10 найкращих зелених ароматів для літа

Влітку зовсім не хочеться надягати на себе солодкі або важкі східні аромати. Їх хочеться замінити на щось легке, свіже і те, що бадьорить. Тому в спекотну пору року увагу до себе приковують класичні літні парфуми – цитрусові, акватичні та, звичайно ж, зелені «фужери».

Час читання: 4 хвилини та м’ятний лимонад 🥤

статья доступна на русском языке

Якщо ти хочеш оновити свій парфумерний гардероб до літа, спеціально для цього ми підготували десятку найкращих зелених ароматів, ідеальних для сонячних днів. До слова, і любителькам солоденького, але освіжаючого тут теж знайдеться з чого вибрати.

Цікаво по темі: Куди і як наносити парфуми, щоб аромат тримався довше

Як пахнуть аромати із зеленими нотами?

Як пахнуть аромати із зеленими нотами?

Взагалі зелені аромати – це про легкість, свіжість, юність і новизну. Саме такий запит сформувався в парфумерному світі в 40-х роках минулого століття, який втомився від «тяжкості» альдегідних і пряно-квіткових композицій. І, варто зазначити, що з плином часу цей запит все ще залишається актуальним.

У парфумах «зеленого» напряму переважають такі ноти:

  • трав’янисті – розмарин, базилік, зелений чай, ветивер, полин, м’ята, чебрець;
  • хвойні – ялівець, кедр;
  • сируваті моховиті й землисті ноти;
  • польові квіти – вербена, лаванда;
  • водні квіти – водяна лілія, лотос.

Цей натхненний природою ольфакторний букет створює настрій розслабленості та безтурботності, як під час прогулянки лісом після дощу або морською набережною на заході сонця.

Цікаво по темі: У чому різниця між парфумами, парфумованою і туалетною водою

У чистому вигляді такі аромати були б геть не стійкими та доволі специфічними (для дууууже-дуже вузького кола поціновувачів), тому до них часто додають тепліші ноти, які вигідно їх відтіняють. Серед них – іскристі цитрусові, насичені квіткові, солодкуваті фруктові, звабливі пудрові, а також гурманські спеції (наприклад, ваніль і гвоздика). До речі, введення в «зелені» композиції інших яскравих акордів сприятливо позначається і на їхній стійкості.

EVA в инстаграм

Кому сподобаються зелені парфуми?

Кому сподобаються зелені парфуми?

Джерело зображення: pexels.com

Зелені аромати – гідний варіант виділитися з натовпу і підкреслити свою унікальність. Кому варто до них придивитися?

  1. Якщо тобі набридли попсові фруктово-квіткові аромати, які превалюють буквально у кожного парфумерного бренду, сміливо обирай пляшечку, що належить до сімейства зелених.
  2. Завдяки багатій ольфакторній піраміді, такі композиції багатогранні, цікаві та характерні, тому вони сподобаються любителькам нестандартних та нішевих парфумів, а також ароматів унісекс.
  3. Якщо ж ти надаєш перевагу більш насиченим і «важким» парфумам, серед «зелених» теж трапляються автентичні варіанти, що задовольнять твій смак – у міру солодкі та у міру освіжаючі.
  4. І, звичайно ж, це абсолютний мастхев на літо для кожної, який «охолодить» спекотним днем і не «задушить» оточення, скільки б пшиків ти на себе не вилила.

Цікаво по темі: Як підібрати парфум за знаком зодіаку

ТОП-10 жіночих зелених ароматів для літа

Якщо ти шукаєш ідеальний парфум на літо, то, можливо, в нашій добірці ти знайдеш той самий аромат, який стане фаворитом твоєї колекції.

Hermes Un Jardin Sur La Lagune

Hermes Un Jardin Sur La Lagune

Уяви собі мальовничий сад на березі лагуни, оточений ароматами білих квітів і свіжої зелені, морської солі та деревних акордів. Саме так звучить Un Jardin Sur La Lagune від Hermes. Тонкий квітково-фужерний парфум у форматі туалетної води – що може бути краще для літнього настрою?

Основні ноти: магнолія, лілія, морські та деревні ноти

Sergio Tacchini Donna

Sergio Tacchini Donna

Багатогранна ольфакторна піраміда Sergio Tacchini Donna гармонійно поєднала в собі легкість, жіночність і ненав’язливу грайливість. Спочатку він розкривається кислинкою ананаса і ніжністю водних квітів, які в «серці» доповнюються жасмином і конвалією, а спокусливі ноти ванілі, сандалового дерева і мускусу створюють м’яку, огортаючу базу.

Основні ноти: ананас, бергамот, водяна лілія, конвалія, амбра, ваніль

Caudalie Eau Des Vignes

Caudalie Eau Des Vignes

Caudalie Eau Des Vignes переливається від цитрусових зелених нот до пудрового ірису і яскравого мускусу, створюючи освіжаючий ансамбль для спекотної пори року. Парфуми сподобаються любителькам легких, але водночас стійких ароматів, які не залишать тебе через кілька годин.

Основні ноти: бергамот, квітка ірису, кремовий мускус

Chanel No 19

Chanel No 19

No 19 від Chanel – справжня парфумерна класика, яка не потребує представлення. Це шипрово-деревна «бомба» з квітково-мшистими акордами просто створена для особливих випадків. Шлейфовий аромат-хамелеон, що постійно трансформується на шкірі у щось неймовірне – ідеальний вибір для твого витонченого та незабутнього образу.

Основні ноти: бергамот, зелені ноти, іланг-іланг, ірис, конвалія, ветивер, дубовий мох, шкіра

Guerlain Aqua Allegoria Herba Fresca

Guerlain Aqua Allegoria Herba Fresca

Aqua Allegoria від Guerlain має десятки облич, але, мабуть, саме Herba Fresca є найбільш «зеленим» ароматом легендарної лінійки. Пронизаний трав’янистими нотами, він освіжить спекотним днем і зарядить бадьорістю.

Основні ноти: лимон, зелений чай, м’ята, конвалія, цикламен

Furla Favolosa

Furla Favolosa

Не сумками єдиними славиться італійський бренд Furla. У перекладі з італійської «Favolosa» означає «приголомшлива» або «казкова», що максимально точно характеризує цей аромат. Зелено-квіткова парфумована вода, з одного боку, цитрусова і свіжа, з іншого – пудрова і романтична. Але, завдяки мускусу і деревним акордам, аромат звучить по-літньому і без нудотності.

Основні ноти: зелений мандарин, чорнобривці, жасмин, магнолія, деревні та сонячні ноти

Kenzo Parfum d’Ete

Kenzo Parfum d’Ete

Флакон Parfum d’Ete від Kenzo має форму листка, що просто не може не асоціюватися у нас із чимось природним і літнім. Це квітково-свіжа композиція, безтурботна та грайлива, де «першу скрипку» відіграють конвалія та зелені акорди, що поступово розкриваються квітковим букетом з півонії, гіацинта та жасмину.

Основні ноти: зелені ноти, конвалія, гіацинт, жасмин, півонія, білий мускус

Sisley Eau de 1 Sisley

Sisley Eau de 1 Sisley

Якщо солодкуваті квіткові аромати – це не твоє, придивися до Eau de 1 Sisley. Нехай простенький флакон парфумів не вводить тебе в оману – всередині нього те, що закохає в себе прихильниць складних і небанальних композицій. Візерунок цього трав’янистого «фужера» сплітається з пряних спецій і цитрусових акордів, ялівцю, пачулі та чайного листа. Eau de 1 точно виділить тебе з натовпу і підкреслить твою неповторність.

Основні ноти: грейпфрут, рожевий перець, спеції, чай, ялівець, пачулі

Trussardi Donna Pink Marina

Trussardi Donna Pink Marina

Фланкер Donna Pink Marina від Trussardi з першого вдиху перенесе тебе до морського берега, де звуки хвиль, знайоме солоне повітря і теплий бриз, що наполегливо розвіває спідницю сарафана. Тут солодкість сорбету і стиглої дині освіжається гіркуватими цитрусами, ноти лілії та неролі «приправлені» морською сіллю, а трав’янистий аромат пачулів доповнюється землистим кедром і сандалом. Атмосфера подорожей і далеких блакитних берегів з цим парфумом забезпечена.

Основні ноти: диня, сорбет, морська сіль, кедр, пачулі

Elizabeth Arden Blue Grass

Elizabeth Arden Blue Grass

Якщо любиш складні олдскульні парфуми, зверни увагу на легендарний Blue Grass від Elizabeth Arden. Це пряний, злегка альдегідний аромат, приправлений гіркуватістю лаванди та гвоздики, деревно-трав’янистими акордами та солодкуватими квітковими нотами. Парфумована вода здивує тебе стійкістю і багатогранністю, якою вона розкриватиметься залежно від погоди та навіть пори року.

Основні ноти: бергамот, квітка апельсина, конвалія, лавр, ветивер, кедр, мускус

А як ти ставишся до «зелених» парфумів? Любиш свіжі аромати або віддаєш перевагу насиченим квітковим? Розкажи нам про своїх фаворитів!

Читай також:

1 Червня / 2023 Краса

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Аліна

    Дякую за статтю, було цікаво та пізнавально. Зараз ця тема дуже актуальна❤️

  2. Лариса

    Влітку обов’язково наношу крем з високим спф, а також користуюсь термальною водичкою для освіження) Ну, і легенька пудра, куди ж без цього)

VISUAL by EVA