Lady in red: як вибрати ідеальну червону помаду

Червона помада — не просто один з безлічі тюбиків у жіночій косметичці, а must-have з must-have`ів. Адже вона не тільки про макіяж і стиль, а й про світогляд — багряні губи завжди були символом впевненості, свободи та сміливості заявляти про себе. А в чому ще переваги червоної помади? У тому, що за правильно підібраного відтінку вона пасує абсолютно будь-якій зовнішності.

1-Червона-помада

Так, вибір ідеального червоного — завдання із зірочкою. І якщо ти в пошуках «тієї самої» помади, ми пропонуємо кілька рекомендацій, які допоможуть серед десятків відтінків знайти свій. А ще поділимося хитрощами, як її краще «приручити» для стильного образу, а також шісткою класних продуктів від популярних брендів.

Цікаво на тему: Як рівно нафарбувати губи

Такий різний червоний: розбираємося з температурою кольору

2-Такий-різний-червоний

Відтінки червоного, як і низки інших кольорів (наприклад, зеленого), мають свою температуру, яку також називають підтоном. Як зрозуміти, який вважається холодним, який — теплим і що означає «нейтральний червоний»? Розберімося.

  1. Якщо в червоному проглядаються відтінки синього або фіолетового — це холодний підтон. До них належать такі кольори: ягідний (малиновий, журавлинний), рубіновий, винний, червона фуксія, амарантовий, бургунді, бордо.
  2. У червоному присутній жовтий або помаранчевий пігмент? Безумовно, це теплий колір. Приклади — кораловий, теракот, цегляний, відтінки червоного дерева, томатний.3-Такий-різний-червоний
  3. Нейтральний червоний передбачає відсутність вираженого синього або помаранчевого відтінку. І він вважається універсальним, оскільки пасує до будь-якої зовнішності. До нього належать такі відтінки, як багряний, криваво-червоний, кавуновий. Якщо не знаєш, на чому зупинити свій вибір, сміливо бери класичний нейтральний червоний і не прогадаєш.

Порада: Якщо шукаєш колір, який підкреслить білизну зубів, роби ставку на холодні та нейтральні відтінки. Теплі в деяких випадках можуть давати зворотний ефект.

Вибираємо відтінок під свою зовнішність

4-Вибираємо-відтінок-під-свою-зовнішність

Одна з дуже популярних «інструкцій» з вибору декоративної косметики (до речі, і одягу теж) ґрунтується на підборі за кольоротипом. Ті, які умовно називають за порами року. Однак багато візажистів, колористів та стилістів ставляться до неї з деяким скепсисом, оскільки в ній досить багато нюансів і «чистий» типаж за цією схемою можна зустріти вкрай рідко. А це, зі свого боку, додає плутанини в розуміння «своїх» кольорів.

Цікаво на тему: Правила макіяжу в холодній гамі

Є простіший спосіб визначитися з ідеальним відтінком — за природним підтоном шкіри. Якщо ти його поки що не знаєш, пропонуємо витратити 1 хвилину і визначити його просто у себе вдома.

5-Вибираємо-відтінок-під-свою-зовнішність

Візьми дзеркало і білий аркуш паперу. Підійди до вікна, приклади аркуш до обличчя і вивчи своє відображення. Якщо на тлі паперу шкіра здається рожевою — ти володарка холодного підтону, а якщо ближче до жовтого — теплого. Не виходить визначити, який саме відтінок переважає? Ймовірно, у тебе нейтральний підтон. Але для впевненості можна провести ще один маленький тест. Подивися на своє зап’ястя, а саме — на колір вен. У власниць холодного підтону вони будуть фіолетовими або синіми, а у теплого — ближче до зеленого. Після цих нехитрих маніпуляцій ти зможеш зрозуміти, яка з гам буде для тебе оптимальною.

Шукай EVA Blog в Instagram

Але є ще низка рекомендацій, які пропонують узяти до уваги як підтон шкіри, так і колір волосся та очей, а також те, наскільки загалом контрастна твоя зовнішність. Розглянемо на прикладах:

  • світлошкірим блондинкам з блакитними або сірими очима пасують нетемні холодні відтінки червоного: ягідні, рожеві, фуксія;
  • «теплому» блонду більше підійдуть світлі коралові та цеглясті кольори;
  • русяве волосся, завдяки нейтральному підтону, дає змогу вибирати червону помаду будь-якої гами — наприклад, багряний, рубіновий або томатний;
  • руденьким і золотистим шатенкам варто робити вибір на користь оранжево-червоних і теракотових відтінків середньої насиченості;6-Вибираємо-відтінок-під-свою-зовнішність
  • світлооким брюнеткам можна придивитися до більш насичених холодних кольорів — бурякового і винного;
  • з темним волоссям і карими очима добре поєднуються класичні червоні, а також контрастні відтінки бордового, марсала і бургунді;
  • а власницям смаглявої шкіри варто придивитися до теплих і насичених — глибокого теракотового і кольору червоного дерева.

Важливо розуміти, що перераховані вище приклади — радше рекомендації, ніж те, чого варто дотримуватися беззастережно. Якщо у тебе є настрій надіти помаду кольору бургунді під свій прекрасний золотистий блонд — все у твоїх руках. Адже макіяж — це все ж таки не звід правил, а червоні губи — і поготів. Але якщо хочеться отримати гармонійний look, а ти не впевнена, який відтінок буде найбільш відповідним, лови класний лайфхак, якого нерідко дотримуються селебріті.

Як органічно вписати червоні губи у свой образ

7-Як-органічно-вписати-червоні-губи-у-свой-образ

Погодься, що червона помада — це історія не зовсім на кожен день. Вона все-таки зобов’язує змінити улюблені спортивки на більш елегантні штани або спідницю, рюкзак — на стильну сумку, додати трохи прикрас і все в цьому дусі. А щоб кінцевий образ був більш гармонійним, спробуй підібрати відтінок помади під елемент одягу або аксесуар. Наприклад, під принт на кофті, пояс, сумку або улюблений червоний браслет, який ти частенько «вигулюєш». Це дуже виграшна комбінація, яка дозволить зробити look цілісним і більш стильним.

Цікаво на тему: ТОП образів Анджеліни Джолі: як повторити?

Сатин, глянець або матова — що краще вибрати?

8-Сатин,-глянець-або-матова

Кілька слів про текстури. Матові та стійкі продукти — чудовий вибір для денного образу, особливо коли тобі треба бути впевненою, що помада не буде «з’їдена» після кава-брейку. Але в цьому випадку важливо, щоб шкіра губ була ідеальною — достатньо зволоженою і без лущення.

9-Сатин,-глянець-або-матова

Глянцеві текстури та лаки матимуть кращий вигляд у вечірньому макіяжі — вони надають розкішного блиску, мають яскравіший вигляд і роблять губи візуально пухкішими. Якщо твоя мета — завоювати увагу оточення, то це, безсумнівно, твій вибір. І ще, до речі, глянець на губах — один з ключових трендів макіяжу 2024. Бери на замітку.

Какая помада будет идеальной для тебя?

А сатинові засоби — варіант цілком універсальний. Вони, звісно, не можуть похвалитися високою стійкістю (але це можна виправити, якщо використовувати під помаду олівець в тон або нанести її у два шари, припудривши нижній через паперову серветку), але забезпечують легкий блиск, що дозволяє візуально збільшити губи.

Як використовувати червону помаду, щоб виглядати wow

10-Як-використовувати-червону-помаду

Що не кажи, а червона помада — досить вимоглива штука. Але, якщо її приручити, ніщо інше так круто не перетворить твій образ і не додасть впевненості в собі. Ділимося хитрощами, як створити бездоганний макіяж із багряними губами.

  1. Червона помада зобов’язує мати рівний колір обличчя. Вона, як лакмусовий папір, здатна підсвітити будь-які недоліки шкіри, тому тон, консилер і пудра тобі на допомогу.
  2. Пам’ятай, що червона помада ревнива і прагне бути єдиним акцентом у макіяжі. Тому інші декоративні продукти краще використовувати в нейтральних і світлих тонах.
  3. Подбай про шкіру губ. Якщо є лущення, контрастна помада лише їх підкреслить.11-Як-використовувати-червону-помаду
  4. Якщо ти робиш макіяж губ із чітким контуром, подбай про його бездоганність. Використовуй олівець для промальовування форми в тон помаді та за необхідності виправ нерівності за допомогою консилера.
  5. Сяй і насолоджуйся своїм відображенням у дзеркалі! Ну правда, а для чого ще потрібна червона помада?!

Цікаво на тему: Секрети жіночності: як створити образ у стилі Моніки Беллуччі?

ТОП-6 стильних червоних помад

А ще ми приготували для тебе шістку чудових продуктів для губ з різними текстурами в соковитих червоних відтінках (і деякі здивують своєю різноманітною палітрою), які варті бути у твоїй косметичці.

Lancome L’Absolu Rouge Cream Lipstick

L’Absolu Rouge Cream Lipstick від Lancome поєднує в собі розкішний колір, ніжну кремову текстуру та догляд за губами. Її формула містить олію макадамії та особливу молекулу Pro-Xylane, яка забезпечує ефективне зволоження шкіри. Попри свої властивості, продукт здатний протриматися на губах до 8 годин. А крім універсального кольору 171 Peche Mignon у колекції L’Absolu Rouge є десятки відтінків червоного різної насиченості та підтону для твоїх стильних образів.

Аrmani Lip Power Longwear Lipstick

Якщо шукаєш запаморочливий червоний із теплим підтоном, зверни увагу на Аrmani Lip Power Longwear Lipstick в аристократичному відтінку 405 Sultan. Кремова помада подарує глибокий колір, сатиновий фініш, зволоження і 8-годинну стійкість. Завдяки краплеподібній формі стіка, можна зручно наносити помаду та окреслювати контур, де б ти не знаходилася, а широка палітра відтінків навряд чи дозволить зупинитися на якомусь одному.

Цікаво на тему: Від бюджету до люкса: 20 найкращих помад для губ

Patricia Ledo Velvet Lipstick

Patricia Ledo Velvet Lipstick – комфортний і стійкий декоративний засіб для губ з ефектним матовим фінішем. Завдяки оліям і натуральним воскам у складі, помада легко ковзає по шкірі, зволожує і не пересушує протягом дня. Прохолодний відтінок 06 підкорить серце любительок класичного червоного, а якщо хочеш отримати більш драматичний макіяж, зверни увагу на колір 07.

NYX Smooth Whip Matte Lip Cream

Віддаєш перевагу рідким помадам? Придивись до NYX Smooth Whip Matte Lip Cream. У насиченому нейтрально-холодному відтінку 14 Velvet Robe вона прекрасна для будь-якого відтінку шкіри та волосся. Засіб має вдалу форму аплікатора для комфортного нанесення, дає стійке і рівномірне покриття, а, завдяки оліям ши та какао у складі, живить і захищає шкіру від втрати вологи.

M.A.C Amplified Lipstick

Мабуть, жоден інший бренд не славиться своїми червоними помадами так, як M.A.C. І особливо їх люблять професійні візажисти. Серія Amplified Lipstick практично повністю складається зі стильних червоних відтінків у холодній і теплій гамі — тут точно знайдеться твій ідеальний! А ще її кремова формула доповнена натуральними екстрактами (насіння ячменю, сої та паростків пшениці), які доглядають за губами, загоюють ніжну шкіру і роблять її більш зволоженою.

Pupa Volume

Pupa Volume просто створена для надання об’єму, що особливо актуально для тонких губ. Крім приголомшливої палітри, серед якої неможливо не виділити яскравий ягідний Euphoria Red, помади лінійки мають у складі гіалуронову кислоту та інноваційний компонент Volufiline, який за постійного використання сприяє глибокому зволоженню та збільшенню губ. А ніжна текстура та висока пігментація обов’язково закохають у себе.

Якщо ти все ще вважаєш, що червона помада — це не твоє, відкинь забобони та обов’язково поповни свій beauty-арсенал цим розкішним продуктом. Всього кілька хвилин біля дзеркала і навіть досить скромний монохромний образ заграє по-новому і підкреслить твій природний шарм.

Читай також:

14 Лютого / 2024 Краса

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Юлія Новак

    Супер ❤️Чудова підбірка 💄💋