Замість пілінгів і скрабів: Масаж тіла сухою щіткою

Масаж сухою щіткою – це не інноваційна технологія, не ноу-хау і не революція у косметології. Ця процедура винайдена не вчора, вона була відома ще нашим бабусям, тож її ефективність в прямому сенсі перевірена поколіннями.

Сьогодні драйбрашинг має безліч прихильниць, у тому числі серед зірок. І якщо ви ще не поціновувачка, то після прочитання цієї статті ви напевно нею станете.

Читайте також: “Масаж обличчя: створюємо нові beauty-звички

Переваги масажу сухою щіткою

Низька вартість і багаторазовість

Щітка для драйбрашингу може не просто скласти конкуренцію, а повністю замінити дорогі скраби або пілінги для тіла. При правильному догляді за щіткою, вона слугуватиме вам не один рік, тож ви маєте змогу суттєво зекономити на антицелюлітних і відлущуючих засобах.

До того ж за допомогою масажної щітки ви можете доглядати за усім тілом. Натомість скраб ми зазвичай використовуємо у найпроблемніших зонах, знову ж таки, через економію. Тільки уявіть, скільки засобу вам знадобиться, щоб обробити усю поверхню тіла хоча б раз!

Дренажна щітка Esthetic House Dry Massage Brush

Зручність і економія часу

Масаж сухою щіткою не потребує багато часу. В середньому процедура триває близько 10 хвилин і проводити її достатньо 2-3 рази на тиждень.

У техніці масажу також немає жодних складнощів. Ви навіть не помітите, як скоро цей ритуал стане вашою звичкою. Отже, щоб ваше тіло набуло здорового і привабливого вигляду, необов’язково відвідувати масажний салон – в домашніх умовах можна досягти не гірших результатів.

Щітка UTerra Native душ-масаж з ручкою 2 в 1

Безпечність

Якісні масажні щітки виготовляють з натуральних гіпоалергенних волокон, які не викликають подразнень і алергічних реакцій. Це можуть бути волокна кактуса, пальми або щетина кабана. Але слід враховувати, що кожна щітка має свою жорсткість, густоту і довжину волокон. Важливо підібрати таку щітку, яка підійде вашому типу шкіри, не травмуватиме її і одночасно ефективно відлущуватиме ороговілі клітини. Тобто вона має бути достатньо жорсткою, але не повинна залишати навіть найменших пошкоджень. І оскільки шкіра на різних ділянках тіла має відмінні якості, бажано придбати 2-3 щітки різної жорсткості для різних зон. В мережі магазинів EVA ви знайдете кілька типів масажних щіток бренду UTerra Native різного призначення.

Дерев’яна щітка Titania з натуральною щетиною

Ефективність

Незважаючи на усі вищезазначені переваги, масаж сухою щіткою не викликав би такого ажіотажу, якби не висока ефективність даної косметичної процедури. Драйбрашинг має одразу 4 напрямки дії, кожен з яких ми розберемо окремо.

Перше і найочевидніше – це ексфоліація мертвих клітин, тобто вищезгаданий ефект пілінгу. Це завданням масаж сухою щіткою виконує на відмінно, і переконатися в цьому ви зможете вже після першої процедури. Шкіра після драйбрашингу стає значно гладкішою внаслідок очищення пор, набуває здорового вигляду і пружності.

Другий параметр, за яким ми оцінюємо ефективність драйбрашингу – це здатність позитивно впливати на функціонування лімфатичної системи. Масаж сухою щіткою у напрямку лімфотоку змушує лімфу рухатися швидше, запобігаючи її застою. Нормальне функціонування лімфатичної системи сприяє налагодженню обмінних процесів, очищенню організму від шлаків, відновленню водно-сольового балансу і виведенню надлишків рідини.

Покращення кровообігу і, як наслідок, прискорення обмінних процесів у клітинах – це ще одна важлива якість драйбрашингу. Прилив крові до поверхні шкіри при розтиранні щіткою сприяє насиченню клітин епідерміса киснем. А ще ця процедура чудово тонізує і заряджає енергією не гірше, ніж вранішня зарядка, тому її краще проводити у першій половині дня.

І нарешті те, що з настанням весни цікавить нас найбільше – це боротьба з целюлітом. Застій лімфи є однією з головних причин утворення целюліту. Токсини, що накопичуються через порушення у роботі лімфатичної системи, перешкоджають обмінним процесам у підшкірній жировій клітковині, що призводить до її деформації і нерівномірного накопичення. Драйбрашинг допомагає «розбивати» ці відкладення і виводити токсини через лімфу. Щоб переконатися в антицелюлітному ефекті масажу сухою щіткою, достатньо переглянути декілька фото «до та після», які легко знайти і Інтернеті.

І останнє, що необхідно засвоїти неофітам драйбрашингу, – це правильна техніка масажу.

Як робити масаж сухою щіткою

Як ви вже зрозуміли, масаж слід проводити сухою щіткою і на суху шкіру перед тим, як приймати душ.

В техніці масажу немає нічого складного. Єдине і найважливіше правило – усі рухи повинні бути спрямовані у напрямку серця, тобто слідувати за лімфотоком. Починати слід з масажу стоп, і далі рухаємося вгору, масажуючи щиколотки, гомілки, стегна і сідниці. Далі переходимо до масажу спини, живота і грудей. При чому живіт, так само, як і сідниці слід масажувати круговими рухами. Руки також масажуємо починаючи зі зворотного боку долонь і рухаючись до плечей.

Під час масажу слідкуйте за своїми відчуттями – дискомфорт є ознакою того, що ви робите щось неправильно. Можливо, слід прикладати менше зусиль або змінити щітку на м’якшу.

Після сухого масажу бажано прийняти контрастний душ і нанести крем для тіла. Також не зайвим буде випити стакан води або трав’яного чаю, щоб відновити водно-сольовий баланс.

Особливості антицелюлітного масажу сухою щіткою

Процедура покращує кровообіг, посилює приплив крові до проблемних місць і так прискорює розщеплення адипоцитів — клітин, що накопичують жир. Плюс завдяки ефекту лімфодренажу виводяться токсини та зайва вода, накопичені організмом, усувається застій лімфи, тканини отримують більше кисню й живильних речовин. Одним словом, обмін речовин налагоджується й підшкірні жирові відкладення краще виводяться.

Зверніть увагу, що щітка найактивніше діє на верхні шари шкіри, тому в боротьбі з целюлітом тільки цього недостатньо. У комплексі з регулярним масажем необхідно застосовувати й інші заходи, спрямовані на усунення жирових відкладень: налагодити режим харчування, бути фізично активними, достатньо спати. Це допоможе отримати помітний результат.

Новинки щіток для масажу

Щітки з синтетичним волокном м’якші та приємніші у використанні, ніж натуральний кактус чи кабан. Але й дія у них буде не такою ефективною. Тому краще все-таки віддати перевагу натуральним волокнам — сизалі, кактусу, щетині кабана.

Спробуйте такі новинки з EVA.UA:

  1. Дренажна щітка для сухого масажу Esthetic House Dry Massage Brush з буковою ручкою та натуральною щетиною з сизалі.
  2. Масажна щітка для тіла Joko Blend з буку зі щетиною з мексиканського кактуса.
  3. Щітка для сухого масажу O.Life Кактус з бука з кактусовою щетиною.

Усі три щітки мають довгу ергономічну ручку, завдяки чому ними зручно масажувати всі зони, включаючи важкодоступні. Міцні щетинки середньої жорсткості відмінно полірують шкіру та покращують кровоток, допомагаючи в боротьбі з целюлітом.

З якими домашніми процедурами можна об’єднати сухий масаж щіткою?

Масаж необхідно виконувати тільки сухою щіткою й на суху шкіру, тому душ краще прийняти після процедури. Якщо плануєте провести її після ванни чи бані, почекайте, щоб шкіра повністю висохла.

Після масажу й душу, щоб зробити шкіру ніжною, її необхідно зволожити. Для цього підійде будь-який засіб, яким ви зазвичай користуєтеся. А якщо ви вирішили активно боротися з целюлітом, після масажу й душу приділіть ще трохи часу собі: зробіть обгортання та нанесіть антицелюлітний крем.

Косметичні засоби після сухого масажу

Про те, як працюють і як робити обгортання, можна почитати в статті «Домашні обгортання: скажемо «прощавай» вушкам на стегнах».

Які засоби косметології допоможуть зробити процедуру ефективною:

  • Антицелюлітна маска-обгортання від Вітэкс з розігріваючим ефектом. Її активні компоненти допомагають зруйнувати наявні жирові клітини та запобігають утворенню нових. Завдяки екстракту перцю шкіра розігрівається, покращується рух крові по кровоносних судинах, і тканини насичуються корисними елементами.
  • Охолоджуючий гель-обгортання Вітэкс з зеленою кавою й ментолом. Добре освіжає, тонізує, додає шкірі пружності, має лімфодренажний ефект.
  • Гаряче обгортання O.life Anticellulite з активними компонентами: капсаїцином (інтенсивно зігріває, зменшує набряклість), вітаміном С, ретинолом, пептидами, олією виноградних кісточок та касторовою.

На завершальному етапі наносимо зволожувальний або антицелюлітний крем:

  1. Масажний антицелюлітний крем Вітэкс з кофеїном, екстрактом морських водоростей та ефірних олій.
  2. Термоактивний антицелюлітний крем-гель для корекції фігури Eveline Cosmetics Slim Extreme 3D з розігріваючим ефектом.
  3. Натуральна антицелюлітна олійка Mayur. Це цілий коктейль з екстрактів (ягід годжі, стручкового перцю) та олій: зеленої кави, мигдалю, жожоба, грейпфрута, кориці, чорного перцю.

Кому протипоказаний драйбрашинг

Як ми вже казали, інтенсивний масаж сухою щіткою може виявитися травматичним для чутливої шкіри. Ця процедура також протипоказана за наявності будь-яких поверхневих пошкоджень, висипів, подразнень, запалень, при сонячних опіках, дерматиті, екземі та псоріазі. Варикоз теж може бути протипоказанням. Також необхідно обережно поводитися з папіломами і родинками.

Існує думка, що драйбрашинг живота під час вагітності може спровокувати маточний тонус і призвести до викидня. І хоча ця інформація не перевірена клінічно, ми вважаємо за потрібне включити вагітність до переліку протипоказань.

Якщо ж у вас немає протипоказань для драйбрашингу, тоді не зволікайте, адже до сезону відпусток лишилось не так багато часу! Можливо саме для вас драйбрашинг стане тією чарівною паличкою, яка допоможе позбутися усіх наслідків зимової сплячки і з головою поринути у весну.

 

26 Лютого / 2019 Догляд за тілом

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті