує мою шкіру і її ще додатково зволожую.
    Якщо ж якісь прищики або почервоніння, я користуюсь поверх нього BB від missha, тон 21 (Гарно підходить для світлої шкіри, адаптовується)

    І до речі, помітила якщо користуватись постійно сонцезахистом , зокрема на обличчя та шию, можна уникнути пігментації.

    І Обов’язково, варто знати що spf варто змивати додатково не тільки пінкою для вмивання але ще й використовувати гірофільну олійку, адже тільки вона очищає шкіру від spf крему)

  50. Аліса

    Ну вот и до меня дошёл возраст, когда осознанаёшь необходимость защиты от солнца)) Предпочитаю формат сухого спрея – проще обновлять в течении дня, дружит с макияжем и никакой тяжести на лице

  51. Ніка

    Дякую , за корисну інформацію)))

  52. Тетяна

    Дякую вам за статтю,вона корисна та інформаційна. Так склалося,що раніше я взагалі не користувалась сонцезахисним кремом, З віком зрозуміло,що це необхідний мастхев, щоб шкіра залишалась більш пружної та здоровішої. Так вже і доньці раджу користуватись сонцезахисними кремами, та і синулі 1,6 року теж мажу кремом.

  53. Ольга

    В принципі, в статті,нічого нового для себе не відкрила,той,хто піклується про свою шкіру вже давно включив до свого арсеналу засоби з спф, в зимку з меншим фільтром,в літку з більшим, для мене найвдалішою лінією за співвідношенням ціна/якість це засоби від Eucerin, чудовий німецький бренд аптечної косметики,який підходить абсолютно всім. Засоби цього виробника гіпоалергенні,не комедогенні, більшість має матовий фініш, рекомендую всім і кожному,Eucerin – це надійний захист шкіри навіть чутливої.

  54. zhuleva.y@gmail.com

    Але зараз спробувала спф в форматі стика. Дуже противоречиві відчуття. Але зручний формат. Хотілось би більше інформації про .

  55. zhuleva.y@gmail.com

    Дуже цікаво. Раніше завжди віддавала перевагу мінеральним засобам. И для ліца улюблений формат пудра с спф. Допомогает вирішувати 2 питання водночас. І в будь яку пору року.

  56. zhuleva.y@gmail.com

    Цікаво. Раніше завжди обирала мінеральні засоби. Треба звернути увагу на хімічні. Для обличчя завжди було улюбленим поеднання пудри с спф. Вирішувало одразу 2 проблеми.

  57. Наталія

    Дуже цікава стаття. Дякую автору. Раніше завжди користувалась лише натуральними засобами, хімічним мало довіряла, але теред думаю спробувати і їх

  58. Інна

    Дуже дякую. Актуальна,корисна стаття,якраз шукала таку інформацію.

  59. Мар'яна

    Я взагалі не уявляю своє літо без сонцезахисного крему. Кожен член сім’ї має свій крем з відповідним рівнем захисту. Ну і звичайно купуємо їх в Єві, бо це доступний і зручний для нас магазин.

  60. Катерина

    Дякую за статтю, якраз шукала сонцезахисні засоби!

  61. Наталя

    Багато корисної інформації , дякую за поради! Я користуюсь сонцезахисним відбілюючим кремом Nivea Luminous 630 Anti Dark-Spot.

  62. Ірина

    Дуже цікава стаття. Дякую Розкрито повна інформація. Все доступно і корисно.

  63. Нателла

    Для мене це була фантастична новина, я завжди мріяла дізнатись про керма! Дякую за таку можливість дізнатись про щось новеньке) Гарного дня:)

  64. Тетяна

    Сонцезахист це один із обов’язкових кремчиків на літо

  65. Лариса

    Классс, захист шкіри – це дуже важливо

  66. Ольга

    Дякую за корисну інформацію обновлювати знання потрібно навіть коли здавалося все знаємо про себе або про косметику мій догляд в літку:спочатку поступово засмагаю з допомогою захисних кремів потім коли вже достатньо засмаги то використовую олійку для підсилення засмаги або кокосове масло і вигляд супер і шкіра зволожена

  67. Кита

    Я вот ещё пока думаю над покупкой спф крема)

  68. Яна

    У спеку на шкірі активніше накопичується піт, пил та бруд, які, в свою чергу, призводять до закупорювання пор, появи чорних цяток та жирного блиску. Саме тому доглядати за обличчям потрібно ретельніше, аніж ти робиш це в інші пори року.
    Косметологи радять очищувати шкіру двічі на день – вранці та ввечері. Завдяки цьому шкіра залишатиметься матовою, зволоженою та красивою протягом усього дня.

  69. Яна

    Дуже корисна інформація, багато чого дізналася корисного, дякую!

  70. Оксана

    Дякую за цікаву статтю, з настанеям тепла шукала, щоб хтось порадив дієвий засіб. А тут якраз є ці поради!

  71. Альона

    Дуже цікава стаття!

  72. Наталія

    Ніколи не користувалась спф, та після статті задумалась про придбання такого засобу

  73. Яна

    Дякую за багато корисної інформації , наче такі теми вивчаємо ще в школі, але багато чого дізналась корисного! Всім бажаю краси та здоров‘я!

  74. Вікторія

    Дуже інформативна стаття , для літньої пори доби, все що потрібно знати для догляду за своєю шкірою .

  75. Надя

    Дякую, за пораду. Влітку завжди на лице та на руки наношу захисний крем spf, доньку теж привчаю.
    З віком все більше хочеться захистити своє лице і тіло від негативного сонячного проміння.

  76. Анастасія

    В мене дуже чутлива шкіра та вона дуже схильна до згорання. Купила тональний крем від Missha, і тепер не боюсь за свою шкіру

  77. Оля

    Без SPF ніяк, навіть в зимку
    Стаття дала зрозуміти,як обрати слабший SPF на земній період

  78. Діана

    Дякую за чудові поради!

  79. Ірина

    Дуже цікава і корисна інформація у даній статті. Завжди перед виходом на вулицю наношу сонцезахисний крем, який купую у магазині Єва.

  80. Диана

    Использую SPF 50 , стараюсь с минеральными фильтрами, и мне не решает белая пленка, которая от них остаётся. Наношу перед каждым выходом на солнце. На пляже – после каждого купания. Стараюсь не выходить на солнце в часы пик, или же , если есть необходимость выйти – максимально закрыть кожу лёгкой одеждой. У меня светлая кожа, с веснушками, их от весны до осени очень много, и всем рыжеволосым и светлокожим рекомендуется беречься от солнца, кожа у нас действительно “горит”. Если не удалось уберечься от солнца , быстрое лечение это пена Пантенол, или крем Бепантен. Будьте красивыми, здоровыми и натуральными

  81. Вікторія

    Дуже багато приємної, та цікавої інформації дізналася з цієї статті, про проникнення сонячниї променів та їхній вплив на шкіру, адже сама маю проблеми з пігментними полямами вже два роки поспіль.

  82. Вероніка

    Завжди влітку використовую основу під макіяж та тональний з SPF або навіть BB, щоб не вснажувати шкіру а також ретельно вмиваю обличчя доглядовими засобами

  83. Вікторія

    Дуже інформативна стаття. У 99 із 100 випадків перед виходом на вулицю наношу сонцезахист)

  84. Тетяна

    Я обираю на літо для захисту мінеральну пудру для обличчя або флюідні спідницю креми, а для тіла спреї.
    І ввечері обовʼязкове зволоження

  85. Ліза

    Літо – пора для відпустки та просто для відпочинку. В даний момент я користуюсь кремом SPF 50. Стаття дуже корисна! Дякую.

  86. Даяна

    Дякую за інформацію! Вирішила на морі одного дня вийти без SPF, в інший – з. Результат буквально на обличчя. SPF це не тільки захист, але й комфорт шкіри у сонячні дні.

  87. Ірина

    Всім, привіт! Дякую за цікаву інформацію, все дуже корисно )

  88. Настя

    Дуже класно, що ви так коротко і ясно розповіли про сонцезахисні креми.. Це дуже корисна інформація

  89. Вероніка

    Класний пост! Дуже актуальна тема зараз!!!

  90. Дар'я

    дякую за цікаву статтю. Нажаль, я перпробувала багато SPF і вони мені поки всі липкі і неприємно відчуваються на шкірі. Я ще в пошуках свого ідеалу, бо шкіра комбінована і Т-зона жирніє дуже швидко.

  91. Ольга ️

    Дякую за надання інформацію. Я рідко користувалась сонцезахисними засобами. Не знаю чому. Тепер після вашої статті я надихнулась тим, щоб придбати засоби за доглядом шкіри від сонця! Дякую вам ще раз. А я побігла за покупками до Eva

  92. Єлизавета

    Цікава і корисна стаття. Завжди перед виходом на вулиці наношу сонцезахисний крем

  93. Юлія

    Дякую за багато корисної інформації!

  94. Євгенія

    Доволі цікава стаття,все коротко і зрозуміло.
    Моя шкіра схильна до пігментації, тому на подвір’я без сонцезахисту я не виходжу.Взимку користуюсь засобами з SPF30,а влітку SPF50,а на пляжі SPF90

  95. Анастасія

    Без використання сонцезахисного крему в ранньому віці я помітила появу ластовиння на обличчі але з використанням спеціальних засобів я уникнула цієї проблеми(моїй блідій шкірі не притаманне ластовиння з народження) Для тіла використовую засіб у вигляді молочка, бо з великою кількістю родимок крем важко розподілити

  96. Марія

    Дуже корисна інформація

  97. Ольга

    Дуже цікаво і доступна стаття, гарно розписано і розкозано по порядку про сонцезахисні засоби, для себе багато чого взяла на замітку

  98. Олена

    Моя шкіра влітку дуже схильна до пігментації! Тому особливо влітку без SPF нікуди!!!

  99. Любов

    дуже цікава стаття, мені дуже сподобалося. Влітку ніякими засобами не корстуюсь, тільки народні методи, прочитавши статтю обов’язково спробую

  100. Віка

    Корисна інформація.Користуюсь SPF у всі пори року,і це один з тих засобів,від якого ніколи вже не відмовлюсь)

  101. Эллона

    Отличный и полный материал. Спасибо автору!

  102. Вероніка

    Дуже інформативна стаття! Я дядьки почала задумуватись над важливістю захисту від сонця! Але треба швидше в собі виробляти звичку користуватись такими засобами! Дякую eva blog

  103. Олена

    Корисна стаття, все по пунктах та дуже цікаво❤️

  104. Анастасія

    Клас,все доступно і зрозуміло

  105. Анастасія

    Дякую за цікаву статтю!

  106. Людмила

    Дуже багато корисних порад!

  107. Людмила

    Дуже корисна інформація!

  108. Олена

    Дуже дякую за інформацію, якраз планую купити спф) тепер точно знаю який візьму

  109. Людмила

    Зараз насправді дуже великий вибір санскринів, що важко обрати який саме тобі потрібен. Прочитавши статтю, знайшла для себе багато корисної та чіткої інформації. Дуже інформативна стаття. Велике дякую

  110. Наталія

    Дуже детальна та пізнавальна стаття. Завжди купую денний крем з SPF. А от цікаво, навіщо додають SPF до нічних кремів? Маркетинговий хід для необізнаних?

  111. Тетяна

    Дякую за корисну інформацію!Розібратися в засобах догляду влітку за шкірою дуже важливо,адже шкіра не повинна отримувати надмірне ☀️.Тому дякую за змістовну статтю,є + до моїх знань)

  112. Нана

    Змістовна стаття, лайк
    Раніше могла нехтувати захистом і як наслідок все лице рябе
    Тому зараз це маст хев в моєму догляді

  113. Єлизавета

    Раніше нехтувала кремами з спф-фільтрами, просто того , шо забувала їх наносити,а згадувала вже на вулиці коли ☀️ цього року посталила на поличку як то кажуть перед носом, і це працює! Користуюсь і бачу результати

  114. Яна

    Дуже цікаво та корисно!

  115. Юліанна

    Влітку більшість ходжу без косметики, тому що дуже жарко, і макіяж парить, тому тільки spf)

  116. Юліанна

    дуже гарно все пояснюється

  117. Дарина

    Дякую за статтю

  118. Тетяна

    Дуже інформативна стаття! Дякую!
    З появою доні максимально слідкую за захистом від сонця, наразі я також користуюся дитячою лінійкою і дуже задоволена. Високий захист та гарна дія на шкіру)

  119. анна

    ввау! неймовірно, буквально кілька хвилин тому я дізналася що існує такий чудовий сайт з такими корисними статтями. за 3 хвилини я зрозуміла що таке спф і як з ним поводитися, і що він обов’язково має бути в косметичці кожної людини. продовжуйте свою діяльність, дуже надихає)

  120. Анастасія

    Стаття сподобалась, все зрозуміло і цікаво

  121. Світлана

    Дуже корисна інформація,дякую за статтю! Раніше кремами з SPF не користувалася,з’явилися пігментні плями, тепер без захисту не виходжу.

  122. Юлія

    Дякую за корисну статтю

  123. Ольга

    Влітку виклристання вітаміну С перед нанесенням СПФ – це справжня знахідка

    А так дуже вдячна за інформативну статтю!

  124. Ганна

    Цікава інформація! Дяку!

  125. Татьяна

    Дуже дякую за такі корисні поради❤️❤️❤️

  126. Марина

    Великолепная статья, ответили на все интересующие вопросы,и даже больше. Интересно и познавательно. Спасибо.

  127. Ліза

    Дуже классна статтья)

  128. Ліза

    Дуже классна стаття.

