Чим відрізняється BB-крем від CC-крему і що з них вибрати

Шукаєш декоративні засоби для обличчя, які одночасно піклуватимуться про твою шкіру? Тоді ця стаття для тебе. Сьогодні поговоримо про класні продукти, які поєднують у собі і догляд, і тональні властивості – про BB- та CC-креми. Що це за засоби, які проблеми вони вирішують і чим відрізняється перший від другого? Розбираймося разом.

Час читання: 3 хвилини та стигле манго

статья доступна на русском языке 

Цікаво по темі: Як обрати ідеальний ВВ-крем?

Що таке BB-крем і в чому його фішка

BB-крем

Абревіатура «ВВ» означає «Blemish Balm» (хоча іноді можна зустріти версію «Beauty Balm»). Тобто, бальзам проти пігментних плям або ж бальзам краси. І назва повністю відповідає тому, що міститься в баночці, адже насамперед BB-крем розробляли, як швидку допомогу для клієнтів косметичних кабінетів і пластичних хірургів.

Завданням засобу було (і залишається) відновлення, захист і догляд за шкірою, особливо після beauty-процедур, але водночас з маскуванням пігментації, почервоніння та інших недосконалостей. Саме тому в складі BB-кремів є багато компонентів, що зволожують, живлять і загоюють – колаген, муцин равлика, гіалуронова кислота, олії, екстракти алое, центелли азіатської та багато інших активних інгредієнтів. Завдяки цьому засіб відмінно підходить власницям сухої, комбінованої та зрілої шкіри.

Шукай EVA Blog в Instagram

Якщо говорити про ступінь пігментації, то сьогодні ці продукти можна умовно поділити на два види:

  • європейські ВВ-креми, яким властива висока концентрація доглядових компонентів, легка текстура і покриття;
  • корейські – більш щільні та пігментовані засоби з високим рівнем захисту від УФ-випромінювання та активними інгредієнтами у складі.

Звісно, серед корейських BB-кремів теж можна знайти невагомі текстури та легке покриття, а в продуктах європейського виробництва – більш щільні та покриваючі, але це скоріш винятки. Тому для того, щоб тобі легше було орієнтуватися, який засіб краще вибрати, можна дотримуватися цієї умовної класифікації.

Цікаво по темі: Як підібрати відтінок тонального крему online?

Який би ВВ-продукт ти не обрала, він матиме пігмент. Ці засоби мають колірну палітру, проте вона значно скромніша, ніж у класичних тональних кремів (зазвичай вони представлені в декількох відтінках), та й ступінь покриття у ВВ буде легшим, ніж у тону. Проте він добре перекриває недосконалості, вирівнює колір і текстуру шкіри та може служити хорошою основою для макіяжу.

ВВ-крем

Щоб перекрити більш помітні нюанси, можна нанести ВВ-крем другим шаром або точково скористатися консилером чи коректором. Усього кілька хвилин і твоя шкіра зволожена, захищена від негативного впливу довкілля, має рівний тон і готова до наступних етапів нанесення макіяжу.

Рекомендовані товари:

Особливості CC-крему

Якщо ВВ – це скоріше тональний засіб з доглядом, то CC-крем – навпаки. Літери «СС» означають «Color Correct», тобто, корекція кольору. Цей продукт здатний злегка вирівняти тон шкіри, надати їй більш доглянутого і здорового вигляду, проте впоратися з помітними недосконалостями йому не під силу.

СС-крем

СС-крем – це засіб із багатим доглядовим складом, який має дуже легку текстуру, схожу на флюїд. Він добре зволожує, допомагає боротися з такими проблемами, як пігментація, запалення і купероз, прекрасно розподіляється і швидко вбирається. Завдяки цьому продукт є класним варіантом на літо для будь-якого типу шкіри, але особливо підійде дівчатам із жирною, комбінованою та проблемною. У складі також можуть бути присутніми УФ-фільтри, проте з нижчим, порівняно з ВВ-кремом, ступенем захисту – в середньому від SPF 5 до SPF 30.

Цікаво по темі: Найкращі тональні креми для жирної шкіри: добірка від EVA Blog

Ще однією особливістю СС-крему є те, що зазвичай спочатку він не має пігменту. Однак в міру розподілу, засіб починає підлаштовуватися під тон шкіри, приховуючи легкі недосконалості, вирівнюючи колір обличчя і текстуру.

Якщо тобі пощастило і у тебе ідеальна шкіра, то такого покриття може бути достатньо для того, щоб стати основою для твого макіяжу. Для більш щільного перекриття використовуй СС-крем, як праймер, наносячи поверх нього більш пігментовані засоби – тон або той же ВВ-крем. Якщо ж ти в принципі не любиш мейкап, то можеш використовувати СС просто як денний крем – з ним твоє обличчя буде виглядати більш свіжим та доглянутим.

Рекомендовані товари:

Що ж обрати: ВВ чи СС?

ВВ-крем

Давай тепер коротко резюмуємо. Якщо ти шукаєш альтернативу своєму тональному засобу з високим SPF-захистом і гарною покривною здатністю, яка водночас буде ефективно зволожувати та захищати твою шкіру, вибирай ВВ-крем. Це чудовий варіант для вікової, сухої та комбінованої шкіри, а також у тому разі, якщо тобі потрібно домогтися щільного маскування постакне, пігментації та інших недосконалостей.

Якщо ти не дуже любиш макіяж або у тебе немає явних недоліків на обличчі, які б ти хотіла приховати, зроби вибір на користь СС-крему. Завдяки невагомій текстурі, він також стане чудовою заміною денного догляду власницям жирної та комбінованої шкіри. СС-крем не приховає всіх нюансів, проте здатний вирівняти тон і приховати текстуру, створюючи вигляд доглянутого сяючого обличчя. Втім, цей засіб може стати і класним праймером для мейкапу.

А яким тональним засобом користуєшся ти? Розкажи в коментарях, який продукт ти використовуєш і чому?

Читай також:

22 Травня / 2023 Краса

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті