Як врятувати шкіру від опіків: рейтинг засобів від і для засмаги

Якихось 100 років тому жінки з усіх сил намагалися вберегти білизну шкіри, ховаючись від сонця під літнім капелюшком, парасолькою і навіть рукавичками. Так було доти, доки Коко Шанель, катаючись на яхті, випадково засмагла. З того моменту й почалася мода на засмагу, і вона незабаром стала символом розкішного та безтурботного життя.

Тепер-то ми знаємо, що сонячні промені, викликаючи опіки, можуть нашкодити шкірі, привести до передчасного старіння та серйозних захворювань. Тому зараз усі прагнуть здорового, безпечного відпочинку й використовують сонцезахисні засоби. Давайте освіжимо наші знання про види сонцезахисту та найкращі продукти, які є на EVA.UA.

Види засобів проти опіків і захисту від УФ променів

За інтенсивністю дії всі сонцезахисні засоби можна розділити на такі групи:

  • SPF від 2 до 4 — надають базовий захист від 50–75% ультрафіолету;
  • SPF від 4 до 10 — середній захист від 85% УФ випромінювання;
  • SPF від 10 до 20 — високий рівень захисту від 95% ультрафіолету;
  • SPF від 20 до 30 — інтенсивно захищають від 97% УФ випромінювання;
  • SPF 50 — максимальний санблок, що блокує 99,5% ультрафіолету.

Як бачите, між косметикою з SPF 30 і SPF 50 мінімальна різниця, тому вибирати можна і першу, і другу. Водночас навіть найсильніші санблоки не захищають від 100% променів, тому з ними теж можна отримати засмагу, але тільки рівну й безпечну.

Кращі засоби для ідеальної засмаги

Якщо креми та емульсії «від засмаги» мають SPF 30, 40 або 50, то косметика «для засмаги» зазвичай з SPF до 15. Цього недостатньо для повного захисту від ультрафіолету, але при цьому вона не допускає опіків і допомагає шкірі отримати гарний бронзовий відтінок.

Таку косметику з низьким фактором захисту можна використовувати тільки для дуже смаглявої або підготовленої шкіри. Тобто в перші три або чотири дні відпустки використовувати сонцезахист з високим SPF (30–50), потім — нижчим.

Засоби після засмаги

Їм приділяють незаслужено мало уваги, і абсолютно даремно, адже вони допомагають зберегти зволоженість, покращують регенерацію, перешкоджають лущенню та подовжують стійкість засмаги. Тому після сонячної ванни, навіть якщо ви користувалися лосьйоном з санскріном, наносьте на тіло засоби після засмаги. Крім доглядових властивостей, деякі з них також дарують комфортну прохолоду та мають приємний запах.

Якщо ви не встигли підготуватися й усе-таки отримали сонячний опік, користуйтеся порадами EVA Blog про те, як заспокоїти шкіру, що обгоріла. А в майбутньому намагайтеся уникати таких ситуацій.

Крем, спрей або олія: рейтинг засобів для походу на пляж

Блакитна вода й золотистий пісок — відмінний фон для крутих фото на пляжі. Головне — не забувати захищати обличчя й усе тіло від сонця за 20 хвилин до виходу на вулицю, а потім оновлювати крем кожні 2 години перебування на пляжі та після кожного купання.

Сонцезахисні засоби

Блокують або відбивають максимум ультрафіолетових променів, захищають епідерміс від почервоніння та опіків:

  1. Сонцезахисний спрей-вуаль MAY sun з SPF 50 добре зволожує й підходить для обличчя та тіла. Приємна текстура швидко вбирається, не лишає липкої плівки, а формат аерозолю дозволяє користуватися ним легко та швидко.
  2. Креми BABE Laboratorios sun protection з SPF 50 підходять для щоденного використання й інтенсивно захищають від сонця. У лінійці є крем для сухої шкіри — він прекрасно зволожує, а також для жирної та комбінованої, який не посилює роботу сальних залоз та не провокує нових висипань.
  3. Сонцезахисний бальзам MAY sun з SPF 40 стійкий до води та не вимагає оновлення після купання. Масла ши та виноградних кісточок у його складі приємно доглядають за шкірою.
  4. Молочко Garnier Ambre Solaire з SPF 50+ теж підходить для обличчя й тіла. Містить олію каріте, яка зволожує шкіру протягом 24 годин.

Засоби для засмаги

Частково захищають від ультрафіолету, підсилюють засмагу та мають хороші доглядові властивості:

  1. Спрей Біокон «Середній захист» з SPF 15 попереджає появу опіків, живить шкіру вітамінами й допомагає отримати красивий бронзовий відтінок.
  2. Олійка Garnier Ambre Solaire SPF 2 підсилює засмагу, робить шкіру дуже м’якою та огортає по-літньому екзотичним запахом кокосу.
  3. Олія-спрей Біокон «Активатор засмаги» з SPF 6 інтенсивно зволожує, живить, допомагає красиво й рівно засмагнути.

Сезон відпусток тільки почався, тож вирушаючи на пляж, подбайте про безпечне перебування на сонці. Нехай поради EVA Blog допоможуть вам правильно обрати й використовувати сонцезахисну косметику, а ваш відпочинок буде яскравим і незабутнім!

Цікаво по темі: «Як зробити легкий літній макіяж»

Масло для интенсивного загара Garnier Ambre Solaire SPF 2 с ароматом кокоса

206.00
Купити

Солнцезащитное молочко для лица и тела Garnier Ambre Solaire Увлажнение 24H, водостойкое, SPF 50+

268.00
Купити

Солнцезащитный крем BABE Laboratorios sun protection для сухой кожи с SPF 50 для ежедневного ухода

489.00
Купити

Масло-спрей Биокон SPF-6 Активатор загара, интенсивный загар для смуглой кожи

57.90
Купити

Бальзам для безопасного загара MAY sun Солнцезащитный SPF 40

74.90
Купити

Солнцезащитный крем BABE Laboratorios sun protection для жирной и комбинированной кожи с SPF 50 для ежедневного ухода

489.00
Купити

Масло для интенсивного загара БИОКОН SPF 10 Африканская аргана

70.00
Купити

Солнцезащитный сухой спрей-вуаль MAY sun для лица и тела, SPF 50

98.90
Купити
22 Червня / 2020 Догляд за тілом

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *