Цікаві особливості косметики з медом: топ засобів, які терміново треба спробувати

Сама природа дарує нам джерела краси й молодості, лишається тільки правильно ними скористатися. Один з них — натуральний мед. Продукт, який має унікальний склад і дивовижні властивості: в різні часи його вживали для підвищення імунітету та лікування хвороб, намазували ним рани і, звісно, готували косметику для шкіри та волосся. Якраз про неї й поговоримо сьогодні в ЕВА Блог.

Історія меду в косметології

Ще в ХХ столітті до нашої ери цей продукт використовувався як лікувальна мазь. У Стародавньому Єгипті, Китаї, Греції ним лікували рани та хвороби кишечника. Ну, а про знамениті ванни Клеопатри всі й так знають. Ця жінка мала приголомшливий розум, чарівність і вже за життя стала легендою. А ще кажуть, що Клеопатра любила доглядати за собою за допомогою молочно-медових ванн. Прості єгиптянки, що не могли дозволити собі цілу ванну, робили медові маски для обличчя, розмішуючи його з водою або молоком.

Пізніше стало відомо, що цей натуральний продукт допомагає боротися з 60 видами бактерій і деякими грибками. Проте з появою антибіотиків медичний інтерес до нього згас. А ось у косметології мед застосовується й зараз. Адже його властивості — дійсно неймовірні.

Цікаво по темі: «Натуральна косметика: як обрати ту, що дійсно працює»

Склад і властивості меду для шкіри

Його основа — це прості та складні вуглеводи (глюкоза, сахароза, фруктоза), а також безліч цінних речовин. Це вітаміни С і Е, групи В, а також кальцій, магній, залізо, калій, фосфор, натрій тощо. Насиченість корисних компонентів може відрізнятися в залежності від рослин, з яких бджоли збирали нектар.

Багато косметичних засобів містять мед мануки — лікарської рослини, яка має властивості, схожі з чайним деревом. Такий продукт вважається ще багатшим, кориснішим і ціннішим.

У чому користь меду для шкіри

  • зволожує та насичує живильними речовинами;
  • виступає антиоксидантом і допомагає зберегти молодість;
  • загоює мікропошкодження та покращує регенерацію;
  • лікує акне, бореться з бактеріями, очищає;
  • тонізує та виводить токсини;
  • допомагає позбутися целюліту, сприяє розщепленню жирових відкладень.

Цікаво по темі: «Рейтинг найкращих засобів проти целюліту»

Залежно від типу шкіри та проблеми, над якою працює медова косметика, у ній можуть міститися також гіалуронова кислота, прополіс, кава, вершки, молоко, сік та олія лимона. З ними мед розкриває свої властивості найкраще. Цікаві домашні рецепти знайдете в нашому матеріалі «Скраби та обгортання, які можна зробити вдома».

Важливо. Зважаючи на всю користь, це потенційно алергенний продукт. Тому тим, у кого є алергія на вживання його в їжу (свербіж, висипи та ін.), краще відмовитися від застосування косметики з цим компонентом.

Топ косметичних засобів з медом

Якщо в стародавні часи він застосовувався в чистому вигляді, то зараз багато брендів додають його в косметику для обличчя, тіла, волосся. Ось кілька цікавих засобів з дійсно ефективними формулами.

Працює дбайливо та делікатно: мед мануки відповідає за зволоження та живлення, маточне молочко заспокоює шкіру, пантенол відновлює й робить пружною.

Складається на 98% з натуральних компонентів і призначена для сухого, пошкодженого, посіченого волосся. Мед робить його шовковистим, сік алое освіжає, а мигдальне молочко глибоко зміцнює.

Справжня знахідка для догляду за віковою шкірою 60+. Продукт стимулює оновлення клітин, пом’якшує, розгладжує та підтягує.

Ефективно та акуратно бореться з висипаннями на жирній та комбінованій шкірі. Очищає пори, підсушує запалення й запобігає появі нових.

Соти з бджолиного воску в його складі працюють як скраб, а сам мед пом’якшує та розгладжує. Бактерицидну дію мила доповнюють олія й сік лимона. Його можна використовувати для всіх типів шкіри, та особливо добре воно працює з жирною та комбінованою.

Головні її компоненти — біла глина, мед мануки та олія чайного дерева, які чудово себе показали в догляді за жирною та проблемною шкірою. Маска очищає пори та має протимікробну дію.

Цікаво по темі: «5 найкращих глиняних масок для обличчя»

Одним словом, якщо ваша мета — непомітні пори, гладкість і доглянутість, тоді вам точно варто спробувати косметику з медом. Ваша шкіра гідно оцінить такий догляд.

14 Серпня / 2020 Догляд за тілом

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Вадим

    Чудові продукти, треба обов’язково спробувати!

  2. Інна

    Крута продукція!)

  3. Татьяна

    Прекрасная косметика,а качество просто супер!!!!!!)))

  4. Зоряна

    Прекрасний догляд за шкірою за допомогою цих бомбезних засобів!

  5. Марина

    Продукція Eva завжди на висоті