ТОП-5 причин використовувати рицинову (касторову) олію для шкіри та волосся

Касторова олія недооцінена у косметології, хоча вона дуже ефективна і коштує недорого. Пляшечку касторової або рицинової олії можна придбати за досить невисокою ціною, але в кращому випадку вона використовується для зміцнення вій і брів та від зморшок на лобі. Як ще можна використовувати цю олію?

Час читання: 3 хвилини та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

Що таке рицинова олія

Що таке рицинова олія

Її отримують з насіння рицини звичайної. Касторова олія — це повністю натуральний продукт, без ароматизаторів і барвників; виглядає як напівпрозора рідина з жовтим відтінком і легким горіховим запахом.

У медицині її приймають всередину у якості проносного засобу. У косметології вона використовується завдяки вмісту рицинолевої кислоти, яка має антимікробні та протизапальні властивості. Інші кислоти (олеїнова, стеаринова, лінолева) корисні для волосся, як і антиоксиданти і вітаміни A, E.

Читайте також: ТОП-3 кращих олії для волосся

Користь рицинової олії для шкіри і волосся

Користь рицинової олії для шкіри і волосся

Завдяки тому, що «касторка» складається з рослинних компонентів, вона довго не псується. На відміну від інших косметичних масел вона не застигає навіть при низьких температурах, тому її склад стабільний. Радує і ціна олії — недорогий догляд з високою ефективністю.

Трохи прогрівайте касторову олію перед будь-якою процедурою. Так ви посилите її вплив і зробите роботу простішою: олія досить густа і без додаткового підігріву з нею складно працювати.

Отже, який результат нам чекати від касторової олії і чи є сенс у її використанні в догляді за шкірою обличчя і волоссям?

Причина 1: касторова олія зволожує шкіру обличчя

касторова олія зволожує шкіру обличчя

Масло містить тригліцериди, які утримують вологу у клітинах шкіри. При тривалому застосуванні стимулює вироблення природного колагену та еластину. Після курсу процедур з рициновою олією ви матимете всі шанси виглядати молодше, а шкіра — здоровіше.

Завдяки тому, що касторова олія має антибактеріальний і протизапальний ефект, її можна використовувати також у якості засобу очищення шкіри обличчя або тіла.

Читайте також: Найкращі рецепти для догляду з кокосовою олією

Як використовувати касторову олія для обличчя:

  1. Змийте косметику, заховайте волосся під косметичну пов’язку або хустинку, щоб не забруднити зачіску олійними патьоками.
  2. Нанесіть олію за масажними лініями і трохи помасажуйте. Використовуйте невелику кількість рицинової олії і стежте, щоб ви не розтягували шкіру під час масажу — масло досить липке, і ваші пальці не будуть ковзати по обличчю.
  3. Залиште касторову олію на 5-10 хвилин для повноцінного впливу. Під час такої міні-маски краще перебувати у горизонтальному положенні.
  4. Приберіть залишки олії  сухою серветкою або вмийтеся.

Також касторову олію можна додавати в готові маски для обличчя. Розподіліть кілька крапель в готовому продукті безпосередньо перед використанням: так ви посилите його властивості. Найбільше рицинова олія підійде для людей з сухим типом шкіри і в якості зволожуючих або антибактеріальних аплікацій для жирної або комбінованої шкіри.

Причина 2: касторова олія бореться з акне і висипом

касторова олія бореться з акне і висипом

Завдяки протизапальній дії рицинова олія використовується для боротьби з акне. Вона буде ефективною, якщо вугрі не викликані їжею, гормонами або хворобою шкіри.

Також наносити «касторку» можна при активізації запалень. Ще один плюс в скарбничку касторової олії — низький комедогенний показник. Це означає, що вона не закупорює пори і не провокує вугрі. Але цю властивість потрібно перевіряти індивідуально: деякі типи шкіри здатні відповісти висипом на будь-який вид масляного впливу.

Увага! Якщо вам не відома причина акне, не займайтеся самолікуванням. Такі висипи потребують контролю дерматолога.

Олію застосовують для очищення пор і шкіри від ороговілого шару:

  1. Спочатку треба розкрити пори зручним способом (помасажувати гарячим рушником, багаторазово вмитися теплою водою, зробити парову баню тощо).
  2. Нанесіть на обличчя попередньо розігріту касторову олію. Помасажуйте 5 хвилин круговими рухами.
  3. Після процедури обов’язково вмийтеся холодною водою або проведіть по обличчю кубиком льоду, щоб пори закрилися.

Причина 3: касторова олія допомагає позбутися від лупи і випадіння волосся

касторова олія допомагає позбутися від лупи і випадіння волосся

Лінолева кислота, яка в достатку міститься в «касторці», нормалізує вироблення себума (шкірного сала). Вона дозволяє шкірі голови залишатися в порядку: не масніти і не висихати. Пальмітинова кислота зволожує і живить, зміцнюючи волосяні фолікули. Це допомагає вирішити проблему з лупою і випадінням волосся.

Читайте також: Секрети швидкого росту волосся

Нанесіть невелику кількість олії на корені волосся і втирайте у шкіру голови. Залиште на 20-30 хвилин і змийте, 1-2 рази намиливши голову звичним шампунем. Повторювати процедуру можна 2-3 рази в тиждень.

Причина 4: касторова олія відновлює волосся

касторова олія відновлює волосся

Олія живить шкіру голови. Якщо ви забезпечите здоров’я шкірі голови, то зможете розраховувати і на хороший ріст волосся. Кислоти у складі касторової олії:

  • запечатують вологу всередині волосся;
  • запаюють посічені кінчики (але занадто пошкоджене волосся все ж краще зрізати);
  • створюють захисну плівку.

Рицинову олію можна наносити на пошкоджені пасма після миття волосся: якщо ви не перебільшите із кількістю, воно не обтяжуватиме локони. А ось із фарбованим волоссям слід бути уважнішим. Касторова олія може вимити фарбу або зробити тон темнішим. Якщо ви блондинка і хочете залишити волосся світлим, то касторова олія не ваш союзник.

Корисна порада: Будь-яку олію непросто змити звичайною водою. А шампунь може звести нанівець ефект від процедури. Наш лайфхак: спробуйте мити голову бальзамом або недорогою маскою для волосся щільною текстури. Піна змиє олію і не пересушить ваше волосся.

Причина 5: касторова олія прискорює ріст брів і вій і робить їх густішими

касторова олія прискорює ріст брів і вій і робить їх густішими

EVA Blog рекомендує доглядати за шкірою навколо брів. Сотні бровистів визнають, що немає більш ефективного засобу, ніж регулярне нанесення касторової олії на брови та вії. По суті, це таке ж волосся, яке піддається укладкам та іншим б’юті-процедурам. Зараз у тренді густі і природні брови. Отримати хорошу текстуру допоможе рицинова олія!

Чим пошкодженіші брови та вії, тим довше їх доведеться відновлювати за допомогою касторової олії. Але те, що вона допоможе — безумовно.

Рицинова олія для брів і вій:

  • робить тон темнішим;
  • активізує ріст волосків;
  • зміцнює текстуру;
  • зволожує шкіру навколо.

Спосіб застосування той самий: нанесіть трохи олії на кінчики вій (будьте обережні, щоб не потрапило в очі, — пектиме), на брови і шкіру навколо, залиште на 15-20 хвилин. Для зручності ви можете вимити використаний флакон від туші, заповнити його касторовою олією і використовувати за необхідностю. Видаліть залишки водою або ватним диском з міцелярною водою.

Рицинова олія — ​​бюджетний спосіб живити шкіру обличчя, голови і досягти росту волосся. Якщо вам не подобається важка текстура, додайте трохи касторки в готові маски чи бальзами. Але перед першим використанням обов’язково проведіть тест на алергію.

Читайте також:

4 Грудня / 2020 Волосся

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті