Геть зморшки: що вибрати для догляду за шкірою навколо очей?

Кажуть, процеси старіння запускаються вже у 21 рік, причому насамперед вікові зміни з’являються на шкірі навколо очей. Але як довше зберігати її молодою і красивою? Допоможе регулярний догляд і правильно підібрана косметика для делікатної зони під очима.

Особливості догляду за шкірою навколо очей

Повіки та шкіра під очима сильно відрізняються від інших тканин на обличчі. Епідерміс у цій зоні набагато тонший, ніж на щоках, дуже чутливий і відчуває колосальне навантаження. Тільки моргати нам доводиться близько 20 разів на хвилину, не кажучи вже про міміку.

Фахівці рекомендують починати догляд за цією ділянкою вже з 16-18 років. Але він повинен бути дуже дбайливим і відповідати віку. Поки клітини молоді, вони потребують зволоження, а для вікової тканини необхідні додаткові активні компоненти. Відразу уточнимо, що для належного ефекту потрібен комплекс процедур.

Основні завдання догляду за зоною навколо очей:

  1. Вивести рідину з тканин і зняти набряк.
  2. Підтягнути та візуально омолодити епідерміс.
  3. Уповільнити старіння на клітинному рівні, наситити тканину корисними речовинами.
  4. Зробити мімічні зморшки менш помітними та глибокими.

Водночас не можна забувати про здоров’я загалом. Навіть дорогі процедури не зможуть зберегти молодість, якщо ви погано спите, неправильно харчуєтеся і нехтуєте спортом. Доглядова косметика тільки підтримує шкіру, тому нормалізуйте сон, намагайтеся харчуватися корисними продуктами та відмовтеся від надмірного споживання кави.

Важливо підібрати якісну декоративну косметику, яка не буде сушити дерму. Особливо це стосується тіней, тонального крему і консилера, які ми наносимо на повіки. Не можна залишати косметику на ніч або вмиватися тільки водою з пінкою: це швидко виснажує клітини та призводить до втрати пружності.

Як підібрати косметику для догляду за шкірою навколо очей

Вибираючи косметику, орієнтуйтеся на власні потреби. Важливий момент: на цю зону можна наносити тільки спеціальні засоби. Крем проти зморшок для обличчя не підходить для шкіри під очима, якщо на ньому немає спеціальної позначки. Неправильно підібрані продукти можуть викликати сильне подразнення.

Чого не повинно бути в косметиці для очей:

  • парабенів;
  • ланоліну;
  • віддушок, які мають сильний запах;
  • мінеральних олій.

Навіть якщо у вас жирна шкіра, не бійтеся брати засоби зі щільною текстурою. Епідерміс під очима набагато сухіший, тому жодних негативних наслідків не буде. Не підходить доглядова косметика, яка сушить або скрабує шкіру.

Етап 1: делікатне очищення

Уникайте засобів, які сильно піняться, і вибирайте необхідну вам текстуру. Оптимальний варіант — молочко, міцелярна вода або двофазна рідина. Під час видалення макіяжу намагайтеся не розтягувати шкіру і не терти повіку ватним диском. Шукайте засоби, які можна використовувати для зняття макіяжу з очей.

Етап 2: живлення і зволоження

На цьому етапі вибір продуктів набагато більший. Розглянемо кілька поширених компонентів, корисних для епідермісу навколо очей:

  1. Колаген — білок, який відповідає за пружність і тонус епітеліальних клітин. Працює на клітинному рівні, стимулюючи регенерацію тканин.
  2. Компоненти для зняття набряку. Вони виводять зайву рідину, яка утворює мішки під очима.
  3. Антиоксиданти борються з вільними радикалами — головними ворогами вікової шкіри. Через них вона старіє, втрачаючи тонус. До антиоксидантів належать, наприклад, вітамін С, ферулова кислота, ресвератрол.
  4. Вітаміни Е, А. Вони обов’язкові, якщо потрібно досягти довготривалого ефекту.
  5. Екстракт алое, фільтрат равлика, морські водорості, колоїдне золото тощо. Це допоміжні речовини, які містять перераховані активні компоненти. Вони живлять і зволожують епідерміс.

У косметиці ці речовини містяться у формі, здатній проникати крізь верхній шар шкіри. Використовувати готовий засіб дуже зручно, адже в ньому вже є потрібний набір для конкретного віку.

Цікаво по темі: Як прибрати кільця Венери в домашніх умовах

До складу косметики для шкіри до 25 років зазвичай входять речовини, які зволожують і знімають втому. У креми категорії 25+ додають компоненти проти старіння. Продукти для вікової шкіри 40+ багаті колагеном і антиоксидантами для омолодження. Використовувати продукти «не за віком» ніхто не забороняє, але навряд чи ви досягнете очікуваного ефекту: шкіра не бере більше, ніж їй необхідно.

У догляді за епідермісом навколо очей важлива регулярність. Добре було б проводити процедури вранці та ввечері. Для цього існують різні за щільністю креми, сироватки, зручні 15-хвилинні патчі та інші продукти.

Етап 3: захист

УФ-випромінювання — ще один ворог чутливої ​​шкіри під очима. Причому косметологи стверджують: чим ви старше, тим інтенсивніше сонце впливає на шкіру. Цей процес називається фотостарінням. Тому не забувайте носити сонцезахисні окуляри з УФ-фільтром і наносити захисний крем. На відпочинку біля моря або в горах знадобитися засіб з високим рівнем SPF-захисту.

Рейтинг найкращих засобів

Щоб полегшити вам вибір косметики, ми підібрали найкращі продукти для шкіри навколо очей. Домашні процедури з ними будуть максимально ефективними та приємними.

Ізраїльський крем Dead Sea Collection Anti Aging Eye Cream з мінералами Мертвого моря і вітаміном С отримав багато схвальних відгуків. Комбінація компонентів зменшує набряклість, уповільнює процес старіння і знімає запалення. Крем захищає шкіру від фотостаріння. Для кращого ефекту рекомендується використовувати повну лінійку цієї косметики.

Наступний продукт — крем Bielenda CAMELLIA OIL. Він містить олію камелії, багату на вітаміни А, С, В і Е, і кислоту Омега-9. Крем наносять легкими рухами, роблячи ніжний масаж чутливої ​​зони. Гіалуронова кислота в складі створює ефект ліфтингу.

Продукт Eyenlip Collagen Power Lifting Eye Cream містить колаген, який добре проникає вглиб дерми та дарує пружність. До складу також входять рослинні екстракти, які зволожують і живлять шкіру. Крем підходить для будь-якого типу шкіри та може застосовуватися вже з 18 років.

Сироватка Bielenda NANO CELL XTREME наноситься не тільки на зону навколо очей, але й на все обличчя і шию. Підходить для вікової шкіри 40+. Основними активними компонентами є рослинні стовбурові клітини, які:

  • запускають регенерацію;
  • збагачують шкіру білками, вуглеводами та мінералами;
  • розгладжують зморшки.

Для досягнення ефекту достатньо наносити по кілька крапель засобу вранці та ввечері. Обов’язково втирати до повного поглинання легкими масажними рухами.

Рекомендуємо спробувати нову технологію — патчі з мікроголками Vichy Liftactiv. На кожному патчі — по 80 мікроголок, з яких вивільняється гіалуронова кислота. Оскільки вона відразу проникає глибоко в шкіру, ефект помітний значно швидше. Ці патчі необхідно залишати на ніч. Очікуваний результат: менш помітні «гусячі лапки», ліфтинг, відновлення пружності.

Доглядати за шкірою навколо очей непросто, але результат того вартий. Часто саме ця зона через втому, пігментні кола та зморшки видає вік. Прості процедури вдома допоможуть відтермінувати застосування «важкої артилерії» — апаратної косметології. Тож не відкладайте на потім покупку крему або сироватки для догляду за шкірою в делікатній зоні.

Крем для повік Eyenlip Collagen Power Lifting Eye Cream з колагеном

199.00
Купити

Крем навколо очей Bielenda CAMELLIA OIL омолоджуючий

252.00
Купити

Крем для шкіри навколо очей Dead Sea Collection Anti Aging Eye Cream With Vitamin C & Dead Sea Minerals

164.00
Купити

Сироватка для обличчя, шкіри навколо очей і шиї Bielenda NANO CELL XTREME

305.00
Купити

Патчі Vichy Liftactiv з гіалуроновою кислотою для догляду за шкірою навколо очей

780.00
Купити
25 Листопада / 2020 Догляд за обличчям

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Марія

    Просто вааав
    У мене є хайлайтер і він бомбезний

  2. Христина

    Все дуже детально описано супер

  3. Наталя

    Дякую.Дуже корисна інформація.Дуже зручно переглянути товари вдома,а вже у магазині купити потрібний крем.Не витрачаючі зайвий час.

Рекомендовані статті