Як зміцнити волосся від випадіння в домашніх умовах

Міцне та красиве волосся — це справжня розкіш у наші часі. Стреси, погана екологія та неправильне харчування негативно вливають на його стан. Якщо ти вже зневірилась у тому, що зміцнення волосся взагалі можливе, то не поспішай робити висновки. Це легко здійснити навіть в домашніх умовах без салонних процедур. Головне, знайти правильний догляд, який підходить саме тобі. Докладніше про це поговоримо далі у статті.

Час читання: 2 хвилини та вершкове морозиво 🍦

статья доступна на русском языке

Кілька слів про причини

Кілька слів про причини

Випадіння волосся є природним процесом, коли воно відбувається в рамках норми. Але якщо ти помітила, що воно стало інтенсивнішим, тоді цьому обов’язково потрібно приділити увагу.

Волосся може сильно випадати з декількох причин:

  1. В тебе відбуваються гормональні зміни. Наприклад, після пологів, захворювання або це може бути пов’язане з психоемоційним станом.
  2. Ти не п’єш вітаміни або їх недостатньо для підтримки здорового волосся. Наприклад, це може бути через неправильне харчування, коли ти не вживаєш у достатній кількості вітаміни A, B, магній, залізо, цинк та ін. Саме ці компоненти сприяють утворенню кератину — білку, що будує наше волосся.
  3. Ти переживаєш сильний стрес. Постійні хвилювання викликають спазми капілярів, які перекривають постачання корисних речовин до волосяних цибулин, відповідно, волосся починає страждати.
  4. Якщо носиш неправильну зачіску, то також можеш втрачати волосся. Особливо це стосується тугих зачісок: кінський хвіст, коса etc. Вони стягують твоє волосся, створюючи додаткове навантаження.
  5. Тобі не підходить догляд, який ти вибрала. Можливо, твій шампунь надто агресивний для твого волосся або не підходить за типом чи ти не використовуєш кондиціонер після миття. В будь-якому разі, ти повинна переглянути свої засоби та ретельніше підібрати догляд.

Підсумуємо. Зміцнити волосся допоможе якісне харчування, вітаміни (краще попередньо порадитись зі своїм лікарем), нормальний сон та правильний догляд. Але зупинимося на догляді та засобах, які допоможуть зупинити випадіння.

Базовий догляд за волоссям

Почнемо з основної процедури, а саме з миття. Зазвичай нормальне волосся не потребує щоденного очищення, тому голову потрібно мити в міру забруднення. Якщо шкіра схильна до жирності, то можна мити щодня або 1 раз на 2 дні. Нормальному типу достатньо 1 раз на 3 дні, щоб голова була чистою та доглянутою. Власницям сухого волосся радять мити не частіше ніж 1 раз на 4 дні.

Базовий догляд за волоссям

Важливо підібрати правильний шампунь, який підходить за типом волосся. При цьому враховуй наступне: тип шкіри голови, стан самого волосся та свою зачіску (догляд за довгим та коротким волоссям відрізняється).

Цікаво по темі: Найкращі шампуні для різних типів волосся за версією EVA Blog

Не забувай про кондиціонер та бальзам. Це важливий етап, яким часто нехтують, а дарма. Ці засоби допомогають відновити пасма після очищення, яке розкриває лусочки на кутикулі. Вони закривають їх та роблять волосся гладеньким та м’яким. Лайфхак для жорсткого та кучерявого волосся: існує така техніка миття як ковошинг, коли замість шампуню використовується бальзам-кондиціонер, що очищає та робить слухнянішим.

Цікаво по темі: Найкращі кондиціонери та бальзами для волосся

Базовий догляд за волоссям - 1

Другий етап — це сушіння. Краще сушити волосся природним шляхом, не користуючись феном. Також на випадіння сильно впливають стайлери, тому від них теж краще відмовитись. Рекомендуємо зробити наступне: злегка промокнути вологе волосся рушником, руками надати пасмам бажаної форми, дочекатися висихання та обережно розчесатись. Так ти збережеш волосся від пошкоджень, сухості, ламкості та випадіння.

Цікаво по темі: Рейтинг кращих термозахисних засобів для волосся

Стосовно розчісування. Завжди роби це дбайливо, не поспішай та не смикай пасма гребінцем. Попередньо розділи волосся та розчісуй кожне пасмо окремо, починаючи з кінчиків. Якщо воно заплуталось, то використовуй спеціальні засоби, наприклад спрей-кондиціонер або есенцію. Щоб волосся менше випадало, підбери м’яку щітку або гребінець з гнучкими не металевими щетинками.

Цікаво по темі: Як вибрати щітку для догляду і укладання волосся

Народні засоби для зміцнення та стимуляції росту волосся

Існує багато засобів, які допомагають розв’язати проблему випадіння волосся: шампуні, олії, маски та ін. Ти можеш купити їх або приготувати вдома. Лови декілька корисних рецептів!

Маска з алое вера

Маска з алое вера

Вона живить слабке волосся, робить шовковистим та густим. Отже, підготуй наступне:

  • 2 яєчних жовтки;
  • 1 ст.л алое;
  • 1 ст.л коньяку;
  • 1 ч.л гірчичного порошку

Змішай всі компоненти та легкими масажними рухами нанеси на шкіру голови. Почекай 1 годину та змивай теплою водою.

Цікаво по темі: Маски для волосся в домашніх умовах

Відвар з кропиви

Відвар з кропиви

При випадінні волосся допомагає ополіскувати його відваром кропиви. Тобі знадобиться 1 ст.л свіжих або сушених листочків. Залий їх 3 стаканами кип’ятку і тримай на вогні 10 хвилин. Дай настоянці охолонути, проціди її в 1 л теплої води та ополіскуй нею волосся.

Олії

Олії

Кожна олія має певні властивості та вітамінний комплекс. Тому при виборі спирайся на індивідуальні потреби. Найпопулярнішою є реп’яхова олія, що сприяє зміцненню та добре стимулює ріст волосся. Олія чорного кмину містить бета-картоин, жирні кислоти та флавоноїди, які допомагають позбутись подразнень, лупи та відновлюють. Гірчична олія покращує кровообіг та помітно стимулює ріст. Пам’ятай, що олійки можна тримати в середньому від 30 до 90 хвилин.

Отже, зміцнити волосся можна багатьма способами, головне, виявити причини випадіння та прийняти максимально ефективне рішення. Пиши в коментарях, як ти борешся з подібною проблемою. Твій досвід обов’язково допоможе іншим!

Читай також:

16 Червня / 2023 Волосся

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Анастасія

    Роблю маски з нефарбуючої хни раз на 1-2тижні. Зміцнюють , фактура волосся після маски інакша на дотик

  2. Олена

    Цiкаво, як позбутись стресу в такий час!… -_-

  3. Діна

    Нещодавно додала до основного догляду пілінг для шкіри голови, – чудова річ.