Причини випадіння волосся та як з цим боротися

Гарне, густе і здорове волосся – мрія кожної дівчини. Напевно, буде складно порахувати кількість різних доглядальних засобів, які застосовуються для досягнення бажаного результату. Шампуні, маски, скраби, сироватки, олії – все йде в хід. І це правильно, адже догляд має бути комплексним, але іноді, що б ви не робили, волосся починає активно випадати. У такі моменти здається, що мрія про красиве і густе волосся так і залишиться мрією. 

Час читання: 3 хвилин та чашка зеленого чаю ☕

статья доступна на русском языке

Алопеція

Але не варто впадати у відчай, у цій статті ми й поговоримо про причини випадіння волосся (алопеції), як швидко виправити ситуацію і як надалі уникнути появи цієї проблеми. А детально розібратися в цьому питанні нам допоможуть фахівці бренду Biotrade, які передали експертний матеріал для статті.

Основні причини випадіння волосся

Спираючись на дані Американської академії дерматології (ААД), втрата 50-100 волосин на день є нормою для більшості жінок і чоловіків. У середньому в дорослої людини на голові налічується від 100 000 до 150 000 волосин. Тому, якщо ви помітили, що на подушці або щітці залишається багато волосків, не варто надто хвилюватися. Це скоріше є нормою. 

Волоси на щітці

В кожної волосини є свій життєвий цикл, який має три фази:

  1. Анаген – активний ріст, який триває приблизно від двох до восьми років.
  2. Катаген – перехідна стадія від фази росту (анагена) до фази спокою (телогена). Її тривалість становить від двох до трьох тижнів.
  3. Телоген – фаза спокою або випадіння. Триває вона від двох до трьох місяців, після чого волосся випадає, а нове починає рости, проходячи всі ті ж етапи.

Оскільки волоски починають свій ріст у різний період, ви не зможете помітити їхньої критичної втрати. Незалежно від життєвого циклу на шкірі голови завжди росте близько 90% волосся.

Причини випадіння волосся

В деяких випадках поява алопеції може бути наслідком ряду причин:

  • вагітність;
  • стрес;
  • дефіцит вітамінів і мікроелементів;
  • гормональний збій;
  • прийом ліків;
  • різка зміна маси тіла;
  • соматичні, інфекційні та інші захворювання.

Якими б не були причини та тригери випадіння волосся, як правило, проблему можна виявити на початковому етапі й запобігти її посиленню.

EVA y Viber

Перші ознаки випадіння волосся

А якщо виявлених проблем більше? Перші ознаки випадіння волосся можуть проявлятися різними способами. Як стверджують в ААД, ви можете помітити:

  • поява невеликої залисини, яка повільно зростає;
  • лінія росту волосся не така чітка, як була раніше;
  • зменшився об’єм волосся;
  • волосся випадає цілими пасмами;
  • спостерігається випадання вій, волосся з брів, бороди.

Чи можна за таких ознак розв’язувати проблему косметичними засобами? Можна і потрібно. 

Перші ознаки випадіння волосся

7 порад, які допоможуть запобігти випадінню волосся

Лікування слід призначати після визначення причини. Однак існує низка рекомендацій, які дадуть можливість зберегти красу й об’єм ваших локонів незалежно від будь-яких чинників: 

1. Перегляньте раціон. Для повноцінної роботи організму і виконання всіх його важливих функцій потрібні різні поживні речовини. Одне з досліджень показало, що споживання сирих овочів і свіжої зелені (петрушка, базилік і салатне листя) знижує ризик виникнення андрогенної алопеції (облисіння за жіночим або чоловічим типом). Також не забувайте про важливість білка, адже він є основним будівельним матеріалом в організмі. Навіть волосяні фолікули складаються з білка – кератину. Тому обов’язково доповніть своє меню яйцями, горіхами, бобовими, рибою і морепродуктами, птицею, а також молочними продуктами. І ще один важливий пункт – пийте достатньо води.

Раціон харчування при випадінні волосся

2. Приймайте вітамінно-мінеральні комплекси. На жаль, сповна заповнити запас поживних речовин не завжди вдається. В результаті волосяні фолікули не отримують достатнього підживлення, що і призводить до алопеції. Важливими для волосся нутрієнтами виступають: вітаміни А, В, С і D, залізо, селен, цинк, біотин, поліненасичені жирні кислоти.

Цікаво по темі: Найкращі вітаміни від випадіння волосся

Вітаміни при випадінні волосся

3. Ретельно вибирайте засоби для догляду за локонами. В ідеалі шампунь, бальзам-кондиціонер або маска для волосся не повинні мати в складі агресивних компонентів. Також вибирайте шампунь строго під тип шкіри голови – для жирної, нормальної та сухої. Таким чином ви не загострите проблему. Також, маючи проблему з втратою волосся, потрібно обирати засоби, які допоможуть у її вирішенні, але про це поговоримо трохи пізніше. 

Шампунь при випадінні волосся

4. Скраб і пілінг – ваші помічники. Очищення шкіри голови від відмерлих клітин – один із найважливіших етапів догляду. Новим волоскам буде простіше прорости.

Цікаво по темі: Догляд за шкірою голови від А до Я

Скраб при випадінні волосся

5. Робіть масаж голови. Він дасть можливість поліпшити кровообіг і активізувати ріст волосся.

Масаж голови при випадінні волосся

6. Утримайтеся від агресивних процедур. Фен, бігуді, вирівнювач та інші стайлери стануть додатковим стресом. Пересушуючи локони та шкіру голови, вони можуть лише посилити вже наявну проблему.

Агресивні процедури при випадінні волосся

7. Дайте своїм локонам більше свободи. Якщо у вас спостерігається сильне випадіння волосся, рекомендуємо відмовитися від низки зачісок (хвости, пучки, коси). Туго натягнуте волосся з великою ймовірністю просто-таки випаде. 

Зачіски при випадінні волосся

Якщо волосся тривалий час не відновлює свій ріст, зверніться за консультацією до трихолога.

Що радять фахівці компанії BIOTRADE

Оскільки ми вже встигли торкнутися теми доглядових засобів для волосся, які здатні ефективно боротися з проблемою, вважаємо за важливе зупинитися на ній трохи детальніше. 

У боротьбі з випадінням волосся відмінно себе зарекомендувала лінійка Sebomax HR Anti-Hair Loss від болгарського бренду дерматокосметики Biotrade. Засоби не маскують, а вирішують проблему:

  1. Мають терапевтичну дію, а значить для досягнення помітного ефекту потрібно не менше 3 місяців лікування.
  2. Зменшують випадіння волосся до 60% через 3 місяці.
  3. Стимулюють понад 38 000 знову відрослих волосків протягом 180 днів.

Поради фахівців при випадінні волосся

Комплекс Sebomax стимулює ріст волосся і зміцнює коріння, таким чином зменшує його випадання і збільшує густоту. Цей приголомшливий ефект досягається завдяки унікальному надпотужному активу Baicapil, який містить у собі компоненти трьох рослин: екстракту коріння шоломниці байкальської, зародків сої та пшениці. 

Використовуйте в комплексі три засоби, щоб досягти помітного і вражаючого результату:

Biotrade Sebomax HR Anti-Hair Loss

Засоби м’яко очищають і балансують шкіру голови, не містять подразників, не обтяжують волосся та не роблять його жирним. У складі відсутні сульфати, парабени й силікон, що робить догляд більш делікатним і м’яким.

Нехай волосся радує вас здоров’ям, красою і бажаним виглядом. А якщо вам сподобалася стаття, обов’язково поставте їй вподобайку.

 

Читайте також:

4 Січня / 2023 Волосся

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *