15 найкращих засобів від лупи

Лупа — це така річ, яка може наздогнати кожного в будь-який момент, адже причин її появи безліч. Від стресу і зниження імунітету, що робить шкіру більш сприйнятливою до грибків-збудників, до неправильно підібраного догляду, генетики або навіть зміни сезону. Якщо ти зіткнулася з цією проблемою, не варто панікувати, адже сьогодні з лупою можна впоратися просто в домашніх умовах. Головне — підходити до вирішення завдання комплексно.

Час читання: 4 хвилини та стигле манго

статья доступна на русском языке

15 найкращих засобів від лупи

Якщо ти шукаєш ефективні засоби, які допоможуть тобі здолати лупу, зібрали для тебе 15 дієвих засобів — від шампунів до сироваток і масок із позначкою «Anti-Dandruff».

Цікаво на тему: Топ лайфхаків із догляду за волоссям

Шампуні проти лупи: очищення + лікування

Догляд за шкірою обличчя, тіла і волосяної частини голови завжди починається з якісного очищення. Але якщо ми говоримо про таку проблему, як лупа, засіб для волосся має володіти ширшим спектром дії. Він повинен надавати антибактеріальний ефект, усувати неприємні відчуття і свербіж, ніжно відлущувати та лікувати шкіру. Саме такі продукти ми зібрали в нашій добірці.

Шукай EVA Blog в Instagram

Важливо: Представлені нижче засоби є лікувальними й здебільшого не підходять для щоденного застосування. Обов’язково ознайомся з рекомендаціями виробника, перш ніж почнеш використання шампуню.

НазваКраїнаАктивні компоненти
BABE Laboratorios Anti-Oily DandruffІспанія- піроктон оламін;
- саліцилова кислота;
- екстракт лопуха.
Vichy Dercos Anti-Dandruff DS TreatmentФранція- дисульфід селену.
Kuora Dermocosmetics Anti-dandruffІспанія- піроктон оламін;
- саліцилова кислота.
Simply Zen Dandruff ControllerІталія- алантоїн;
- пантенол;
- піритіон цинку.
milk_shake Purifying BlendІталія- піритіон цинку;
- екстракти золототисячника і кропу;
- ефірна олія лимона та евкаліпта.
L'Oreal Professionnel Serie Expert Instant ClearФранція- лимонна кислота;
- цинк.
L'Erbolario Shampoo против перхотиІталія- прополіс.

BABE Laboratorios Anti-Oily Dandruff

01 BABE Laboratorios Anti-Oily Dandruff (985)

BABE Laboratorios Anti-Oily Dandruff – активний шампунь для жирної шкіри голови, ефективний, зокрема, і проти лупи. Він містить саліцилову кислоту, сульфат цинку, біотин і екстракт лопуха, які глибоко очищають і регулюють вироблення себума, а також піроктон оламін, що має протигрибковий і антибактеріальний ефект. Дія шампуню спрямована не тільки на зменшення секреції шкірного сала і боротьбу з лупою, а й також прекрасно прибирає лущення і свербіж.

Vichy Dercos Anti-Dandruff DS Treatment

02 Vichy Dercos Anti-Dandruff DS Treatment (966)

Основне завдання аптечного Vichy Dercos Anti-Dandruff DS Treatment – позбавити від неприємних відчуттів і сухості, а також відновити мікробіом і захисний бар’єр шкіри голови. Дисульфід селену, який входить до складу засобу, ефективно заспокоює та усуває лупу. Шампунь рекомендовано застосовувати курсом протягом 4 тижнів, після чого ти гарантовано забудеш про проблеми зі шкірою голови до 6 тижнів.

Kuora Dermocosmetics Anti-dandruff

03 Kuora Dermocosmetics Anti-dandruff (735)

Завдяки особливій формулі Kuora Dermocosmetics Anti-dandruff забезпечує різнобічну дію на шкіру голови та підходить як для жінок, так і чоловіків. Саліцилова кислота ефективно справляється з лущенням і очищає, піроктон оламін бореться з бактеріями, а екстракт жерухи працює, як натуральний антисептик. Результат застосування — здорова шкіра без білого «снігу» і відчуття комфорту.

Цікаво на тему: Ампули та вітаміни для волосся: для чого потрібні та як ними користуватися

Simply Zen Dandruff Controller

04 Simply Zen Dandruff Controller (526)

Simply Zen Dandruff Controllerбезсульфатний шампунь з чудовим складом від італійського професійного бренду, який не тільки бореться з лупою, а й запобігає її появі. Піритіон цинку ефективно бореться з грибками та бактеріями, алантоїн сприяє регенерації, пантенол загоює і заспокоює, а сорбітол зволожує і перешкоджає втраті вологи. Натуральні рослинні екстракти (кропиви, арніки, шавлії та розмарину) сприяють регуляції шкірного секрету й оздоровлюють шкіру.

milk_shake Purifying Blend

05 milk_shake Purifying Blend (298)

Шукаєш засіб, який перетворить боротьбу з лупою на приємну SPA-процедуру? Обирай milk_shake Purifying Blend. Його формула містить піритіон цинку, магній, алантоїн, рослинні екстракти (водоростей, кропиви, кропу), а також ефірні олії евкаліпта та лимона, що дарують освіжаючий ефект і приємний аромат. Шампунь глибоко очищає шкіру голови, прибирає лущення і неприємні відчуття, нормалізує гідроліпідний обмін, забезпечує антибактеріальну дію, пом’якшує і захищає від впливу зовнішніх негативних факторів.

L’Oreal Professionnel Serie Expert Instant Clear

06 L'Oreal Professionnel Serie Expert Instant Clear (191)

Цинк, піроктон оламін, лимонна та саліцилова кислоти у складі L’Oreal Professionnel Serie Expert Instant Clear – потужний тандем для перемоги над лупою та відновлення шкіри голови. Шампунь якісно очищає від забруднень і залишків стайлінгу, зменшує вироблення себума, ніжно відлущує і забезпечує освіжаючий ефект. Засіб не обтяжує волосся і полегшує процес укладання, а також підходить для всіх типів.

L’Erbolario Shampoo против перхоти

07 L'Erbolario Shampoo проти лупи (113)

Шампунь L’Erbolario Shampoo впливає на шкіру м’яко, але водночас ефективно. Щадний склад, збагачений натуральними екстрактами та прополісом, забезпечує якісне очищення, але водночас не вимиває природні ліпіди й не порушує захисну мантію шкіри. Засіб забезпечує антибактеріальну дію, сприяє відновленню, насичує волосяні цибулини корисними мікроелементами та робить їх більш гладкими.

Додаткові засоби для боротьби з лупою

Щоб якомога швидше забути про неприємні відчуття і шкіру голови, що лущиться, лікувальний шампунь варто доповнити іншими засобами проти лупи — маскою, лосьйоном чи сироваткою. У тандемі вони прискорять процес відновлення і зроблять його більш ефективним. Нижче ти знайдеш 8 дієвих продуктів у найрізноманітніших форматах і цінових категоріях.

НазваФормат засобуКраїнаАктивні компоненти
Комплекс проти лупи ABOUT HairБустер-концентратУкраїна- олія чайного дерева;
- екстракти звіробою і кропиви.
T-LAB Professional Organic Sage MaskМаскаВеликобританія- вітамін Е;
- чайне дерево;
- пантенол.
Nani Professional MilanoМаскаІталія- екстракти шавлії,
розмарину, чебрецю;
- піроктон оламін.
ORising Essential Oil Dry DandruffОлія-есенціяІталія- екстракти перцевої м'яти, меліси та календули;
- олії мигдалю й авокадо.
Lakme Teknia Scalp Care Detox GelПілінг-гельІспанія- ментол;
- олія таману.
Ампули Kerastase SpecifiqueСироваткаІспанія- гліцерин;
- карнозин;
- токоферол.
Kaaral К05 Tea Tree Oil SystemСироваткаІталія- чайне дерево;
- екстракти кропиви та арніки.
Biotrade Sebomax Anti Dandruff LotionЛосьйонБолгарія- саліцилова кислота;
- гліцерин.

Комплекс проти лупи ABOUT Hair

08 Комплекс проти лупи ABOUT Hair (72)

Комплекс ABOUT Hair — бюджетний спосіб перетворити будь-який засіб для волосся на «зброю» для боротьби з лупою. Змішай лише 14 крапель зі 100 г твоєї маски, шампуню чи бальзаму, і ти отримаєш ефективний продукт, який нормалізує вироблення себуму та рівень pH, заспокоїть шкіру, зменшить запальний процес і забезпечить антибактеріальну дію. Секрет формули криється в олії чайного дерева та комплексі рослинних екстрактів, серед яких — звіробій, корінь лопуха, любисток і кропива.

T-LAB Professional Organic Sage Mask

09 T-LAB Professional Organic Sage Mask (54)

Доповни свій лікувальний догляд маскою T-LAB Professional Organic Sage Mask. У її складі — вітамін Е, пантенол, екстракт шавлії, олії кокоса, ши та чайного дерева. Засіб прекрасно пом’якшує і насичує волосся, забезпечуючи йому гладкість і блиск, і при цьому бореться з лупою, усуває неприємні відчуття і заспокоює шкіру.

Цікаво на тему: Зіпсувати за 7 днів: помилки в догляді за волоссям

Nani Professional Milano

10 Nani Professional Milano (46)

Ще одна маска проти лупи в нашій добірці — від Nani Professional Milano. Формула містить піроктон оламін, що маэ виражену антибактеріальну і протигрибкову дію, а також натуральні гідролати (чебрецю, шавлії, розмарину), які борються з надмірною жирністю шкіри та балансують вироблення себума. Засіб належить до унісекс-продуктів і підходить як дорослим, так і для підлітків.

ORising Essential Oil Dry Dandruff

11 ORising Essential Oil Dry Dandruff (28)

ORising Essential Oil Dry Dandruff – це олія-есенція від сухої лупи від професійного італійського бренду. Вона поєднує в собі олії розмарину, меліси, перцевої м’яти, мигдалю й авокадо, а також екстракт календули та лляну кислоту. Засіб чинить антибактеріальну, тонізувальну й антиоксидантну дію, відновлює захисний бар’єр шкіри та живить її, сприяє регенерації та загоює.

Lakme Teknia Scalp Care Detox Gel

12 Lakme Teknia Scalp Care Detox Gel (23)

Детокс-гель Lakme Teknia Scalp Care Detox Gel створений для пілінгу шкіри голови й ефективний як для жирної, так і сухої лупи. Збагачений молочною кислотою, екстрактом ментолу, бетаїном і натуральними оліями, продукт дбайливо відлущує і глибоко очищає, водночас не подразнюючи чутливої шкіри, стимулює процеси регенерації та відновлює гідроліпідний баланс. Засіб може бути застосований для будь-якого типу волосся і зробить всі наступні beauty-процедури більш дієвими.

Ампули Kerastase Specifique

13 Ампули Kerastase Specifique (19)

Kerastase Specifique – це додатковий інтенсивний догляд проти будь-якої лупи у форматі незмивної сироватки. В її складі — октопірокс (той самий піроктон оламін), який ефективно бореться з грибком і бактеріями, і комплекс AOX, що стоїть на варті природного імунітету і нівелює дію вільних радикалів. Також у формулі міститься рамноза, яку часто використовують в антивіковій косметиці — вона стимулює вироблення природного колагену, підвищує еластичність і регенерує шкіру.

Цікаво на тему: Секрети швидкого росту волосся

Kaaral К05 Tea Tree Oil System

14 Kaaral К05 Tea Tree Oil System (18)

Шукаєш дієвий продукт від лупи для сухої шкіри голови? Зверни увагу на незмивну сироватку Kaaral К05 Tea Tree Oil System. Вона відновлює кислотно-лужний баланс і оздоровлює шкіру, регулює вироблення себума, чинить антигрибкову дію і позбавляє лущення та свербіння. Різнобічну дію забезпечено запатентованою формулою, в якій містяться екстракти кропиви, дикого льону, арніки та стручкового перцю, олії чайного дерева і, звісно ж, піроктон оламін.

Biotrade Sebomax Anti Dandruff Lotion

15 Biotrade Sebomax Anti Dandruff Lotion (16)

Sebomax Anti Dandruff – заспокійливий безсульфатний лосьйон для шкіри голови. У ньому міститься сульфід селену, ефективний компонент для боротьби з грибком, саліцилова кислота, що чинить протизапальну дію та відлущує, а також гліцерин, що забезпечує зволоження і захищає шкіру від зневоднення. Засіб універсальний і підходить для будь-якого типу шкіри голови.

Сподіваємося, засоби з нашої добірки допоможуть тобі розлучитися з лупою назавжди та більше ніколи з нею не зустрічатися.

Читай також:

21 Листопада / 2023 Волосся

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *