Стрілки: особливості нанесення та вибору форми

Стрілки – це один з найбільш популярних елементів макіяжу. Але в той же час дівчата стикаються з безліччю проблем у процесі їх створення. Які види стрілок підійдуть різній формі очей? Які засоби краще використовувати? І скільки часу піде, щоб нарешті отримати ідеальні стрілки? Відповіді на ці питання допоможе знайти мейкап-артист Ангеліна Холодна. Спеціально для подруг EVA Blog, вона розповість про особливості нанесення різних видів стрілок.

Форму і вид стрілки завжди диктує анатомічна будова ока: наскільки відкриті повіки, форма і посадка очей, відстань між складкою повіки і зовнішнім краєм ока.

1. Класична стрілка

Почнемо з класичної стрілки. Для неї я обрала сатинову підводку Lasting Drama від Maybelline.

Намічаємо контур стрілки тонкою лінією. Проводимо нижню межу хвостика по висхідній лінії нижньої повіки. Макіяж завжди виглядає гармонійно, коли напрямок хвостика стрілки паралельний висхідній лінії брови та лінії виличної западини.

Далі проводимо лінію по краю вій рухомої повіки. Товщина стрілки залежить від того, наскільки повіка відкрита .

Вирівнюємо стрілку по довжині і заповнюємо кольором її центр.

Багато хто думає, що малювати стрілку потрібно одним рухом. Насправді, це варто робити невеликими штрихами, постійно підфарбовуючи, щоб хвостик вийшов у формі трикутника.

Якщо щось пішло не так, завжди можна підправити стрілку тональним засобом за допомогою плоскої кисті.

2. Стрілка між віями

Другий тип стрілок – стрілка між віями.

Вона ідеально підійде власницям навислих повік, жінкам у віці і тим, хто тільки освоює мистецтво макіяжу, адже вона дуже проста у виконанні. Якщо у вас мало часу, але хочеться зробити виразним погляд, то це – ідеальний варіант.

Для виконання стрілки між віями нам потрібен стійкий гелевий олівець, який добре протримається на слизовій. Я використовую олівець для очей Lasting Drama Carbon Matte 800 carbon black від Maybelline.

Профарбовуємо олівцем простір між віями на рухомій повіці. Після чого растушуємо зовнішній куточок пензликом-бочонком невеликого розміру, виводячи стрілку трохи наверх. Це допоможе створити ліфтинг-ефект. Фарбувати простір між віями близько до внутрішнього куточка не варто, щоб олівець не копіювався.

3. Арт-стрілка

Ще один популярний вид підводок – це фломастер або лайнер. За допомогою нього зручно малювати навіть  найнезвичайні стрілки. 

Зараз я покажу як створити креативну арт-стрілку, яка ідеально підійде для вечірки. Створювати її буду за допомогою підводки-фломастера Lamel Professional Eye Color Pen . Така стрілка містить графічні елементи, змінюючи ширину яких можна регулювати насиченість макіяжу і виразність погляду.

 Для початку промальовуємо внутрішній куточок. Робимо лінію по верхній і нижній повіці, створюючи ефект котячого ока.

 Переходимо до промальовування зовнішнього куточка. Намічаємо нижню межу по висхідній лінії до скроні. Додаємо графічний елемент – вигин, який йде від хвостика нижньої частини стрілки по складці рухомої повіки.

У разі, якщо ви десь вийшли за заплановані контури, кисть з тоном, як ластик, витре всі нерівності і помилки при нанесенні підводки.

 

Малювати стрілки може навчитися кожна! Головне – регулярна практика! З вами була Ангеліна Холодна.  До нової зустрічі!

15 Липня / 2019 Краса

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *