Як зробити корейський макіяж очей

Дивлячись на кореянок, не завжди можна визначити їхній вік. Секрет «вічної юності» корейських красунь криється не тільки в ретельному та багатоступеневому догляді за шкірою, а й у правильному макіяжі, який докорінно відрізняється від європейського.

Втім, не можна сказати, що корейський макіяж складний у виконанні і вимагає купи часу, якого вранці і так не вистачає. Досить знати всього кілька лайфхаків, які допоможуть з легкістю створити невагомий східний макіяж. У цій статті пропонуємо познайомитися з тонкощами макіяжу очей у корейському стилі, дізнатися, що таке «aegyo sal» і як зробити корейський макіяж очей.

Час читання: 3 хвилини та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

Мейкап очей у корейському стилі – у чому секрет?

Корейський макіяж очей

Макіяж у Кореї – це завжди про природність, свіжість та молодість. Тут не в пошані агресивний контурінг, контрастні кольори, чіткі лінії та графічні стрілки. Звичайно, якщо ми не говоримо про сценічний образ k-pop-айдолів. У повсякденному житті кореянки прагнуть лише підкреслити природну красу та чистоту шкіри, а не «бойове розфарбування» робити. Тож природність – це перше, про що потрібно пам’ятати, коли хочеш створити макіяж за всіма канонами корейських красунь.

Цікаво по темі: Як визначити форму обличчя та підібрати макіяж?

Наступна особливість полягає в кольоровій палітрі. У денному макіяжі очей кореянок переважають відтінки:

  • рожевого;
  • персикового;
  • бежевого;
  • коричневого;
  • золотистого.

Але для вечірнього макіяжу допустимі більш насичені кольори – ягідний, теракотовий, темно-коричневий. Матовими тінями кореянки зазвичай будують форму майбутнього макіяжу очей, а акценти розставляють сатиновими та шимерними тінями.

Ще один важливий нюанс – ретельне розтушовування. Які б продукти не використовували, сухі або рідкі, створити плавний перехід і розтушувати їх у димку просто необхідно. Особливо це важливо, коли в макіяжі використовується більше 2 відтінків тіней.

«Aegyo sal» – корейський тренд у макіяжі очей

Європейські дівчата докладають багато зусиль, щоб приховати припухлість на нижній повіці – використовують щільні консилери та кольорові коректори, щоб шкіра під очима виглядала ідеальною. У Кореї пішли від зворотного, і замість того, щоб усіма правдами і неправдами маскувати припухлість нижньої повіки, підкреслюють її декоративною косметикою. Така ось хитрість, як визнаний суспільством недолік перетворити на фірмову корейську фішечку.

Корейський макіяж очей

Цей ефект отримав назву «aegyo sal», що перекладається як «посмішка очей». В Азії ця техніка макіяжу вважається милою, адже в «припухлому» погляді є щось юне, відкрите і трохи наївне. Крім цього, такий мейкап допомагає візуально збільшити очі і розкрити погляд, що для азіатських леді – завдання №1, та й для європейських красунь зайвим не буде. Однак варто враховувати, що підкреслюються не ті мішки під очима, з якими ми боремося після безсонної ночі, а тільки лінія нижньої повіки. Про все, що нижче, не зайвим буде подбати за допомогою догляду, а за бажанням деякі недоліки можна приховати декоративною косметикою.

Цікаво по темі: Правила макіяжу у холодній гамі

Як домогтися трендового «aegyo sal» на своїх очах:

  1. Підведи нижню повіку світлими тінями від внутрішнього кута до середини.
  2. Лінію росту нижніх вій та зовнішній куточок можна затемніти підводкою, тінями або олівцем.
  3. Проведи лінію під нижньою повікою тонким коричневим олівцем і ретельно розтушуй її, створюючи тінь.

    @tiktokshop20232 Easy Aegyosal✨️ #makeupuntukpemula #tutorialmakeup #makeuptutorial #aegyosal #douyin #eyelashextensions #makeuptutorial ♬ Tak Ingin Pisah Lagi sped up creammarkie – @͜ᩘ

Як зрозуміти, чи підходить такий макіяж саме тобі? Рекомендуємо просто його повторити. Пам’ятаєш, як ти вчилася виводити стрілочки і з якої спроби знайшла найкращу форму та довжину саме для своїх очей? З «aegyo sal» все теж саме. Тож, якщо ти хочеш досягти більш милого образу за допомогою мейкапу, пограйся з цією технікою, знайди свою ідеальну «посмішку очей» і ти напевно почнеш використовувати її у своєму макіяжі.

4 кроки для ідеального корейського макіяжу очей

Корейський макіяж очей

Від теорії переходимо до практики. Як створити трендовий корейський макіяж очей у 4 етапи?

Крок 1. Підготовка шкіри

Підготовка шкіри – це основа основ будь-якого макіяжу. За замовчуванням мейк наноситься на попередньо очищену, тонізовану та зволожену шкіру, і для тебе це не секрет, тому не будемо особливо на цьому зупинятися. Далі можна нанести тон на все обличчя, включно з повіками, зафіксувати його пудрою, а потім приступати до макіяжу очей. Або ж використовувати базу для тіней, яка надійно зафіксує мейкап на весь день.

Цікаво по темі: Головні тренди макіяжу 2023

Праймер можна використовувати як на чисті повіки, замість тонального засобу, так і поверх нього. Це особливо актуально, якщо колір бази відрізняється від тону. Не забудь злегка припудрити праймер, якщо використовуєш сухі тіні – на вологій поверхні м’яко розтушувати сухий пігмент не вийде.

Рекомендовані продукти:

Крок 2. Нанесення тіней

Корейський макіяж очей

Отже, шкіра підготовлена, з колірною гамою визначилися, саме час наносити тіні. Для нанесення і розтушовування краще використовувати пухнастий пензлик для тіней. Вибери основний колір і створи з його допомогою форму. Опрацюй складку верхньої повіки, опусти колір до зовнішнього та внутрішнього куточків і м’яко відтягни колір у бік скроні. Не забудь промальовувати і нижню повіку – це допоможе візуально збільшити очі.

@motipsbest Korean eye makeup #корея#макияж#koreangirl ♬ оригинальный звук – ૮꒰˵• ﻌ •˵꒱ა

Далі темнішим відтінком затемни зовнішній куточок верхньої та нижньої повіки і добре втушуй його в основний. Використовуючи сатинові тіні, зроби акцент у центрі повік. Нижню повіку можна підкреслити або сатиновими тінями, або просто більш світлим відтінком. За бажанням виділи світлим шимерним відтінком або хайлайтером внутрішній куточок очей.

Рекомендовані продукти:

Крок 3. Підводка та стрілки

Корейський макіяж очей

Графічні, гострі та подовжені стрілки, як у американських Instagram-блогерів – це, звісно, не про корейський макіяж. А ось вивести акуратну м’яку стрілочку темно-коричневим, сірим або чорним – те, що потрібно. Стрілка при цьому може бути спрямована як до скроні, щоб витягнути форму ока, так і «дивитися» вниз, щоб зробити очі візуально більш круглими. Вибирай, якого ефекту ти хочеш досягти у своєму образі.

Цікаво по темі: Модні брови 2023: які форми та кольори будуть у тренді

Якщо ти не любиш стрілки, тоді просто акуратно підведи лінію росту вій і заповни міжвійковий простір чорною або коричневою підводкою, це візуально зробить вії густішими. Але особливо цей крок важливий, якщо ти використовуєш насичені тіні помаранчевого, цегляного, ягідного або інших відтінків червоного – це допоможе уникнути ефекту втомлених або заплаканих очей.

Рекомендовані продукти:

Крок 4. Вії

Корейський макіяж очей

Оскільки природа наділила кореянок короткими та прямими віями, будь-який корейський макіяж очей немислимий без використання щипців для завивки вій. Тому спочатку добре підкрути верхні та нижні вії керлером, а потім використовуй улюблену туш. Нанеси її у 2-3 щедрих шари, а наприкінці обов’язково скористайся щіточкою для розділення вій. І все, трендовий макіяж очей, як у кореянок, готовий.

Рекомендовані продукти:

Як бачиш, макіяж очей у корейському стилі не вимагає супер-навичок і якихось особливих косметичних засобів – для нього все можна знайти в твоїй косметичці. Техніка макіяжу кореянок хоч і розрахована для вузьких очей, але цілком актуальна і для європейських, а це значить, що її варто взяти на замітку і хоча б один раз випробувати на собі.

Читай також:

27 Березня / 2023 Краса

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті