Як вибрати й використовувати олії для жирної та проблемної шкіри

Олії є одними з найпопулярніших і затребуваних засобів для догляду за шкірою. Вони добре пом’якшують, зволожують, живлять, підвищують тонус, допомагають підтримувати бар’єрну функцію і здоровий мікробіом епідермісу. Але чи всі олії підходять для жирної та проблемної шкіри? І навіщо взагалі використовувати цей косметичний продукт, якщо себум шкіри й так синтезується в надмірній кількості? Питання із зірочкою…, але ми спробуємо зараз у ньому детально розібратися.

Час читання: 3 хвилини та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

Як вибрати олію для жирної та проблемної шкіри

Що потрібно знати про догляд за жирною і схильною до акне шкірою

Можливо, багатьом це здасться дивним, але все ще є люди, які вважають, що боротися з жирною і проблемною шкірою потрібно шляхом її підсушування. Це груба помилка, яка призводить до зворотного ефекту і ще більше погіршує ситуацію із закупорюванням пор, а також виробництвом шкірного сала.

Шукай EVA Blog в Instagram

Ці типи епідермісу дуже часто страждають від нестачі зволоження, тому організм змушений компенсувати необхідну кількість вологи шляхом активного вироблення себума. Крім цього підвищена продукція шкірного сала пов’язана з нестачею лінолевої кислоти. Через її дефіцит себум стає в’язкішим і липкішим, що і призводить до закупорки пор. Багато натуральних олій містять цю незамінну жирну кислоту, чим допомагають усунути дисбаланс і нормалізувати стан шкіри. Так що ж робити? 

  • Перше, пити достатньо води. 
  • Друге, не боятися зволожувати шкіру косметичними засобами й використовувати для цих цілей олії. 

Можна використовувати олії як окремий продукт, а також у складі кремів, сироваток та іншої доглядової косметики.

Догляд за жирною і схильною до акне шкірою

Так, на жаль, не всі косметичні олії підходять для жирної та проблемної шкіри, оскільки деякі з них можуть бути комедогенними. Але не потрібно хвилюватися, зараз про все розповімо і допоможемо з вибором ідеального б’юті-засобу. 

Цікаво на тему: Комедони: причини появи та як позбутися

ТОП-10 олій, які можна використовувати для жирної та схильної до висипань шкіри

EVA Blog підготував добірку некомедогенних олій з оптимальною кількістю лінолевої кислоти, які ви сміливо можете додати до свого щоденного догляду для шкіри. Ну що, нумо знайомитися?

ТОП-10 олій

Олія шипшини

Запевняємо, ви просто закохаєтесь у неї! Ця олія глибоко зволожує, активізує процеси регенерації, зменшує почервоніння, освітлює і вирівнює тон обличчя, зменшує видимість пігментних плям і постакне, підвищує еластичність, пружність шкіри. Секрет такої широкої дії криється в складі, який включає біоактивну форму вітаміну А та аскорбінову кислоту.

Олія шипшини

Рекомендовані товари:
Органічна олія чилійської шипшини Ikarov Chilean Rosehip
Органічна олія насіння шипшини холодного віджиму The Ordinary 100% Organic Cold-Pressed Rose Hip Seed Oil
Олія шипшини для обличчя Elizavecca Farmer Piggy Rose Hip Oil 100%

Олія жожоба

Максимально легка і схожа за молекулярною структурою на себум нашої шкіри. Ця олія має стати мастхевом у вашому догляді. Вона заспокоює, зменшує почервоніння, пом’якшує, допомагає нормалізувати вироблення шкірного сала і вирівнює тон обличчя. У складі олії жожоба велика кількість вітаміну Е, який є потужним антиоксидантом, що захищає епідерміс від окисного стресу і негативного впливу навколишнього середовища.  Також у ній присутні вітамін А і D, жирні кислоти, хром, мідь, цинк, які живлять і захищають шкіру.

Олія жожоба

Рекомендовані товари:
Натуральна олія жожоба Mayur
Олія жожоба Elizavecca Farmer Piggy Jojoba Oil 100%

Олія виноградних кісточок

У ній міститься вітамін Е і бета-каротин, які беруть участь у регенерації клітин, антиоксидантному захисті та уповільнюють процеси старіння. Крім цього, олію виноградних кісточок широко застосовують для людей з жирною і проблемною шкірою. Вона має протимікробні властивості, зменшує запалення, регулює вироблення себума, вирівнює тон шкіри, допомагає уникнути появи рубців. Цю олію можна використовувати і як профілактику людям, у яких акне в стадії ремісії.

Олія виноградних кісточок

Рекомендовані товари:
Освітлювальна нічна сироватка для обличчя Alqvimia White Light Whitening and Illuminating Night Serum
Бустер для обличчя Dermalogica Daily Skin Health Solar Defense Booster SPF 50
Живильна сироватка для обличчя Revox B77 Just Blend Oil Nourishing Serum

Сквалан

Ця олія підійде абсолютно всім типам шкіри, але власникам жирного і схильного до недосконалостей епідермісу вона зайде на всі 100. Скваланова олія досить легка і добре проникає в пори, де діє на клітинному рівні. Цей продукт пом’якшує, зволожує, підвищує еластичність, має протизапальні властивості та підсилює імунну функцію шкірного покриву, допомагаючи протистояти бактеріям, які стають причиною появи прищів.

Сквалан

Рекомендовані товари:
Скваланова олія The Ordinary 100% Plant-Derived Squalane
Зволожувальна олія сквалана для обличчя та тіла Purito Plainet Squalane Oil
Олія для обличчя та тіла Patricia Ledo Shimmer Oil з шимером

Олія таману

Якщо вам ніколи раніше не доводилося чути про цю олію, ми зараз все розповімо максимально докладно. Добувають її з насіння горіхового дерева таману. Одними з головних переваг продукту, за які його так люблять косметологи, є протизапальний, антибактеріальний і протимікробний ефект. Крім цього, дана косметична олія зволожує, стимулює регенераційні процеси шкіри, захищає від оксидантного стресу, допомагає позбутися гіперпігментації та шрамів від прищів. Такий ефект досягається завдяки великій кількості поживних і зволожувальних жирних кислот, антиоксидантів. У ній також міститься унікальна речовина калофілінова кислота, яка має лікувальний і регенерувальний ефект.

Олія таману

Рекомендовані товари:
Сироватка для обличчя Ed Cosmetics Tamanu Serum з олією таману
Сироватка для обличчя The Organic Pharmacy Skin Rescue Serum
Косметична олія для обличчя та тіла Now Foods Tamanu Oil

Олія чайного дерева

Про її протимікробні та протизапальні властивості відомо абсолютно всім. Мабуть, це одна з найпотужніших олій для проблемної та жирної шкіри. Вона очищає пори, сприяє загоєнню, заспокоює, регулює вироблення себума і робить шкіру чистою.

Олія чайного дерева

Рекомендовані товари:
Сироватка для обличчя The Skin House Pore Control Powder Serum для звуження пор
Сироватка для обличчя Bielenda Green Tea Face Serum Combination Skin з олією чайного дерева
Інтенсивна сироватка для обличчя Cos De Baha Acne Treatment Serum проти акне

Олія насіння коноплі

Зовсім нещодавно олія насіння коноплі була трендовим компонентом доглядової косметики, але багато хто досі сумнівається в її ефективності. І даремно =)

Цей продукт допомагає налагодити вироблення себума, має протизапальний ефект, покращує тон обличчя. Крім цього, в олії насіння конопель міститься велика кількість поживних речовин і антиоксидантів, необхідних для підтримання красивої, здорової та сяйливої шкіри.

Олія насіння коноплі

Рекомендовані товари:
Сироватка для обличчя Revuele Nourishing Oils Hemp Seed Oil з олією насіння конопель
Очищаюча міцелярна вода BIOselect Naturals Micellar Water, з олією конопель
Живильна сироватка для обличчя Lirene ЯЕко з оліями

Олія насіння чорного кмину

Так-так, її, виявляється, використовують не тільки в кулінарії. Ця олія непогано себе зарекомендувала і в косметології. Вона має як антибактеріальні, так і протизапальні властивості, зволожує, живить, заспокоює і відновлює шкіру. А ще олія насіння чорного кмину допомагає позбутися гіперпігментації та слідів від прищів.

Олія насіння чорного кмину

Рекомендовані товари:
Олія для обличчя Fitomed Oil для проблемної шкіри, з саліциловою кислотою та насінням чорного кмину

Арганова олія

Завдяки вмісту вітаміну Е та амінокислот, ця олія зволожує і живить шкірний покрив, чинить антиоксидантну дію. Крім цього, вона допомагає налагодити роботу сальних залоз, дарує шкірі здоровий вигляд, розгладжує дрібні зморшки та підвищує еластичність епідермісу.

Арганова олія

Рекомендовані товари:
Олія для обличчя, шиї та декольте L’Erbolario all’Olio di Argan на основі олії арганії
Гідрофільна олія Bielenda Argan Cleansing Face Oil Sebu Control Complex
Арганова олія для обличчя, тіла та волосся Ikarov Argan Oil

Мигдальна олія

І завершує нашу добірку мигдальна олія. Вона також ідеально підходить людям із жирною та схильною до акне шкірою. Швидко вбирається, не забиває пори, має легку текстуру, нормалізує вироблення себума, допомагає позбутися шрамів постакне. Олія багата на незамінні жирні кислоти, антиоксиданти, вітаміни та мінерали, завдяки яким інтенсивно живить і зволожує шкіру. А ще не можна залишити поза увагою протизапальні та антибактеріальні властивості, адже саме вони відіграють важливу роль у поліпшенні стану епідермісу.

Мигдальна олія

Рекомендовані товари:
Косметична олія для обличчя та тіла Flora Secret Мигдальна
Натуральна олія для обличчя, тіла та волосся Mayur Мигдальна
Органічна косметична олія мигдалю Ikarov Almond Organic Oil

Від яких олій краще відмовитися

А тепер пропонуємо ознайомитися з оліями, які потенційно можуть закупорювати пори. Це зовсім не означає, що у вас одразу почнуться проблеми зі шкірою, але їх краще уникати:

  • олія какао;
  • кокосова;
  • олія зародків пшениці;
  • оливкова;
  • олія авокадо;
  • олія насіння чіа;
  • лляна олія;
  • олія марули;
  • олія моринги.

Від яких олій краще відмовитися

Як правильно використовувати олію для обличчя

Існує одне єдине правило нанесення всіх косметичних продуктів від легких до більш щільних текстур. Виходячи з цього, олію для обличчя потрібно наносити на очищену, тонізовану шкіру після сироватки та крему. Такий підхід дає змогу не перевантажити шкіру і забезпечити їй надходження всіх активних компонентів, що містяться в косметиці. Наносити олію для обличчя можна 1-2 рази на день (вранці та ввечері). Для жирної та схильної до появи висипань шкіри достатньо 1-3 крапель засобу. 

Як правильно використовувати олію для обличчя

Не замінюйте крем олією, це неправильний підхід. Вашому епідермісу потрібні й засоби на водній основі (крем), і олії. Подаруйте своїй шкірі правильний догляд, адже вона дійсно цього варта!

 

Читайте також:

16 Жовтня / 2023 Догляд за обличчям

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті