Натуральна косметика: особливості та тонкощі вибору

Одним із головних б’юті-трендів останніх років стала натуральна косметика. Флакончиків з позначками «еко», «органік», «веган», «натуральний» на прилавках стало так багато, що настав час розібратися з цими написами. Як завжди, у всіх б’юті-справах нам допомагає асортимент інтернет-магазину EVA.UA.

Що означає натуральна косметика

Натуральна косметика — це засоби по догляду за обличчям, тілом та волоссям, до складу яких входять компоненти природного походження.

На відміну від органічних продуктів, для маркування натуральних засобів немає чітко визначених правил. Тобто кожен виробник, який використовує у своєму виробництві хоча б один натуральний компонент, може називати свою продукцію натуральною. Як і бренд, який використовує 95% натуральних речовин.

Щоб підтвердити натуральність і безпечність складу, відповідність етичним і екологічним вимогам, існують такі міжнародні сертифікати:

  • Ecocert. Від 95% складових природного походження, решта 5% — безпечні зі списку дозволених.
  • ICEA. Стандарт включає багато вимог: від 95% органічних інгредієнтів, великий список заборонених речовин, відсутність тестів на тваринах, біорозкладна упаковка.
  • BDIH — одна із найсуворіших систем гарантії натуральності, яка забороняє ароматизатори та барвники, речовини тваринного походження, продукти нафтопереробки, парафінові оливи, агресивні консерванти.
  • Cosmos Standard. Стандарт органічної косметики, що заохочує екопакування, органічні інгредієнти, безпечні виробничі процеси. Є 5 категорій компонентів з окремими вимогами по кожній.

Не всі натуральні засоби виключають інгредієнти тваринного походження. У них можна зустріти, наприклад, ікру риб, продукти бджільництва, молоко тощо. У цьому їхня відмінність від веган-косметики, яка завжди заснована лише на рослинній сировині.

Виробники, які хочуть запропонувати нам дійсно хороший натуральний продукт, намагаються помістити до нього максимум натуральних і мінімум штучних компонентів. Це антиоксиданти, рослинні олії, екстракти, кислоти, які ефективно доглядають за шкірою й волоссям.

Водночас кілька відсотків у формулі продукту можуть займати безпечні компоненти штучного походження, без яких засіб втратив би свої властивості. Наприклад, щоб змішати олію та воду, можуть використовувати емульгатори. Без них шампунь чи гель для душу просто розшарується, а текстура крему буде неоднорідною.

Читайте також: Знайомство з брендом: догляд від «Яка» на EVA.UA

Деякі інгредієнти натуральної косметики

  • Екстракти рослин: алое, шавлії, ромашки, календули, кропиви.
  • Рослинні олії: мигдалю, оливки, виноградної кісточки, персика, кокоса. Можуть бути основою продукту або додатковим інгредієнтом.
  • Ефірні олії (троянди, лимона, чайного дерева) для додання аромату й корисних властивостей. Деякі ефірні олії працюють як природні консерванти.
  • Вітаміни А, С, Е, пантенол додають косметиці цілющих властивостей.
  • Алантоїн — речовина, що отримується з редьки, кленового листя, буряків, пшеничних паростків, каштана. Допомагає вирівняти тон і рельєф шкіри.
  • Гіалуронова кислота — природна складова нашої шкіри, яка відповідає за гладкість і зволоженість. Буває різних видів і походження. Натуральну гіалуронову кислоту видобувають з пшениці.

Бренди натуральної косметики з EVA.UA

На EVA.UА є окремий розділ, присвячений натуральній косметиці, в якому представлені продукти для догляду за шкірою обличчя й тіла, волоссям, порожниною рота, а також засоби для ванни та душу.

Виробник Melica обіцяє, що вся їхня продукція більш ніж на 95% складається з натуральних речовин, серед яких екстракт меду, кава, ефірні та натуральні олії, вітамін Е, протеїни пшениці. Серед популярних продуктів на EVA.UA — шампуні, кондиціонери, сироватки для волосся, засоби для інтимної гігієни, молочко для тіла. Натуральність складу підтверджена сертифікатами Ecocert, Organic і SIC Global LLP.

Асортимент Organic Kitchen — це засоби з догляду за тілом, до складу яких входять органічні екстракти соковитих фруктів і ягід. Корисні натуральні компоненти не пересушують шкіру і підходять для її очищення і живлення.

Бренд Sante пройшов міжнародну сертифікацію такими еко-організаціями, як BDIH і NaTrue. В асортименті виробника — біо-гелі, які складаються на 98% з компонентів натурального походження.

Як бачите, перейти на натуральний догляд і природну підтримку краси не так складно. Потрібно просто звертати увагу на сертифікацію засобів і читати склад. А якщо вам потрібно більше екотоварів для турботи про себе та оселю, відмінний асортимент знайдете в магазинах EVA та на сайті EVA.UA.

12 Січня / 2022 Волосся

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті