7 найкращих зимових ароматів для жінок

Добре було б мати універсальний аромат, який можна носити цілий рік! Але літня та зимова парфумерія — це два різні всесвіти і на те є важливі причини. Парфуми потрібно змінювати в залежності від сезону так само, як з приходом холодів ти переодягаєшся з улюбленого тренчу в теплий пуховичок. Тому дай літнім духам відпочити і вибери собі парфум на холодну пору року. До речі ми зібрали ТОП цікавих ароматів, які можуть тобі сподобатися. 😉

Час читання: 3 хвилини та чай мате 🧉

статья доступна на русском языке

Які аромати називають зимовими

Зазвичай це зігрівальні запахи з широкою композицією та важким базовим акордом. У морозну погоду вони краще затримуються на шкірі, не вивітрюються та поступово розкриваються протягом дня. У них переважають певні компоненти, які дозволяють легко відрізнити ці аромати від інших.

Які аромати називають зимовими

Ось які аромати вважаються зимовими:

  1. Східні. П’янка терпкість мускатного горіха, іланг-ілангу та сандалу в тандемі з жасмином створюють ідеальну стійку композицію для холодної погоди.
  2. Десертні. Насолода незмінно присутня у парфумах у зимовий сезон. Класичними акордами вважаються шоколад, ваніль, карамель, полуниця та яблуко з корицею.
  3. Фужерні. Мають глибокий, густий та багатогранний запах завдяки верхнім цитрусовим нотам, герані та шавлії в базі та свіжому деревному шлейфу.
  4. Пудрові. Парфуми з легким серпанком і оксамитовим шлейфом. Основними акцентами тут є ірис, ваніль, мускус, магнолія та спеції.
  5. Квітково-фруктові. Не такі популярні в серії зимових парфумів, але більш концентровані варіанти добре розкриваються на холоді.

Які аромати вважаються зимовими

Джерело зображення: pexels.com

Не забувай про традиційні різдвяні аромати: солодкі цитрусові, імбир, хвоя та прянощі подарують святковий настрій.

Користуючись зимовими ароматами, керуйся двома головними принципами – інтенсивністю та комбінуванням.

На холодній шкірі парфуми відчуваються не так яскраво, а більш поверхово. Від вітру основні ноти заглушаються і аромат звучить зовсім не так, як хотілося. Часто це створює не найвдаліший ефект. 😒 Тому завжди важливо враховувати температуру повітря за вікном, перш ніж наносити парфум. Якщо ти закохана у певний аромат і не хочеш його міняти, то знайди його інтенсивнішу версію. Тобто заміни туалетну воду на стійкі парфуми. Тоді їхній запах заграє новими фарбами і його чуттєві нотки будуть чітко чутно крізь верхній одяг.

EVA в инстаграм

Буває так, що твій аромат «не хоче звучати» взимку. Не переймайся, використовуй perfume layering, тобто, скомбінуй кілька запахів, щоб додати інтенсивності. Так, наприклад, ти можеш міксувати легкі відтінки туалетної води з насиченими акордами парфумів. Для своїх експериментів використовуй тестери — це найбільш економно та практично. 👌

Цікаво по темі: У чому різниця між парфумами, парфумованою і туалетною водою

Як наносити зимові аромати

У теплу пору року ти наносиш парфуми на точки пульсу або розпорошуєш над волоссям. Але взимку вони заховані під одягом, який не дає аромату поширюватися.

Як наносити зимові аромати

Тому спробуй такі варіанти нанесення:

  • на потилицю ближче до шиї, де зігріта шарфом шкіра створюватиме ароматний шлейф;
  • на зап’ястя, за умови, якщо вони не закриті довгими рукавами;
  • на хутряну обробку твого верхнього одягу;
  • на шийну хустку або шарфик.

Одяг відмінно зберігає запах, тому коли ти одягатимеш шубу або пуховик, твій улюблений парфум знову нагадає про себе. ❤️️

Цікаво по темі: Куди і як наносити парфуми, щоб аромат тримався довше

ТОП-7 найкращих зимових ароматів

Познайомся з чудовими парфумами, які допоможуть тобі пережити похмурий та холодний сезон.❄

Paco Rabanne Lady Million Fabulous Intense

Відкрий флакончик Paco Rabanne у вигляді діаманта і відчуй ураган емоцій, що приховані у ньому. Ти почуєш звуки джазу, відчуєш вібрації танцю та енергію вечірки, яка не закінчиться до ранку! Такий він, Lady Million Fabulous.💎

Paco Rabanne Lady Million Fabulous Intense

Основні ноти: іланг-іланг, жасмин, тубероза, ваніль.

Narciso Rodrigues For Her

Вибирай будь-який сценарій: ти просто вискочила до супермаркету за шампанським чи гуляєш на першому побаченні у снігопад. Твоя привабливість не сховається під шарами зимового одягу, якщо на тобі Narciso Rodrigues For Her. Аромат все одно підкреслить твою витонченість та романтичність.

Narciso Rodrigues For Her

Основні ноти: ваніль, ветивер, пачулі, бергамот, квітка апельсина.

Patricia Ledo L’interdit OR

Якщо ти шанувальниця динамічних східних ароматів, то L’interdit OR — мастхев для тебе! Він розбурхує і зачаровує своєю багатогранністю, поступово розкриваючись і граючи новими відтінками.

Patricia Ledo L'interdit OR

Основні ноти: апельсинова квітка, арабський жасмін, тубероза.

Juliette Has A Gun Into The Void

Into The Void — потужний унісекс, навіяний енергією космосу та загадкою чорних дірок. Якби парфум мав саундтрек, він би точно звучав як The Void гурту Muse. 🪐

Juliette Has A Gun Into The Void

Основні ноти: амброксан, гваякове дерево, кедр, папірус, лакричник, орхідея.

Montale Mukhallat

Солодкий ванільний Montale Mukhallat нагадує теплий поцілунок коханої людини. 💘 Його аромат ніжний і збуджуючий, чуттєвий та пристрасний одночасно!

Montale Mukhallat

Основні ноти: ваніль, стигла полуниця, солодкий мигдаль.

Maison Margiela Replica Whispers in the Library

Відпочинь від буденної метушні і поринь у затишну атмосферу бібліотеки з Whispers in the Library. Відкривши флакончик, ти побачиш, як кружляють сніжинки за вікном, почуєш потріскування полін у каміні, шелест книжкових сторінок і шепіт, що порушує тишу читального залу.

Maison Margiela Replica Whispers in the Library

Основні ноти: кедр білий, ваніль, перець.

Le Bouquet parfait Délicieuse Nectarine

Хто сказав, що аромат стиглих персиків доречний лише влітку? Délicieuse Nectarine руйнує цей стереотип! Акорди фруктового саду, що п’янять, розженуть зимову холоднечу і подарують відчуття затишку і тепла, наче ти опинилася під ласкавим літнім сонечком.

Le Bouquet parfait Délicieuse Nectarine

Основні ноти: нектарин.

Здається, зима вже не така похмура, чи не так? Новий парфум точно підніме тобі настрій та градус очікування різдвяних свят. Вже обрала свого фаворита з нашого списку? Якщо так, то поділися думкою у коментарі!

Більше парфумерії на інші сезони:

12 Грудня / 2022 Краса

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті