14 найкращих шкіряних ароматів на осінь для жінок і чоловіків

Парфуми з нотами шкіри — це історія не на кожен день і, ймовірно, не для всіх. Вони мають доволі характерний аромат, у якому є щось зухвале, маскулінне, але водночас аристократичне й елегантне, тож поціновувачі фужерних і фруктово-квіткових композицій навряд чи будуть від них у захваті. Але ті, хто закоханий у «шкіру», не можуть відмовити собі в задоволенні скористатися улюбленим флакончиком, коли вдень все ще буває тепло і сонячно, але вечорами вже відчувається подих прийдешніх холодів.

Час читання: 4 хвилини та келих просеко 🥂

статья доступна на русском языке

Парфуми з нотами шкіри

pexels.com: @frosty-ilze

Якщо аромати зі шкіряними акордами — це про тебе, ми зібрали 14 класних жіночих, чоловічих і унісекс-пляшечок, які тобі, напевно, захочеться додати до свого парфумерного гардероба. Тут ти знайдеш як нішеві композиції, в яких шкіра грає першу скрипку, так і східно-квіткові, де вона легко приправляє загальний ансамбль.

Цікаво на тему: ТОП-5 ароматів для осені 2023 року

Шкіряна парфумерія

pexels.com: @karolina-grabowska

Порада: Шкіряна парфумерія — це явно не ті парфуми, які варто купувати наосліп. Особливо якщо ти з ними ніколи не була знайома. Якщо для тебе ця група ароматів у новинку, рекомендуємо ознайомитися з пробником парфумів, гарненько його розносити (в різну погоду і час дня) і лише потім приймати рішення про придбання тестера або повнорозмірного флакона.

Шукай EVA Blog в Instagram

Шкіряні аромати для неї

Carolina Herrera CH

Carolina Herrera CH

Навіть дизайн флакона Carolina Herrera CH натякає, що в цьому ароматі є щось яскраве, сміливе і, звичайно ж, шкіряне. Композиція відкривається свіжістю цитрусових, яку в «серці» доповнює солодкість троянди, флердоранжу і жасмину. Базу складають ноти пачулі, кедра, мускусу, шкіри та сандалу, які дарують парфуму гіркувато-димний настрій, чудову стійкість і неймовірний шлейф.

Основні ноти: кедр, сандал, пачулі, праліне

Gritti Kill The Lights

Gritti Kill The Lights

Gritti Kill The Lights – це нішевий деревно-шкіряний аромат для справжніх парфумерних гурманів. Його складність і багатогранність укладена в ольфакторній піраміді, яка, на перший погляд, об’єднує непоєднуване. Трав’янисто-гіркий старт з ялівцю і полину, поєднання рожевого перцю, сіна і шкіри, і березова смола в базі створюють ні з чим незрівнянний ансамбль для холодної пори року. Якщо шукаєш щось незвичне на цю осінь, придивись до Gritti Kill The Lights.

Основні ноти: рожевий перець, гваяк, смола, ялівець, полин

Estee Lauder Azuree

Estee Lauder Azuree

Для особливих випадків зверни увагу на Estee Lauder Azuree. Це впізнаваний шипровий аромат, який був випущений понад півстоліття тому, сьогодні отримав більш актуальне звучання, але відчувається так само розкішно. Трав’янисто-гіркі початкові ноти приправлені характерністю альдегідів, у середині композиції вони доповнюються квітучим букетом із троянди, іланг-ілангу, герані й жасмину, а густа база з мускусу, пачулі, шкіри та моху додає парфумам характерності та гармонійності.

Основні ноти: мох, пачулі, мускус, альдегіди, іланг-іланг, герань, ветивер

Hermes Kelly Caleche

Hermes Kelly Caleche

Ця квітково-деревна композиція з нотками пудри, шкіри та цитрусових, об’єднує в собі жіночність, бездоганний стиль і стриманий аристократизм. Натхненням для створення аромату від Hermes стали два знакові для бренду твори: легендарний парфум Caleche, представлений 1961 року, і сумка Kelly, яку було створено особисто Тьєррі Ермесом майже століття тому і яка також, як і Birkin, є іконою аксесуарів.

Основні ноти: грейпфрут, тубероза, нарцис, мімоза, ірис

Gres Cabochard Cherie

Gres Cabochard Cherie

Gres Cabochard Cherie можна назвати чудовим претендентом для знайомства з парфумами з нотками шкіри. У ньому є і квіти (нарцис, фрезія), і трав’яниста гіркота (базилік, пачулі), і ненав’язлива гурманіка (груша і праліне), і, звичайно, ноти шкіри в базі. Завдяки мінливості та багатогранності аромат прекрасно носиться як сонячним весняним днем, так і свіжим осіннім вечором, а його стійкості можуть позаздрити багато представників важких східних парфумів.

Основні ноти: праліне, пачулі, фрезія, груша, базилік

Чоловічі парфуми з нотами шкіри

Valentino Valentino Uomo

Valentino Valentino Uomo

Valentino Valentino Uomo – це гурмансько-шкіряний аромат у приголомшливому «шипованому» флаконі, який можна назвати класикою чоловічих парфумів, переосмисленою на новий лад. У ньому до прянощів мирта і бергамота додається солодкість шоколаду, гіркуватість смажених кавових зерен і лісового горіха. Шкіряні та кедрові ноти наприкінці надають композиції шарму та індивідуальності. Всупереч оригінальній ольфакторній піраміді, парфуму притаманне стримане звучання, що робить його доречним як увечері, так і вдень.

Основні ноти: бергамот, шоколад, лісовий горіх, смажені зерна кави, кедр

Maison Margiela Replica Jazz Club

Maison Margiela Replica Jazz Club

Ефектний, статусний, вечірній — так можна коротко описати атмосферу, яку створює Maison Margiela Replica Jazz Club. Це аромат алкогольних коктейлів і кубинських сигар, легкої ванільної солодкості та гостроти перцю, італійської замші та шкіри. Його не одягнеш вранці в офіс, але в інтимному світлі бару, де грає джаз, чути неспішні розмови та неголосний сміх, йому не буде рівних.

Основні ноти: рожевий перець, лимон, тютюн, ваніль, ром, ветивер

Fabien Marche Fetiche

Fabien Marche Fetiche

Fabien Marche Fetiche – фруктово-шкіряний парфум для нього з непомітною кислинкою, легкою пряністю спецій і свіжістю цитрусових. Першу скрипку в ньому грає мандарин, грейпфрут і рожевий перець, яким складають компанію кориця, кардамон, кипарис, а також боби тонка, кавові ноти, шкіра і пачулі. Ця піраміда створює енергійну і стильну композицію для вечірнього променаду прохолодного осіннього вечора, який додасть образу елегантності та розслабленості.

Основні ноти: грейпфрут, рожевий перець, кипарис, пачулі, боби тонка, кава

Giorgio Armani Stronger With You Leather

Giorgio Armani Stronger With You Leather

Сама назва фланкера Stronger With You Leather говорить, що перед нами яскравий представник сімейства шкіряних ароматів, а стильний золотистий флакон натякає на його симпатію до Близького Сходу. Піраміда парфуму розбурхує уяву своєю нестандартністю. Тут хвойні ноти елемі змішується з каштаном і спеціями, в «серці» відчувається шавлія і лаванда, до яких домішується гваяк, шкіра, ваніль і уд. У ньому зберігається впізнаваний характер класичного Stronger With You, але водночас композиція вийшла глибшою, насиченішою і більш вечірньою.

Основні ноти: уд, лаванда, шавлія, ваніль, спеції

Mancera Black Gold

Mancera Black Gold

Mancera Black Gold – деревно-шкіряна композиція з відтінками солодощів і квітів для особливих випадків. Старт у неї досить сміливий: уд, лаванда і спеції, які представлені мускатним горіхом і корицею. Далі — квіти (троянда, жасмин, фіалка), пачулі та солонуваті ноти моря. Наприкінці — мускус і амбра, шкіра, ветивер і деревні акорди. Разом вони створюють ні з чим незрівнянне відчуття розкоші та елегантності зі східним колоритом, яка назавжди залишиться в пам’яті навколишніх.

Основні ноти: кориця, уд, мускатний горіх, лаванда, амбра, деревні та морські ноти

Шкіряні унісекс-парфуми

Tom Ford Fucking Fabulous

Tom Ford Fucking Fabulous

Провокаційна назва аромату Fucking Fabulous від Tom Ford — спойлер у чистому вигляді. Це досить самовпевнений і яскравий парфум, який не намагається ні з ким конкурувати або когось у чомусь переконати. Він просто знає, що він — найкращий. Лаванда, шкіра, мигдаль, ваніль, боби тонка і кашмеран створюють незабутній коктейль емоцій, а ще довгий шлейф і просто непристойну стійкість. Ідеальний для того, щоб вашу появу помітили всі.

Основні ноти: кашмеран, ваніль, мигдаль, лаванда, боби тонка, амбра

Montale Aoud Leather

Montale Aoud Leather

Ніжність квітів, насиченість шкіри, яскравість цитрусових, димність уда — що може бути доречніше для холодної пори року? Montale Aoud Leather — це сміливий і зухвалий аромат, який ідеально доповнить собою грубувату косуху, вільні блакитні джинси та гостроносі козаки. У ньому, безумовно, є щось урбаністичне, але водночас пряне і солодке, що робить його багатогранним і цікавим.

Основні ноти: уд, бергамот, перець, кардамон, сіра амбра

Paco Rabanne Erotic Me

Paco Rabanne Erotic Me

І ще один аромат-провокатор у нашій добірці — Paco Rabanne Erotic Me. Шкіряний парфум в обрамленні молочних нот, фруктів і квітів (серед яких неможливо не виділити османтус), створює не кричущий, але розслаблений, млосний і неформальний ансамбль. Хтозна, але, можливо, саме він стане дражливим афродизіаком для твоєї другої половинки.

Основні ноти: молоко, квіткові та фруктові ноти

Memo Paris Italian Leather

Memo Paris Italian Leather

Memo Paris Italian Leather — композиція з нішевим звучанням і небанальною пірамідою для тих, хто за екстравагантність і сміливість. На початку м’яка італійська шкіра міксується з ваніллю і листям томату, потім до них приєднуються трав’янисті гальбанум і шавлія з солодкістю лабданума, а після — мускус, толуанський бальзам, мирт і смолистий опопонакс. Поєднання компонентів далеке від стандартного, це багатогранний і переливчастий аромат, який у різну погоду і пору року розкриватиметься по-різному, даруючи нові враження.

Основні ноти: томатне листя, ваніль, бензоїн, мускус, шавлія, сандал, бальзам Толу

А як ти ставишся до «шкіри» в парфумерії? Які аромати є у твоїй колекції, і чим би ти доповнила нашу добірку? Як завжди, чекаємо твоїх коментарів 😉

Читай також:

28 Вересня / 2023 Краса

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Наталія

    Мене зацікавили деякі аромати і , звісно, хотілося спочатку замовити пробник, але я не знайшла їх у продажу. Самий маленькій це 30 мл, але , як на мене, то вже не пробник. Деяких взагалі немає у продажу.
    Чи будуть ці аромати в мініатюрах?
    Дякую.

    • Команда EVA Blog

      Наталіє, добрий день! На жаль, деякі парфуми поки що не представлені в мініатюрах, а деякі швидко розкуповують. На eva.ua ви можете скористатись функціоналом “повідомити про наявність” або ж “список побажань”, щоб зручно та швидко відстежувати зміну наявності та ціни на парфуми, що зацікавили.

VISUAL by EVA