Зимовий догляд за губами: зберігаємо пружність і попереджаємо сухість

Привабливі та чуттєві, м’які та спокусливі … Якими тільки епітетами не наділяють губи. Вони надихають поетів на романтичні рядки, а закоханих — на палкі визнання. Але є період, коли вони проходять справжні випробування. Взимку, коли обличчя залишається незахищеним від холоду і температурних перепадів, як ніколи важливий якісний і своєчасний догляд. Пропонуємо озброїтися продуктами з обґрунтованим кредитом довіри й взяти до уваги кілька рекомендацій по догляду.

Чому взимку губи потребують особливого догляду?

Тонкий епідерміс і відсутність ліпідного шару роблять губи чутливими до зовнішнього середовища. Піковий період — це несприятливі погодні умови з низькими температурами повітря, снігом і поривчастим вітром. Крім того, опалювальні прилади відчутно висушують повітря в приміщеннях, що стає додатковим фактором стресу для шкіри. Ми всі коли-небудь стикалися з наслідками такого міксу факторів: сухістю, лущенням і, можливо, появою болючих тріщин.

Правила зимового догляду за губами

Основне завдання догляду взимку — захист від морозного повітря і зневоднення. Улюбленої помади, якою б живильною вона не була, зазвичай недостатньо. Тому перед виходом на вулицю рекомендується нанести захисний бальзам із ліпідами, комплексами рослинних олій і вітамінів. Не зайвим використовувати праймер, який зберігає як стійкість кольору, так і вологість дерми.

Косметику для губ варто вибирати зі:

  • зволожувальними речовинами — гіалуроновою кислотою, екстрактом алое;
  • поживними і загоювальними компонентами — вітамінами, колагеном, рослинними протеїнами;
  • гідрофіксаторами й антиоксидантами — гліцерином, керамідами і рослинними оліями;
  • SPF-фактором — і хоча взимку сонце здається менш активним, шкірний покрив як і раніше потребує захисту від ультрафіолетового випромінювання.

Очищення

Губи не мають потових залоз. І це сприяє їх швидкому висиханню. Тому взимку для підтримки гігієни слід застосовувати тільки безлужні засоби. Наприклад, милом користуватися не рекомендується, оскільки воно ще більше висушить шкіру. Також варто подбати, щоб засоби для очищення обличчя із саліциловою кислотою у складі не потрапляли на губи, оскільки вона порушує водний баланс у тканинах. У цей період для очищення чудово підійде лосьйон з оліями і вітамінами, молочко або міцелярна вода.

Порада від EVA Blog. Демакіяж зручно проводити інноваційною пористою губкою — конжаковим спонжем. Він не тільки м’яко і ретельно очистить шкіру, але і забезпечить легкий пілінг. При його відсутності можна скористатися куточком махрового рушника.

Маска

Випускаються в різних форматах:

  • маска-патч — желейні подушечки, просочені рослинними екстрактами, амінокислотами, гіалуроновою кислотою і колагеном;
  • у вигляді бальзамів із комфортною густою і пластичною структурою (переважно нічної дії);
  • маски для губ гелевої консистенції прекрасно розгладжують і дарують охолоджувальний ефект;
  • тканинні — їх склад також збагачений корисними оліями та інноваційними формулами для глибокого живлення.

Незалежно від обраного засобу, регулярний догляд зробить губи м’якішими та спокусливішими, а помада ляже набагато краще.

Відлущування

Пілінг необхідний для глибокого очищення і стимуляції відновлення тканин. Оскільки на губах розташована величезна кількість нервових закінчень, а капіляри знаходяться дуже близько до поверхні, для відлущування краще використовувати спеціальні косметичні продукти. Ідеальний для цього делікатний скраб із цукровими гранулами, оліями жожоба і каріте у складі. Вдало з регенерацією шкіри справляється і засіб із бджолиним воском і екстрактом червоного перцю. Вони творять чудеса, розгладжуючи губи і перетворюючи образ в цілому.

Рекомендується робити пілінг у середньому 1–2 рази на тиждень, а відразу по закінченню процедури наносити зволожувальний бальзам.

Також буде цікаво: «Mr.Scrubber — з любов’ю до вашої шкіри»

Гімнастика

Легкі фізичні вправи додадуть губам тонус і посилять мікроциркуляцію крові. Для гімнастики достатньо кілька хвилин активно посміхатися і гримасувати. Можна, наприклад, витягати губи і відкривати рот, зображуючи рибку. Або висовувати язик якомога далі та через кілька секунд повертати його назад. Як мініфітнес ефективне промовляння голосних звуків із виразною артикуляцією. А також малювання «вісімки» уявним олівцем, затиснутим у роті.

Водний баланс та їжа

Відсутність жирового прошарку сприяє швидкому зневодненню тканин. Губи першими «відчувають» загальну нестачу вологи, тому, крім зовнішнього зволоження, слід подбати про достатнє вживання води. Причому мова йде не про каву, чаї або інші напої, а про чисту воду: здоровій людині щодня рекомендується вживати не менше 1,5 літрів. А при інтенсивних заняттях спортом її кількість варто ще збільшити. Також потрібно подбати про повноцінне і збалансоване харчування. Обов’язково вживати продукти з жирними омега-кислотами — морську рибу, горіхи, авокадо, лляне насіння, кунжутну олію тощо.

Звички

Деякі наші звички негативно впливають на стан тканин, особливо в холодну пору року. Поставте табу на обкушування шкіри, оскільки тонкий епідерміс досить легко пошкоджується, і навіть мікротравми можуть стати причинами запалень. Ба більше, не рекомендується так само позбавлятися від лущень, які вже виникли. Також не варто облизувати губи, перебуваючи на вулиці: завдяки теплу тіла слина миттєво випарується, а епідерміс стає ще сухішим. Замість цього краще періодично зволожувати живильним бальзамом або олією. Звертайте увагу на продукти з вітамінами А, E, C і F, а також аргановою і мигдальною олією в складі, які відмінно захищають від сухості та старіння.

SOS-програма допомоги губам

Сильне пересихання і глибокі тріщини необхідно усувати комплексно, використовуючи маски, олію та бальзами. Відновленню шкірного покриву сприяють протизапальні та регенеруючі компоненти косметичних засобів: пантенол, екстракт ромашки або олія чайного дерева. Багато брендів виділяють продукти SOS в окремі лінійки. Тому можна індивідуально підібрати правильний догляд для захисту губ від морозних вітрів і низьких температур. Залишиться лише насолоджуватися прекрасною порою року, коли природа завмирає і накопичує ресурс для подальшого буйного цвітіння!

Топ засобів для догляду за губами

  • Маска для губ Laneige — пропуск у світ ідеально зволожених губ і бездоганного вигляду помади. Завдяки відлущувальним частинкам і натуральним екстрактам, що уповільнюють процес старіння, реанімує за лічені рази застосування. Продукт, який вже підірвав соціальні мережі позитивними відгуками і оглядами блогерів!
  • Маска Vivienne Sabo — засіб універсального призначення. Вдень може бути використана як зволожувальний бальзам, а ввечері як продукт для глибокого живлення. Чудовий варіант для презенту-компліменту подрузі або колезі з нагоди будь-якого свята!
  • Скраб Lamel поміщений у зручний стік, що гарантує гігієнічне нанесення і рівномірну витрату. Кавово-цукрова суміш м’яко усуває ороговілі частинки, стимулює кровообіг, активізуючи процеси регенерації. Зволоження на фініші дарує кокосова олія.
  • Бальзам APIEU з медом і молоком навіть у найлютіші морози буде на сторожі ваших губ! Може використовуватися як самостійний продукт або як база.
  • Бальзам Carmex має лікувальні властивості, тому швидко приводить «до тями» потріскану шкіру. Натуральні олії та заспокійливі інгредієнти у формулі загоюють, а SPF 15 надійно захищає від ультрафіолету.

Цікаво по темі: «Знайомство з брендом: бальзами для губ Carmex»

Посміхатися зі здоровими губами в сотні разів комфортніше і приємніше — доведено мільйонами жінок. До того ж і приводів для посмішок завжди знайдеться більше, якщо бути впевненою у власній привабливості!

Скраб для губ Lamel Professional Lip Scrub Wow Effect 9 в 1

105.00
Купити

Бальзам для губ APIEU HONEY & MILK LIP BALM Питательный

165.00
Купити

Маска для губ Laneige Lip Sleeping Mask GrapeFruit интенсивно регенерирующая с ароматом грейпфрута

511.00
Купити

Бальзам для губ Carmex Lip Balm Tube Classic Spf 15

79.00
Купити

Маска для губ Vivienne Sabo Lip Mask

210.00
Купити
13 Січня / 2021 Догляд за обличчям

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Vira

    Мені дуже подобається косметичний бренд maybelline користуюся тушшю та помадою хотілось би спробувати підводку для очей

Рекомендовані статті