ТОП-3 кращих олій для волосся

Сучасна косметика містить багато натуральних компонентів. І одна з тенденцій — це використання натуральної олії для волосся. Виберімо найкращу з них, яка зробить ваші локони більш привабливими.

Час читання: 3 хвилини та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке 

Вважається, що косметична олія — справжній порятунок для пересушеного волосся, хороший засіб від лупи, ламкості й десятка інших проблем. Дехто просто наносить олію на кінчики волосся як незмивний догляд, і це теж ефективно.

Лучшие масла для волос

Цікаво на тему: Як вибрати кондиціонер для волосся

Натуральні олії містять поживні речовини та вітаміни, які сприятливо впливають на цибулини та волосся. Деякі олії допомагають чутливим локонам не вигоріти на сонці, що особливо актуально в літню спеку і період відпусток.

Однак відразу ж варто враховувати можливі ризики:

  • олії погано підходять для фарбованого волосся, тому що активно витісняють пігмент;
  • шкіра може не сприйняти конкретну олію (особливо це стосується ефірних) і почнеться алергія;
  • ламке волосся внаслідок вбирання олії може стати важким і неслухняним;
  • не можна зловживати оліями, вони обтяжують волосся і можуть призвести до випадіння.

Тому не вважайте навіть професійну олію панацеєю від усього. Завжди й у всьому дотримуйтесь міри!

Шукай EVA Blog в Instagram

Як зробити маску з олією для волосся

Лучшие масла для волос

Косметичні засоби з олією у складі слід наносити виключно за інструкцією. Виробник вже розрахував дозування для ефекту. Якщо ж ви купили чисту олію, то використовувати її треба так:

  1. Додайте кілька крапель в маску або кондиціонер для волосся (тверду олію розігріваємо на водяній бані або під струменем гарячої води). Залишити на 20 хвилин перед миттям голови з шампунем.
  2. Якщо олія в’язка, краще використовувати на вологому волоссі: вона природно буде «розчинятися» у воді та рівномірно вбиратиметься.

Не варто залишати засіб на ніч. Нічого, крім жирного волосся, ви не отримаєте.

Цікаво на тему: Олія чайного дерева для волосся

Куди ж правильно наносити олію? Залежить від того, яку проблему хочете вирішити.

Лучшие масла для волос

Якщо ви хочете, щоб волосся швидше росло, то на корені й шкіру голови та поєднати з самомасажем. Якщо турбує ламкість — на всю довжину. Можна обробляти тільки кінчики, коли необхідно позбутися стоншування і зволожити вже пошкоджене волосся. Проблематично використовувати продукт, якщо, наприклад, біля кореня волосся масне, а по довжині — сухе. Так чи інакше, олія вбереться по всій довжині. В такому випадку косметологи радять розбавляти олію.

Рейтинг кращих олій для волосся

Касторова, ялицева, з жожоба і виноградних кісточок — і ще з десяток різних олій для волосся ви знайдете на ринку. Кожна з них має свої властивості. Наприклад, оливкова живить, а кокосова олія надає незрівнянний блиск (обов’язково почитайте, як правильно використовувати кокосову олію).

Лучшие масла для волос

Комусь подобається арганова олія, вона ж «рідке золото», багата на жирні кислоти та вітамін Е. Олія чайного дерева застосовується для густоти і блиску. Ми рекомендуємо кращу олію для волосся з бюджетного сегменту з не меншою ефективністю.

Лляна олія

Лучшие масла для волос

Лляна олія містить майже всі вітаміни групи В, має відновлювальний ефект. Жирні кислоти сприяють тому, що волосся стає густим і еластичним.

Рекомендовані продукти:

Обліпихова

Лучшие масла для волос

Обліпихова олія захищає волосся від УФ-променів, зміцнює цибулини і сприяє укріпленню посічених кінчиків. Часто обліпиху застосовують для боротьби з лупою або псоріазом.

Рекомендовані продукти:

Реп’яхова олія

Лучшие масла для волос

Реп’яхова олія вважається універсальною, бо підходить і для жирного волосся. Регулює секрецію сальних залоз, запобігає ламкості та випадінню. В цілому володіє злегка підсушують ефектом.

Рекомендовані продукти:

У комплексі з цими засобами обов’язково потрібно використовувати продукти для зволоження. Причому їх наносити до процедур з олією! Річ у тому, що вона створює щільну плівку на волоссі, тому інші продукти просто «зіслизнуть».

Натуральні засоби — це корисно, ефективно і бюджетно, але все ж вони не замінять всю косметику. Тому завжди обачно користуйтеся оліями, щоб не нашкодити волоссю.

Читай також:

15 Жовтня / 2020 Волосся

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті