Як позбавитися темних кіл довкола очей

Шкіра довкола очей надзвичайно ніжна та тонка, тут зосереджено багато судин та нервових закінчень. Додайте ще й активну міміку цієї області — і отримаєте вкрай чутливу шкіру, яка потребує дбайливого догляду, зволоження та захисту. Тож як правильно доглядати за шкірою довкола очей, щоб уникнути темних кіл, читайте в новій статті від EVA Blog.

Темні довкола очей: причини появи

  • Генетична схильність — найголовніша причина появи темних кіл. І якщо у ваших рідних спостерігається таке ж явище, скоріш за все, у вас просто дуже тонка шкіра або виражена гіперпігментація в цій зоні. Тоді вам варто обрати спеціальний засіб для повік, що допоможе трохи освітлити їх.
  • Неправильний спосіб життя: недосипання, тривале сидіння за комп’ютером, малорухомий спосіб життя, неправильне харчування, шкідливі звички — все це відображується на нашій зовнішності, в тому числі й на стані шкіри довкола очей. Якщо ви помічаєте, що кола стають менш помітними під час відпустки або на вихідних, певно, варто шукати причину в способі життя.

  • Тонка шкіра довкола очей, через яку просвічуються кровоносні судини — ще одна поширена причина появи темних кіл. Щоб освітлити їх, використовуйте зволожуючі креми та гелі, що покращують кровообіг та роблять шкіру більш пружною й еластичною.
  • Пігментація найчастіше виражається в темних колах коричневого кольору. Якщо у вас саме такі, обов’язково захищайте шкіру довкола очей від впливу сонця не лише влітку, але і в будь-яку іншу пору року.

Серед інших причин появи темних кіл також називають алергічні реакції, зниження рівня гемоглобіну в крові, нестачу вітаміну С та інші медичні проблеми. Тож якщо жодна з перелічених причин вас не стосується, зверніться до лікаря, щоб зробити нескладні обстеження й виявити справжню причину появи темних кіл у цій області.

Які засоби обрати для догляду за шкірою довкола очей

Ретельно доглядати за шкірою у цій зоні радять починати з 25 років, адже саме в цей час активізуються процеси старіння шкіри. Це зовсім не означає, що у 25 років вам варто чекати на появу зморшок! У цьому віці ви лише закладаєте фундамент своєї подальшої краси й молодості, а результат ваших старань буде помітним у більш зрілому віці.

25–30 років

Взимку дівчатам найкраще користуватися легким кремом для шкіри довкола очей, таким як MAY face 25+: регулярне використання цього засобу уповільнює процес старіння, дбайливо зволожує її, захищає, усуває набряки й темні кола. А для літа добре підходять гелеподібні засоби, наприклад, гель ZIAJA: він сприяє зменшенню темних кіл, набряків, зволожує шкіру та захищає її від передчасного старіння.

30–40 років

Для віку 30+ гарно підходять засоби для догляду, до складу яких входить гіалуронова кислота. Одним з таких є сироватка Bielenda, що підходить для догляду за шкірою довкола очей, шиї, декольте. Цей засіб попереджає появу нових зморшок, розгладжує наявні, а після регулярного користування ваше обличчя виглядатиме свіжим та підтягнутим.

40–50 років

Якщо в більш ранньому віці догляд за шкірою був направлений здебільшого на профілактику, то у віці після 40 років ви можете починати користуватися всією косметологічною артилерією. У віці 40+ років спробуйте сироватку MAY face «Активне омолодження», яку створено спеціально для зрілої шкіри. Компоненти, що входять до її складу, надають делікатній шкірі довкола очей рівного кольору, а при регулярному використанні висвітлюються темні кола і контури обличчя стають більш пружними.

50+ років

У віці після 50 догляд за шкірою мало чим відрізняється від догляду в 40–50. Різниця полягає лиш у концентрації активних речовин, що входять до складу кремів. Спеціально для жінок у віці після 50 було створено крем OIL INFUSION 50+, а також CLINICAL LIFT 60+. Такі засоби містять рекордну кількість омолоджуючих комплексів, які глибоко проникають у шкіру та зсередини насичують її зволожуючими та омолоджуючими речовинами.

Ще кілька порад

Домашня косметика та процедури — скоріш не самостійний етап догляду, а допоміжний, що може бути ефективним поряд з використанням якісної косметики. Тож щоб усунути темні кола довкола очей, скористайтеся також наступними секретами.

  • Намагайтеся більше та краще спати, частіше гуляти на свіжому повітрі, займіться легким спортом — словом, передивіться свій спосіб життя.
  • Умивайтеся прохолодною водою, протирайте обличчя кубиками льоду — це зміцнить судини, зробить шкіру пружною та допоможе зменшити темні кола.
  • Час від часу користуйся патчами для шкіри довкола очей.
  • Охолоджений огірок наріжте тонкими кільцями та накладіть на очі на 15 хв.
  • Пакетики з завареним чаєм — ще один відомий та ефективний бабусин метод.
  • Використовуйте лагідний засіб для зняття макіяжу, наприклад, молочко МІХА, що створене спеціально для чутливої шкіри.
  • Щоб приховати темні кола довкола очей, скористайтеся консилером.

Правильний та регулярний догляд плюс здорове харчування та спосіб життя допоможуть зменшити прояви темних кіл довкола очей. Тож почніть прямо зараз!

30 Січня / 2018 Догляд за обличчям

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті