Що робити, якщо дуже обвітрилися руки чи губи

Сильний вітер, перепади температури, сонце, стрес, неправильне харчування та низка інших причин можуть негативно позначитися на зовнішньому вигляді шкіри. Особливо чутливими та вразливими зонами вважаються руки та губи. Постійно доводиться боротися з їхньою сухістю, тріщинами й роздратуванням. Іноді це протистояння стає просто нестерпним, особливо в ті моменти, коли вже, здавалося б, перепробував все і позбавився проблеми, але в черговий раз вона знову повертається.

Час читання: 3 хвилини та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

Шукаємо ідеальний засіб для догляду

Як тримати ситуацію під контролем, знає EVA Blog. Ми підготували для вас кілька рекомендацій, які допоможуть не лише швидко відновити шкіру рук та губ, але й запобігти їхньому обвітрюванню. Ну що, підберемо перевірений засіб для догляду?

Що робити, якщо обвітрилися губи

Косметичний засіб для догляду та захисту шкіри губ у багатьох з’являється у сумочці лише в осінньо-зимовий період. І це велика помилка, яка стає причиною появи лущення, болючих тріщинок та дискомфорту. Тому так важливо заздалегідь подбати про те, щоб ваші губи не обвітрювалися і виглядали завжди привабливо. Для цього важливо спочатку розібратися з причинами виникнення проблеми та оперативними способами її вирішення.

Чому обвітрюються губи

Що робити, якщо обвітрилися губи

Шкіра губ може страждати через безліч різних факторів, основними з яких є:

  1. Погода. Найчастіше губи обвітрюються в холодну пору року, коли пориви вітру та низька температура активно впливають на них, до того ж ми рідко прикриваємо цю частину обличчя одягом. В результаті на губах можуть з’явитися тріщини та відчуття печіння. Також не варто недооцінювати літо та весну, адже в цей період підвищується сонячна активність, губи часто пересихають, лущаться та тріскаються.
  2. Звичка облизувати та кусати губи. Як складно іноді позбутися подібних звичок, але треба брати себе в руки. Облизуючи та покусуючи губи, ви додатково травмуєте цю чутливу зону обличчя.
  3. Відсутність правильного догляду. У косметичці завжди має бути засіб для регулярного живлення та зволоження шкіри губ.
  4. Дефіцит вітамінів та жирних кислот Омега-3. Не варто забувати, що нестача поживних речовин безпосередньо позначається на зовнішньому вигляді шкіри, оскільки вона є дзеркалом нашого здоров’я.
  5. Недотримання питного режиму. Шкіра має насичуватися вологою не лише ззовні, а й зсередини. Тому дуже важливо підтримувати водний баланс в організмі.

Лінія магазинів EVA фейсбук

Обвітрилися губи: що робити, чим мазати?

Тепер ми підійшли до найголовнішого питання: що робити, якщо сильно обвітрилися губи. Відновити шкіру можна за допомогою натуральних олій, які можна знайти в будь-якій аптеці. Для цього відмінно підходять лляна, оливкова, мигдальна, кокосова олія, а також олія чайного дерева та виноградної кісточки. Достатньо наносити засіб 2-3 рази на день і ваші губи знову стануть шовковистими.

Чим мазати обвітрені губи

Не варто забувати й про косметичні засоби, які теж чудово справляються з завданням по відновленню губ після обвітрювання.

Маска для губ ABOUT face Lip Sleeping Mask 

Завдяки вітаміну Е і бджолиному воску, що входять до складу вітаміну, вдається досягти інтенсивного зволоження, захисту і живлення шкіри губ. Маска володіє приємним ароматом лісової полуниці та ніжною текстурою. Це те, що потрібно вашим губкам.

Маска для губ ABOUT face Lip Sleeping Mask 

Олія для губ Holika Holika Holi Pop Lip Oil

Позбутися дегідратації та обвітрювання допоможе олія Holi Pop від корейського бренду Holika Holika. Засіб складається з комплексу натуральних компонентів: екстракту меду, олій оливи, солодкого мигдалю та жожоба. Вже після першого нанесення ваші губи стануть шовковистими, гладкими та м’якими.

Бальзам для губ Bielenda Botanical

Улюблений багатьма польський бренд Bielenda створив ідеальний бальзам для губ, який інтенсивно зволожує та запобігає появі сухості та тріщин. До складу засобу входять такі компоненти як олії каріте та кокосу. Вони добре зволожують і живлять шкіру, захищають її від негативного впливу навколишнього середовища, підвищують еластичність та надають ніжного сяйва. Безбарвна текстура бальзаму додає привабливого блиску губам та залишає приємний аромат кокосу.

Бальзам для губ Bielenda Botanical

Цікаво по темі: Вибирай своє: три українських бренди доглядової косметики

Що робити, якщо обвітрилися руки

Не дарма ж кажуть, що саме руки видають вік. Через недостатній або неправильний догляд на них з’являються дрібні зморшки, шкіра на дотик стає грубою. А обвітрений і вчасно не відновлений епідерміс ще більше погіршує ситуацію. EVA Blog знає, як і з цією проблемою можна впоратися максимально швидко.

Що робити, якщо обвітрилися руки

Чому обвітрюються руки

Давайте розберемося, що може вплинути на шкіру рук.

  1. Погода. Від неї нікуди не подітися, тому в холодну пору року не забувайте брати з собою рукавички. Обов’язково слід наносити на руки крем, який збереже ніжну шкіру і попередить її обвітрювання. Це правило слід дотримуватись не тільки в осінньо-зимовий період, адже навесні та влітку, як уже казали, підвищується активність УФ-променів, які сушать шкірний покрив.
  2. Часта обробка антисептиками. Компоненти, що входять до складу таких засобів, сушать шкіру, тому важливо не забувати про зволоження та підтримку оптимального рівня pH шкіри.
  3. Миття рук. Руки мити треба і з цим фактом не посперечаєшся. Щоб мінімізувати сухість шкіри, яка потім швидко обвітрюється, слід вибирати крем-мило з ефектом догляду і не забувати про нанесення крему. До речі, рекомендуємо прочитати нашу статтю про те, як боротися із сухістю шкіри рук ось за цим посиланням.
  4. Неправильний догляд чи його відсутність. Дбати про шкіру рук важливо завжди. Маски, креми та скраби допоможуть швидко відновити стан шкірного покриву.
  5. Порушення режиму харчування та питного режиму. Нестача вітамінів та води в організмі відразу ж дає знати про себе. Шкіра перша подає сигнали про будь-які порушення в роботі організму. Включайте у свій раціон фрукти та овочі, вітамінні комплекси та не забувайте про водний баланс.

Цікаво по темі: Натуральна косметика: особливості та тонкощі вибору

SOS-засоби для рук під час обвітрювання

Для відновлення шкіри рук можна використовувати натуральні олії, сік алое, робити парафінові ванни або маски в домашніх умовах. Всі ці способи допоможуть привести ваші ручки до ладу.

SOS-засоби для рук під час обвітрювання

Крім всіх доглядових процедур в домашніх умовах, у вас обов’язково має бути хороший крем для рук, який допоможе відновити шкірний покрив і захистити його від обвітрювання. Наприклад, можна зупинити свій вибір на наступних засобах:

Регенерувальний та зволожувальний крем для рук Bielenda Skin Helper

Крем Bielenda Skin Helper – мабуть, один із найкращих засобів проти сухості, екземи та подразнення шкірного покриву рук. Засіб має регенерувальні, зволожувальні та антибактеріальні властивості. Крем ніжно пом’якшує загрубілі ділянки шкіри, заспокоює шкіру та добре її зволожує.

Регенерувальний та зволожувальний крем для рук Bielenda Skin Helper

Концентрований крем для рук Neutrogena 

Завдяки концентрованій формулі засобу можна швидко повернути шкірі м’якість та шовковистість, відновити рівень вологи та захистити її від обвітрювання. Попри щільну текстуру засобу, на руках не залишається жирності та плівки. Крем швидко вбирається та підходить для щоденного використання.

Концентрований крем для рук Neutrogena 

Не ігноруйте прості правила догляду за шкірою рук і губ, адже набагато простіше попередити появу тієї чи іншої проблеми, ніж шукати різні шляхи її вирішення.

Читайте також:

7 Квітня / 2022 Догляд за обличчям

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

VISUAL by EVA