Як боротися з сухістю рук після частого миття та використання антисептиків?

Мити руки багато, часто, протягом 30 секунд, а якщо води та мила поруч немає, використовувати антисептики — головні правила, виконання яких допоможе не захворіти. Але як бути тим, хто має суху, подразнену шкіру? На кистях вона навіть тонша, ніж на обличчі, а долоні й зовсім позбавлені ​​сальних залоз. Водночас мило та спиртовмісні засоби нещадно сушать руки, можуть з’явитися лущення, тріщини, дискомфорт. Щоб уникнути цих неприємностей, давайте приділимо своїм ручкам трохи більше догляду.

Зволоження

Зволожувальний крем завжди має бути поряд із вами: на поличці у ванній кімнаті, біля раковини на кухні, в сумочці. Наносьте його кожного разу як миєте руки. Добре, якщо ваш засіб містить натуральні олії, екстракти, сік алое вера, гліцерин — ці компоненти додатково захищають від пошкоджень та пом’якшують шкіру.

Для зрілої шкіри краще користуватися спеціальними antiage-засобами, що попереджають утворення зморшок та мають захист SPF.

Цікаво на тему: Mr.Scrubber — з любов’ю до вашої шкіри

Очищення

Відлущувати ороговілі клітини потрібно не рідше двох разів на тиждень. Для цього підійде скраб, пілінг-скатка тощо. Можна придбати як для рук, так і використовувати універсальний засіб для тіла. Після процедури добре нанести на ручки живильний крем, а кутикулам зробити масаж з олійкою.

Відновлення

Якщо шкіра рук дуже суха і чутлива, на ніч застосовуйте жирний живильний крем або маску. Добре, щоб до складу цього засобу входили олія ши, вітамін Е, пантенол, мигдальна олія. Ці компоненти активно доглядають за шкірою рук, сприяють її відновленню та зволоженню.

Цікаво на тему: Знайомство з брендом: догляд від «Яка» на EVA.UA

Домашня парафінотерапія

Це швидка та дуже ефективна процедура для відновлення гладкості ручок. А зробити її можна, навіть не виходячи з дому.

  1. На очищену скрабом шкіру рук нанесіть улюблений живильний крем.
  2. Опустіть руки в ємність з розтопленим косметичний парафіном на кілька секунд.
  3. Потримайте над ємністю 10 секунд — у цей час надлишки засобу будуть стікати.
  4. Повторіть занурення ще кілька разів (3 або 4), доки на руках з’явиться товстий шар парафіну.
  5. Загорніть руки в поліетилен та вдягніть рукавички.
  6. Почекайте 30–90 хвилин, після чого зніміть парафін.

Якщо у вас немає косметичного парафіну, можна взяти готовий набір для процедури від Bielenda. До нього входять живильний крем і пластикові рукавички. А застосовується він у тому ж порядку, що і звичайна парафінотерапія, тільки зручніше 🙂

Ще кілька порад на кожен день

  • Після миття рук з милом витирайте їх насухо. Окрім того, що вологе середовище «люблять» бактерії, залишки води ще більше пересушують шкіру.
  • Мийте руки не холодною, не гарячою, а теплою водою. Особливо, якщо маєте схильність до сухості.
  • Віддавайте перевагу м’яким очищує засобам, наприклад, дитячому милу, або мило-крему, або іншому продукту з рН близько 5,5.
  • Якщо маєте таку можливість, мийте руки водою з милом замість використання антисептика. Санітайзером обробляйте тоді, коли поруч немає води та мила.
  • Якщо ви раніше не вдягали гумові рукавички під час прибирання, миття посуду та інших робіт, почніть робити це.

Цікаво на тему: Як правильно мити руки?

Народні засоби для боротьби з сухістю рук

Засоби по догляду за ручками можна приготувати і в домашніх умовах.

  1. Скраб: змішайте в рівних пропорціях цукор і рослинну / косметичну олію. Нанесіть на шкіру ватним диском, зробіть легкий масаж і змийте.
  2. Пом’якшувальна маска: з’єднайте яєчний жовток, столову ложку лляної олії, чайну ложку меду та кілька крапель лимонного соку. Злегка підігрійте на водяній бані, нанесіть на руки на 20 хвилин.
  3. Ванночка для рук: опустіть руки в теплий картопляний відвар на 10–15 хвилин. Потім просушіть шкіру серветкою (обполіскувати водою не потрібно) і зволожте улюбленим кремом.

Від частого миття страждає не тільки епідерміс, тому окрему увагу варто приділити догляду за нігтями й кутикулою. Корисні статті по темі:

Рецепти масок для рук в домашніх умовах

Гарним доповненням догляду стануть домашні маски. Їх можна робити на регулярній основі 2–3 рази на тиждень або комплексом з 5–10 щоденних процедур.

Живильна медова з вівсянкою та олією троянди

1,5 столові ложки подрібнених вівсяних пластівців залити окропом. Остудити при кімнатній температурі, додати 1 ст. л. меду та 3–5 крапель олії троянди.

З сиром і вершками

Дрібний жирний сир (творог) розтерти з жирними вершками до консистенції густої сметани. Розподілити по шкірі рук, надіти рукавички та витримати 20 хвилин.

З олією обліпихи та гліцерином

Змішати по одній чайній ложці обліпихової олії та гліцерину, підігріти на водяній бані й нанести на руки під рукавички. Цю маску можна тримати 30 хвилин, а можна залишити на всю ніч, щоб швидко відновити дуже суху шкіру.

Коли шкіра відновиться і ви позбудетесь сухості, обов’язково продовжуйте догляд, щоб закріпити результат. А зручно придбати все необхідне для цього можна на EVA.UA.

Скраб для тіла Hillary PALERMO COFFEE BODY SCRUB

109.00
Купити

Крем для рук Dove з кокосовою олією та мигдальним молочком

46.49
Купити

Арома масло для кутикули і нігтів Eveline Nail Therapy Professional Perfume Oil Dolce Vita

29.99
Купити

Маска для сухої шкіри рук Bielenda COMFORT

70.00
Купити

Крем для рук Біокон Зволоження+антистрес 35+

21.00
Купити

Скраб для видалення кутикули Color Intense Nail Therapy NP-05 211

30.00
Купити

Процедура для рук Bielenda COMFORT парафино-регенераційні з рукавичками

139.00
Купити
20 Березня / 2020 Догляд за тілом

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
VISUAL by EVA