Скраби та обгортання, які можна зробити вдома

Щоб шкіра виглядала ідеально, її потрібно кожного дня очищати, тонізувати й зволожувати, а ще кілька разів на місяць відлущувати. З цим завданням на відмінно справляється скраб. Він видаляє мертві клітини з поверхні шкіри, робить її матовою, чистою та гладкою. Сьогодні в EVA Blog поговоримо про хороші засоби, поділимося домашніми рецептами й навчимося робити обгортання для тіла.

Час читання: 7 хвилин та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

Скрабы и обертывания, которые можно сделать дома| EVA Blog

Залежно від типу шкіри верхній шар її клітин оновлюється кожні 1–2 місяці. Якщо вчасно не видаляти омертвілі часточки, вони накопичуються на поверхні, роблять колір обличчя тьмяним і нездоровим, закупорюють протоки сальних і потових залоз. Так з’являються лущення, запалення, чорні точки, а корисні речовини з крему або емульсії не можуть проникнути вглиб шкіри. Регулярне скрабування допомагає вчасно прибрати мертві клітини й звільнити місце для молодих.

Як правильно скрабувати шкіру

Как правильно скрабировать кожу| EVA Blog

Останнім часом часто можна почути, що скраби шкодять шкірі. Насправді це не так, а щоб отримати максимум користі, треба дотримуватися кількох важливих правил.

  1. Частота використання. Скраби працюють моментально, тому велика спокуса користуватися ними щодня. У підсумку це може дати протилежний результат і травмувати шкіру. Оптимальна частота відлущування — не частіше 1 разу на тиждень.
  2. Тип шкіри. Не можна робити скрабування для проблемної, чутливої ​​і подразненої шкіри, а також після травмуючих процедур (чистки, пілінгу тощо).
  3. Текстура. Обирайте засоби з гладкими й дрібними часточками — подрібненою цедрою цитрусових, поліетиленовою крихтою, перемеленими травами. Вони найбільш делікатні.

Якщо ваша мета — схуднення або зменшення проявів целюліту, тоді після скрабування тіла ідеально буде зробити домашнє обгортання. Процедура не тільки зменшує об’єми живота й усього тіла, але й приємно розслабляє, покращує кровообіг, тонізує, допомагає позбутися токсинів і перших ознак старіння.

Цікаво по темі: Скраб для шкіри голови: навіщо він потрібен і який обрати

Рецепти домашніх скрабів і обгортань

Щоб приготувати ці засоби своїми руками, знадобляться найпростіші продукти. Більшість з них точно знайдеться у вас вдома.

Кавовий для обличчя

Кофейный для лица | EVA Blog

Натуральна кава допомагає очистити шкіру від токсинів і поліпшити кровообіг, а її дрібні часточки добре полірують. Просто візьміть трохи кавової гущі, розведіть її з водою і м’якими масажними рухами нанесіть на обличчя, після чого змийте.

Медово-цукровий для губ

Медово-сахарный для губ | EVA Blog

Допоможе зробити губи м’якими й ніжними. Для його приготування змішайте:

  • 1 чайну ложку меду;
  • 1 чайну ложку будь-якої олії (виноградних кісточок, жожоба тощо);
  • 1 столову ложку цукру.

Медова суміш повинна бути густою. Залежно від густоти меду, можливо, цукру знадобиться трохи більше. Наносимо на губи як зазвичай — м’якими рухами, трохи масажуємо та змиваємо. Після цього можна скористатися зволожувальним бальзамом.

Скраб і обгортання для тіла

Скраб и обертывание для тела | EVA Blog

Скрабування тіла — одна з улюблених спа-процедур, яку легко зробити в домашніх умовах. Якщо після відлущування плануєте обгортання проти целюліту, обирайте скраб виходячи з результату, який хочете отримати.

  1. Сольовий (під обгортання з водоростей). Змішайте по чайній ложці дрібної солі й оливкової олії зі столовою ложкою лимонного соку.
  2. Глиняний або мінеральний (під маски з лікувальними грязями або глинами). По 1 столовій ложці блакитної, чорної та білої глини змішайте з 2–3 ложками води. Масажними рухами нанесіть на все тіло. Через 15 хвилин змийте.
  3. Цукровий (під фруктове обгортання). Готується з цукру й лимонного соку, змішаних у рівних пропорціях.

Після цього можна переходити до антицелюлітного обгортання. Яку маску обрати та як її приготувати, читайте в нашій статті про домашнє обгортання.

Скраб для ніг

Скраб для ног | EVA Blog

Найменше уваги чомусь дістається саме ногам, хоча ця частина тіла потребує турботи не менше за інші. Пропонуємо трохи розслабитися й побалувати свої ніжки таким засобом:

  • 7–8 шт. мигдалю;
  • 1 ст. ложка вівсяних пластівців;
  • 1 ст. ложка меду;
  • 2 ст. ложки сметани.

Щоб ніжки стали дуже гладкими та м’якими, перед скрабуванням зробіть їм теплу ванночку.

Цікаво по темі: Замість пілінгів: масаж тіла сухою щіткою

ТОП скрабів від EVA

А якщо ви не хочете нічого змішувати, насолоджуйтеся чистою та гладкою шкірою із засобами для обличчя та всього тіла з інтернет-магазину eva.ua:

ТОП-скрабів

  1. Для делікатного очищення й активного відновлення клітин — «Morning Energy» від «Clean & Clear».
  2. Цукровий скраб для губ Hillary «Ананас» містить два види цукру, три натуральні олії, вітамін Е.
  3. Скраб-желе для тіла «Цукор і лайм» від Markell, що на 97,5% складається з натуральних компонентів.
  4. The Foot Factory «Very Berry» поєднує в собі відлущування з інтенсивним доглядом за шкірою стоп.
  5. Засіб «Нові ручки» від «Яка» з перловою пудрою дбайливо видаляє омертвілі клітини, заспокоює та відновлює шкіру рук. Після відлущування побалуйте їх гарячим парафіновим обгортанням Bielenda Comfort.

У старих добрих скрабів зараз з’явилося багато конкурентів: різноманітні пілінги, гомажі та інша косметика. Та все ж і для них є місце в програмі догляду. Головне — обирати хороші засоби й дотримуватися правил використання.

 

Читайте також:

Процедура для рук Bielenda COMFORT парафино-регенераційні з рукавичками

139.00
Купити

Скраб для обличчя Біокон Ніжна шкіра делікатний

44.00
Купити

Скраб-желе для тіла Markell Цукор і лайм

135.00
Купити

Скраб для губ цукровий Hillary Ананас

165.00
Купити

Скраб для ніг Palmer’s ‘Масло какао’ чарівний,

299.00
Купити

Скраб для рук Яка Нові ручки з пудрою перлин

76.00
Купити
14 Травня / 2020 Догляд за тілом

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Елена

    Syoss – классный уход за волосами)))

Рекомендовані статті
Чому лущиться шкіра на ліктях
5 Квітня / 2023 Догляд за тілом
10 найкращих зволожувальних кремів для тіла
14 Вересня / 2023 Догляд за тілом