  129. Оксана

    Дякую за таку інформацію

  130. Iryna

    Я завжди з весни використовую 50spf,краще зморшки попередити и користуватись з ранніх літ,зараз багато засобів не тяжких для шкіри .В мене на данний момент ВВ крем з захистом 50 spf ,польського виробництва ziaja.

  131. Наташа

    Дякую за статтю)
    Дізналась стисло і інформативно про кожен товар. Корисно

  132. Катерина

    Супер! Дуже корисна стаття! Обов’язково потрібно користуватись захистом від сонця.

  133. Євгенія

    Як правильно користуватись кремом для рук з SPF, як часто його наносити? Щоразу після миття рук? Чи просто перед виходом на вулицю і цього буде достатньо?

  134. Наталія

    Дякую за статтю, дуже інформативно. Хочеться спробувати всі засоби лінійки Babe.

  135. Олена

    Влітку обов’язково потрібен захист шкіри від сонця. Дякую за пізнавальну статтю.

  136. Ольга

    Раніше не приділяла достатньої уваги захисту від сонця обличчя та волосся. Та і взагалі користувалась сонцезахисними засобами тільки на відпочинку на пляжі. Зараз користуюсь сонцезахисним кремом для обличчя Uriage Roseliane Creme Anti-Rougeurs SPF 30, бо в мене розацеа и не кожен крем підходить до чутливої шкіри. Для волосся використовую спрей Schwartzkopf. Але на цій темі дуже багато спекуляцій зараз: и шампуні, і кондиціонери, і маски сонцезахисні… Але не може захистити від сонця те, що ми змиваємо 🙂 Тому, дівчата, перш ніж витрачати гроші, почитайте за продукт.

  137. Анна

    Стаття дійсно цікава, і не має багато інформації як у других джерелах. Насправді я нещодавно замислитись щодо spf і користуюсь щодня.

  138. Мария

    дякую! ніяк не могла підібрати якісний спф

  139. Тетяна Логвиненко

    В літку обов’язково використовую косметику із spf. В одязі полюбляю яскраві кольори обожаю Єву ❤

  140. Марія

    Влітку я використовую spf. На даний момент користуюсь Beauty of Joseon Relief Sun : Rice + Probiotics (SPF50+ PA++++). Можу сказати що він дуже класний!

  141. Єлизавета

    Влітку щодня використувую сонцезахисний флюїд від BABE,саме він допомагає моїй шкірі виглядати натурально. Зараз також тестую спф від Beauty of Joseon 50+. Він гарно зволожує шкіру та не відчувається на обличчі. Обидва ці спф мають дуже легку та невагому текстуру, що дуже важливо влітку.

  142. Юлія

    Дякую за інформацію тепер краще орієнтуюся в цій темі

  143. Юлія

    Влітку обовʼязково використовую spf 50. На даний момент користуюсь Beauty of Joseon Relief Sun : Rice + Probiotics (SPF50+ PA++++). Тональними засобами не користуюсь. Інколи для того, щоб не мати блиску на обличчі, використовую прозору пудру.

  144. Євгенія

    Сонцезахист однозначно повинен бути частиною щоденного догляду, особливо в літній період, щоб продовжити молодість своєї шкіри. Дякую за корисну інформацію

  145. Юлія

    Дівчата, привіт! Мені 25 років і лише в минулому році я почала користуватися SPF-захистом для обличчя. Скоро їду на відпочинок і задумалась, що треба придбати хороший засіб для тіла. Порекомендуйте, будь ласка. Які ваші улюблені сонцезахисні засоби для тіла?

  146. Катерина

    Скажіть будь ласка, чи правда якщо поверх спф нанести тональний крем то спф буде гірше захищати?

  147. Olena

    Дякую EVA та Тетяні Радченко за змістовну і цікаву статтю, матеріал викладено чітко та доступно. Я постійно знаходилася в пошуках крему з spf на літній час. Мені потрібно щоб крем був легким, нещільним, добре зволожував, не залишав “білих плям на телефоні”))), був гіпоалергенним, мав високу ступінь захисту, бо я білявка. І цього літа я його знайшла – BABE флюїд spf 50+ з відтінком. Він повністю задовольняє мої вимоги. Це любов з першого використання. Бажаю всім знайти свій spf!

  148. Юлія

    Дякую за чудову та корисну інформацію)) тепер легше з вибором сонцезахисних засобів.

  149. Ева

    Який spf порадите для проблемної, комбінованої шкіри?

  150. Olena

    Добрий день! Дякую EVA за змістовну і цікаву статтю, матеріал викладено чітко та зрозуміло. Я постійно знаходилася в пошуку крему spf на літній час. Мені було потрібно, щоб крем був високого захисту, бо я білявка, був нещільним, зволожував, бо я маю чутливу шкіру обличча, схильну до сухості та роздратування, був гіпоалергенним, а також не залишав “білих плям на телефоні”))) і приховував деякі недоліки. Цього літа я знайшла ВАВЕ флюїд для обличча spf 50+ з відтінком. Це щось неймовірне, це любов з першого використання, та ще купила його за акційної ціною в EVA. Я дуже задоволена, ВАВЕ флюїд spf 50+ задовольнив усі мої вимоги. Бажаю всім знайти свій spf!

  151. Олена

    Дякую за корисну інформацію. Віддаю перевагу торг марці About . В асортименті крема, флюїду спреї, дит догляд. Пробувала різний догляд, зрозуміла, що є бюджетні речі , не гірші ніж Гаріньєр., а ціна приємно радує. Спробуйте і ви не пожалкуєте,. Всім гарної та здорової засмаги.

  152. Надія

    Дякую. Дуже корисна інформація. Завжди чекою корисних порад.

  153. Ірина

    Дякую, що допомогли розібратись, тепер знатиму, який продукт краще купити.

  154. Ліна

    SPF – це те, що моя шкіра потребує влітку та допомагає зберігати здоров’я шкіри і дає змогу не турбуватися про проблеми із здоров’ям. Особливу любов до такого догляду мені прищепила моя ліпша подруга-дерматолог

  155. Оксана

    Користуюсь сонцезахисних кремом на протязі двох років цілий рік, є вагомі поліпшення!

  156. Ольга

    Сонцезахист то ” must have” з появою теплих промінців сонця

  157. Олена

    Раніше, коли була молодою, дуже полюбляла засмагати. А тепер зрозуміла, що сонце у надмірній кількості – це ворог. Дякую за корисну інформацію.

  158. Віта

    Ваш фільтр з спф від Bebe просто неймовірний це однозначно любов, на літо користуюсь тільки ним

  159. Марта

    Дуже цікава і допоміжна стаття!Багато з того і не знала до тепер!Дякую що ділитесь важливим в потрібен час

  160. Наталія К

    Стаття корисна. Адже тільки з часом розумієш, як важко підібрати доглядову косметику з SPF фактором для потреб твоєї шкіри. Маю зрілу шкіру 55+, комбіновану. Користуюся і кремом з фактором 50, і лосьйоном з фактором 30, при потребі пудрою. Все залежить від часу перебування на сонці. Головне, правильно підібрати

  161. Інна

    У мене дуже світла шкіра і багато родинок! Без сонцезахисного крему не виходжу на вулицю, бо дуже швидко згораю! Скажіть, будь ласка, яким сонцезахисним кремом необхідно користуватися, щоб захищав впродовж усього дня?

  162. Юлія

    Дякую за статтю.Дуже корисна інформація.

  163. Інна

    Дуже пізнавальна стаття!!! Величезне дякую! Все роз’яснили і тепер кожна жінка може обрати свій персональний догляд.

  164. Анастасія

    Головне правильно підібрати SPF фактор для шкіри. Коли не консультувалася,то неправильно підібраний захист може нашкодити. Особлива увага повинна приділяти дитячій шкірі. Використовувати засоби для дорослих неможна.

  165. Вікторія

    Дуже важливо захищати свою шкіру від сонячних променів для профілактики пігментації та раку шкіри , як добре що зараз таке різноманіття засобів у будь-який формі( спрей,флюїд, крем)
    Я завжди беру декілька- один за нанесення вдома , другий кладу у сумочку для поновлення впродовж дня)
    Моніторьте УФ індекс і буде вам щастя

  166. Ірина

    Дуже класна стаття. Все чітко, без води розклали по поличках

    Я влітку користуюсь флюідом Uriage spf50. Дуже зручна текстура, легко наноситься і рівномірно лягає по шкірі.
    Ще така порада від себе – Пийте щодня вітамін Д3 у профілактичній дозі, бо скільки б сонця не було в нас, а нажаль екологія не дає йому змоги достатньо продукувати цей вітамін в організмі людини.

  167. Лілія

    Захист від сонця -це найголовніше у всьому догляді за шкірою ! Цього літа вперше спробувала сонцезахисний з фізичними фільтрами .

  168. Луіза

    Декілька років тому почала використовувати сонцезахисні креми – флюїди для обличчя з ефектом захисту від фотостаріння. Результат помітила вже після першого сезону. Приємна і легка текстура швидко поглинається, не викликаж дискомфорту протягом дня. Навіть як база під макіяж – супер. В результаті, після літа шкіра не виснажена і не суха, без випалених зморщок і пігментних плям.
    З очищення довіряю SODA та LIRENE)))

  169. Юлія

    Дякую за цікаву інформацію.

  170. Галина

    Дуже дякую за корисну інформацію

  171. Лілія

    Дякую за статтю,дізналася багато цікавого)

  172. Лілія

    Так,сонцезахисні креми справді мастхев на літо) Перепробувала багато,але фаворитами є dr ceuracle і beauty of joseon

  173. Оксана

    Статья класні і корисна

  174. Дар'я

    Дякую за корисну інформацію

  175. Ольга

    Нещодавно побачила в інтернеті інформацію про те, що сонцезахисний крем з обличчя повністю змивається тільки гідрофільною олією. Тепер задаюсь питанням, чи насправді треба використовувати олію без макіяжу, чи то просто хтось дуже хотів продати побільше цього засобу

  176. Ірина

    Цікава стаття, добре що зараз піднімають тему захисту від сонця. Завжди думала, що взимку захист від сонця не потрібен.

  177. Анна

    Дуже важлива тема Адже вплив сонячних променів не так помітно, як появу зморшок (з якими одразу ведемо боротьбу), а їх дія звісно має вплив на нашу шкіру. Дякую, що інформуєте про новинки та дію препаратів, економе час і можна одразу йти за покупками

  178. Ольга

    Дякую за статтю,багато корисної інформації та порад!

  179. Людмила

    Попередити процеси старіння завжди легше.
    Дякую за корисну інформацію.

  180. Вікторія

    Добрий день. Підкажіть будь ласка, сонцезахисний крем можна наносити після того, як нанесла звичайний зволожуючий крем nivea?

  181. Наталія

    Дякую EVA за змістовну інформацію. Маю світлу суху шкіру, тому постійно в літку користуючись spf кремами.Рекомендую для обличя SPF 50,а для тіла від 30 тоді шкіра буде захищена.Сонцезахисний флюїд для обличчя Babe Laboratorios SPF 50 – це щось новеньке, спробую.!

  182. Кристина

    Ніяк не можу підібрати щоденний догляд за шкірою обличчя. Дуже чутлива шкіра до різних компонентів, а тим паче в літню спеку. Було б дуже цікаво почитати статтю про правильний підбір косметичних засобів.

  183. Олександра

    Стаття класна, знайшла цікаві моменти, дякую, сама влітку тільки з захистом від сонця.

  184. Юлія

    Без SPF літом нікуди. Особливо, коли вже за 35 років. Стаття корисна, дякую.

  185. Юлія

    Дякую EVA за змістовну інформацію. Маю чутливу суху шкіру, тому завжди прискіпливо підбираю догляд. Сонцезахисний флюїд для обличчя Babe Laboratorios SPF 50 – це щось новеньке, спробую.
    Дякую, що звернули увагу.

  186. Ірина

    Раніше було мало інформації про захист від сонця, навпаки всі намагалися якомога більше полежати під сонцем, щоб краще загоріти) Але тепер я чітко розумію, що шкіру потрібно захищати!

  187. Наталія

    Надзвичайно корисна інформація. Завжди шукала вирішення цього питання, так як помічала, що шкіра обличчя дуже швидко старіє та втрачає пружність саме перебуваючи на вулиці, коли діє уф-проміння

  188. Марія

    Так, важливість використання SPF, особливо навесні-влітку, важко переоцінити. І справа не лише в збереженні молодості (хоча це дуууже важливо), а і в збереженні здоров”я, бо агресивні сонячні промені не лише красу псують, а й сричиняють рак.
    Нажаль, у статтті дуже коротко написано про хімічні фільтри і зовсім не сказано про ті, які на сьогодні вважаються небезпечними і яких краще уникати, якщо вони є у складі SPF засобу.
    П.С. Добре, що є Єва-блог. Інколи добре відволіктися, якісь ідеї підгледіти 🙂

  189. Марта

    Гарна стаття, дякую, сподіваюся, що дотримання порад допоможе засмагати без опіків

  190. Марта

    Маю деякі проблеми із засмагою, адже шкіра швидко згоряє. Завжди користувалась сонцезахисними засобами. Однак, легковажно ставилася до поради, що засмагати потрібно або зранку, або після обіду, а в обідній час не слід перебувати на сонці. І як тільки я почала застосовувати це правило – моя засмага більше не перетворюється на опік.

  191. Світлана

    Підкажіть, будь ласка, vegan SPF?

  192. Дарія

    Складно підібрати СПФ для шкіри сильної до жирності та висипань. Від одних сильний блиск, від інших липкість, а від деяких посилається акне.
    Зараз пробую корейські засоби, чим дорожчі, тим краще підходять.
    Якщо порадите бюджетний засіб, який не створює подібних проблем, буду вдячна.

  193. Ольга

    Оскільки моя шкіра схильна до підвищеної пігментації від сонячного проміння, завжди користуюсь засобами із фактором захисту SPF 50, це може бути сонцезахисний крем або ВВ-крем.

  194. Наталія

    SPF використовую завжди, так як маю 35+ та жирну шкіру. Влітку використувую легкий гелеподібний санскрин з фактором захисту 50 поверх основного догляду. Взимку використовую тональний засіб з захистом 30. Тому маю гарну шкіру обличчя.

  195. Юлія

    SPF маст хев в літку, використовую тілько його, щоб шкіра була сяючою і молодою

  196. Олена

    А я санскрiнами зазвичай не користуюсь, тiльки коли шкiра пiдгорає на сонцi, використовую сметану, особливо, щоб бiль зняти)

  197. Марія

    Користуюсь spf 50 але планую перейти на вищий

  198. Надія

    Дуже корисна стаття, все гарно пояснено)
    Я обираю захост від сонця з своїм косметологом, так як в мене комбінована шкіра і в літній період вона особливо потребує догляду. Користуюсь цілим комплексом ранкових та вечірніх косметичних процедур. Щодо SPF користуюсь захостом 50, так як сонячне проміння нам дуже шкідливе і впливає на нашу молодість.

  199. Таня

    Чи потрібно захищати від сонця дитячу шкіру і з якого віку можна користуватися такими засобами?

  200. Анастасія

    Дуже важливо користуватися сонцезахисним кремом, що тепер і роблю постійно, щоб мінізувати пігментні плями на обличчі
    Цікава стаття, ще більше для себе дізналася корисного
    Дякую

  201. Людмила Цехановська

    Дякую за статтю, дуже корисна! Користуюсь влітку SPF 50

  202. Юлія І.

    Влітку не забуваю пити звичайну воду, оскільки якщо організм зневоднений, то і шкіра не виглядатиме здоровою та красивою.

  203. Катерина

    Дуже корисна стаття, все чітко і зрозуміло! Завжди використовую SPF, для тіла маю один улюблений засіб, а для обличчя користуюсь декількома в залежності від пори року, із різим ступенем захисту.

  204. Євгенія

    Цікава стаття

  205. Наталія

    Щодо хімічних фільтрів, то косметологи радять користуватися новими стабільними хімічними фільтрами, старі дуже небезпечні та алергенні, але їх ще використовують

  206. Ірина Ф.Г.

    Користуюся санскріном SPF30 та SPF50, результатом задоволена, шкіра обличчя влітку не обпечена, зволожена, що дуже важливо для моє чуттєвої шкіри, яка має алергію на сонце. Міняю санскрін в залежності від свого місце перебування протягом дня, в місті мені достатньо і SPF 30, а якщо їду на відпочинок і довше перебуваю на сонці – тоді мій захисник SPF 50. Дякую за поради.

  207. Світлана

    Добре, що ви зібрали всю інформацію про сонцезахисні засоби і подали коротко і доступно, охопивши при цьому чи не всі питання, шо виникають перед покупкою засобу. Віднедавна такими кремами користуюсь цілий рік, змінюючи тільки SPF , але при цьому завжди обираю крем широкого спектру захисту. Свій ідеальний крем так і не обрала. Щосезону обираю інший.

  208. Катерина

    Дякую за цікаву статтю. Теж маю косметику з SPF, користуюсь пудрою від La Roche-Posay та сонцезахисними кремами. Всім дівчаткам рекомендую особливий догляд за шкірою влітку.

  209. Інна

    У мене алергія на сонце, тому завжди користуюся цими засобами, ще й у доні атопічний дерматит, то дуже уважно до цього ставлюся. Babe та La Roche справжній скарб, який рекомендують і для маленьких дітей тямущі алергологи.
    Маю питання: що маєте на увазі, коли пишете про вікову шкіру, це з якого віку?

  210. Євгенія

    Спф дуже важлива тема, не усі справді розуміють що від нього залежить твоя «молодість» в майбутньому. Маю проблемну комбіновану шкіру, і знайти спф який не буде вибілювати та забивати пори ну дуже важко. Але, я знайшла свої 3 улюблених
    1) SPF50 About Face – продається в Єві, колись взяла по знижці за 40 гривень, чесно результат шокував, шкіру не забив, приємний на обличчі і його ціна просто супер
    2) SPF50 Some by mi – просто знахідка для проблемної шкіри, окрім того що захищає так ще матує та очищує шкіру
    3) Acne out Biotrade SPF30 – дуже круто допомагає від постакне і в плюс спф, економний розхід, приємна текстура

  211. Саша

    Маю дуже чутливу шкіру, тому стаття актуальна та цікава для мене. Коли інші мають красиву рівномірну засмагу, у мене шкіра або повністю біла або облазить після сонця. Порекомендуйте хороший засіб для захисту шкіри від сонця.

  212. Христина

    Аби я прочитала цю статтю раніше, я б розуміла що обираю з сонцезахистів
    Зараз стільки варіантів, що важко зрозуміти що з них ок для шкіри, а що ні.
    Я нажаль не завжди вгадувала з сонцезахистом. Чи то крем за 300 чи за 1000+ мені щастило на креми які дають ефект обличчя яке наче марафон пробігло і зпітніло, навіть якщо я щено вийшла з дому.
    Надіюсь наступний мій вибір буде влучним!

  213. Ксенія

    Дякую за статтю! Завжди користуються санскрінами, хочу захиститися від передчасного старіння) останнім часом мої фаворити – креми від Ля Рош, але можна спробувати й інші, наприклад, Веве)

  214. Катерина

    Корисна стаття. Саме шукала гарний засіб для захисту шкіри. Раніше користувалася тільки кремом, тепер зверну увагу ще й на спреї.

  215. Мирослава

    Дякую за статтю , завжди використовую захисні креми , так як світлошкіра та часто згораю на сонці , тому без захисту не виходжу на вулицю!

  216. Лариса Синицька

    Прекрасна стаття. Люблю магазин “Єва”. Прекрасна косметика, шляхетні парфуми, сертифікаи подарункові дають можливість отримати релакс.
    Щодо сонцезахисних кремів, то я – прихильник всього натурального. Мені подабається все натуральне і справжнє. Живу я у Західній Україні,де сонцезахисні креми люди не дуже використовують. У ПІвденних областях люди не виходять із дому ,не захистивши своє личко кремом і фільтрами. Рекомендуються кремчики цієї категорії людям, котрі погодилися на міркроембразію.Це м’який механічний пілінг для активного відновлення шкіри обличчя. Процедура сприяє усуненню ороговілого шару клітин, очищає пори, стимулює регенерацію, а також вироблення колагену і еластину. Для шліфування обличчя використовується спеціальний апарат з різними насадками для обробки шкіри. Головні переваги методу – відсутність реабілітації та безболісність процедури. Вважається чудовою альтернативою хімічним пілінгам. Тоді крем застосовують навіть у дощову погоду.

  217. Діна

    Дуже цікава , яскрава та інформативна стаття .завжди використовую сонцезахисні засоби , як на пляжі так і в щоденному догляді літом .Дякую за інформацю , обов’язково використаю її при виборі засобів догляду за шкірою у літній період

  218. Юлія

    Дякую за статтю. Було дуже цікаво дізнатися про санскрін, та я зрозуміла на скільки важливо використовувати сонцезахисні засоби.
    Новийною було те, що засіб треба наносити щодві години.
    Дякую за цікаву та корисну інформацію.

  219. Софія

    Дякую за поради! Користуюся санскріном протягом року, ефект супер!

  220. Софія

    Дякую за поради! Користуюжся обовязково санскріном і не тільки влітку а протягом року. Шкіра виглядає доглянутою і молодою! Дякую за корисні рекомендації.

  221. Анастасія Д.

    Якнайменше намагаюсь перебувати влітку під прямим сонячним промінням. Якщо вже таке планується- обов’язково наношу сонцезахисний крем. Якщо планується тривале пербування на сонці- крем беру з собою, адже він має не тривалий ефект дії. Також маю в телефоні додаток ,який показує дозу УФ-опромінення згідно моєї геолокації. Якщо показник від 0-3- безпечно, від 3- наношу захист, більше 8- максимально короткотривале перебування під сонцем. Також маю сонцезахисний спрей- коли немає часу наносити крем ( це швидше). Перевагу віддію засобам від uriage, la roshe-posay. Але залюбки спробую й інші.

  222. Ірина

    Дякую. Стаття корисна і ґрунтовна.

  223. Ірина

    Колись був випадок коли використовувала неналежний засіб від сонця для захисту і мій друг згорів на сонечку і обліз і пекло.

  224. Людмила

    а якщо я користуюсь СС-кремом із SPF30, його теж потрібно оновлювати кожні 2 години, чи він працює увесь день?

Рекомендовані статті