Що таке селективна парфумерія та її особливості

Ми намагаємося робити акценти на своїй індивідуальності в уподобаннях, поведінці, стилі etc. Найбільше це стосується парфумів, адже саме вони як ніщо інше підкреслюють наш смак та неповторність. Але як знайти особливий аромат у бурхливому потоці продуктів та брендів, що доступні кожному охочому? Тут на допомогу приходить селективна парфумерія. Чула про таку? Зараз цей тренд крутиться на язиці майже в кожної шанувальниці нішевих ароматів. Далі розповімо докладніше, що це таке та які вона має особливості.

Час читання: 3 хвилини та нектарин 🍑

статья доступна на русском языке

Vous êtes sélectif

Vous êtes sélectif

Селективні аромати належать до підгрупи преміальних нішевих парфумів. Назва походить від слова sélectif, що у перекладі з французького звучить як «вибірковий». Можна здогадатись, що це щось незвичайне. Саме так і є, адже селективна парфумерія не є масовим продуктом. Це ексклюзивні аромати на основі натуральної сировини з додаванням високоякісних синтетичних складових, які створюються вручну. Над ними працюють один або декілька парфумерів під суворим керівництвом креативних дизайнерів та засновників брендів. Зазвичай випускаються невеликими тиражами, майже не рекламуються та не потрапляють до мас-маркетів. Виробники такої продукції не зважають на тренди, а покладаються на власний винятковий смак, створюючи нішеві композиції для вузької аудиторії.

Цікаво по темі: Куди і як наносити парфуми, щоб аромат тримався довше

Селективна або нішева?

Селективна або нішева?

Якщо заглиблюватись у терміни, то selective (англ.) — це преміальні тайтли відомих брендів, а niche (англ.) — аромати з природними компонентами та обмеженим тиражем. Але по суті, це синоніми. На ринку їх майже не розрізняють та відносять до однієї групи.

Цікаво по темі: У чому різниця між парфумами, парфумованою і туалетною водою

Особливості селективної парфумерії

Особливості селективної парфумерії

Процес створення таких ароматів більш схожий на мистецтво. Фішка полягає в поєднанні аутентичних складових та перетворенні їх на бездоганні, неповторні композиції, яких немає ні в кого. В них часто зустрічаються рідкісні акорди, що втілюють собою самовираження автора. Тому духи виходять тонкими, зухвалими та емоційними.

EVA в инстаграм

Тренд на нішу продиктований бажанням її користувачів відрізнятися, бути не такими як всі. Тому попри вартість, обмежену кількість та інші перешкоди саме винятковість цих ароматів робить їх дуже затребуваними.

Цікаво по темі: Оригінал чи підробка: за якими показниками перевіряємо парфуми

ТОП-10 селективних парфумів

Ми зібрали десять крутих селективних ароматів від популярних брендів, які ти можеш замовити на eva.ua. Поїхали.

Tom Ford Bitter Peach

Tom Ford Bitter Peach

Цей соковитий аромат був створений у 2020 році та увійшов до колекції Private Blend. Головну композицію складає солодке та пристрасне поєднання стиглого персика та акордів міцного напою. Tom Ford Bitter Peach нагадає тобі смак прохолодного сауера у спекотній літній вечір.

Основні ноти: персик, червоний апельсин, кардамон, ваніль, ветивер, індонезійська пачулі.

Nishane Hacivat

Nishane Hacivat

Делікатний східний парфум включає пряні та тропічні ноти. Він освіжає та надає пікантної гірчинки. Nishane Hacivat підходить для жінок і чоловіків, він сподобається витонченим натурам, які цінують стриману елегантну розкіш.

Основні ноти: ананас, бергамот, грейпфрут, жасмин, кедр, пачулі.

Mancera Melody Of The Sun

Mancera Melody Of The Sun

Аромат з літнім настроєм Mancera Melody Of The Sun з’явився у 2022 році. У його романтичній композиції відчуваються соковиті цитрусові, ніжний жасмин та врівноважені краплинки зеленого чаю. Парфум втілює контраст безтурботності спекотного літа та радості від несподіваної прохолоди.

Основні ноти: груша, грейпфрут, лимон, чорна смородина, зелений чай, жасмин, кедр, кардамон.

Tiziana Terenzi Lillipur

Tiziana Terenzi Lillipur

Багатогранні італійські парфуми Tiziana Terenzi Lillipur були натхненні екзотичним Непалом. Вони відрізняються багатством неординарних компонентів: римський полин з гіркувато-солодким присмаком, тонкий ледь відчутний ладан, пікантний сичуанський перець та димний білий тютюн. Вони гармонійно поєднуються у терпку вечірню композицію, що захоплюватиме твоє оточення дивовижними пахощами.

Основні ноти: абсент, лимон, аніс, гвоздика, кориця, тютюн, перець Сичуань, білий мускус, амбра.

Franck Boclet Tobacco

Franck Boclet Tobacco

Теплий, витончений Franck Boclet Tobacco є класичним східно-деревним ароматом, що дарує відчуття статусності та незалежності. Різкувато-терпкий тютюн врівноважує солодка слива, створюючи неповторну димну композицію вечірнього парфуму унісекс.

Основні ноти: імбир, слива, ваніль, кедр, гвоздика, боби тонка, ветивер.

Lancôme L’Autre Oud

Lancôme L'Autre Oud

Продовжуємо нашу мандрівку на Схід, осягаючи його тонкощі. На черзі вишуканий L’Autre Oud від Lancôme — світлий, теплий та чуттєвий аромат, що поступово розкриває свої дорогоцінні ноти протягом дня. Він має насичену палітру запахів східних прянощів та троянд, яка ідеально доповнить твій витончений вечірній лук.

Основні ноти: уд, мускатна шавлія, шафран, турецька та болгарська троянди, лабданум.

Zarkoperfume Youth

Zarkoperfume Youth

Легкий, солодкий, трішки пудровий Zarkoperfume Youth натхненний веселою та безтурботною юністю. Аромати свіжих фруктів та квітів звучать динамічно і захоплююче!

Основні ноти: груша, диня, зелене яблуко, персик, слива, жасмин, болгарська троянда, білі квіти.

Escentric Molecules Molecule 01 + Patchouli

Escentric Molecules Molecule 01 + Patchouli

Німецький парфумер Ґеза Шен, наче алхімік, продовжує експериментувати та створювати нішеві парфуми для найвибагливіших. Цього разу він поєднав синтетичну молекулу з природним інгредієнтом та винайшов дивовижний Molecule 01 + Patchouli. Він має дещо терпкий, богемний запах, що дарує яскраві враження та неповторну стійкість.

Основні ноти: Iso E Super (має деревно-кедровий аромат з додаванням амбри, ветивера), пачулі.

Histoires de Parfums 1969 Parfum de Revolte

Serge Lutens Dans Le Bleu Qui Petille

Парфум з історією, «Аромат повстання» — все це про зухвалий 1969 Parfum de Revolte. Він водночас солодкий та гіркуватий, ніжний та нестримний. Якщо ти чуттєва авантюристка, закохана в життя, тоді це мастхев для тебе!

Основні ноти: персик, мексиканський шоколад, кава, мускус, пачулі, гвоздика, кардамон.

Serge Lutens Dans Le Bleu Qui Petille

Histoires de Parfums 1969 Parfum de Revolte

Свіженький, 22-го року парфум є базовим варіантом для ділової жінки. Стриманий, свіжий, м’який Dans Le Bleu Qui Petille з прохолодними трав’янистими та морськими нотками створить для тебе неповторний щоденний образ.

Основні ноти: морські водорості, коріандр, ладан, дерево.

Твій аромат розповідає про тебе більше, ніж зовнішній вигляд. Тому саме час перейти на селективну парфумерію, яка додасть тобі індивідуальності. Сподобався якийсь із запропонованих тайтлів? Поділися думкою у коментарях.

Читай також:

26 Травня / 2023 Краса

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті