Шовк у косметиці для волосся

Хіба можна додати шовк у косметичні засоби? Так! І він дуже корисний для шкіри та волосся. Сьогодні дізнаємося більше, як цей компонент додають у засоби для догляду та чому його варто використовувати для волосся.

Що таке рідкий шовк для волосся?

Звісно, звичайний шовк не може проникати у структуру волосся. Тому в косметиці використовують молекули шовку, які складаються з білка. Найголовнішим є фіброїн. Цей білок виробляють дрібні комахи та павуки-шовкопряди. У косметиці його переважно використовують гідролізованим — обробленим теплом або лужними розчинами. Так він найкраще працює на волоссі.

Користь шовку для волосся

Шовк дуже корисний для волосся, адже він:

  • захищає структуру волосини, створюючи плівку;
  • надає блиск і гладкість;
  • допомагає відновити пошкоджене волосся;
  • має антистатичний ефект;
  • захищає пористе волосся від надмірної вологи;
  • робить прядки слухняними.

Однак гідролізований шовк мало або зовсім не проникає в середину волосини. Тож, якщо волосся сильно пошкоджене, краще обирати засоби з шовком, що не проходив гідралізацію.

Як використовувати рідкий шовк для волосся?

1. Вимити волосся

Зробіть звичайний догляд за волоссям, використовуючи шампунь для свого типу.

2. Просушити рушником

Рушником приберіть зайву вологу з волосся. Проте не висушуйте його повністю! Воно має залишатися вологим. Щоб не нашкодити волоссю, не тріть його рушником, а промокніть.

3. Нанести засіб

Нанесіть засіб за інструкцією. Рідкий шовк застосовують на вологому волосся, наносять по всій довжині. Не змивайте засіб, якщо в інструкції не зазначено іншого.

Не використовуйте забагато рідкого шовку. Він може створити щільну плівку, внаслідок чого волосся видаватиметься маснішим. Радимо корисну статтю, чому швидко жирніє волосся і як з цим боротися.

Засоби для волосся з протеїнами шовку: добірка від EVA Blog

Пропонуємо вам добірку засобів для волосся з рідким шовком від EVA Blog. Насправді його використовують не тільки як ампули для волосся чи окремий продукт, а й додають в інші засоби для догляду.

Шампунь Fusion Intense Repair з протеїнами шовку призначений для інтенсивного відновлення пошкоджених прядок. Засіб захищає їх від термопошкодження та робить більш слухняними та блискучими. Амінокислоти шовку підвищують міцність волосся і повертають йому природну пружність.

Після миття для пошкодженого волосся використовуйте комплексний бальзам Tink SuperFood For Hair. Засіб із протеїнами шовку, екстрактами манго, календули та олією авокадо робить волосся гладеньким і полегшує розчісування. Невелику кількість бальзаму нанесіть на вологі прядки, потримайте кілька хвилин і змийте теплою водою.

Перед сушінням феном і укладанням обов’язково використовуйте термозахисний спрей Jerden Proff Termal Protection Spray з протеїнами шовку. Засіб створює невидиму плівку, яка захищає структуру волосини від дії високих температур. Наносити засіб можна як на сухе, так і на ледь вологе волосся.

Власне рідкий шовк наносять на вологе вимите волосся. Спробуйте шовк від Estima. Крім гідролізованих протеїнів, він містить цераміди та сквалан. Волосся стає пружним, блискучим. Водночас засіб не обтяжує прядки: залишається природний об’єм.

Рідкий шовк CHI Keratin Silk Infusion зволожує та відновлює ламке і пошкоджене волосся. Продукт можна використовувати щодня. Для посилення ефекту серед активних компонентів, крім власне шовку, ще й кератин, що зміцнює структуру волосся.

Ще більше товарів з рідким шовком ви знайдете у відповідному розділі інтернет-магазину та на полицях магазинів EVA.

Протеїни шовку — дуже корисний компонент у засобах для догляду за прядками. Який ваш улюблений продукт? Залишайте відгуки про рідкий шовк для волосся в нашому інтернет-магазині eva.ua.

21 Січня / 2022 Волосся

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *