Парфуми для побачення: аромати, що приваблюють чоловіків

Науковці досі не розробили загальної теорії сприйняття запахів. Ми так і не знаємо, чому на одну людину певний аромат діє майже як наркотик, а у іншої викликає відверту відразу. Разом з тим числені дослідження виявили безліч цікавих фактів про наш нюх. Зокрема доведено, що запах людського тіла є такою ж індивідуальною рисою, як і відбитки пальців, а найприємнішими ароматами більшість людей вважає запах ванілі, кориці, деяких цитрусових, печива, а також кольорових олівців! Безсумнівним і беззаперечним є й той факт, що запахи тісно пов`язані з нашими емоціями і спогадами, часто глибинними, дитячими. І звичайно, темою, яка однаково цікавить і вчених і людей, далеких від науки, залишається вплив запахів на наше сприйняття один одного і на вибір партнера. Ми вирішили дослідити цю тему, щоб відповісти на два важливі питання: які жіночі аромати подобаються чоловікам і які парфуми обрати для побачення. А ще ми виділили найцікавіші, на нашу думку, аромати з числа представлених у Лінії магазинів EVA, які гідні супроводжувати вас на романтичному рандеву.

Орієнтальні аромати

Асоціації: Екзотичність, пристрасть, магія.

Образ: Східна красуня, зваблива і загадкова.

Композиція: Класичні східні акорди амбри, мускусу, гвоздики, кардамону, іланг-ілангу, лакричнику, пачулі і екзотичної деревини пом’якшуються квітковими, фруктовими і альдегідними нотами.

П’янкі гостро-солодкі східні аромати здатні закрути голову будь-кому чоловікові, адже деякі, типові для східних парфумів, компоненти здавна відомі як афродизіаки!

Ефірна олія пачулі збільшує чоловічу сексуальну активність, посилює потенцію і підвищує чутливість ерогенних зон. Іланг-іланг підвищує чуттєвість жінки і сексуальну активність чоловіка, усуває емоційну напругу, а сексуальні стосунки робить бурхливішими і яскравішими. Мускус і амбра також мають сильні стимулюючі властивості, тож майже кожен східний парфум є афродизіаком.

Однак будьте обережні! Надто щільні важкі аромати можуть відлякати вашого кавалера, тому дуже важливо, щоб обрана композиція відповідала вашому темпераменту і віку. Тендітним юним дівчатам краще утриматися від надто складних пряних парфумів. Крім того подібні насичені аромати рекомендовано використовувати виключно в якості вечірніх або у осінньо-зимовий період, коли вони створюватимуть навколо вас ауру східного тепла і екзотичної загадковості.

Рекомендовані аромати:

Versace Crystal Noir

Орієнтальний

Carolina Herrera Good Girl

Орієнтально-квітковий

Andre Larom Desert Flower

Орієнтально-деревний

Десертні аромати

Асоціації: Солодощі, спокуса, задоволення.

Образ: Приваблива і сексуальна кокетка.

Композиція: Ваніль, карамель, кориця, шоколад, марципан, та будь-які інші аромати солодощів або десертних спецій з додаванням ягідних або фруктових нот.

Десертні або гурманські жіночі парфуми – це зрозумілі аромати, які дуже часто мають просту композицію, але разом з тим чіпляють своєю впізнаваністю і здатністю викликати прості асоціації та приємні спогади. Вони діють на двох фронтах, збуджуючи як нюхові, так і смакові рецептори, змушуючи представників сильної статі буквально ковтати слину.

У 2009 році вчені з чиказького Фонду досліджень смаків і запахів (The Smell and Taste Treatment and Research Foundation) довели, що «їстівні» аромати здатні викликати у чоловіків статевий потяг. Як саме пов`язані ці два, здавалося б, дуже різні апетити, поки достеменно не відомо. За однією з теорій десертні парфуми викликають глибинні спогади про дитинство, коли солодощі сприймались як щось заборонене і спокусливе.

Інша, відверто фрейдистська теорія, в якій простежується недвозначний натяк на Едіпів комплекс, встановлює зв’язок між десертними ароматами і підсвідомим образом матері, з яким чоловік асоціює жінку, що пахне солоденьким. Таким чином десертні аромати не тільки збуджують, а й формують глибоку психологічну прив’язаність до жінки.

Отже, щоб прокласти шлях до чоловічого серця, необов’язково закінчувати курси високої кухні – іноді достатньо підібрати правильні парфуми для побачення.

Рекомендовані аромати:

Prada Candy

Десертно-орієнтальний

Guerlain La Petite Robe Noire

Десертно-орієнтальний

Nina Ricci Luna

Десертно-орієнтальний

 

Фруктові аромати

Асоціації: Яскравість, соковитість, енергійність.

Образ: Безтурботна і життєрадісна дівчина, з якою завше легко.

Композиція: Тут ми можемо знайти кисло-солодкі гранат, малину і смородину, ароматну вишню, абрикос і персик, запашну диню, яблуко, стиглу сливу і цукрову грушу, свіжий мандарин, екзотичні манго, ананас, маракуйю, папайю або лічі.

Провідні фруктові ноти утворюють чудові поєднання з квітковими, а також деревними і фужерними компонентами.

Фруктові парфуми для побачення – це вибір юних дівчат. Їхнє звучання бадьоре і яскраве, сповнене життя і заряджене енергією. Якщо вам і вашому обранцю від 16 до 22, він доволі сором’язливий і це його перше побачення з вами, тоді фруктовий парфум – саме те, що вам потрібно. Соковиті сонячні акорди піднімуть настрій вам обом, налаштують на позитив і створять відчуття легкості і невимушеності у спілкуванні.

Жінки середнього віку також можуть дозволити собі фруктове задоволення, за умови, що в базі звучатимуть зрілі вишукані ноти деревини, смоли, моху, прянощів, мускусу, сандалу або бурштину. Солодкість дозрілих соковитих плодів у елегантному деревному або у екзотичному орієнтальному обрамленні розкривається по-особливому і залишає незабутнє враження.

Натомість жіночі парфуми з яскраво вираженими цитрусовими нотами мають зовсім інші властивості. Вони підвищують енергійність, цілеспрямованість, зібраність і налаштовують на робочий лад. Тому такі аромати краще підійдуть для зустрічі з діловими партнерами, ніж для романтичного побачення.

Рекомендовані аромати:

Christian Lacroix Bazar pour femme

Квітково-фруктовий

DKNY Be Delicious

Квітково-фруктовий

DKNY Be Delicious Fresh Blossom

Квітково-фруктовий

Квіткові аромати

Асоціації: Ніжність, тендітність, жіночність.

Образ: Романтична мрійниця, яку хочеться носити на руках.

Композиція: Квітам парфумери зазвичай відводять верхні і середні ноти. Тут і знайомі аромати жасмину, бузку, конвалії, троянди, нарцису, ірису, фіалки, півонії, і екзотичні ноти туберози, гіацинту, фрезії, орхідеї, фльордоранжу, гарденії, магнолії та лотоса, а також безліч інших квіткових екстрактів.

Середні квіткові ноти підкріплюються цікавими нотами бази: спеціями, ваніллю, кавою, амброю, мускусом, пачулі, бобами Тонка або сандалом.

Дана категорія є найширшою і найрізноманітнішою з надзвичайно широким діапазоном звучання: від легких і ніжних до яскравих і інтенсивних, від солодких до гірких, від м’яких до гострих. Таке різноманіття дає нам, жінкам, простір для вибору того аромату, який найкраще нам пасуватиме, створюватиме необхідний настрій і доповнюватиме образ.

Чоловіків квіткові аромати приваблюють своєю надзвичайною жіночністю. В них зазвичай найменше маскулінних нот, на відміну від деревних або фужерних парфумів, тому вони найбільше асоціюються з запахом жінки.

Чаруючий аромат квітучого саду після тривалої зими стане ковтком свіжого весняного повітря для вашого обранця. Чуттєві, хвилюючі і одночасно ніжні квіткові парфуми можуть вважатися безпрограшним варіантом для побачення. Головне завдання – підібрати своє індивідуальне парфумерне звучання. Це може бути романтичний квітково-фруктовий аромат або спокусливий парфум з терпкими східними нотами – вибір залежить від того, яке враження ви бажаєте справити. А ще парфуми для побачення повинні бути достатньо стійкими, щоб їхні чари не розвіялися раптово. Шлейф теж має бути вираженим, але не надмірним, інакше ви ризикуєте перетворитися з об’єкту бажання на подразник для нюховий рецепторів вашого партнера.

Є серед квітів і ті, які діють на сильну стать подібно до феромонів. Це культова «біла п’ятірка»: тубероза, жасмин, фльордоранж, османтус і фрезія. Аромат цих рослин не схожий на типово квітковий, у ньому є щось анімалістичне, близьке до запаху жіночого тіла, п’янке і запаморочливе.

Рекомендовані аромати:

Chloe Eau de Parfum

Квітково-орієнтальний

Lacoste Lacoste Pour Femme

Квітково-деревний

Lanvin Eclat D`Arpege

Квітковий

Versace Yellow Diamond

Квітковий

Зелені аромати

Асоціації: Юність, свіжість, природність.

Образ: Чуттєва і невловима лісова мавка.

Композиція: Яскравий зелений акорд, у якому присутні аромати запашних трав: м’яти, шавлії, розмарину, лимонної вербени, жасмину, гальбануму та інших, до якого зазвичай додаються деревні, цитрусові, квіткові і навіть фруктові ноти.

Аромати свіжоскошених трав, розтертого у долонях листя, щойно зірваних лугових квітів або хвойного лісу – усе це різні грані зелених парфумів.

Розповсюдженим компонентом зелених композицій є ветівер. Олія цієї рослини використовується у ароматерапії як засіб для зняття емоційної напруги, і її присутність у вашому парфюмі може допомогти чоловікові розслабитися після робочого дня або ж позбутися хвилювання на першому побаченні.

Рекомендовані аромати:

Hermes Jour DHermes

Квітково-зелений

Elizabeth Arden Green Tea

Цитрусово-зелений

Elizabeth Arden Ardenbeauty

Квітково-зелений

Ми свідомо не включили до нашого переліку деревні, шипрові і фужерні аромати, які цінуються багатьма парфумерними гурманами. На думку більшості чоловіків, вони надто специфічні і складні. До того ж деякі складові, типові для цих парфумерних груп, сприймаються досить неоднозначно. Так, смолисті і терпкі деревні ноти кори дуба, кедру і сосни за своїм забарвленням близькі до чоловічих ароматів. Сандал і ладаник, які часто відіграють одну з провідних ролей у шипрових композиціях, також є дуже суперечливими компонентами, які до вподоби далеко не всім. Зокрема жіночі парфуми з відчутною нотою ладану діють на більшість чоловіків відштовхуючи. З фужерними ароматами ситуація ще складніша. Більшість з них класифікуються як унісекс, а не кожен чоловік буде у захваті від того, що його обраниця пахне так само, як він.

Звичайно, усі ці поради ґрунтуються на загальних спостереженнях та окремих дослідженнях і у жодному разі не претендують на роль останньої інстанції. Кожен чоловік, як і кожна жінка, – це окрема особистість зі своїми смаками і неповторною індивідуальністю. Тому, обираючи парфуми для побачення, орієнтуйтеся, в першу чергу, на свої власні уподобання. Залишайтеся вірною собі і ви обов`язково знайдете того, хто гідно оцінить вашу неповторність.

15 Лютого / 2019 Краса

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Ольга

    Мне 56. Посоветуйте аромат