Натуральна косметика: як підібрати ту, що дійсно працює?

Останнім часом на полицях магазинів з’являється все більше косметичних засобів, що обіцяють чудодійні результати, відсутність у формулі синтетичних компонентів та органічні складові. Що значить «натуральна косметика», чим вона відрізняється від традиційної та які дієві продукти з цієї серії варто спробувати? Ми підготували докладний матеріал, з якого ви зможете дізнатися відповіді на ці питання.

У чому відмінність між органічною та натуральною косметикою

Досить часто ці два поняття плутають між собою, вважаючи, що це одне й те саме. Так, дійсно, до складу натуральних засобів можуть входити органічні складові, а вся органіка є натуральною. На цьому їхня схожість закінчується — далі йдуть відмінності.

Органічна косметика — така, що була виготовлена на основі тільки найчистіших природних речовин. Тобто вирощених на екологічних полях за сотні кілометрів від шкідливих виробництв, без використання хімічних добрив, отруйних засобів від шкідників. Постачальникам такої сировини на господарствах дозволено використовувати лише механічні методи боротьби зі шкідниками та бур’янами, а також обмежений перелік препаратів.

Звичайно, що незабруднених місць у світі існує не так уже й багато, полів — ще менше, зате число косметики з поміткою organic на полицях збільшується в геометричній прогресії. Це може означати лише те, що деякі виробники маніпулюють попитом на органічні товари. А якщо порахувати, скільки може коштувати така сировина (зважаючи на її обмежену кількість у світі), тоді стає точно зрозуміло: справжній organic буде недешевим.

З чого виготовляється натуральна косметика

В основі цих засобів — складові природного походження та обмежена кількість синтетичних речовин.

  • Рослинні компоненти, виготовлені шляхом екстракції або віджимання: екстракти або олії.
  • Мінеральні речовини: різноманітні солі, абразивні часточки, інгредієнти для загустіння і т.д.
  • Вдосконалені рослинні складові. Наприклад, для отримання гіалуронової кислоти при виготовленні таких продуктів використовуються спеціальні біотехнології. Для мила — вплив луг на рослинні олії тощо.
  • Консерванти, емульгатори, емоленти — спеціальні компоненти, що зберігають властивості натуральних засобів та роблять їх дієвими. Без них крем або шампунь зіпсувалися б ще до того, як ви їх придбали в магазині. Не варто боятися деяких синтетичних інгредієнтів: це якісні та недешеві добавки.

Міфи про натуральну косметику

Про те, з чого вона виготовляється та чим відрізняється від органічної, ми вже дізналися. Тепер поговорімо про розповсюджені міфи щодо цієї продукції.

Міф № 1. Вона не викликає алергії

Насправді алергічні реакції здатні викликати не лише синтетичні добавки, але й повністю натуральні. Потенційними алергенами можуть стати такі безневинні, на перший погляд, складові, як ромашка, цитрусові, спеції та багато інших. Тож якщо маєте схильність до таких реакцій, перш ніж використовувати будь-яку продукцію, зробіть тест на маленькій ділянці шкіри.

Міф № 2. Вона містить залишки шкідливих пестицидів

У дійсності ж після обробки та стерилізації на рослинах не лишається жодних слідів добрив чи інших речовин, що використовувалися при їхньому вирощуванні. Тож головне, щоб будь-який продукт відповідав загальним стандартам якості та мав відповідні сертифікати.

Міф № 3. Вона поступається своїми властивостями традиційній

Можливо, так було на самому початку розвитку цієї індустрії: натуральний гель для душу погано пінився, а відтінки декоративних засобів були вкрай обмежені. Сьогодні ж завдяки сучасним науковим знанням природні компоненти дбайливо заховані у непрозорі флакони, що захищають їх від впливу довколишнього середовища. Шампуні з цієї серії добре піняться та очищують волосся, а помади, тональні креми, рум’яна, тіні допомагають створювати ефектний та стійкий макіяж.

Міф № 4. Її можна приготувати вдома на кухні

Звісно, виготовити власноруч будь-який косметичний продукт теоретично можливо. Для цього потрібно мати спеціальні знання, суворо дотримуватися якості компонентів та пропорцій. Не всім відомо, що деякі корисні інгредієнти, поєднуючись між собою, здатні втрачати свої властивості або набувати нових, іноді навіть небезпечних. Приготувавши косметичні засоби вдома, ви зможете протестувати їх хіба що на собі та не знатимете ані правильного способу використання та зберігання, ані терміну придатності.

Звісно, маска з огірків або полуниці для шкіри обличчя, яєчний жовток для волосся жодним чином не нашкодять. Утім, вони не зможуть стати повноцінною заміною косметиці, виготовленій професіоналами з дотриманням необхідних технологій та вимог.

Сьогодні найбільші світові компанії витрачають величезні суми на створення, дослідження та тестування формул. На відміну від кількох десятиліть назад, на полицях магазинів — величезний вибір продукції для різних типів шкіри й волосся, з ефективними та безпечними компонентами, багато з яких отримати вдома неможливо. Тож чи не краще довірити свою красу професіоналам?

ТОП засобів натуральної косметики з EVA

Для тіла

$img_gal_param_url_3
$img_gal_param_url_3
$img_gal_param_url_3
$img_gal_param_url_3
$img_gal_param_url_3

Продукти для дбайливого щоденного очищення, якісного відлущування, зволоження та живлення

  • Обліпихово-медовий скраб цього бренду делікатно видалить ороговілі часточки шкіри, надасть їй м’якості та неперевершеної ніжності. Не пошкоджує верхній шар епідермісу та активізує регенерацію клітин. Містить натуральні екстракти, обліпихову олію, мед, подрібнену горіхову шкаралупу, морську сіль.
  • Молочко для тіла Melica підходить для всіх типів шкіри, роблячи її м’якою, гладкою та пружною. Унікальна формула DrenalipTM живить, зволожує, попереджає жирний блиск, бореться з целюлітом.
  • Натуральний дезодорант з алое від Melica делікатно доглядає та захищає ніжну шкіру під пахвами від розмноження бактерій, що викликають неприємний запах. Не містить шкідливих речовин та дозволений для щоденного використання.
  • Засіб для інтимної гігієни Melica з молочною кислотою та екстрактом алое — ефективний та безпечний. Він не порушує природний рН баланс, підтримує належний рівень зволоженості та турбується про ваше жіноче здоров’я. Підходить для чутливої шкіри.
  • Мило з олією виноградних кісточок «Амаранте» пом’якшує шкіру, сприяє її регенерації, не пересушує та зберігає природний рН. У його формулі — натуральні олії, термальна вода, трав’яний відвар.

Для волосся

$img_gal_param_url_3
$img_gal_param_url_3
$img_gal_param_url_3
$img_gal_param_url_3
$img_gal_param_url_3

Засоби для різних типів локонів, що роблять їх неймовірно красивими та доглянутими

  • Шампунь Melica для фарбованого волосся, що містить УФ-фільтри та екстракт оливи, відновлює пошкодження, подовжує стійкість відтінку, дбайливо очищує та надає локонам здорового сяйва. Найкраще працює в комплексі з бальзамом із цієї ж лінійки.
  • Для тонкого та ламкого волосся бренд Melicaпропонує шампунь та кондиціонер з екстрактом меду та кератином. Ці засоби живлять та зволожують волосся й шкіру голови, активізують волосяні цибулини. Кератин у їхній формулі відновлює силу та красу локонів, а протеїни пшениці полегшують розчісування.

Для обличчя

Косметика, що зберегла в собі найкращі властивості рослин, дія яких посилюється сучасними науковими розробками

$img_gal_param_url_3
$img_gal_param_url_3
$img_gal_param_url_3
$img_gal_param_url_3
$img_gal_param_url_3
  • Засіб для демакіяжу Melica містить екстракт волошки, вітаміни. Делікатно видаляє косметику, заспокоюючи шкіру та захищаючи її від подразнень.
  • Ніжний очищувальний засіб для обличчя від Melica містить рослинні екстракти, що турбуються про ваше здоров’я та красу. Продукт підходить для всіх типів шкіри та має ефективну й безпечну дію.
  • Тонік Dr. Sante відновлює здорове сяяння, необхідний тонус та шовковистість шкіри будь-якого типу. Містить лише безпечні інгредієнти, серед яких женьшень, екстракти алое, меліси.
  • Бренд Natura Siberica пропонує креми для обличчя для різних типів шкіри. Для комбінованої— з вітаміном С, натуральними травами та гіалуроновою кислотою. Для чутливої — з радіолою, екстрактами меліси, ромашки, гіалуроновою кислотою та вітаміном Р. Для сухої — з вітаміном Е та багатим рослинним складом.

Сподіваємось, наша стаття допоможе вам здійснити правильний вибір. А ми бажаємо вам натхнення та чудового весняного настрою!

2 Квітня / 2019 Волосся

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *