Мама в декреті: Як доглядати за волоссям

Перебуваючи в декретній відпустці (якщо цей час можна назвати відпусткою!), матусі встигають усе: слідкувати за оселею, доглядати дитину, турбуватися про її здоров’я та гармонійний розвиток, смачно готувати, приділяти час своїй красі та навіть працювати! А ще багато молодих матусь жаліються на проблеми з волоссям. У попередніх статтях ми говорили про особливості догляду за шкірою, а сьогодні пропонуємо поговорити про шляхи вирішення різних проблем з волоссям: випадіння, тьмяність, надмірну сухість та інші.

Причини проблем з волоссям

Волосся чутливо реагує на будь-які зміни в гормональному балансі: вагітність, пологи, лактація викликають цілу низку змін у нашому тілі, в тому числі це позначується і на здоров’ї нашого волосся.

Досить часто під час вагітності жінки відмічають суттєве покращення стану шкіри та волосся, а от приблизно через 3–4 місяці після народження дитини, коли організм починає повертатися до свого нормального функціонування, ситуація може кардинально змінитися. Найчастіша проблема, з якою стикаються жінки в цей час — рясне випадіння волосся. Тож із нього і розпочнемо.

Проблема №1: випадіння волосся

Після повернення до нормального функціонування організму вирівнюється гормональний фон і густа та гарна зачіска, якій ми радувалися під час вагітності, вже не радує. Волосяні цибулини стають менш міцними — вони вже не можуть утримати важкий волос — і він випадає. Це нормальний процес, який найчастіше завершується через 6–8 місяців після пологів або годування.

Щоб пришвидшити процес нормалізації стану волосяних цибулин та зменшити випадіння, обирайте засоби для догляду з серії Botanic THERAPY для ослабленого та схильного до випадіння волосся: шампунь, бальзам, крем-олійку.

Проблема №2: надмірна сухість шкіри голови й волосся

Ще одна проблема, з якою часто стикаються молоді матусі, — надмірна сухість та неприємне відчуття стягнутості шкіри голови. Щоб допомогти шкірі відновитися, використовуйте маски для голови з оліями: для цього підійде касторова, оливкова або реп’яхова.

Домашня яєчно-масляна маска

  • жовток одного яйця
  • чайна ложка будь-якої косметичної олійки

Ретельно перемішайте, нанесіть маску на корені, укрийте поліетиленовою шапочкою, зверху — рушником, шапкою чи шарфом. Через 30 хв. змийте.

Для сухого волосся використовуйте спеціальні засоби, що не пересушуватимуть його ще більше, дбайливо очищуватимуть та не створюватимуть відчуття дискомфорту, наприклад, засоби з лінійки MAY hair «Інтенсивне відновлення»: шампунь, бальзам-кондиціонер, експрес-маску.

Проблема №3: втрата блиску

Нестача вітамінів та мікроелементів, що її відчуває більшість матусь після пологів, суттєво впливає на якість та вигляд нашого волосся. Додайте до цього ще й гормональний сплеск, постійну втому та недосипання — і вже маємо тьмяне та ламке волосся. Для боротьби з цією проблемою ретельно обирайте засоби по догляду: вони мають містити натуральні олії, рослинні екстракти та інші корисні компоненти. Серед асортименту лінії магазинів EVA зверніть увагу на шампунь NATURA SIBERICA «Захист та енергія», маску Experto для тьмяного й сухого волосся, олійку Brelil «Рідкі кристали».

Водночас з використанням правильної косметики волосся можна підживлювати й домашніми засобами. Якщо у вас темне волосся, спробуйте після кожного миття ополіскувати його чорним чаєм з м’ятою, а якщо світле — настоянкою з квітів ромашки.

Проблема №4: яку фарбу для волосся обрати

Якщо ви годуєте дитину грудьми, фарбувати волосся, як і під час вагітності, варто лише м’якими та делікатними засобами. Їх ще називають тонуючими або відтіночними. Жінкам зі світлим волоссям підійде будь-який відтінок. А якщо ви від природи брюнетка, але звикли фарбуватися у світлий колір, ці засоби, ймовірно, не допоможуть вам досягти бажаного ефекту. Тож чому б у цей час важливих змін у вашому житті не змінити ще дещо — колір волосся? Лише погляньте на палітру відтінків безаміачної крем-фарби для волосся Syoss Gloss Sensation — тут ви неодмінно знайдете свій ідеальний темний колір і, можливо, не забажаєте з ним розставатися і надалі. Надзвичайно важливо те, що такі фарби не проникають крізь шкіру і тому є безпечними і для вас, і для малюка.

Ще один спосіб безпечного фарбування — відомі й улюблені хна та басма. Також несильні відтіночні властивості мають міцні трав’яні відвари: березового листя, ревеню, цибулевого лушпиння.

Коли звертатися до лікаря?

На жаль, іноді звичайними косметичними засобами покращити стан волосся не вдається. На фоні змін, що відбуваються в нашому організмі після пологів та лактації, іноді можуть розвиватися й деякі захворювання, й суттєва нестача вітамінів чи мікроелементів. Тож якщо стан вашого волосся не покращується протягом тривалого часу, зверніться до лікаря, щоб пройти необхідні обстеження.

Бажаємо здоров’я вам та вашій родині!

18 Червня / 2020 Краса

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *