Як правильно доглядати за губами

Чи достатньо уваги ви приділяєте догляду за губами? Погодьтеся, ми частіше зосереджуємося на б’юті-процедурах для шкіри обличчя і тіла, залишаючи в тіні найвразливішу і найніжнішу шкіру губ. Перепади температури, пориви вітру та інші чинники можуть призвести до сухості й тріщинок, які завдають чимало дискомфорту. Але ніколи не пізно виправити ситуацію!

Час читання: 3 хвилини та бабл ті 🧋

статья доступна на русском языке

Чому губи потребують окремого догляду

Чому губи потребують окремого догляду

Щоб ваші губки були соковитими, красивими та привабливими, потрібно забезпечити їм правильний догляд. Річ у тім, що шкіра на цій ділянці обличчя досить тонка і позбавлена захисного шару. Через відсутність сальних залоз губам складно самостійно утримувати вологу, з цієї ж причини вони більш схильні до впливу зовнішніх чинників, що досить часто і стає причиною появи подразнення, лущення і зневоднення. Тому в арсеналі ваших доглядових засобів завжди має бути спеціальна косметика для губ. Зараз розповім про неї трохи детальніше.

Цікаво на тему: Що робити, якщо дуже обвітрилися руки або губи

Догляд за шкірою губ у домашніх умовах: ТОП must have засобів

З’ясувавши причину, через яку ваші губки потребують окремої б’юті-рутини, давайте трохи заглибимося в підбір засобів для якісного догляду.

Скраб/пілінг

Скраб/пілінг

Один з ключових етапів у догляді за губами – це регулярне скрабування. Завдяки цій процедурі вдається дбайливо і делікатно позбутися ороговілих частинок шкіри, поліпшити мікроциркуляцію крові, активізувати процеси регенерації, а також підвищити проникнення зволожувальних засобів. Після використання скрабу/пілінгу губки будуть ніжними та доглянутими.

Ексфоліацію достатньо проводити 1-2 рази на тиждень, бажано у вечірній час.

Рекомендовані товари:

Крем, олія, бальзам, батер

Крем, олія, бальзам, батер

Головне правило, яким ви повинні керуватися в догляді за шкірою губ – зволоження, зволоження і ще раз зволоження. Бальзами, олії, креми та інші зволожувальні засоби стануть вашими надійними помічниками. Вони створюють захисний бар’єр, утримуючи вологу і запобігаючи її випаровуванню, відновлюють шкіру, захищають від несприятливих зовнішніх чинників, пом’якшують і роблять її здоровою, надаючи привабливого блиску.

Цікаво на тему: Суха або зневоднена шкіра: ТОП-3 сироваток, які допоможуть

Під час вибору обов’язково ознайомтеся зі складом продукту: натуральні олії, гіалуронова кислота і пантенол забезпечать тривале зволоження, а вітамін Е допоможе боротися з впливом вільних радикалів.

Шукай EVA Blog в Instagram

Зволожувальні засоби обов’язково мають бути включені в щоденний догляд. Наносити їх можна регулярно протягом дня, також бажано використовувати перед сном, оскільки саме у вечірній час в організмі запускаються регенераційні процеси.

Рекомендовані товари:

Засоби з SPF

Засоби з SPF

Щооооооо? Невже і для губ потрібно купувати окремі санскріни? У будь-яку пору року, а особливо влітку необхідно захищати шкіру від згубного впливу ультрафіолету. Активна дія сонячних променів може стати причиною появи передчасних ознак старіння, а також зневоднення. Тому не забувайте про бальзами та помади з SPF.

Рекомендовані товари:

Маска

Маска

Секрет ніжних і спокусливих губ полягає в регулярному застосуванні масок. Це справжня міні СПА-процедура. Маски відмінно живлять і зволожують шкіру губ, відновлюючи її природний баланс, допомагають боротися з лущенням і сухістю. Зверніть увагу, що інструкція у різних масок може відрізнятися. Одні з них передбачені для нанесення тільки на чітко визначений час, а інші чудово підійдуть для нічного догляду та використання в якості бальзамів.

Скажу чесно, маски – це один з найкращих засобів для догляду за сухими губами.

Рекомендовані товари:

Патчі

Патчі

Це ще один SOS-засіб, який націлений на швидке зволоження і пом’якшення шкіри губ. Гідрогелеві або тканинні патчі насичені корисними інгредієнтами, які допомагають відновити тонус і еластичність шкіри, покращують її текстуру і сприяють загоєнню. Просто нанесіть їх на губи та почекайте 10-15 хвилин. Ефект приємно порадує – зволожені та соковиті губки, від яких складно відвести погляд.

Рекомендовані товари:

Ще кілька порад наостанок

Ще кілька порад наостанок

Щоб зберегти шкіру губ шовковистою, ніжною і здоровою, потрібно пам’ятати, що крім догляду є ще кілька правил, яких потрібно дотримуватися:

  1. Не облизуйте губи. Коли слина випаровується, поверхня шкіри губ стає ще сухішою, що може призвести до тріщин, неприємного печіння і запалення.
  2. Не кусайте губи. Знаю, це погана звичка, яка переслідує багатьох із нас, і позбутися її іноді вкрай складно. Перед тим, як ви захочете вкотре зробити “кусь”, згадайте, що шкіра губ і без того дуже тонка і ніжна. Навіщо її зайвий раз травмувати?
  3. Пийте достатньо води. Цей важливий фактор безпосередньо впливає на стан ваших губ, робить їх зволоженими та підтримує відновлювальні процеси.
  4. Харчуйтеся правильно. Збалансований раціон забезпечує організм поживними елементами, які вкрай необхідні для підтримки краси та здоров’я.
  5. Знімайте макіяж перед сном. Ваша шкіра завжди має бути чистою. По-перше, деякі помади (матові) мають підсушувальний ефект, а по-друге, дайте шкірі “подихати” і відпочити від макіяжу.

Як бачите, догляд за губами – це дійсно важливий ритуал, який дає змогу зберегти їхню красу, здоров’я і привабливість. А якими засобами ви користуєтеся для догляду за шкірою губ? Напишіть у коментарях.

Читайте також:

4 Вересня / 2023 Догляд за обличчям

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті