Догляд за блондом: рекомендації + добірка дієвих продуктів

Ти нарешті наважилася здійснити свою мрію і вийти в сліпучий блонд? Або ти давно вже щаслива власниця білявих локонів, але тебе не влаштовує якість волосся, і ти в пошуках нових рішень у догляді? Тоді ця стаття для тебе. У ній ми поговоримо про те, що відбувається з волоссям після освітлення, з якими «підводними каменями» можна зіткнутися, а також поділимося рекомендаціями щодо догляду та 11 гідними засобами, розробленими спеціально для блондинок.

1-Догляд-за-блондом

Цікаво на тему: 30 перевірених професійних засобів для догляду за волоссям

Як освітлюється волосся і що з ним відбувається?

2-Як-освітлюється-волосся-і-що-з-ним-відбувається

Щоб отримати трендовий холодний блонд, спочатку волосся знебарвлюється за допомогою спеціальних засобів (наприклад, пудри, порошку або пасти). Це потрібно для того, щоб видалити природний або штучний пігмент і створити «білий аркуш» для подальшого фарбування. Знебарвлення вимагає розуміння структури волосся та хімічного впливу на нього, тому проводити процедуру в домашніх умовах не варто — краще довіритися професіоналу. Адже пошкодити пасма в процесі освітлення можна запросто (вони можуть стати ламкими, пористими й тьмяними), і тоді жоден догляд не врятує, тільки ножиці. Однак за правильної технології знебарвлення з волоссям буде все гаразд.

3-Як-освітлюється-волосся-і-що-з-ним-відбувається

Наступний крок — заповнення потрібним пігментом за допомогою крем-фарби. Він наповнює знебарвлені фолікули, ніби «закриває» собою, і забезпечує бажаний відтінок.

Шукай EVA Blog в Instagram

Тобто, процедура освітлення волосся складається з двох етапів (і один з них — знебарвлення — доволі агресивний), що вже саме по собі приносить стрес пасмам. Якщо вихід у блонд був здійснений у професійного колориста за всіма канонами, то надалі можна обійтися живильними та зволожувальними засобами для підтримки здорового вигляду локонів. Але буває так (якщо майстер неправильно підібрав засоби або процедуру все ж проводили вдома), що в процесі хімічного впливу порушується структура волосся. У цьому разі вже потрібно долучати більш серйозні відновлювальні продукти в догляд, щоб реанімувати пошкоджені пасма.

4-процедура-освітлення-волосся

Цікаво на тему: Як вивести жовтизну волосся в домашніх умовах?

У будь-якому разі після досягнення бажаного блонда свою beauty-рутину доведеться скоригувати, адже освітлене волосся потребує не тільки живлення або відновлення, а й збереження кольору. Адже світлі пігменти досить примхливі — вони можуть досить швидко вимиватися і раз у раз норовлять «скотитися» в жовтий. А нам це ні до чого. Як цього уникнути?

Рекомендації з догляду за блондованими пасмами

5-після-досягнення-бажаного-блонда

Безумовно, перехід на спеціалізовану косметику для блондинок, яка допоможе зберігати яскравість кольору і запобіжить появі жовтизни, це обов’язковий крок після освітлення. Але є ще низка нюансів, дотримуючись яких можна зберігати свої локони здоровими та красивими.

  1. Не проводь процедуру фарбування або інші хімічні процедури протягом 2 тижнів після освітлення.6-Не-проводь-процедуру-фарбування
  2. Якщо ти зважилася стати блондинкою з темнішого кольору, за кілька тижнів перед висвітленням рекомендується зробити упор на глибоке живлення волосся — так локони будуть менше пошкоджені під час процедури.
  3. Обмеж використання термічних пристроїв для стайлінгу (випрямлячі, плойки та фени), щоб уникнути пересушування та пошкодження пасом, особливо одразу після фарбування.
  4. Оберігай волосся від механічних пошкоджень під час миття та сушіння. Не розчісуй мокрі локони, не розтирай їх рушником і намагайся бути з ними якомога дбайливою.7-Оберігай-волосся-від-механічних-пошкоджень-під-час-миття-та-сушіння
  5. Уникай частого миття волосся, щоб запобігти природному вимиванню кольору. Через день буде достатньо. Особливо постарайся не використовувати шампунь перші 3 дні після фарбування. Якщо є необхідність освіжити укладку, краще скористатися сухим шампунем.
  6. Не забувай про захисні засоби з SPF перед виходом на сонце, щоб запобігти вицвітанню і пересушуванню пасом від ультрафіолетових променів.8-Під-час-використання-стайлінгових-продуктів
  7. Під час використання стайлінгових продуктів віддай перевагу легким формулам на водній основі — це допоможе уникнути перевантаження волосся і зберегти його природний об’єм і рухливість.
  8. Для сильно пошкоджених локонів за бажання раз на кілька місяців можна робити професійні процедури в салоні (ампульний догляд, кератин або ботокс, наприклад) для підтримки естетичного вигляду.

Цікаво на тему: Як доглядати за волоссям після ботокса і кератину?

Погодься, що цих рекомендацій дотримуватися нескладно, а все-таки вони допоможуть звести нанівець пошкодження освітлених локонів і підтримати їхню привабливість.

9-Під-час-використання-стайлінгових-продуктів

А тепер пропонуємо перейти до косметики, яка стане незамінною для догляду за холодним блондом. Адже у XXI столітті зовсім не обов’язково використовувати лимонний сік, оцтові або яєчні маски, щоб зберігати свій розкішний відтінок. Для цього існують куди більш приємні та ефективні засоби.

Шампунь для світлого волосся: яким він має бути

Як має працювати шампунь для блонда:

  • дбайливо, але ефективно очищати шкіру голови від забруднень і стайлінгових засобів;
  • не пересушувати волосся;10-Шампунь-для-світлого-волосся
  • не вимивати пігмент;
  • в ідеалі — зволожувати та забезпечувати усунення жовтого відтінку.

З цими завданнями найкраще справляються шампуні, розроблені спеціально для догляду за освітленим волоссям. І з трійкою гідних продуктів ми тебе познайомимо нижче.

Порада: Шампуні з нейтралізацією жовтизни краще витримувати 3-7 хвилин, щоб синій пігмент, який в них міститься, встиг виконати своє завдання. Для посилення ефекту, якщо локони встигли значно змінити колір або він став нерівномірним, можна використовувати такі продукти кілька разів поспіль.

Kerastase Blond Absolu Bain Ultra-Violet

01 Kerastase Blond Absolu Bain Ultra-Violet (1042)

В шампуні Blond Absolu Bain Ultra-Violet від професійного бренду Kerastase враховано всі потреби блондованих локонів. Його формула містить екстракти мальви та едельвейса, а також гіалуронову кислоту, які забезпечують глибоке зволоження шкіри голови та волосся, посилюють захисний бар’єр і чинять антибактеріальну дію. А, завдяки синьому пігменту, всього за кілька хвилин засіб здатний «охолодити» блонд і надати йому благородного платинового відтінку.

Paul Mitchell Platinum Blonde Shampoo

02 Paul Mitchell Platinum Blonde Shampoo (1024)

Шукаєш ефективний безсульфатний шампунь для свого розкішного світлого волосся? Зверни увагу на Platinum Blonde Shampoo від Paul Mitchell. У ньому міститься екстракт імбиру, комплекс церамідів і протеїнів KerActive, які живлять локони, надають гладкість і допомагають запобігти посіченим кінчикам. Продукт делікатно очищає шкіру голови, зберігаючи та підтримуючи «холодність» кольору, а також має приємний свіжий аромат.

Цікаво на тему: 24 найкращі засоби для пошкодженого волосся

John Frieda Sheer Blonde Highlight Activating Moisturising Shampoo

03 John Frieda Sheer Blonde Highlight Activating Moisturising Shampoo (787)

Перламутровий пігмент у складі Sheer Blonde Highlight Activating Moisturising Shampoo допомагає надати волоссю природного сяйва й ефективний у боротьбі з небажаною жовтизною. Завдяки екстрактам камелії, зеленого чаю і натуральним оліям (жожоба, насіння авокадо), цей бюджетний шампунь володіє зволожувальними та живильними властивостями, зберігає відтінок і підтримує гідроліпідний баланс у нормі. З ним твоє волосся матиме яскравіший і розкішніший вигляд.

Бальзами та кондиціонери для блонду

11-Шампунь-для-світлого-волосся

Ці засоби — перший крок у «прирученні» волосся після миття. З ними локони отримують зволоження, а також вони допомагають зробити волосся більш гладким, слухняним і набути здорового вигляду. Застосування бальзамів і кондиціонерів особливо важливе, якщо пасмам не вистачає блиску, пом’якшення і вони примхливі в укладанні. І, звичайно, для блонду багато продуктів також мають синій пігмент, щоб зберігати бажаний відтінок. Лови кілька засобів, які допоможуть тобі в догляді за своїми білявими локонами.

Schwarzkopf Professional Blondme Blond Wonder

04 Schwarzkopf Professional Blondme Blond Wonder (571)

Один флакон — безліч дій! Schwarzkopf Professional Blondme Blond Wonder – це багатофункціональний продукт, створений спеціально для догляду за блондом. Бальзам відновлює локони та живить їх, забезпечує антистатичний ефект, захищає від високих температур і впливу ультрафіолету. У теплу пору року (і особливо влітку) такий засіб точно must-have.

Matrix Total Results Color Obsessed So Silver Conditioner

05 Matrix Total Results Color Obsessed So Silver Conditioner (331)

Гліцерин, олія соняшнику і цитрусові кислоти в складі кондиціонера Matrix Total Results Color Obsessed So Silver регенерує локони після фарбування, наповнює їх і допомагає позбутися сухості та ламкості. Активні інгредієнти сприяють збереженню кольору, захищаючи від вимивання пігменту, і надають волоссю шовковистості. А синій відтінок у формулі захистить від прояву теплого підтону і надасть помітний Anti-Yellow-ефект.

Маски для освітлених локонів

12-Бальзами-та-кондиціонери-для-блонду

Щоб краще наситити волосся і відновити його, без маски у своїй рутині не обійтися. Порівняно з бальзамами в ній зазвичай присутня вища концентрація активних інгредієнтів, та й текстуру вона має більш щільну. Звичайно, так само як і інша косметика для блондинок, маска для освітлених локонів теж нівелює жовтий пігмент і «охолоджує» зачіску.

Dikson Dikso Blonde Anti-Yellow Mask

06 Dikson Dikso Blonde Anti-Yellow Mask (226)

Формула Dikson Dikso Blonde Anti-Yellow Mask позбавлена сульфатів і парабенів, має ударну дозу дієвих компонентів і ефективна в боротьбі з небажаною жовтизною. У її складі — комплексний інгредієнт Dikso Plex, олія зародків пшениці та гідролізований кератин. У тандемі вони здатні регенерувати локони на клітинному рівні, наповнити їх, а також надати еластичності та гладкості.

Inebrya Blondesse No-Yellow Mask

07 Inebrya Blondesse No-Yellow Mask (140)

Inebrya Blondesse No-Yellow Mask з фіолетовим пігментом розроблена спеціально для догляду за сивими та освітленими пасмами, а також натуральним блондом. Кислотний pH маски, забезпечений цитрусовою кислотою і винним екстрактом, закриває лусочки волосся, зберігаючи пігмент від вимивання, а локони — від сплутування та ефекту «кульбабки». Протеїни шовку та екстракт виноградних кісточок, своєю чергою, відновлюють волосся, уберігають його від ламкості та надають природного сяйва.

Цікаво на тему: Добірка найкращих масок для волосся за версією EVA Blog

Revuele Anti Yellow Blond Hair Mask

08 Revuele Anti Yellow Blond Hair Mask (96)

Основою формули Revuele Anti Yellow Blond Hair Mask є натуральні олії (жожоба, насіння бавовни, макадамії, аргани та ши) і рослинні екстракти (кокоса, ромашки, алое, камелії та зеленого чаю). Маска дарує глибоке живлення, зміцнює локони, робить їх гладкими та повертає природний блиск. Крім цього, засіб «приглушує» прояв теплого тону, вирівнює колір і може бути застосований як для натурального блонду, так і для фарбованого волосся.

Незмивні продукти

13-Незмивні-продукти

Повноцінний догляд за освітленими локонами немислимий без додаткових засобів, які не потребують змивання. Одні дають змогу інтенсивніше відновити довжину, інші — захищають від високих температур стайлерів, треті — вберігають від впливу ультрафіолету, а четверті поєднують у собі цілий спектр дій. Пропонуємо тобі трійку крутих продуктів, якими тобі напевно захочеться охазяйнуватися.

Moroccanoil Light Oil Treatment

09 Moroccanoil Light Oil Treatment (43)

Чи існує олія для волосся, яка глибоко відновлює структуру локонів, надає сяйва без жирності та не обтяжує зачіску? Так, і це – Moroccanoil Light Oil Treatment. У його основі — екстракт насіння льону та арганова олія, багата на вітаміни Е та А. Олія ущільнює локони, повертає їм блиск, дисциплінує і надає еластичності. А ще її можна використовувати як соло, так і додавати в інші доглядові продукти.

Есенція IZUMI Шовкова терапія

10 Есенція IZUMI Шовкова терапія (75)

Спрей IZUMI Шовкова терапія – це глибока реконструкція волосся в поєднанні з антистатичним ефектом і термозахистом. Його формула збагачена колагеном, кератином, гідролізованим шовком, аргініном і комплексом амінокислот. Ввівши есенцію у свій догляд, ти отримаєш еластичні, м’які та зволожені локони, здорові кінчики волосся, а також захист від високих температур для безпечного укладання.

Цікаво на тему: Види гребінців для волосся і який коли краще використовувати

You Look Professional Silver Shine Anti Yellow 11 in 1 Multiaction Spray

11 You Look Professional Silver Shine Anti Yellow 11 in 1 Multiaction Spray (65)

Чи можна одним засобом покрити всі потреби блондованого волосся? Звичайно, якщо йдеться про Silver Shine Anti Yellow 11 in 1 Multiaction Spray від You Look Professional. У його формулі — протеїни вівса, кератин, екстракт морських водоростей, шовку і насіння льону, а також фіолетові пігменти, що нівелюють золотисті та мідні відтінки. Спрей живить і сприяє відновленню локонів, не залишаючи плівки, розгладжує їх, візуально робить шевелюру густішою, а також володіє термозахисними властивостями та вбереже освітлене волосся від дії УФ-променів. Цей продукт просто зобов’язаний бути у твоєму арсеналі!

Блонд хоч і досить вибагливий відтінок, але він вартий усіх докладених зусиль! Тим паче, що в догляді за ним не потрібно чогось екстраординарного — достатньо лише перейти на засоби, які більше підходять для освітлених локонів, і пам’ятати про нескладні правила з догляду за ним, яких ти напевно і так дотримуєшся. А які засоби для світлого волосся у тебе в фаворитах?

Читай також:

20 Лютого / 2024 Волосся

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Юлія Новак

    Дуже цікавий та корисний пост 🤍Спасибі за чудові поради 🤍👏🏻👏🏻👏🏻