Домашні обгортання: скажемо «прощавай» вушкам на стегнах

Боротьба із зайвими сантиметрами там, де їх вочевидь не повинно бути, – це складна стратегія, яка здивувала б навіть бувалого полководця. Зоною найзапекліших бойових дій для більшості жінок є область стегон. Задля перемоги у цій боротьбі розроблено цілий арсенал методів і обгортання проти целюліту — один з них. Ця процедура дає видимий результат вже через місяць регулярного виконання. Вона чудово працює у відношенні зазначеної проблемної зони, зменшуючи прояви «апельсинової шкірки» і змушуючи горезвісні вушка на стегнах буквально танути на очах. Тож ми вважаємо за потрібне поділитися з вами деякими тонкощами цього б’юті-методу і розповімо, як зробити обгортання у домашніх умовах.

Час читання: 3 хвилини та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

Обгортання для схуднення стегон бувають двох типів: холодні і гарячі.

Отримайте рецепти домашніх обгортань в одному файлі!

Підпишіться на розсилку від EVA Blog та отримайте чек-лист з рецептами гарячих та холодних обгортань!

Холодні обгортання для схуднення стегон

Холодні обгортання для стегон

Холодні обгортання ефективні по відношенню до жирового та набрякового целюліту. Найефективнішими серед холодних обгортань визнані наступні:

 

Оцтові обгортання

 Обгортання для схуднення стегон на основі яблучного оцту — це знаряддя важкої артилерії у боротьбі з надлишком рідини у клітинах. Вже після першої процедури вам гарантована часткова втрата небажаного об’єму і помітно стрункіший силует в улюбленій облягаючій сукні.

Для обгортання яблучний оцет розводять водою у пропорції 1:3 або 1:2 (концентрація залежить від чутливості шкіри). У цьому розчині змочують бинти і обмотують ними проблемні зони. Зверху бинти обмотують плівкою.

Тривалість оцтового обгортання — 1-1,5 години.

Впродовж процедури необхідно відновлювати водний баланс, тому обов’язково запасіться пляшкою мінеральної води.

EVA в инстаграм

Ментолові обгортання

Для суцільних обгортань ні оцет, ні ментол не підходять, оскільки ці речовини заборонено використовувати на ділянках з ніжною шкірою. Натомість в області стегон ментолові обгортання демонструють досить високу ефективність.

У продажу можна знайти ментол у різних формах випуску. Але для обгортань найкраще підходить готова ментолова олія та чистий кристалічний або порошковий ментол, який необхідно розводити базовою олією у співвідношенні 10 г ментолу до 80-100 мл олії.

Ментол можна поєднати з глиною у пропорції 10 мл ментолової олії на 50 г глини, попередньо замоченої у воді на 20 хвилин.

Тривалість ментолового обгортання — 30-60 хвилин.

 

Глиняні обгортання

 Серед усього глиняного різноманіття у боротьбі з вушками на стегнах найкраще зарекомендували себе чорна, зелена і блакитна глини.

Глиняні обгортання

Щоб приготувати глиняну суміш для обгортання у домашніх умовах достатньо розвести глиняний порошок водою, розмішати до консистенції пасти і витримати 10-20 хвилин. Нанесіть готову глину на проблемні зони і обгорніть ці зони плівкою.

Тривалість глиняного обгортання — 30-60 хвилин.

 

Водоростеві обгортання

 Для водоростевих обгортань зазвичай використовують порошок ламінарії. 75-100 грамів порошку необхідно висипати у воду з температурою 40-60 градусів і інтенсивно розмішати до утворення однорідної маси.

Дайте суміші охолонути, нанесіть її на проблемні зони і обгорніть плівкою.

Тривалість водоростевого обгортання — 1-1,5 годин.

Поєднуючись разом, глина та водорості утворюють чудодійний дует! До того ж ці компоненти не такі агресивні, як оцет та ментол, тому вони практично не мають протипоказань.

Cуміш для обгортання можна приготувати власноруч, або придбати у готовому вигляді.

 

Кавові обгортання

Такі обгортання є не менш популярними та ефективними. Їх секрет криється в активних рослинних компонентах, що сприяють розширенню судин, поліпшенню кровообігу та виведенню токсинів. Також важливо відзначити, що кавове обгортання стимулює вироблення колагену та еластину, які так необхідні для підтяжки та пружності шкіри. Досить часто дівчата використовують подібне обгортання і для інших проблемних зон — живота та боків.

Готові вже приступати до процедури? Тоді вам знадобиться 100 г меленої кави, невелика кількість кокосової та ефірної олії цитрусових.

Заливаємо каву гарячою водою та залишаємо настоятися протягом кількох хвилин. Додаємо кокосове масло і до 10 крапель ефірної олії. Добре перемішайте всі інгредієнти. Важливо, щоб суміш не була жирною і мала консистенцію густої кашки.

Тривалість процедури – 40-60 хвилин.

Цікаво по темі: Масаж тіла сухою щіткою

Гарячі обгортання проти целюліту

Гарячі обгортання проти целюліту

Гарячі обгортання допоможуть значно зменшити прояви навіть фіброзного целюліту. Однак вони мають низку протипоказань, зокрема варикоз, гіпертонія, серцеві хвороби і хвороби нирок, а також вагітність, лактація та менструація. Крім того гарячі обгортання у жодному разі не можна проводити після епіляції та навіть звичайного гоління.

 

Гірчиця + мед

Щоб приготувати суміш для гірчично-медового обгортання проти целюліту просто змішайте ці два компоненти у рівних пропорціях. Для однієї процедури вистачить 2 столових ложок меду і 2 столових ложок гірчиці.

Тривалість гірчично-медового обгортання — не більше 30 хвилин.

 

Сіль + Мед

Кожній господині відома властивість солі «витягувати» воду з овочів або м`яса. Щодо рідини у нашому тілі сіль працює за тим самим принципом.

Для обгортання з сіллю та медом змішайте ці компоненти у рівних пропорціях і додайте дві краплі ефірної олії грейпфрута. Для обгортань можна використовувати дрібну столову сіль або ретельно подрібнену морську. Якщо мед надто густий, його слід розігріти на паровій бані.

Тривалість медово-сольового обгортання — 1 година.

 

Перець + імбир + кориця

Такі пряні обгортання для схуднення стегон змусять вас буквально шкірою відчувати, як згоряє зайвий жир. Їхній пекучий ефект відчувається вже з першої хвилини. Однак підходить ця процедура не всім і у неї є низка застережень. Це і усі вищезгадані медичні протипоказання, і підвищена чутливість, і можливі алергічні реакції. Тому перед нанесенням суміші на тіло, проведіть тест на невеличкій ділянці шкіри.

Щоб приготувати суміш, натріть свіжий корінь імбиру, додайте мелену корицю і червоний мелений перець у співвідношенні 1:1:0,5. Якщо додати більше перцю можна отримати справжній хімічний опік! Тому будьте уважні до пропорцій. Суміш спецій розведіть базовою олією.

Тривалість пряного обгортання — до 30 хвилин.

Якщо перець викликає сильне печіння, можна виключити його з рецепту, залишивши тільки імбир, корицю та олію, або замінити його двома краплями цитрусової ефірної олії. Тривалість такого обгортання — 30-60 хвилин.

Цікаво по темі: Усе про баттери для тіла: як застосовувати і приготувати в домашніх умовах

Особливості домашнього обгортання

Домашнє обгортання

Обгортання у домашніх умовах має свої особливості і порядок проведення.

За 1,5 години до і впродовж 1,5 годин після слід утриматися від прийомів їжі. Натомість впродовж усієї процедури і після неї необхідно вживати якомога більше рідини, бажано, щоб це була якісна мінеральна вода.

Перед обгортанням необхідно очистити і розігріти шкіру за допомогою масажу сухою щіткою або скрабу. Найкраще для цього підійдуть такі засоби:

Після нанесення суміші для обгортання, обгорніть ноги і стегна харчовою плівкою у 2-3 шари. Для максимального ефекту вкрийтеся теплою ковдрою.

 

По завершенні процедури ретельно змийте залишки засобу, який ви використовували для обгортання, і нанесіть антицелюлітний крем. Це може бути моделювальний бальзам для тіла Lirene Make Me Slim, сироватка-концентрат Revuele Slim & Detox Serum-Concentrate або пептидна сироватка Reclaire “Активний ліфтинг”.

Антицелюлітний крем після обгортання

І пам’ятайте, що для досягнення найкращих результатів обгортання проти целюліту необхідно поєднувати зі здоровим і активним способом життя, правильним харчуванням і регулярними фізичними навантаженнями!

Читайте також:

31 Травня / 2021 Догляд за тілом

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Валерия К.

    Класні рецепти, буду виконувати

  2. Альона Капустіна

    Дякую за такі класні поради. Рецепти вже завантажила й роздрукувала. Тепер буду користуватись)))Дякую, люба подруго

  3. Олександра

    Супер! Дякую Вам за надану інформацію! Випробувала на собі глиняне обгортання, хоча раніше не робила таку процедуру. Шкіра ніжна та гладенька. Думаю при регулярному застосування результат не змусить чекати.

Рекомендовані статті