Антицелюлітне обгортання в домашніх умовах: 10 найкращих рецептів

Целюліт — не що інше, як порушення обміну речовин у підшкірній жировій клітковині. У нормі жир утворюється з такою ж швидкістю, як і руйнується. Але в силу різних причин утворення жирових клітин починає відбуватися швидше й активніше, ніж їх руйнування. У результаті зростає відсоток жиру в тілі та з’являється характерна бугристість шкіри. Серед усіх методів боротьби з целюлітом обгортання вдома, мабуть, найбільш прості та приємні. Зібрали ли для тебе всі деталі проведення процедури та найкращі бюджетні рецепти  для домашніх умов.

Час читання: 5 хвилин та смузі 🥤

статья доступна на русском языке

Як діють обгортання й у чому їхня користь

Обгортання в домашніх умовах

Уся сила обгортання від целюліту — у використанні плівки. Вона створює компресійний ефект і немов «проштовхує» активні інгредієнти зі складу вглиб шкіри.

За принципом дії бувають нейтральні, контрастні, холодні та гарячі обгортання від целюліту.

Гарячі передбачають розігрів верхніх шарів шкіри. При цьому пори та кровоносні судини розширюються, прискорюються обмінні процеси, виводиться зайва рідина, а корисні компоненти зі складу глибше проникають.

При холодному обгортанні пори, навпаки, звужуються, посилюється відтік крові. Це добре тонізує шкіру й допомагає зменшити набряклість.

Суміш для нейтрального обгортання розігрівається до температури тіла. Ефект такої процедури залежить від вибору діючих компонентів та проблем, які необхідно вирішити.

Контрастні обгортання від целюліту — це чергування холодного та гарячого впливу на проблемні зони. Така процедура зміцнює судини й добре зарекомендувала себе в боротьбі з жировими відкладеннями.

Цікаво по темі: Як позбутися розтяжок або запобігти їх появі?

Що знадобиться для проведення обгортання від целюліту

Складові обгортання проти целюліту

Для сеансу підготуй:

  • скраб або щітку для сухого масажу;
  • м’який гель для душу;
  • плівку для обгортань;
  • готовий засіб або компоненти для приготування маски;
  • плед;
  • незмивний антицелюлітний засіб.

Для обгортання від целюліту краще взяти спеціальну плівку — вона добре тягнеться та має достатню щільність. Але якщо такої під рукою немає, цілком можна застосувати звичайну харчову.

У процесі обгортання тіло активно працює та втрачає вологу, тому заздалегідь підготуй фруктову воду, зелений або трав’яний чай. З маскою, плівкою та пледом ходити на кухню ставити чайник зовсім не зручно, правда?

Цікаво по темі: Скраби та обгортання, які можна зробити вдома

Етапи проведення обгортання від целюліту

Етапи проведення антицелюлітного обгортання

Сеанс складається з трьох етапів:

  1. Очищення.
  2. Нанесення складу.
  3. Закріплювальний засіб.

Крім цього, для найкращого результату після обгортання від целюліту можна додати нанесення активної сироватки й масаж.

Покроково розберемо кожен пункт.

Цікаво по темі: Як швидко прибрати живіт та боки: вправи та обгортання

1. Очищення

Почни з душу з м’яким очищувальним засобом, наприклад, з безсульфатним гелем. Після цього переходь до скрабування — це дозволить активним інгредієнтам глибше проникнути в шкіру.

Безсульфатний гель для душу

Скраб можна взяти будь-який з тих, якими ти користуєшся, або підібрати під дію маски:

  1. Глиняний — під грязьові та глиняні обгортання від целюліту.
  2. Сольовий — під водоростеві та холодні.
  3. Цукровий — універсальний, підходить під будь-які обгортання.

Антицелюлітні скраби для тіла

Скрабувати шкіру можна не кожного разу. Наприклад, якщо ти робиш обгортання від целюліту через день, чергуй скраб і масаж тіла сухою щіткою.

2. Нанесення складу

Перед нанесенням обгортання від целюліту можна використовувати антицелюлітну сироватку. Маска з плівкою допоможуть речовинам з неї спрацювати ще ефективніше.

Антицелюлітні сироватки

Потім — маска для обгортання, яка розподіляється по проблемних зонах рівним шаром. Після нанесення обгорни маску плівкою, рухаючись від низу до верху.

Гаряче та холодне обгортання в домашніх умовах

Тепер можна закутатися в плед і відпочити. За 20-40 хвилин змиємо залишки суміші просто водою, щоб по максимуму зберегти корисні речовини на шкірі.

3. Закріплювальний засіб

Третій крок обгортання від целюліту — нанесення крему, гелю або сироватки, які закріплюють і подовжують дію основної маски.

Антицелюлітні креми для домашнього користування

Наприклад, після холодного обгортання використовуємо охолоджувальний крем, після кавового або з зеленим чаєм — засіб з натуральними екстрактами, після гарячого — термоактивний гель. Нанеси засіб масажними рухами, щоб посилити кровообіг і допомогти йому швидше поглинутися.

Цікаво по темі: Чому ваше тіло набрякає і як з цим боротися?

Протипоказання до обгортання

Антицелюлітні обгортання самостійно вдома

Відмовитися від процедури варто під час вагітності та грудного вигодовування, а також за наявності:

  • грибкових уражень, пошкоджень і захворювань шкіри;
  • тромбофлебіту, варикозного розширення вен;
  • ендокринних, лімфатичних, онкологічних, серцево-судинних хвороб.

При гінекологічних проблемах заборонені обгортання від целюліту в області живота.

Рецепти антицелюлітних обгортань в домашніх умовах

Ми в Єва Блог знайшли 10 різних бюджетних рецептів домашніх обгортань від целюліту. Головне, перед застосуванням не забудь протестувати суміш на невеликій ділянці шкіри (особливо з гірчицею, перцем чилі й ефірними оліями). Оби

Антицелюлітні обгортання з кавою

Кофеїн — сильний жироспалювач, що запускає ліпідний обмін і чудово підтягує шкіру. Крім того, у складі кави багато поліфенолів — сильних антиоксидантів.

Рецепт антицелюлітних обгортань з кавою

Спробуй найкращі кавові обгортання від целюліту:

  • 4 ст. л. меленої кави змішати з 10 краплями ефірної олії лаванди. Додати трохи води, щоб отримати густу кашку. Тримати 30 хв.
  • 4 ст. л. кави, 2 ст. л. меду, ¼ ч. л. меленого перцю чилі. Якщо мед густий, суміш можна розвести водою до консистенції густої сметани. Час витримки 20-30 хв.

Антицелюлітні обгортання з ефірними оліями

Натуральні й ефірні олії допомагають зміцнити шкіру, завдяки чому візуально зменшуються бугристість і прояви целюліту. Для основи можна взяти оливкову, масажну або будь-яку іншу рослинну олію.

Рецепт обгортання проти целюліту з ефірними оліями

Обгортання від целюліту на основі олій:

  • Змішати 3 ст. л. основи, по 4 краплі олій мигдалю, лимону та розмарину. Перед нанесенням суміш підігріти. Час витримки 40-50 хв.
  • 50 мл олії-основи, по 5 крапель олії мірри й кориці, по 10 крапель грейпфрутової та ялівцевої. Тримати на шкірі до 30 хв.

Гірчичні обгортання від целюліту

Гірчиця інтенсивно розігріває шкіру, прискорює метаболізм і поліпшує кровообіг. Внаслідок цього тканини отримують кисень і живлення, виводяться токсини.

Гірчичні обгортання від целюліту

Варіанти бюджетних гірчичних обгортань від целюліту:

  • Порошок гірчиці розвести водою до консистенції густої сметани та нанести на проблемні ділянки на 20 хв.
  • 1 ч. л. гірчиці, 2 ст. л. блакитної глини, 5 крапель олії лаванди, вода. Тримати на шкірі до 30 хв.
  • 2 ст. л. гірчиці, ½ ч. л. будь-якого натурального оцту, щіпка морської солі, 2 ч. л. цукру, вода. Тривалість процедури до 30 хв.
  • 1 ст. л. гірчиці, 3 ст. л. сметани, 3 краплі ефірної олії лимона. Якщо вийде надто густо, додай трохи води. Час витримки до 30 хв.

Рецепт гірчичного обгортання проти целюліту

Зверни увагу. Гірчичні обгортання від целюліту викликають відчуття тепла й легке поколювання — це нормально. Якщо в процесі з’являться сильне печіння або свербіж, відразу змий маску.

Обгортання від целюліту з зеленим чаєм

Зелений чай містить велику кількість кофеїну та антиоксидантів. Він тонізує й розгладжує шкіру, виводить токсини, запускає процеси розщеплення жирових клітин.

Рецепт обгортань від целюліту з зеленим чаєм

Пропонуємо спробувати такі варіанти:

  • 5 ст. л. зеленого чаю подрібнити в кавомолці, розбавити гарячою водою до кашкоподібного стану. Додати 5 крапель ефірної олії розмарину. Тримати на шкірі 40 хв.
  • 2 ст. л. подрібненого листя зеленого чаю, 2 ст. л. меду, щіпка кориці, трохи гарячої води. Час витримки 40 хв.

Цікаво по темі: Фейсфітнес та фейсбілдінг: у чому різниця та найкращі вправи для обличчя

ТОП питань про антицелюлітні обгортання

Результат антицелюлітних обгортань

1. Як часто можна робити антицелюлітні обгортання?

Оптимально 2-3 рази на тиждень, але не частіше, ніж через день. Не можна робити обгортання від целюліту щодня, адже організму потрібен час для того, щоб відновити сили.

2. Скільки за часом тримати антицелюлітне обгортання?

Усе залежить від складу, який ти використовуєш. Є обгортання, які можна лишати на всю ніч, а є такі, які тримають не довше 20 хвилин.

3. Які обгортання найефективніші від целюліту?

Проти целюліту найкраще працюють кава, шоколадні обгортання, мед, зелений чай, гірчиця, ефірні олії бергамоту, лимону, розмарину. Щоб отримати помітний ефект, процедури треба поєднувати з фізичними навантаженнями та здоровим харчуванням.

4.  Як правильно робити обгортання від целюліту?

Це не має бути разова процедура. Обгортання правильно робити курсами з 12-15 процедур. Залежно від ступеня вираженості целюліту тривалість курсу може бути збільшена до 25 сеансів.

5. Як впливає обгортання на схуднення?

Через посилене потовиділення, яке відбувається під плівкою, організм втрачає вологу. Тому відразу після процедури ваги однозначно покажуть меншу цифру. Та все ж бюджетні обгортання від целюліту — це не прямий спосіб схуднути, а додатковий інструмент, що допомагає «розігнати» метаболізм.

Апельсинова шкірка: як боротися

Запорука успіху в боротьбі з целюлітом — регулярність. Після перших процедур може здатися, що зайві сантиметри пішли, але спочатку йде тільки вода. А щоб дістатися до жирових відкладень, косметичні процедури потрібно робити інтенсивно й регулярно. Тож запасайся ароматним чаєм, необхідними засобами і плануй курс приємних та корисних обгортань.

 

Читайте також:

17 Серпня / 2022 Догляд за тілом

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті