Хочу/можу: аромати-дюпи в стилі люкса і ніші

У світі парфумерії, так само як і в fashion-індустрії, є майстри, які задають тренди. Вони створюють щось вишукане, розкішне і дуже бажане. Таке, чим хочеться володіти будь-що-будь. Як, наприклад, легендарною Birkin, черга на купівлю якої розписана на кілька років наперед. Однак ці шедеври розбурхують не тільки серця споживачів, а й усю індустрію. Саме тому в парфумерній сфері багато брендів надихаються топовими бестселерами та пропонують свою (і здебільшого доступнішу) версію культових ароматів. Що вже говорити, навіть люкс нерідко вдається до такого ходу.

1-duplicate

pexels.com: @amaria

Це не копії, не репліки, не плагіат, і вже тим більше не підробки. Такі парфуми мають унікальну назву й оригінальну ольфакторну піраміду, але за звучанням нагадують легендарні нішеві або люксові композиції. Їх заведено називати дюпами (від англійського – duplicate). Тобто, аналогами, створеними за мотивами модних парфумів, але з куди більш приємним цінником.

Шукай EVA Blog в Instagram

Чудовий варіант урізноманітнити свою колекцію, якщо ти поки не готова віддати за гучну пляшечку 200-500 у.о. 😉 З дюжиною альтернативних ароматів-дюпів для неї та для нього ми тебе сьогодні й познайомимо.

Цікаво на тему: Правильне зберігання парфумів: все, що потрібно знати

Жіночі аромати

Ajmal Raindrops

01 Ajmal Raindrops (1033)

Шукаєш легшу та свіжішу альтернативу улюбленим Coco Mademoiselle? Придивися до Raindrops від арабського бренду Ajmal. Композиція поєднує в собі сіру амбру, фруктові, квіткові та деревні акорди. Попри велику різницю в піраміді, в базі багато хто знаходить схожість з легендарним ароматом Chanel, тільки в м’якшій і злегка «водний» інтерпретації. Не дарма ж парфуми назвали «Raindrops».

Основні ноти: амбра, квіткові, фруктові та деревні ноти

Shiseido Zen

02 Shiseido Zen (1015)

Попри те, що Shiseido Zen сам по собі є представником люксу, парфум відносно недорогий і його нерідко можна сплутати з Chanel Chance або Mademoiselle. У аромату досить самобутня і багатогранна композиція, в якій багато фруктів (яблуко, ананас, цитруси), квітів (гіацинт, троянда, фіалка, лотос, ірис), хвойних акордів, а ще ладан, мускус, амбра та пачулі. Можливо, саме останні й надають схожості Zen із впізнаваними парфумами від Chanel.

Основні ноти: цитруси, троянда, пачулі, ірис, лотос, кедр, мускус

Afnan La Fleur Bouquet

03 Afnan La Fleur Bouquet (778)

Afnan La Fleur Bouquet безумовно жіночий аромат — у ньому є виражені білоквіткові акорди, легка фруктовість, солодкість і пудровість. Але ще б трохи кислинки та легкої деревно-мшистої димності, і був би вилитий нішевий унісекс Ex Nihilo Fleur Narcotique! Якщо ти в захваті від яскравих квіткових композицій з неймовірним шлейфом і стійкістю, рекомендуємо познайомитися з «букетом» від Afnan.

Основні ноти: солодкі та пудрові ноти, білі квіти, цитруси

Jimmy Choo Jimmy Choo Rose Passion

04 Jimmy Choo Jimmy Choo Rose Passion (41)

Якщо подобаються солодкуваті аромати з нотою жасмину, схожі на Mugler Alien Goddess або Tom Ford Eau de Soleil Blanc, придивися до Jimmy Choo Jimmy Choo Rose Passion. Коктейль із кокосового молочка, білих квітів, орхідеї, сандалу і ванілі створює дзвінкий весняно-літній парфум для сонячного настрою. До речі, авторство Rose Passion і Alien Goddes належить одній і тій же парфумерці — геніальній Наталі Лорсон, яка створила лінійку ароматів Black Opium і справжній хіт Donna Trussardi.

Основні ноти: жасмин, кокосове молочко, ваніль

Унісекс-композиції

Attar Collection Al Rayhan

05 Attar Collection Al Rayhan (564)

Звичайно, Attar Collection Al Rayhan не такий бюджетний, як інші аромати в нашій добірці. Але якщо врахувати, що він стане чудовою альтернативою Byredo Bal D’Afrique, то різниця виходить вельми приємною. Al Rayhan – це солодко-цитрусовий вибух, який сподобається любителям свіжих і злегка кондитерських парфумів. У ньому об’єдналися лимонна цедра й екзотичні фрукти, квіти (жасмин, біла троянда, фіалка), ніжне праліне, мускус і «пудра», і підходить він як для дівчат, так і для представників сильної половини.

Основні ноти: лимонна цедра, праліне, білі квіти, мускус

Fabien Marche Alchimiste AbO9 Amber

05 Fabien Marche Alchimiste AbO9 Amber (72)

Чи є тут любителі амбрових запахів? Таких важких, тягучих і охоплювальних… Якщо ти належиш до їхнього числа та обожнюєш Maison Francis Kurkdjian Grand Soir, встояти перед Fabien Marche Alchimiste AbO9 Amber у тебе навряд чи вийде.

У центрі цієї унісекс-композиції знаходиться амбра, компанію якій складають лабданум, ваніль, бензоїн і боби тонка. Однак у ній немає лаванди, яка притаманна аромату від Maison Francis Kurkdjian, тому в ній не відчувається легка трав’яниста гіркуватість. Як результат, Amber вийшов трохи солодшим і більш пудровим.

Основні ноти: амбра, боби тонка, ваніль, лабданум

Fabien Marche Alchimiste MuS6 Fruity Musk

06 Fabien Marche Alchimiste MuS6 Fruity Musk (62)

Kirke від Tiziana Terenzi – один з найгучніших нішевих унісекс-ароматів останніх років. Одні обожнюють ці парфуми та називають своїм «парфумерним Я», інші вважають його переоціненим. У будь-якому разі байдужих цей аромат не залишає. І якщо ти належиш до числа перших і шукаєш щось схоже на Kirke, обов’язково познайомся з Fabien Marche Alchimiste MuS6 Fruity Musk. Парфуми мають бадьорий фруктовий старт із легкою кислинкою, конвалію в «серці», а також ванільно-геліотропно-мускусний фініш, а сама композиція вийшла насиченою, стійкою і може похвалитися розкішним шлейфом.

Основні ноти: малина, маракуйя, конвалія, геліотроп, пачулі

Angel Schlesser Opulent Vanilla

06 Angel Schlesser Opulent Vanilla (36)

У звучанні Angel Schlesser Opulent Vanilla можна знайти певну схожість з «фордівськими» Tobacco Vanille і Vanille Fatale. Тут чується підсолений лайм у спеціях і слива, медово-тютюнові ноти, кава і фіалка. Цей аромат особливо сподобається тим, хто небайдужий до напряму «ванільних» ароматів Tom Ford, але хочеться чогось легшого і всесезонного, що можна носити й з настанням тепла.

Основні ноти: лайм, сіль, кава, тютюн, ваніль, мед

Парфуми для нього

Armaf Club de Nuit Intense Man

07 Armaf Club de Nuit Intense Man (325)

Creed Aventus, безумовно, знаковий аромат у чоловічій парфумерії — прекрасно скроєний, стильний і впізнаваний. І якщо подобаються парфуми в подібному стилі, зверни увагу на Armaf Club de Nuit Intense Man. У ньому заміксували свіжість ягід, фруктів і цитрусів, жасмин і троянду, ваніль і солодкуваті пачулі, і «запечатали» сірою амброю і мускусом. Композиція на старті трохи різкіша порівняно з Aventus, як це личить багатьом «арабам», але за деякий час розкривається істинним благородством.

Основні ноти: смородина, ананас, пачулі, жасмин, ваніль, амбра

Lalique Encre Noire A L’Extreme

08 Lalique Encre Noire A L'Extreme (220)

Шанувальникам характерної волого-димної деревини в стилі Wonderwood Comme des Garcons варто познайомитися з фланкером Lalique Encre Noire у версії A L’Extreme. Поєднання хвойно-цитрусових нот, ветівера, сандалу та ірису з лавандою створюють цікавий ароматичний тандем для холодної пори року. У аромату схожий настрій з Wonderwood, але звучить він більш маскулінно і належить скоріше до чоловічих парфумів, ніж до унісексу.

Основні ноти: кипарис, ветивер, бензоїн, сандал

Lalique Pour Homme

09 Lalique Pour Homme (135)

Lalique Pour Homme – це цитрусово-лавандовий вибух із нотами білих квітів, хвої, амбри, пачулі та сандалу. У міру свіжий, у міру деревний, трохи солодкий і пряний — розкішне поєднання для впевнених у собі чоловіків. Кому «зайде»? Тому, хто в захваті від Creed Bois du Portugal, який став справжньою класикою чоловічих ароматів.

Основні ноти: цитруси, лаванда, жасмин, мох, пачулі, сандал

Gucci Guilty Absolute Pour Homme

10 Gucci Guilty Absolute Pour Homme (92)

Що спільного між нішевим Kilian Dark Lord і люксовим Gucci Guilty Absolute Pour Homme? У них доволі скромні піраміди, але від цього не менш складні композиції, і обидва відносяться до зухвалих деревно-шкіряних ароматів з твердим характером і якоюсь анімалістичністю у звучанні. А ще їх створив метр парфумерного мистецтва Альберто Морільяс, тому нотки схожості просто закладені в їхній ДНК. Звичайно, ці двоє не є взаємозамінними, але за своєю харизмою, стійкістю і багатогранністю Absolute навряд чи чимось поступиться Dark Lord.

Основні ноти: шкіра, пачулі, деревні акорди

А чи є у твоїй колекції аромати, створені за мотивами гучних представників світу парфумерії? Якщо так, то поділися з нами своїми враженнями про них. Чекаємо на тебе в коментарях.

Читай також:

5 Лютого / 2024 Краса

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *