Правила макіяжу у холодній гамі

Макіяж у холодних тонах зовсім не означає, що вам потрібно малювати на вилицях сніжинки, а повіки покривати синіми тінями. Такий макіяж передбачає використання переважно «холодних» відтінків: сніжно-білий, холодний фіолетовий і рожевий, колір фуксії з блакитним підтоном, смарагдовий і колір морської хвилі.

«Холодний» макіяж освіжає, ніби відкриває обличчя, особливо якщо правильно підібрати косметику під тон шкіри. Давайте дізнаємося, якому кольоротипу ідеально підійде макіяж у холодній гамі і які професійні секрети допоможуть зробити його правильно.

Цікаво на тему: Який у вас кольоротип?

Особливості макіяжу в холодних тонах: визначаємо кольоротип

Спочатку визначтеся зі своїм кольоротипом:

Літо. Ви відноситеся до літнього кольоротипу, якщо у вас світла шкіра, у деяких ракурсах видно блакитний або рожевий відлив. Волосся у «літніх» дівчат русяве, дуже світле, ближче до блонду. Очі зазвичай яскраво-зелені, сірі або блакитні, в основному без домішок сірого.

Зима. Ваш кольоротип — зима, якщо ваша шкіра наче порцелянова: світла, матова і не схильна до засмаги. На обличчі виділяються темні брови і вії. Очі холодних відтінків з домішкою сірого: блакитні, сірі, карі або горіхові, сіро-зелені, сіро-блакитні. Зазвичай зимові дівчата — це брюнетки з темним волоссям і яскравими очима.

Осінь. Такий кольоротип має шкіру бежевого відтінку, яка легко засмагає і довго зберігає легкий шоколадний відтінок. Очі карі, горіхові, сірувато-зелені або блакитні. Колір волосся теж теплий: від блонду до темно-русявого.

Весна. Кольоротип схожий на літо. Шкіра світла, але відлив у неї теплий — бежевий або абрикосовий. Очі також світлі, хоча зустрічаються і кароокі дівчата. Волосся світло-русяве, не надто контрастує зі шкірою.

Кольоротип визначається за натуральним кольором волосся. Але якщо ваш природний відтінок кардинально відрізняється від обраного кольору фарбування, то враховуйте це при нанесенні макіяжу.

Читайте також: «Види макіяжу очей та техніка виконання»

Холодний макіяж найбільш органічно виглядає на кольоротипах літо і зима. Його можна носити і кожен день, і на особливий випадок.

Які відтінки використовувати у денному і вечірньому макіяжі

Денний та вечірній макіяж відрізняються інтенсивністю нанесення продуктів. Увечері можна більше виділити очі, взяти яскравішу помаду або нашарувати її.

У макіяжі використовуємо холодні відтінки:

  • синій;
  • рожевий;
  • сірий;
  • зелений;
  • фіолетовий;
  • бежевий.

В певних продуктах буде коричневий (беремо з холодним сірим подтоном) та чорний кольори. Такий яскравий акцент, як червона помада, краще залишити для вечірнього виходу. Також акуратно наносимо рожевий, синій і фіолетовий в денному макіяжі. Не забувайте, що всі складові повинні поєднуватися між собою: якщо очі у вас умовно «холодні», то контуринг і губи теж краще робити в подібних відтінках.

Як підібрати відтінки під колір волосся

Якщо ви обрали дуже яскравий колір волосся для фарбування (синій, червоний, фіолетовий), то визначайте його за критерієм теплий/холодний, враховуйте колір очей і шкіри. Візажисти рекомендують не вибирати тіні під відтінок волосся. У цьому випадку очі будуть зливатися з ним і не вийде зробити акцент.

Читайте також: «Як правильно зробити макіяж брів»

Беріть пігментовані продукти з холодним підтоном! Контуринг може бути на теплій коричневій підкладці або на холодній сірій. Якщо у вас холодний кольоротип, вам більше підійде другий, якщо теплий — перший.

Це стосується і тіней. Перед використанням зробіть свотч на руці, нанесіть продукт, розтушуйте та нашаруйте. Так ви побачите його можливості і зрозумієте, наскільки він вдало виглядає на вашій шкірі.

ТОП макіяж у холодних відтінках з продуктами від EVA Blog

Ми підібрали кращу косметику, яка допоможе зробити ідеальний макіяж у холодній гамі. Також підготували для вас невелику б’юті-інструкцію, як створити яскравий образ.

Найкращі рекомендації для обличчя

Підготуйте обличчя до нанесення тонального засобу. Використовуйте базу під макіяж від Inglot — з нею тон буде рівним, а майбутній образ протримається довше без корекції. Наносимо пальцями, вологим спонжем або пензлем.

Далі нанесіть на праймер тональний крем від Maybelline з матовим фінішем. Ідеально підходить для кольорипів зима і літо. Закріпіть тон за допомогою улюбленої пудри.

Додаємо фінальні штрихи: трохи сяючих рум’ян Patricia Ledo Collection на яблучка. На зону над вилицями, на скроні і під брови — хайлайтер. Він надає обличчю свіжість і натуральне сяйво. Також з його допомогою можна «підсвітити» спинку носа і вигин верхньої губи.

Робимо очі виразнішими

Пропонуємо три палетки на вибір:

  1. Тіні Буржуа від італійського виробника. 8 відтінків, серед яких є і матові, і сатини, і шиммери.
  2. Нюдова палетка Maybelline The Nudes — знахідка для холодного повсякденного макіяжу. У ній 12 відтінків, в тому числі вдалі для холодних кольоротипів: коричневий з сірим підтоном, теракот, темно-сірий. До речі, деякі можна використовувати для малювання контуру.
  3. Палітра від NYX вмістила цілих 16 відтінків. З нею вийде і нюдовий легкий макіяж, і складний вечірній. Щоб проявити яскравість і сяйво на максимум, використовуйте базу під тіні.

Нанесіть на повіку делікатну стрілку за допомогою найтемнішого відтінку палетки або використайте підводку. Підкресліть густоту і колір вій за допомогою туші від Bourjois: ефект подовження, насичений чорний колір і зручна щіточка в двох варіантах для підфарбовування і підкручування.

Читайте також: «Ідеальні тіні для сірих очей»

Готуємо губи до спокуси

Побудуйте форму губ з олівцем Vivienne Sabo Jolies Levres. Для нюдового макіяжу досить розтушувати його пальцем і нанести на губи прозорий бальзам або блиск.

Щоб додати яскравих акцентів, використовуйте помади і тінти. Для холодного макіяжу підходять відтінки рожевого: блиск Butter Gloss від NYX, бежево-рожева помада ЕваVivienne Sabo з ефектом супер-зволоження або рідкий тінт-помада Inglot з оксамитовим фінішем.

Ці відтінки вдало підкреслюють натуральний відтінок губ у холодного кольоротипу. Якщо хочете максимально проявити колір продуктів, наносьте їх на більш темний олівець або поєднуйте різні відтінки помад.

Сміливо експериментуйте з косметикою і кольоровою гамою. Холодний макіяж виграшно виглядає на кольоротипах зима і літо, а правильні продукти роблять нанесення комфортним і швидким.

27 Лютого / 2021 Краса

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *