Мінімалізм у макіяжі: що таке мономакіяж і як його зробити

Сьогодні в б’юті і фешн-індустрії легко читається рух на користь простоти, інтерес до проблем екології та відмова від надмірностей. Сучасна краса — це про гармонію, а косметика — про універсальність. Такі продукти багато в чому відповідають ритму життя, де час у великій ціні. Нові текстури все частіше можна використовувати на бігу: вони легкі в розтушовуванні, ідеальні для «голого макіяжу» і допомагають створювати модний монохромний ефект. Про нього говоримо детальніше.

Мономакіяж: мейк одним продуктом VS мейк різними продуктами в одному тоні

Мономакіяж — це вид макіяжу, для створення якого достатньо 1–2 косметичних продуктів. А тому його нерідко називають монохромним, тобто виконаним в одному кольорі. Успіх у цій справі визначають два чинники: наявність багатофункціональних засобів і готовність до експериментів.

Головна перевага цієї техніки — легкість. Монохромний макіяж не вимагає багато часу, спеціальних навичок і величезного косметичного кейса. Він вийде навіть у новачка.

Косметика для монохромного макіяжу: текстури і типи продуктів

Практично в кожній косметичці знайдеться продукт, потенціал якого не розкрито. Наприклад:

  • бронзер можна наносити не тільки на вилиці, але і повіки як тіні;
  • стійка матова помада може бути застосована для малювання стрілок;
  • рідкі рум’яна легко адаптувати до макіяжу губ;
  • пігменти і палетки, де зібрані відразу кілька продуктів (наприклад, рум’яна, хайлайтер, контурінг і бронзатор) — справжній джек-пот для оформлення мономейка;
  • кремові тіні добре поводяться на щоках;
  • тінтом можна підкреслити вилиці й очі.

Для монохромного макіяжу підходять як сухі, так і кремоподібні текстури. Немає обмежень і в палітрі: витриманий нюд, соковиті кольори чи бронзові смоки — вирішувати тільки вам. Пам’ятайте лише про доречність насичених відтінків.

Підбірка мультифункціональних продуктів від EVA Blog

1. Палетка Lamel Professional додасть мерехтіння обличчю, губам і очам. Щільні відтінки прекрасно переноситься за допомогою кисті або пальців.

2. Рідкий глітер LN Professional Brilliant Shine підійде як хайлайтер, тіні або блиск для губ. З ним в будь-якій ситуації вигляд буде свіжим і натуральним.

3. Палетка LCF зібрала в собі тіні, пігменти і глітери на всі випадки життя. Бронзові відтінки зайдуть як рум’яна, світлі послужать за хайлайтер, а темними або блискучими можна намалювати красиві стрілки. Комбінацій для міксування безліч — фантазуйте!

4. Шимер GlamBee Color Hypnotic — пігменти в трьох відтінках для створення фантастичних переливів на повіках, губах і тілі.

5. Бронзер Bourjois Always Fabulous справляється із завданнями контуринга і підсвічування окремих зон.

6. Тінт Avon Mark Oh-So Tokyo Parasol підходить не тільки для губ, але і в ролі рум’ян. Особливо зручний у поїздках або коли потрібно швидко задати акценти.

Як зробити мономакіяж тінтом: покрокова інструкція

За допомогою тінта можна зробити майже 90% макіяжу. Так стверджують візажисти. Ми вже знаємо, як використовувати тінт і що інтенсивність кольору можна регулювати кількістю засобу. А сьогодні в EVA Blog зупинимося на основних етапах у мономакіяжі.

1. Виділяємо контур обличчя

Для дрейпінга (різновид контурінга) потрібно нанести тінт на бічні точки у скроневої зони, щоб візуально виділити овал обличчя.

2. Створюємо рум’янець

Розподіляємо тінт на яблучка щік, плавно розтушовуючи круговими рухами. Наносіть по трошки і нашаровуйте поступово.

3. Підкреслюємо очі

Червоні й ягідні відтінки на очах — тренд цього сезону. Повторюємо за допомогою тінта, але попередньо наносимо на повіки праймер. Далі плоским пензлем наносимо засіб у складку повіки, добре розтушовуючи.

4. Виділяємо губи

Пальцем вбиваємо тінт в губи, щоб контур був розмитим. Це додасть їм об’єм і натуральний відтінок без натяку, що вони нафарбовані.

Ідеї мономакіяжу очей: фото

Тренд на швидкий макіяж, який актуальний незалежно від сезону і завжди виглядає по-різному, з нами надовго. Тому сміливо адаптуйте модні ідеї, підкреслюючи власну красу!

$img_gal_param_url_3
$img_gal_param_url_3
$img_gal_param_url_3
$img_gal_param_url_3
$img_gal_param_url_3
$img_gal_param_url_3
$img_gal_param_url_3
$img_gal_param_url_3
$img_gal_param_url_3
$img_gal_param_url_3

Буде цікаво: «Мінімум макіяжу — створюємо природні образи»

Палетка для контурування обличчя Lamel Professional All in One Face Contour

72.00
Купити

Компактна пудра-бронзер для обличчя Bourjois Always Fabulous Вronzer

479.00
Купити

Рідкий глітер для макіяжу LN Professional Brilliant Shine Cosmetic Glint

72.00
Купити

Палетка тіней, пігментів і глітерів LCF тон 1

99.00
Купити

Тінт для губ і щік Avon Mark Oh-So Tokyo Parasol red

186.00
Купити
1 Листопада / 2021 Краса

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
9 б'юті-обіцянок своєму тілу
2 Січня / 2024 Волосся
17 Лютого / 2023 Догляд за обличчям