ТОП-20 найкращих шампунів без сульфатів

Вибираючи доглядові засоби, ти завжди ретельно шукаєш корисні та шкідливі компоненти у їхньому складі. Ти все правильно робиш, адже здоров’я дорожче за будь-які гроші. Останніми роками косметичні екопродукти стали чудовою альтернативою звичайним засобам, склади яких можуть викликати сумніви. У догляді за волоссям справжнім флагманом усіх трендів є безсульфатні шампуні. Вони натуральні, нешкідливі та покращують стан волосся навіть після агресивних процедур. Пропонуємо більше дізнатись про їхні відмінності, переваги, недоліки та познайомитись зі списком кращих шампунів без сульфатів.

Час читання: 5 хвилин та банан

статья доступна на русском языке

Сульфати та як їх визначити

Сульфати та як їх визначити

Сульфати — це різновид поверхнево-активних речовин (ПАР), що входять у склад більшості косметичних засобів. Вони відповідають за піноутворення та забезпечують очищувальні властивості продуктів. Ти знайдеш їх у шампунях, гелях для душу або милі, що добре піняться. Найрозповсюдженіші види сульфатів, які можна побачити на етикетках:

  • SLS (Sodium Lauryl Sulfate, лаурилсульфат натрію);
  • SLES (Sodium Laureth Sulfate, лауретсульфат натрію);
  • ALS (Ammonium Lauryl Sulfate, лаурилсульфат амонію).

Кожна з цих речовин, більшою чи меншою мірою, мають потужні очищувальні, мийні та піноутворювальні властивості. Як вони діють на шкіру голови? Сульфати можуть викликати сухість, лущення, алергію, свербіння та почервоніння. Якщо довго їх застосовувати, то, в деяких випадках, це призводить до шкірних захворювань. Тобто робимо висновок, що краще уникати тієї косметики для волосся, обличчя та тіла, до складу якої входять сульфати.

Що робити? Існує альтернатива — безсульфатні шампуні, у яких немає парабенів, консервантів, а у складі ти знайдеш рослинні екстракти, олії та вітаміни, які не шкодять волоссю.

Шукай EVA Blog в Instagram

Що таке шампуні без сульфатів

Безсульфатні шампуні є косметичними засобами, які не містять ПАР та запобігають сухості, ламкості та випадінню волосся. Натомість їхню основу складають природні екстракти та олії, які відмінно очищують шкіру голови без допомоги синтетичних речовин. Завдяки натуральним компонентам, волосся будь-якого типу стає здоровим, сильним та доглянутим.

Що таке шампуні без сульфатів

Скориставшись безсульфатним шампунем, ти одразу помітиш, що він не так добре піниться. Це нормально, адже як ми з’ясували, в них немає підсилювачів піноутворення. Та його головне завдання полягає в іншому: такий засіб м’яко, делікатно діє на шкіру голови та волосся, не пересушуючи та не викликаючи подразнень. Окремо виділимо головні переваги:

  1. Натуральний безсульфатний продукт легко змивається звичайною водою, не полишаючи після себе плівки.
  2. Не порушує природний захист шкіри та структури волосся, що є особливо важливою умовою для власниць сухого та пошкодженого типу.
  3. Не вимиває фарбувальні пігменти, зберігаючи насиченість та яскравість кольорів.
  4. Допомагає волоссю швидше відновлюватись після салонних процедур: ботоксу, кератину, ламінування тощо.
  5. Насичує волосся корисними речовинами та вітамінами.

Шампуні без сульфатів та недоліки

Тепер декілька слів про недоліки:

  1. Погано піниться, що підвищує витрату шампуню.
  2. Майже не змиває засоби для укладання (один раз на тиждень можеш скористатись звичайним шампунем, який допоможе очистити шкіру).
  3. Волосся швидше ставатиме жирним, доки воно не перелаштується з агресивних продуктів на більш щадні.

Насправді дані властивості важко назвати мінусами у порівнянні зі шкодою, яку наносять синтетичні компоненти.

Цікаво по темі: Добірка найкращих масок для волосся за версією EVA Blog

Склад безсульфатних шампунів

Склад безсульфатних шампунів

Подивимося, що тобі шукати на баночках:

  • амінокислоти зволожують волосся та роблять більш гладеньким;
  • протеїни захищають від ламкості, надають пружності, шовковистості та блиску;
  • колаген дарує об’єм, полегшує розчісування та укладання;
  • декспантенол (вітамін B) запобігає сухості, лущенню та свербінню шкіри.
  • керапептиди (білок) надає густоти та сили.

Що таке шампуні без сульфатів - 1

Проста рекомендація: завжди дивись на етикетку, перш ніж купувати шампунь. Бувають випадки, коли засіб камуфлюється під безсульфатний. Як визначити підробку:

  • поглянь на термін придатності, що зазвичай складає не більше 1 року (шампуні зі сульфатами зберігаються довше);
  • струси баночку та перевір консистенцію: натуральний продукт має бути доволі густим;
  • вдома перевір, наскільки засіб добре піниться (пам’ятай, що багато піни не повинно бути).

Цікаво по темі: Догляд за шкірою голови від А до Я

Кращі шампуні без сульфатів за версією EVA Blog

Ми вибрали засоби популярних та професійних брендів, які забезпечать здоров’я та привабливість твого волосся.

Для всіх типів волосся

Якщо маєш відносно здорове та неушкоджене волосся, тоді сміливо вибирай наступні засоби.

Для всіх типів волосся

  1. Chi Keratin Reconstructing — дієво очищає шкіру голови від забруднень, надлишку себуму, зволожує та пом’якшує волосся від коренів до самих кінчиків. Олії аргани та жожоба насичують вітамінами, розгладжують та зміцнюють їхню структуру.
  2. milk_shake Daily Frequent Shampoo — делікатно очищає, зволожує, нормалізує pH-баланс. Завдяки молочним протеїнам та екстракту рису волосся стає гладеньким, блискучим по всій довжині.
  3. Schwarzkopf Professional Mad About Lengths Root To Tip Cleanser — завдяки комплексу, збагаченому біотином, засіб зміцнює, живить та сприяє росту волосся.

Для жирного типу волосся

Бажаєш позбутися лупи та жирного блиску волосся? Тоді ти звернулась за адресою!

Для сухого типу волосся

    1. Beauty Jar Yin & Yang — нормалізує вироблення себуму, уповільнює забруднення шкіри голови. Олія чайного дерева у складі знімає запалення та надає антисептичну дію.
    2. L’Erbolario Sport Shower Shampoo — комплексний догляд для тих, хто веде активний спосіб життя. Продукт піклується тіло та шкіру голови після тренувань, а екстракти шавлії та митру усуває неприємні запахи.
    3. Безсульфатний шампунь Lapush — м’яко доглядає жирне волосся, надаючи йому чистоти, блиску та гладкості. Пантенол у складі запобігає пересушенню, а олія зародків пшениці зменшує посіченість кінчиків.

Цікаво по темі: Чому волосся швидко стає жирним і як із цим боротися

Для сухого типу волосся

Сухе волосся також може бути зволоженим, м’якеньким та свіжим. Це не магія, просто знайди продукти, що підходять саме тобі.

Для жирного типу волосся

 

  1. Paul Mitchell Awapuhi Wild Ginger Moisturizing Lather Shampoo — глибоко очищає, надає сили та пружності навіть дуже сухому волоссю. В основі засобу кератиновий комплекс, що потрапляє в структуру та відновлює її до самих кінчиків.
  2. La’dor Keratin LPP Shampoo — рослинні олії камелії, авокадо та жожоба живлять, а поліпептиди дбають про кутикулу волосся, роблять його еластичним.
  3. Esthetic House CP-1 Bright Complex Intense Nourishing Shampoo — комплекс амінокислот та протеїнів зміцнюють, запобігають ламкості та надають об’єму.

Для тонкого та ламкого волосся

Турбують відсутність об’єму та посічені кінчики? Дивись, що розв’яже твою проблему.

Для тонкого та ламкого волосся

  1. Biosilk Volumizing Therapy Shampoo — підходить для щоденного догляду, живить, надає об’єм та захищає від сонячних променів.
  2. Manelle з фітокератином та вітаміном В5 — відновлює пошкоджену структуру, усуває ламкість та підіймає волосся біля коренів, надаючи бажаного об’єму.
  3. Profi Style Hydro Shampoo — протеїни пшениці та провітамін B5 живлять волосся зсередини, прискорюють ріст та роблять його еластичним.

Для пошкодженого й ослабленого волосся

Після ботокса або кератину твоє волосся потребує допомоги? Шукай засоби, які про це подбають!

Для пошкодженого й ослабленого волосся

  1. Lee Stafford Hair Apology Shampoo — відновлює локони після тривалого фарбування та частого стайлінгу, зволожує, зміцнює навіть сильно пошкоджені пасма.
  2. Schwarzkopf Professional BC Bonacure Fibre Force Fortifying Shampoo — зміцнює, захищає від зовнішнього впливу та глибоко відновлює пошкоджену кутикулу.

Цікаво по темі: Натуральна косметика: особливості та тонкощі вибору

Для фарбованого волосся

Фарбування тільки на користь, коли в тебе під рукою надійні засоби.

Для фарбованого волосся

  1. OGX Anti-Breakage + Keratin Oil Shampoo — зберігає насичений колір, живить, розгладжує та приборкує ламкість кінчиків.
  2. Re:Form Re:color Reconstructing Shampoo — не вимиває фарбу, дарує блиск, глибоко зволожує. Протеїни ікри, екстракт гібіскусу інтенсивно живить та вітамінізує волосся.
  3. Matrix Total Results Keep Me Vivid Shampoo — робить відтінок яскравим, а волосся блискучими та шовковистим. А ще, шампунь порадує тебе солодким ароматом цукрової вати!

Для кучерявого волосся

Сформувати охайні, слухняні кучері просто з такими шампунями: 

Для кучерявого волосся

  1. NHP Nutri-Argan Nourishing Hair Bath Shampoo — підходить для пошкодженого кучерявого волосся, що схильне до ламкості. Олії аргани та макадамії живлять, дарують мʼякість та легкість розчісування.
  2. Moroccanoil Smoothing Shampoo — професійний шампунь помʼякшує та розгладжує локони. Амінокислоти, вітаміни A та E, що є у складі, допоможуть наситити їх усім необхідним для здоров’я та захисту від впливу навколишнього середовища.

Розкажи у коментарях, якими безсульфатними засобами користуєшся саме ти? Цікаво почути твої рекомендації, які доповнять нашу статтю.❤️

Читай також:

29 Квітня / 2023 Волосся

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Елена

    Статья интересная,спасибо. Но фото шампуней для сухих и для жирных волос поменялись местами)

  2. Александра

    Классная статья, спасибо! Я бы ещё сюда добавила безсульфатный шампунь Тресемме – пользуюсь четыре месяца, в наличии все плюсы, указанные в статье

VISUAL by EVA