Врятувати не можна обрізати: як відновити спалене волосся після фарбування

Новий колір волосся — прекрасний інструмент для швидкої зміни образу. Розмаїття трендових відтінків так і спокушає спробувати щось новеньке: отримати стильний «холодний» блонд, додати яскравих фарб або хоча б зробити свій власний колір більш насиченим і глибоким. Однак подібні beauty-експерименти можуть згубно позначатися на стані локонів, особливо якщо йдеться про освітлення на кілька тонів.

Що робити, якщо після зміни «масті» волосся перетворилося на солому? Врятувати не можна, обрізати? Ну вже ні. Давай разом поборемося за збереження твоєї шевелюри та перенесемо кому в потрібне місце. EVA Blog зібрав для тебе низку рекомендацій і відновлювальних засобів для волосся, які допоможуть привести його до ладу після знебарвлення або невдалого фарбування.

Как восстановить сожженные волосы

Цікаво на тему: Невдале фарбування волосся: виправляємо та попереджаємо помилки

Як фарбування може «вбити» волосся

Більшість сучасних фарб можна назвати безпечними, якщо правильно їх використовувати. Ключовий момент — «правильно». Хай там як, але фарбування — це хімічний вплив на волосся, тому, щоб провести процедуру ефективно і не зіпсувати пасма, потрібно мати певні знання. Якщо ти звернулася до тямущого колориста, то за збереження своїх локонів можна не турбуватися — з ними все буде гаразд. А якщо ти вирішила заощадити (довіритися майстру-початківцю або провести складне фарбування самостійно), на тебе може чекати неприємний сюрприз після процедури.

Как восстановить сожженные волосы

Найпоширеніші помилки під час фарбування:

  1. Неправильно підібраний тип фарби під стан волосся. Якщо пасма самі по собі пористі та слабкі, засоби з аміаком погіршать їхній стан, для них краще використовувати щадні безаміачні склади.
  2. Занадто високий відсоток окислювача. Цей параметр вибирають не тільки з урахуванням ефекту, який хочеться отримати після процедури, а й з оглядкою на зовнішній вигляд локонів. Що вищий відсоток окислювача, то інтенсивніше він «працює» на волоссі, а й тим більше він впливає на його структуру. Для ослаблених локонів 9% і 12% проявники фарби можуть бути занадто агресивними, краще робити ставку на 3% і 6% (останній, до речі, прекрасно справляється навіть із сивиною).
  3. «Перетримка» складу. Особливо це стосується процедур освітлення. При фарбуванні кольором, наближеним до природного, або за невеликого відхилення від рівня глибини тону це може бути не настільки критичним. Але в разі знебарвлення або освітлення на кілька тонів перетримка може перетворити волосся на «мочалку» — це досить агресивна процедура.
  4. Використання барвників низької якості. На жаль, це теж має чимале значення. Економія на фарбуванні обернено пропорційна їхньому здоров’ю і зовнішньому вигляду. Слабке й тонке волосся (особливо в домашніх умовах) завжди краще фарбувати професійними засобами й чітко дотримуватися інструкції — так шанси зіпсувати пасма зводяться до мінімуму.

Как восстановить сожженные волосы

Цікаво на тему: Обираємо відтінок волосся, який зробить вас молодшими

Як зрозуміти, що процедура пішла не за планом і волосся перепалене:

  • після змивання складу, нанесення захисних засобів після фарбування й укладання локони не мають блиску, виглядають тьмяними та млявими;
  • пасма сильно плутаються, їх важко розчесати;
  • волосся стало дуже ламким, сильно посічені кінчики або спостерігається підвищене випадання.

Шукай EVA Blog в Instagram

Якщо ти помітила у себе ці ознаки, значить, зачіску потрібно рятувати. Наберися терпіння, оскільки за день це зробити не вийде. Швидко виправити результат невдалого фарбування допоможуть тільки ножиці, але ми тут зібралися для того, щоб цього якраз уникнути.

Операція з порятунку спалених пасом: основні рекомендації

Как восстановить сожженные волосы

  1. Мінімізуй будь-який механічний і термічний вплив на волосся. Не розтирай пасма рушником після миття і не рви їх гребінцем (якщо локони сильно плутаються, скористайся спреєм, який полегшить розчісування, і починай розплутування після висихання). Плойки, випрямлячі та стайлери відклади до кращих часів. Фен використовувати можна, але тільки на низьких температурах і на відстані 30 см.
  2. Забудь на найближчі тижні про повторне фарбування. Якщо колір волосся вийшов не таким, як ти хотіла, краще підкоригувати його тонувальними масками та бальзамами. Ефекту від їхнього застосування вистачить на кілька процедур миття, натомість вони не шкодять пасмам, а, навпаки, насичують їх поживними компонентами.
  3. Захищай локони від ультрафіолету. Він згубно впливає не лише на шкіру, а й на волосся, зневоднюючи його та роблячи ще більш ламким.
  4. Намагайся рідше мити голову. Це дасть змогу не тільки вберегти колір від вимивання, а й знизить вплив на пасма. Якщо зачіска швидко втрачає пристойний вигляд, краще скористатися сухим шампунем і перенести миття на 1-2 дні.
  5. Не перевантажуй локони стайлінгом. В ідеалі на час тотальної реконструкції від нього і зовсім відмовитися, але, якщо ти без нього не можеш, обирай легкі формули засобів з доглядовими компонентами.
  6. У догляді роби акцент на відновлювальні та поживні продукти, які допоможуть реанімувати структуру локонів і забезпечать глибоке зволоження.

Цікаво на тему: 30 перевірених професійних засобів для догляду за волоссям

Ефективні продукти для відновлення волосся після фейлу з фарбуванням

Звичайно, після сильного пошкодження локонів під час невдалого фарбування можна звернутися до салонного догляду. Однак сучасний ринок косметичних засобів дає змогу досягати професійного ефекту просто в себе у ванній. EVA Blog зібрав дюжину гідних і дієвих продуктів, які допоможуть врятувати перепалені пасма в домашніх умовах.

Как восстановить сожженные волосы

Щадні шампуні для пошкоджених пасом

Назва Країна Активні компоненти
La’dor Damage Protector Acid Shampoo Південна Корея – олія аргани.
Brelil Biotraitement Repair Restructuring Shampoo Італія – комплекс рослинних екстрактів;

– олія ши.

CHI Argan Oil plus Moringa Oil США – олії морінги та аргани.

La’dor Damage Protector Acid Shampoo

La'dor Damage Protector Acid Shampoo

Формула La’dor Damage Protector Acid Shampoo розроблена спеціально для відновлення та захисту пошкодженого волосся. Шампунь має кислотний pH 4.5, що надає силу і гладкість ослабленим локонам. Олія аргани в його складі запобігає ламкості, забезпечує глибоке живлення, еластичність і створює своєрідний бар’єр навколо кожної волосини, оберігаючи її від ультрафіолету та негативних чинників довкілля.

Цікаво на тему: Найкращі шампуні для різних типів волосся за версією EVA Blog

Brelil Biotraitement Repair Restructuring Shampoo

Brelil Biotraitement Repair Restructuring Shampoo

У складі професійного шампуню Brelil Biotraitement Repair Restructuring Shampoo містяться олія ши, колаген, протеїни рису, а також натуральні рослинні екстракти, які разом забезпечують глибоке живлення і реструктуризацію пасом. Шампунь ефективно «ремонтує» пошкоджені ділянки волосся, робить його більш міцним, пружним і шовковистим. Унікальність цього продукту полягає в його здатності дарувати локонам здоровий вигляд і еластичність з першого застосування.

CHI Argan Oil plus Moringa Oil

CHI Argan Oil plus Moringa Oil

Безсульфатный Argan Oil plus Moringa Oil від CHI поєднує в собі ефективне очищення та відновлення пошкоджених локонів. Його формула збагачена вітамінами Е та А, пантенолом, екстрактом лимона, пасифлори, винограду й ананаса, які насичують пасма корисними елементами, дарують блиск і глибоке зволоження. Постійне застосування шампуню не тільки сприяє реконструкції по всій довжині, але також захищає волосся від впливу високих температур і УФ-випромінювання.

Кондиціонери та бальзами

Назва Країна Активні компоненти
L’Oreal Professionnel Serie Expert Absolut Repair Gold Франція – молочна кислота;

– протеїни пшениці.

REF Ultimate Repair Conditioner Швеція – олія мурумуру;

– екстракт кіноа.

Tigi Bed Head Resurrection Super Repair Conditioner США – молочна кислота;

– гліцерин.

L’Oreal Professionnel Serie Expert Absolut Repair Gold

L'Oreal Professionnel Serie Expert Absolut Repair Gold

Хочеш домогтися красивих і блискучих пасом без ефекту «кульбабки»? Зверни увагу на L’Oreal Professionnel Serie Expert Absolut Repair Gold. Збагачений церамідами, рослинними протеїнами та молочною кислотою, кондиціонер сприяє відновленню водного балансу, роблячи локони більш зволоженими, м’якими та пружними, а також дисциплінує волосся, спрощуючи процес укладання.

Цікаво на тему: Найкращі кондиціонери та бальзами для волосся

REF Ultimate Repair Conditioner

REF Ultimate Repair Conditioner

Одним із ключових компонентів кондиціонера REF Ultimate Repair Conditioner є олія мурумуру. Багата ненасиченими жирними кислотами, вона зволожує волосся, живить його, надає гладкості та блиску. Крім цього, до складу входять амінокислоти, аргінін, рослинні протеїни та екстракт кіноа, які забезпечують глибоке зволоження, роблячи пасма м’якими, шовковистими та легкими у розчісуванні.

Tigi Bed Head Resurrection Super Repair Conditioner

Tigi Bed Head Resurrection Super Repair Conditioner

Шукаєш засіб, який забезпечить салонний ефект у домашніх умовах? Рекомендуємо Bed Head Resurrection Super Repair Conditioner від Tigi. У кондиціонері міститься амодиметикон — безпечний водорозчинний силікон, який заповнює собою «проріхи» в структурі волосяних фолікулів, захищає їх і розгладжує. Крім нього в складі є екстракт селагінелли, гліцерин, молочна кислота і глюконолактон (РНА-кислота), які забезпечують зволоження, нівелюють статику і надають локонам здорового блиску.

Реструктуризуючі маски

Назва Країна Активні компоненти
Daeng Gi Meo Ri Honey Intensive Hair Mask Південна Корея – олія авокадо;

– екстракт полину і шовку.

IZUMI Intensive Repair Hair Pack Південна Корея – цераміди;

– колаген.

Esthetic House CP-1 Premium Hair Treatment Південна Корея – гіалуронова кислота;

– протеїни;

– цераміди.

Daeng Gi Meo Ri Honey Intensive Hair Mask

Daeng Gi Meo Ri Honey Intensive Hair Mask

Маска Daeng Gi Meo Ri Honey Intensive Hair Mask спеціально створена для відновлення пасом після хімічного впливу. Маючи в складі мед, олію авокадо, маточне молочко і потужний коктейль натуральних екстрактів (женьшеню, шовковиці, полину), засіб глибоко реконструює волосся, насичує, вберігає від заплутування і ламкості. Ввівши у свій догляд медову маску від корейського бренду Daeng Gi Meo Ri, можна помітно поліпшити якість і зовнішній вигляд локонів, надати їм здорового блиску та гладкості.

Цікаво на тему: Добірка найкращих масок для волосся за версією EVA Blog

IZUMI Intensive Repair Hair Pack

IZUMI Intensive Repair Hair Pack

В складі IZUMI Intensive Repair Hair Pack присутній колаген, екстенсін (рослинний колаген), цераміди та пантенол, які надають глибоку доглядову дію навіть на дуже сухих пасмах. Завдяки вивіреній формулі продукт здатний реструктурувати пошкоджені волоски, підживити їх, надати гладкість, еластичність і доглянутий вигляд. Для легкого ефекту кондиціонера маску можна тримати на пасмах 2-3 хвилини, ну, а якщо хочеш домогтися більш інтенсивного відновлення – 20 хвилин або більше.

Esthetic House CP-1 Premium Hair Treatment

Esthetic House CP-1 Premium Hair Treatment

Прекрасно збалансований склад Esthetic House CP-1 Premium Hair Treatment здатний воскресити навіть дуже пошкоджені та зіпсовані локони. Формула маски багатюща — в ній є колаген, кератин, рослинні протеїни, цераміди, амінокислоти, гідролізований шовк, натуральні олії (жожоба, мигдалю, ши), а також цитрусова і гіалуронова кислота. Ударна доза активних компонентів ефективно відновлює пасма, живить їх і робить слухняними, і з кожним застосуванням стан волосся стає все кращим.

Додаткові засоби

Назва Тип продукту Країна Активні компоненти
Masil 9 Protein Perfume Silk Balm Незмивний бальзам Південна Корея – 9 рослинних протеїнів;

– кератин.

Olaplex Bond Smoother Reparative Styling Creme №6 Крем для стайлінгу та догляду США – олії кокоса і виноградних кісточок;

– рослинні протеїни.

Paul Mitchell Color Care Color Protect Locking Spray Спрей США – пантенол;

– екстракт водоростей;

– УФ-фільтри.

Masil 9 Protein Perfume Silk Balm

Masil 9 Protein Perfume Silk Balm

Шукаєш класний незмивний бальзам, який «прокачає» зовнішній вигляд твоїх пасом і додасть їм сили? Придивися до Masil 9 Protein Perfume Silk Balm. Комплекс із 9 протеїнів (сої, пшениці, бавовни), колаген, кератин, гідролізований шовк і гіалуронова кислота зміцнюють волосся, роблять його м’якшим і блискучішим. Продукт також має легкий приємний аромат і захищає локони від впливу навколишнього середовища.

Цікаво на тему: Незмивний догляд для волосся: ТОП-17 продуктів

Olaplex Bond Smoother Reparative Styling Creme №6

Olaplex Bond Smoother Reparative Styling Creme №6

Чи може стайлінговий засіб забезпечити ефективний догляд за пошкодженим фарбуванням або термічною обробкою волоссям? Може, якщо йдеться про Olaplex Bond Smoother Reparative Styling Creme №6. Засіб являє собою крем для укладки, який зберігає зачіску гладкою і фіксує її до 72 годин. А комплекс натуральних олій (кокоса, виноградних кісточок), рослинні протеїни, екстракт камелії та алое сприяють регенерації локонів, зволожують, «склеюють» розкриті лусочки та посічені кінчики, надаючи гладкість і доглянутий вигляд.

Paul Mitchell Color Care Color Protect Locking Spray

Paul Mitchell Color Care Color Protect Locking Spray

Ефективну реконструкцію та збереження кольору забезпечить спрей Paul Mitchell Color Care Color Protect Locking Spray. Збагачений екстрактами водоростей, жожоба, імбиру, соняшнику, алое і розмарину, пантенолом і молочною кислотою, засіб створює невидимий щит на волоссі й водночас зволожує, зміцнює та не обтяжує. Приємний бонус — спрей нівелює вплив на локони жорсткої водопровідної води та УФ-променів.

Замість висновку хочеться побажати, щоб ти ніколи не стикалася з проблемою невдалого фарбування і необхідністю реанімувати свої розкішні пасма після нього. Адже найкращий гарант їхнього здорового вигляду не в знаннях, як відновити волосся, а у відсутності потреби в цій дії.

Читай також:

29 Березня / 2024 Волосся

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті