Як доглядати за сухим волоссям?

Волосся як солома — страшний сон будь-якої дівчини. У когось сухість з’являється після численних фарбувань, хтось постійно вкладає локони плойкою або неправильно доглядає за ними. У будь-якому разі сухе волосся потребує особливого догляду з інтенсивним зволоженням і живленням.

Причини сухості та ламкості волосся

Фахівці кажуть, що ламкість з’являється через термічні, хімічні чи механічні пошкодження. Волосся стає неслухняним, ламається, погано росте і втрачає природний блиск.

Але причина може бути й у шкірі голови, точніше, у роботі сальних залоз. Якщо шкірне сало виробляється з надлишком, то ми страждаємо від жирності волосся, а якщо його не вистачає — від сухості. Обидва випадки вимагають корекції за допомогою доглядової або лікувальної косметики.

Також волосся буває сухим через:

  • погіршення циркуляції крові в судинах;
  • неправильне харчування, в якому не вистачає вітамінів групи В;
  • постійне зневоднення організму — п’єте недостатньо води;
  • гормональні зміни;
  • неправильний догляд за своїм типом волосся.

Найчастіше в дівчат бувають ламкі кінчики або тіло волосся до коренів. Саме ця зона потерпає від використання щипців і гарячого повітря під час сушіння феном. Від внутрішніх причин страждає волосся по всій довжині.

Читайте також: «Дитячі зачіски для школи»

Також негативно на здоров’я локонів впливає освітлення, адже рідний пігмент буквально випалюють окислювачем. Тому сухе волосся значно частіше буває в блондинок. Звичайно, це не привід відмовлятися від улюблених відтінків і зачісок — необхідно підібрати правильний догляд.

Правила догляду за сухим волоссям

Догляд має бути комплексним. Спочатку подбайте про делікатне очищення і живлення волосся. Вибирайте спеціальний шампунь і бальзам після миття голови. Багато хто використовує аптечні олії та вітаміни. Ми рекомендуємо відмовитись від самолікування медикаментами: воно може тільки нашкодити.

Читайте також: «Домашній догляд за кучерявим волоссям»

Після зволоження під час укладання намагайтеся не користуватися феном і випрямлячем. Краще, щоб волосся висохло самостійно за кімнатної температури. Особливо ламкі пасма взагалі не можна терти рушником або скручувати в тугі зачіски: вони «ламаються» на згині.

Краще відмовитися від:

  1. Засобів для укладання (лаки, муси, пінки), у складі яких багато спирту. Це додатково виснажує волосся. Якщо без них не обійтися, ввечері обов’язково помийте голову і нанесіть бальзам або зволожувальну маску.
  2. Освітлення і фарбування. Перша процедура — це фактично хімічний опік. А в складі деяких фарб міститься аміак і хімічні барвники.

Якщо косметика не допомагає, необхідно звернутися до трихолога. Він призначить лікування медикаментами або косметологічні процедури: ламінування, озонування чи мезотерапію.

Читайте також: «7 помилок у догляді за волоссям»

Перша процедура потовщує волосся, створюючи спеціальне покриття, а друга — насичує його та шкіру голови озоном, сприяючи зростанню здорового волосся. Мезотерапія — це уколи препаратів з поживними речовинами в шкіру, які показані за наявності серйозних проблем із волоссям. Вартість салонних процедур значно вище, ніж доглядових засобів, тому краще відразу правильно доглядати за сухим волоссям.

Ефективні засоби для сухого і ламкого волосся

На які засоби для виснаженого волосся варто звернути увагу? Зробили для вас невеличку підбірку продуктів. Їх можна комбінувати або використовувати окремо.

Починати догляд радимо з шампуню Botanic Therapy з кокосовим молочком та екстрактом макадамії. Підходить для сухого і нормального волосся. Засіб не обтяжує локони, живить цибулини та тіло волосся. Шампунь делікатно бореться із засаленням, не висушуючи шкіру голови. Радує і приємна ціна за великий об’єм 400 мл.

Наступний крок — живлення за допомогою бальзаму для волосся. Радимо використовувати засоби:

1. Кондиціонер Invigo Nutri-Enrich з ягодами годжі від Wella Professionals. Містить комплекс активних компонентів, які добре живлять і надають волоссю природний блиск. Засіб розгладжує сухе волосся, сприяючи комфортному розчісуванню.

2. Усього 3 хвилини знадобиться для догляду за сухими локонами з бальзамом-ополіскувачем Pantene Pro-V 3 Minute Miracle. До складу входять антиоксиданти та ліпіди для відновлення по всій довжині.

3. Бальзам-ополіскувач Miracle Moist від Aussie спеціально розроблений для сухого і пошкодженого волосся. Нанесіть бальзам на всю довжину, залиште на кілька хвилин і змийте водою. Локони стануть більш м’якими та здоровими вже після першого використання.

Завершувати догляд обов’язково зволожувальною маскою. Для ламкого і пошкодженого волосся радимо маску-олію Fructis від Garnier. Вона містить олії ши, жожоба, макадамії та мигдалю, які відновлюють цибулини та тіло волосся. Використовувати засіб можна по-різному: як маску після миття голови, на вологе волосся для легкого розчісування або впродовж дня на сухі локони для зміцнення кінчиків.

Проблема сухого волосся знайома багатьом, і сьогодні її цілком реально розв’язати. Комплексний догляд допоможе зробити волосся м’яким і слухняним. Однак важливо стежити не тільки за зовнішньою красою, а й за здоров’ям організму загалом.

Маска-олія Garnier Fructis Потрійне Відновлення для дуже сухого та пошкодженого волосся

107.00
Купити

Бальзам-ополіскувач Pantene Pro-V 3 Minute Miracle ‘Живильний Коктейль’

104.00
Купити

Кондиціонер для волосся Wella Professionals Invigo Nutri-Enrich живильний, із ягодами годжі

331.00
Купити

Шампунь Botanic THERAPY для нормального та сухого волосся ‘Кокосове молочко і Макадамія’

59.00
Купити

Бальзам-ополiскувач AUSSIE для сухого волосся ‘Miracle Moist’

148.00
Купити
18 Вересня / 2020 Волосся

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *