10 найкращих свіжих ароматів

Зима нам усім вже порядком набридла, але гарна новина в тому, що до весни залишилися лічені дні. 🤩 Швидше б зняти пуховики і з головою поринути у лагідне тепло перших сонячних днів! З приходом нового сезону душа потребує змін, а отже, настав час вирушати на шопінг. Тобі обов’язково знадобиться парфумерія з ароматом свіжості. Навесні стійкі, шлейфові зимові парфуми краще змінити на ніжні та легкі, що більш підходять до твого нового образу. Лови добірку найкращих свіжих ароматів для жінок від EVA Blog. 💚🧡

Час читання: 3 хвилини та запашна груша 🍐

статья доступна на русском языке

Особливості свіжих ароматів

Особливості свіжих ароматів

Ти легко зможеш відрізнити свіжі аромати від інших по запаху. Вони дарують відчуття прохолоди, наповнюють енергією та пробуджують спогади про природу. Свіжі композиції звучать як морський бриз, гірське повітря або фруктовий сад, зігрітий сонячним промінням. Парфуми цієї групи включають водні, фруктові та квіткові акорди, а пікантності їм додають деревні та східні ноти.

Цікаво по темі: Фруктово-ягідні аромати: цікава добірка

Парфуми

Насправді ця група досить різноманітна і охоплює широкий спектр ароматів:

  1. Морські чи акватичні — нагадують море та повітря після грози. Вони полегшують квіткові, деревні та східні композиції. Але водні запахи не обов’язково містять лише акватичні ноти. Стиглі цитрусові, виноград, огірок, яблука також додають композиції свіжості та соковитості.
  2. Цитрусові або геспериди — яскраві аромати апельсина, грейпфрута, лимона і лайма. У цитрусових поєднаннях присутні не лише фрукти, а й рослини, наприклад, вербена та жасмин. Самі по собі геспериди в парфумерії не дуже стійкі, тому їх доповнюють пряними, квітковими та деревними відтінками.
  3. Зелені — легкі та стійкі трав’яні парфуми з акордами зеленого листя, чаю, овочів, ромашки та ветивера. Зелені аромати приносять бажану прохолоду у найспекотніший день.
  4. Фужерні — за запахом схожі на вологий ліс після дощу, деревну смолу, мокру землю, перестиглі фрукти та ягоди, що впали на траву. Часто в цьому сімействі зустрічаються ноти кумарину, герані, шавлії, розмарину, анісу та кмину. Фужери вдало поєднують у собі цитрусову свіжість та терпкість пряних спецій.

Морські чи акватичні

Найкраще свіжі аромати підходять для теплої погоди, коли ти почуваєшся бадьорою та активною. Тоді їхнє звучання повністю розкриється, а ти отримаєш від них справжнє задоволення.

Цікаво по темі: Парфуми для побачення: аромати, що приваблюють чоловіків

Як правильно наносити свіжі аромати

Як правильно наносити свіжі аромати

У свіжих парфумів немає певних стандартів нанесення, але можеш дотримуватись наступних рекомендацій:

  • стійкі східні композиції наносять за технікою «крила ангела»: одним натисканням розпорошити парфум на лопатки;
  • парфумерну воду розпорошують хмаркою на шкіру, волосся та одяг;
  • туалетну воду наносять під одяг, на шию та волосся.

Порада від EVA Blog: не наноси аромати на шкіру перед виходом на сонце, краще збризкати одяг, оточивши його легкою хмаринкою.

Як таких, чітких правил нанесення немає. Орієнтуйся на свій власний настрій і те, на чому хотілося б зробити акцент. Далі переходимо до парфумерної добірки.

EVA в инстаграм

ТОП свіжих жіночих ароматів

У добірці знайдуться новинки та бестселери, які встигли стати популярними серед селебріті. Що ти вибираєш собі на весну?

Fabien Marche Alchimiste CriO10

Fabien Marche Alchimiste CriO10

Парфумована вода Alchimiste CriO10 вражає гармонією морських та деревних акордів. У самому його серці чується серпанковий уд, що огортає теплою аурою і врівноважує нестримний аромат буйного океану. Це багатогранний унісекс, який чудово освіжає в спекотну погоду.

Основні ноти: уд, морська сіль, водорості.

Guerlain Aqua Allegoria Herba Fresca

Guerlain Aqua Allegoria Herba Fresca

Guerlain створили цілу колекцію яскравих освіжаючих парфумів у флакончиках, прикрашених золотистими стільниками. Аромат Herba Fresca — це справжнє втілення свіжості та витонченості. Вишуканий коктейль із зеленого чаю, м’яти та соковитого лимона подарує тобі заряд бадьорості та легкості у спекотний день.

Основні ноти: зелений чай, м’ята, конюшина, лимон.

Maison Margiela Replica Springtime in a Park

Maison Margiela Replica Springtime in a Park

Відкрий флакон Springtime in a Park та відчуй яскравий запах квітучих дерев у міському парку. У ньому ти чітко впізнаєш конвалію з її прохолодним і чистим звучанням. Стигла груша надає легкої насолоди, яка робить композицію більш теплою та затишною.

Основні ноти: груша, конвалія.

GlamBee Crystal Shine

GlamBee Crystal Shine

Сьогодні ти енергійна і цілеспрямована, а завтра — ніжна і витончена. Такій дівчині потрібен аромат, здатний підлаштуватися під її мінливий характер. Crystal Shine поєднує в собі енергію свіжості та насичені карамельні відтінки, які розкриваються поступово та звучатимуть по-різному, залежно від настрою.

Основні ноти: червона смородина, червоне яблуко, білий мускус, орхідея, світла деревина.

Hermes Un Jardin Apres la Mousson

Hermes Un Jardin Apres la Mousson

У парфуму Un Jardin Apres la Mousson цікава історія: його автор надихався подорожжю на Схід, де природа відновлювалася після сезону дощів. У своєму продукті він відтворив ноти цілющої вологи, прянощів та перестиглих фруктів, подарувавши кожному можливість поринути у свої спогади про дивовижну поїздку. Така незвичайна композиція сподобається справжнім поціновувачам густих деревних ароматів.

Основні ноти: зелень, імбир, ветивер, кардамон, перець, коріандр.

Sisley Eau Tropicale

Sisley Eau Tropicale

В екзотичному Eau Tropicale поєднуються аромати тропічних квітів та свіжість молодої зелені. Це ідеальний варіант для спекотної літньої вечірки, де ти танцюєш у легкій сукні всю ніч безперервно!

Основні ноти: бергамот, гібіскус, маракуйя, франжіпані, квітка імбиру, тубероза, фіалка.

Fabien Marche Miracle D’Être

Fabien Marche Miracle D'Être

Французький аромат Miracle D’être створений для чуйних, делікатних натур. Він вдало підкреслить твою жіночність і подарує багатогранне звучання запашного квіткового саду.

Основні ноти: лічі, фрезія, імбир, магнолія, мандарин, перець, амбра, жасмін, мускус.

Loewe Solo Ella

Loewe Solo Ella

Тепла та гіркувата мелодія Solo Ella схожа на міцний коктейль: пригуби його і від задоволення починає паморочитись в голові. В міру солодкий, освіжаючий, з легкою гірчинкою, іспанський аромат зачарує тебе з перших крапель.

Основні ноти: гіркий апельсин, груша, персик, яблуко, жасмін самбак, дамаська троянда, фіалка, зелений чай, кедр, амбра.

Girl by Rochas

Girl by Rochas

Girl by Rochas — це свіжий аромат, що надихає і підкреслює твою індивідуальність. Він створений для дівчат, яким близькі мінімалізм та життєрадісність. До його складу входить 90% натуральних компонентів, а флакон виготовлений з перероблених матеріалів. Наразі парфумерних еко-продуктів не так багато, але майбутнє буде за ними.

Основні ноти: неролі, рожевий перець, чорна смородина, ваніль, кедр, сандал.

6th Sense Adrenalin

6th Sense Adrenalin

Adrenalin входить у серію яскравих двофазних ароматів, що мають унікальні особливості, які не часто зустрічаються в парфумерії. Його назва говорить про бадьорі, сонячні та соковиті ноти, що створюють літній настрій у будь-яку пору року. Парфум в міру солодкий, незважаючи на велику кількість фруктових відтінків, приємний і освіжаючий.

Основні ноти: ананас, полуниця, малина, чорна смородина, персик, диня, ваніль, карамель, мускус.

Прозорі, чисті, насичені запахами моря, лісу та дощу свіжі аромати стануть чудовим початком твоєї весни. Якщо ти згодна, то розкажи у коментарях, які парфумерні продукти з нашого топу перетворилися на твоє заповітне бажання?

Читай також:

16 Лютого / 2023 Краса

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *