10 ефективних фарб і тонувальних засобів для сивого волосся

«Срібло» у волоссі, попри тренд на натуральність і природність, приводить у захват далеко не всіх. Безумовно, сьогодні багато хто відмовляється від маскування сивини, але для більшості це, як і раніше, залишається щомісячною (а то й раз-на-два-тижневою) рутиною, яка дає змогу захоплюватися відображенням у дзеркалі й заодно приховувати «зайві» роки.

Якщо це про тебе, то EVA Blog підготував шпаргалку з вибору класних продуктів для волосся, які допоможуть зафарбувати сивину і виглядати так, як тобі хочеться. Ну, і, звісно, запропонуємо десятку хороших засобів для фарбування в домашніх умовах, які майстерно «зітруть» знебарвлені пасма.

1-фарбування-в-домашніх-умовах

Цікаво на тему: Обираємо відтінок волосся, який зробить вас молодшими

З аміаком чи без: яку фарбу вибрати

Мабуть, це одне з головних питань, яке турбує під час підбору фарбувальних засобів для сивини. Одразу зазначимо, що однозначної відповіді не існує, оскільки різні продукти забезпечують різний ефект і мають свої сильні та слабкі сторони. Давай з ними розберемося, щоб ти могла зробити правильний вибір.

2-яку-фарбу-вибрати

Фарби з аміаком (їх також називають стійкими або перманентними) здатні забезпечити найкращий результат у зафарбовуванні сивих пасом, а також добре справляється з радикальною зміною образу. Їхній фокус криється якраз у цьому леткому інгредієнті. Аміак розкриває лусочки волосся і дає змогу проникати пігменту безпосередньо в фолікули, насичуючи їх кольором. Такі фарби забезпечують високу стійкість, практично не вимиваються і дуже ефективні в «боротьбі» із сивиною.

3-яку-фарбу-вибрати

Їхній недолік — можуть ушкоджувати структуру волосся, бо впливають на неї, роблять локони ламкими й сухими, вимивають природний пігмент (меланін), а також можуть спричиняти алергічну реакцію на шкірі, тому патч-тест перед фарбуванням обов’язковий. А ще перманентний пігмент важче змити, якщо хочеться вийти з темного відтінку у світліший, і, звісно, не можна не відзначити досить їдкий запах.

Шукай EVA Blog в Instagram

Своєю чергою, безаміачні барвники діють значно м’якше. Це і плюс, і мінус таких фарб. Тонувальні продукти для волосся без аміаку не впливають на структуру пасом, а покривають їх пігментом зовні. Засіб ніби «ламінує» локони, надає їм гладкості, доглянутого вигляду і красивого благородного відтінку. Безаміачні фарби здебільшого не мають неприємного запаху (хоча є й «пахучі») та призводять до алергії значно рідше (але це не означає, що можна знехтувати тестом на реакцію перед фарбуванням).

4-яку-фарбу-вибрати

Цікаво на тему: Особливості домашнього фарбування волосся

До мінусів напівперманентних фарб варто віднести нижчу стійкість порівняно з аміачними аналогами, схильність до поступового вимивання і меншу ефективність у перекритті сивини. Також з їхньою допомогою складно домогтися яскравих і насичених відтінків, якщо хочеться змінити свій образ радикально.

5-яку-фарбу-вибрати

Порада: Щоб бути впевненою, що обрана фарба (особливо це стосується беззаміачних) впорається зі «сріблястим» волоссям, уважно читай, що пише виробник. Якщо на упаковці значиться «призначено для фарбування сивини», значить, вона підходить для твоїх цілей.

Як бачиш, переваг і недоліків вистачає в обох типів фарб. Але радує те, що індустрія косметики для волосся не стоїть на місці й виробники, знаючи нюанси різних барвників, намагаються нівелювати їхні мінуси. Так, засоби з аміаком прагнуть доповнювати компонентами для догляду (наприклад, натуральними екстрактами та оліями, кератином), а без нього — шукати нові способи «доставляння» пігменту, щоб посилити його стійкість за мінімального пошкодження локонів.

6-яку-фарбу-вибрати

Примітка: Який би барвник ти не вибрала, будь готова розширити свій beauty-арсенал додатковими баночками для волосся. Якщо ти віддала перевагу фарбі з аміаком, знадобляться відновлювальні та живильні засоби, які реанімують локони після агресивної процедури, якщо без нього — догляд для захисту кольору, щоб уповільнити вимивання пігменту.

Який відсоток окислювача краще вибрати?

Ти напевно знаєш, що існує різна концентрація окислювачів (проявників) для фарб — від 0,9% до 12%. Але який з них зможе зафарбувати «сріблясті» пасма і при цьому не сильно їх травмує? Для фарбування волосся в домашніх умовах краще вибирати окислювач із «золотої середини», тобто 6%. З одного боку, він ефективний під час маскування сивини, з іншого — більш дбайливий до локонів. Чому рекомендується саме така концентрація? Все просто. Нижча концентрація може не впоратися з сивиною, а вища — призвести до значного пошкодження довжини.

7-Який-відсоток-окислювача-краще-вибрати

Рекомендовані продукти:

ТОП-10 тонувальних продуктів для сивого волосся

Аміачні фарби

Якщо, зваживши всі за і проти, ти дійшла висновку, що хочеш отримати стійкий і насичений колір, з цим найкраще впораються перманентні барвники. Зібрали для тебе 4 класні аміачні фарби з поживними компонентами з професійного сегмента.

Назва Країна Доглядові компоненти
Inebrya Color Crema Colorante Італія – льняна олія;

– концентрат алое.

Alter Ego Techno Fruit Color Італія – бавовняна олія;

– мед;

– протеїн шовку.

T-LAB Premier Noir Innovative Colouring Cream Великобританія – протеїни кашеміру;

– кератин;

– УФ-фільтри.

jNOWA Siena Chromatic Save Hair Color Cream Україна – комплекс Cromatic Save.

Inebrya Color Crema Colorante

01 Inebrya Color Crema Colorante (1065)

Стійкий колір і природний блиск волоссю подарує фарба Inebrya Color Crema Colorante. В її формулі містяться натуральні олії (рицинова, кокоса, льону, жожоба і ши) та екстракт алое, що живлять і захищають волосся від зневоднення просто під час процедури фарбування. Крім цього, засіб може бути застосований для будь-якого волосся (натурального, сивого і пофарбованого), не потребує попереднього змивання пігменту і представлений у багатющій палітрі відтінків, серед яких точно є «той самий».

Цікаво на тему: Приховане фарбування в домашніх умовах

Alter Ego Techno Fruit Color

02 Alter Ego Techno Fruit Color (1047)

Фарба Techno Fruit Color від італійського бренду Alter Ego гарантує яскравий колір, збереження пігменту і захист локонів від негативних чинників навколишнього середовища. Склад збагачений протеїнами шовку, екстрактом меду, а також лляною і бавовняною оліями, які доглядають за пасмами, пом’якшують їх і живлять, зберігаючи здоровий вигляд. А приємний бонус у вигляді ніжного фруктового аромату зробить домашню процедуру фарбування ще більш приємною.

T-LAB Premier Noir Innovative Colouring Cream

03 T-LAB Premier Noir Innovative Colouring Cream (810)

У формулі фарби T-LAB Premier Noir Innovative Colouring Cream міститься олія та екстракт троянди, кератин і протеїни кашеміру, завдяки чому волосся зберігається гладким, блискучим і живим. Завдяки сонцезахисним компонентам засіб уберігає локони від ультрафіолетового випромінювання. Фарба представлена в десятках натуральних і соковитих відтінків, що дасть змогу експериментувати з образами й завжди виглядати на всі 100%, а ненав’язливий аромат троянди перетворить фарбування на процедуру, що розслабляє.

jNOWA Siena Chromatic Save Hair Color Cream

04 jNOWA Siena Chromatic Save Hair Color Cream (591)

jNOWA Siena Chromatic Save Hair Color Cream – бюджетна професійна фарба від українського бренду. У ній застосовується технологія ANTI-Gray System, яка гарантує якісне перекриття сивини з першого фарбування і щільний насичений колір. Багато хто відзначає, що відтінки фарби лягають максимально близько до демонстраційної палітри, завдяки чому можна бути впевненою, що отримаєш саме той результат, який хотіла.

Засоби без аміаку в складі

Робиш ставку на більш дбайливе фарбування? Тоді безаміачні фарби — твій вибір! Лови 4 класні засоби для щадної домашньої процедури.

Назва Країна Доглядові компоненти
Schwarzkopf Professional Igora Vibrance Tone On Tone Coloration Німеччина – ніацинамід;

– пантенол.

BBcos KeratinColor Hair Cream Італія – кератин.
Garnier Olia Польща – натуральні олії.
Laboratoire Ducastel Subtil Infinite Франція – олія жожоба й кукурудзи.

Schwarzkopf Professional Igora Vibrance Tone On Tone Coloration

05 Schwarzkopf Professional Igora Vibrance Tone On Tone Coloration (345)

Попри безаміачну формулу, Schwarzkopf Professional Igora Vibrance Tone On Tone Coloration здатна перекрити до 70% сивого волосся і зберігає відтінок до 25 очищень. Назва лінійки «Tone On Tone» говорить сама за себе — засіб забезпечує якісну передачу кольору, як на палітрі. А ніацинамід і пантенол у складі фарби допомагають зберігати локони еластичними й гладкими.

Цікаво на тему: Невдале фарбування волосся: виправляємо і попереджаємо помилки

BBcos KeratinColor Hair Cream

06 BBcos KeratinColor Hair Cream (238)

Шукаєш тонувальний продукт без аміаку, який здатен впоратися зі 100% сивини? Зверни увагу на BBcos KeratinColor Hair Cream. Склад збагачений кератином, який наповнює волоски, надає гладкість і шовковистість, а професійна формула забезпечить стійкий результат і природний колір.

Garnier Olia

07 Garnier Olia (152)

Фішка бюджетної фарби Garnier Olia криється у формулі, що на 60% складається з олій, які, розм’якшуючи пасма, і є «провідником» пігменту. Засіб здатний повністю перекрити 100% сивого волосся, покращує його структуру, живить і забезпечує локонам здоровий й доглянутий вигляд. У комплекті вже є все необхідне (фарба, окислювач і бальзам після фарбування), а ще Garnier Olia може похвалитися легким і приємним ароматом.

Laboratoire Ducastel Subtil Infinite

08 Laboratoire Ducastel Subtil Infinite (107)

Склад Laboratoire Ducastel Subtil Infinite дійсно дивує. Крім пігменту, який забезпечує насичений і стійкий колір, а також справляється з будь-якою кількістю «сріблястого» волосся, у фарбі міститься гіалуронова кислота, екстракт алое, півонії, а також олії кукурудзи та жожоба. Ці компоненти піклуються про шкіру голови та волосся, надають пасмам м’якості та природного блиску.

Відтінкові продукти для фарбування і маскування сивини

Якщо ти за «стосунки без зобов’язань» (тобто, не впевнена, чи варто взагалі зафарбовувати сивину, але спробувати було б цікаво), можна скористатися не стійкими тонувальними засобами. Вони продемонструють, як ти будеш виглядати з тим чи іншим кольором зачіски, але при цьому не є перманентними та з часом сходять нанівець. Чудовий варіант для безпечних beauty-експериментів!

Назва Тип засобу Країна
DeMira Demi-Permanent Liquid Gel-Tint Напівперманентний гель-тінт Україна
Tico Professional Ticolor Camouflu Гель-камуфляж Італія

DeMira Demi-Permanent Liquid Gel-Tint

09 DeMira Demi-Permanent Liquid Gel-Tint (83)

Тонувальний гель-тінт DeMira Demi-Permanent Liquid Gel-Tint м’яко забарвлює пасма, зберігаючи ефект до 2-4 тижнів, але при цьому здатний «приховати» сивину (до 50%). Засіб має рідку текстуру і, за аналогією з фарбами, змішується з окислювачем. За бажання в нього можна додати мус Protein Mousse For Hair Protection, який додатково захистить волосся в процесі фарбування і придасть кремової консистенції. Demi-Permanent Liquid Gel-Tint можна витримувати різний час (у середньому від 10 до 30 хвилин), у такий спосіб регулюючи глибину й інтенсивність кольору.

Цікаво на тему: Балаяж на темне, русяве і руде волосся: ідеї фарбування, техніка виконання

Tico Professional Ticolor Camouflu

10 Tico Professional Ticolor Camouflu (74)

Є ще такий тип продуктів, як камуфляж сивини, який дуже люблять чоловіки. Однак «гендерна спрямованість» косметики (до речі, і парфумерії теж) – це не більше, ніж рекомендація, тож ти теж можеш спробувати такі засоби й оцінити їхню ефективність. Tico Professional Ticolor Camouflu всього за 5 хвилин здатний «приховати» сиві пасма, створюючи максимально природний образ. Змішуючись з 1,5% окислювачем, камуфляж відмінно перекриває «сріблястість», а ще можна міксувати різні відтінки, щоб отримати ідеальний колір.

Знаючи хитрощі у виборі фарбувальних засобів для сивини, тобі буде значно простіше визначитися, як і за допомогою яких продуктів ти зможеш отримати ідеальний для себе результат.

Читай також:

22 Березня / 2024 Волосся

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті