Види гребінців для волосся і який коли краще використовувати

Гребінець – один з найважливіших інструментів у догляді за волоссям. Але готова посперечатися, що його вибору ви приділяєте не дуже багато часу. Як правило, підбір щітки здійснюється за критерієм “подобається/не подобається”, за рекомендаціями блогерів в інстаграмі або ТікТоці. Але чи правильно це? З одного боку, розчесатися можна абсолютно будь-яким гребінцем, а з іншого – не дарма ж існує так багато різних щіток… Спробуємо розібратися разом у цій головоломці.

Час читання: 3 хвилини й чашечка гарячого какао ☕

статья доступна на русском языке

Основні типи гребінців

Основні типи гребінців

Відвідуючи свого перукаря, ви точно звертали увагу на великий арсенал щіток і гребенів. Одні з них майстер використовує для укладання волосся, другі –- для випрямлення локонів, а треті – для надання прикореневого об’єму. Тому, якщо вам потрібно прикупити нову щітку для волосся, слід обов’язково врахувати кілька параметрів:

  • для яких функцій призначений гребінець;
  • якому типу волосся він підійде.

А щоб вам було простіше зорієнтуватися і вибрати ідеальний браш, EVA Blog підготував невеликий гайд.

Цікаво на тему: 6 причин чому волосся не тримає укладку 

Масажний

Масажний

Це універсальний гребінець, який підійде абсолютно всім типам волосся будь-якої довжини та густоти. Він має зручну довгу ручку і зубчики з округлими кінцями, які якраз і створюють ефект масажу, покращують кровообіг, а також не травмують шкіру голови. Така щітка може мати дерев’яні та металеві зубчики. Деякі моделі додатково оснащуються щетиною, яка призначена для:

  • розплутування волосся;
  • блиску;
  • додаткового масажу шкіри голови;
  • нейтралізації статичної електрики;
  • розподілу шкірного себума по довжині локонів, завдяки чому вони будуть захищені від агресивних зовнішніх чинників.

Рекомендовані товари:

Гребінець-брашинг

Гребінець-брашинг

Його ви зможете одразу ідентифікувати за циліндричною формою і численними зубчиками, розташованими по колу. Як правило, корпус гребінця виконаний з теплопровідного матеріалу, який під час сушіння феном злегка нагрівається, рівномірно розподіляє тепле повітря і допомагає створювати бездоганну укладку. Не дарма даний брашинг часто називають “гребінцем для перукарів”, оскільки це один з найулюбленіших інструментів практично всіх майстрів. З його допомогою накручуються і випрямляються локони/чубчики, створюється додатковий об’єм. Залежно від діаметра гребінця можна робити завитки будь-якої форми.

Рекомендовані товари:

Тунельна

Тунельна

Теж призначений для укладання, але багато хто його часто використовує щодня для розчісування волосся будь-якого типу. У корпусі гребінця є тунель і безліч поперечних отворів для кращої циркуляції гарячого повітря, швидкого сушіння, укладання довгого і короткого волосся. Сьогодні в магазинах можна знайти два види тунельних гребінців:

  1. Односторонній. Має зубчики однакової довжини, які розташовані на одній стороні корпусу. З його допомогою можна випрямити кожне пасмо і задати необхідний напрямок кінчикам волосся.
  2. Двосторонній. На одній стороні корпусу розташовані довгі зубчики (для розчісування), а на іншій – короткі (для створення прикореневого об’єму і точкового укладання локонів).

Рекомендовані товари:

Скелетний гребінець

Скелетний гребінець

За своїм зовнішнім виглядом дуже нагадує тунельний. У корпусі скелетного гребінця теж є отвори, які пропускають гаряче повітря фена, прискорюючи сушку мокрого волосся. Зубці розташовані досить далеко один від одного, що дає можливість розчісувати волосся будь-якої густоти. Цей вид гребінця підійде для постійного використання. Найбільше переваги щітки оцінять люди з довгим волоссям до плечей або коротше – укладання і сушка займуть мінімум часу.

Рекомендовані товари:

Для розплутування волосся

Для розплутування волосся

Цей гребінець стане справжнім порятунком для тих, чиє волосся постійно плутається, також він допоможе без проблем розчесати вологі пасма. У чому ж секрет? Тонкі, не надто тверді та короткі зубчики здатні акуратно розплутати й добре розчесати локони, не спричиняючи дискомфорту. Ці гребінці ідеально підійдуть для неслухняного, довгого, кучерявого і густого волосся.

До речі, багато хто використовує цей вид гребінця як повсякденний, що теж дуже зручно.

Рекомендовані товари:

Гребінь

Гребінь

Вічна класика, яка не втрачає актуальності вже багато десятиліть. Гребінь підходить не тільки для щоденного догляду за волоссям, а й для створення прикореневого начісування, поділу пасом, формування проділу і не тільки. Під час вибору цього виду гребінця, слід враховувати форму зубців і відстань між ними.

Шукай EVA Blog в Instagram

Отже, який гребінь коли краще використовувати:

  • з довгими та широкими зубцями добре підійде для розчісування густого і кучерявого волосся;
  • гребінь із довгими тонкими зубцями використовується для створення зачісок із начосом;
  • з нечастими зубцями підходить для професійного укладання і для розплутування кучерявих локонів;
  • з густими зубцями часто використовують для розчісування короткого волосся, для гладкого зачісування і розчісування невеликих пасом;
  • із середньою частотою зубців може використовуватися щодня, а також для нанесення стайлінгів або масок для волосся;
  • із силікону – для нарощеного волосся, адже гребінець не пошкоджує капсули та добре розчісує локони;
  • з тонкою довгастою ручкою використовують для формування проділу, поділу волосся на пасма, для фарбування тощо.

Рекомендовані товари:

Гребінець зі щетиною

Гребінець зі щетиною

Така щітка має натуральну щетину кабана або синтетичну (може бути змішаного типу). Вона підійде для створення гладких зачісок, усунення “півнів”, полегшення збору локонів у хвіст, розплутування, нейтралізації електризації волосся. Крім цього гребінець з щетиною надає привабливий блиск і підходить всім типам волосся.

Рекомендовані товари:

З антистатичним ефектом

З антистатичним ефектом

Ніколи не чули про такі гребінці? Розповідаю… Якщо після розчісування звичайним гребінцем ви помітили, як ваші волосинки стирчать у різні боки й ви просто нічого не можете з цим вдіяти – скористайтеся гребінцем з антистатичним ефектом. Ви одразу помітите різницю – локони стануть слухняними й не будуть більше “жити своїм життям”, розлітаючись у різні боки. Таку щітку можна використовувати хоч щодня і підійде вона абсолютно всім типам волосся.

Рекомендовані товари:

Сподіваюся, тепер із вибором гребінця для волосся не повинно виникнути плутанини. Напишіть у коментарях, які з цих видів брашів вам подобаються найбільше, а які б хотіли прикупити?

Читайте також:

12 Жовтня / 2023 Волосся

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Юлія

    Дуже цікава та корисна інформація .

Рекомендовані статті
VISUAL by EVA