Види макіяжу очей та техніка виконання

Сьогодні неможливо зробити макіяж, який би виглядав не модно, адже на піку залишається самовираження, а вічно жива класика переживає нове народження. Усе частіше переконуємося, що б’юті-рішення, які, на перший погляд, здавалися неоднозначними, виглядають виграшно. Залишається справа за малим — осягнути ази. Як щодо путівника, який розповість про трендові техніки макіяжу очей? Наш матеріал допоможе розібратися в тонкощах і поповнить б’юті-скарбничку важливими рекомендаціями щодо підбору макіяжу з урахуванням особливостей зовнішності.

Час читання: 3 хвилини та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

макіяж

Особливості макіяжу очей

Усі види макіяжу очей зазвичай поділяють на вечірні та денні. Саме доречність у тому чи іншому випадку грає ключову роль при виборі макіяжу. Другий важливий момент — форма очей. Один і той же прийом передбачає різну техніку виконання на вузьких, мигдалеподібних і круглих очах.

Особливості макіяжу очей

Цікаво по темі: Як скоригувати форму очей: макіяж для невиразної повіки

Смокі айз

Основне завдання цього макіяжу — створити ефект «димчастих» очей, використовуючи плавний перехід між відтінками. Він вважається суто вечірнім, але якщо використовувати теплі та приглушені тони, то можна зробити денний нюдовий мейкап.

Смокі айз

Техніка макіяжу smokey eyes була відома ще цариці Клеопатрі. Зараз такий візаж має кілька інтерпретацій, але завжди вірний своєму принципу — заворожливий ефект томного погляду «димчастих» очей.

Щоб створити смокі айз, візьміть палетку тіней, м’який олівець і кілька пензлів для розтушовування. Також із б’юті-засобів знадобиться чорна туш.

smokey eyes

Цікаво по темі: Пензлі для макіяжу: збираємо найнеобхідніші

Починаємо працювати зі світлим відтінком, розподіляючи його на внутрішній частині повік. Темному кольору відведено зовнішній куточок ока. А з’єднує ці тони середній за інтенсивністю відтінок, який розподіляють спеціальним пензлем на складку повіки. Війковий край можна виділити за допомогою тонкої лінії олівцем. Залишається тільки правильно розтушувати. Саме розтушовка є головною комбінацією в грі з палітрами, оскільки прибирає чіткі межі між кольорами та створює необхідний димчастий ефект.

Шукай EVA Blog в Instagram

Порада від EVA Blog. Для вечірнього смокі айз краще використовувати чорний або металевий відтінок олівця. Його наносять на всю рухому повіку і розтушовують, у результаті виходить підложка під тіні. Цим же олівцем необхідно промальовувати слизову по всьому оку, щоб підкреслити глибину погляду.

Та якщо ви не маєте часу на виконання класичних smokey eyes, то ось вам простіший і швидший варіант:

Котяче око

Візуальне звуження і подовження ока за допомогою стрілки — особливість цієї техніки. Знадобиться підводка, олівець або тіні. Вибираючи ширину і довжину стрілки, враховуємо риси зовнішності:

  • Дівчатам з невеликими очима краще зупинити вибір на об’ємній стрілці, а нижню повіку підкреслити тінями, плавно розтушував їх.
  • Візуально витягнути круглий розріз можна за допомогою вузької стрілки із середини повіки. Нижня повіка підкреслення не вимагає.
  • Незначний акцент на нижній повіці потрібно зробити за допомогою олівця з подальшою розтушовкою власницям вузьких очей, вималювавши широку і витягнуту стрілку на верхній повіці.

Досить сміливо виглядає «котяче око» у кольоровому виконанні. Актриса Крістен Стюарт просто обожнює цей варіант макіяжу, експериментуючи з відтінками та їх комбінаціями.

Котяче око

Стрілки

Класика, яка з нами назавжди, — це макіяж зі стрілками. Вони надають погляду виразності та роблять його свіжішим. Правильно підібрана лінія допомагає не тільки візуально скорегувати форму, а й замаскувати кола або мішки, перемістивши акцент на верхню повіку. Не дарма, стрілки стали візитною карткою багатьох голлівудських зірок. Наприклад, Бейонсе і Кім Кардашьян виходять у світ виключно з підведеними очима.

Стрілки

Стрілки можуть бути широкими або тонкими, короткими або довгими, чорними або кольоровими. Малювати їх потрібно добре заточеним олівцем або підводкою. І не варто забувати, що для кожного типу очей «своя» стрілочка:

  • Щоб підкреслити красу круглих очей, стрілку необхідно злегка розтушувати.
  • З тонкої лінії, розширюючи до зовнішнього кута повіки, потрібно починати промальовувати стрілку дівчатам із вузьким розрізом очей. Необхідно контролювати довжину: хвостик не має виходити за межі ока.
  • Заокруглена стрілка підходить для широко посаджених очей.
  • Якщо куточки повік трохи опущені, постарайтеся підняти хвостик стрілки. Такий прийом допоможе візуально скорегувати форму, зробивши погляд кокетливим.
  • Власницям близько посаджених очей варто зробити відступ від внутрішнього куточка ока, кінчик злегка витягнути до скроні.

Ідеальні стрілки та нафарбовані тушшю густі вії — самий непорушний тандем, який дозволяє підкреслити красу в будь-якій ситуації.

Ідеальні стрілки

Цікаво по темі: «Мейкап зі стрілками: лайфхаки та покрокова інструкція»

Банан

«Банан» — одна з універсальних технік. Виглядає дуже красиво, підходить практично всім, а виконується просто. Висвітлення рухомої повіки та чітка смуга контрастного відтінку із зовнішньої сторони створюють цікаву композицію. Окреслені лінії створюють форму, що нагадує банан.

Техніка макіяжу очей Банан

Петля

Техніка «петля» схожа на техніку «банан». Весь фокус полягає в тому, щоб правильно намалювати петлю вздовж війкового контуру. Її хвіст повинен виходити за зовнішній куточок ока і бути заокругленим у напрямку до складки повіки. Петлю можна робити олівцем або тінями. Щоб промальована лінія лягала рівно, потрібно попередньо припудрити шкіру.

Макіяж підходить для всіх форм, особливо гарно виглядає на очах із навислою складкою повіки. Для денного макіяжу варто вибрати пастельні, спокійні тони, для вечірнього виходу у світ — неонові або металеві пігменти.

Техніка «петля»

 

Техніка макіяжу Петля

Цікаво по темі: Like a rock-star: як зробити макіяж у стилі гранж

Пташка

Техніка дуже схожа на “петлю”, про яку ми розповідали вище. Якщо петельку ми формували тільки на верхній повіці, промалювавши її над складкою і віями. То в техніці “пташка” необхідно підкреслити ще нижню повіку, з’єднавши між собою всі три лінії. Візуально вони нагадуватимуть гусячу лапку (напевно, звідси й пішла назва). Цей вид мейку можна сміливо назвати універсальним і підійде він різним типам очей, оскільки форму “пташки” можна зробити круглою, напівкруглою або витягнутою. З колірною палітрою макіяжу можна теж гратися на свій смак: обирайте бежеві відтінки або більш яскраві. Тут усе залежить від вашого настрою.

Пташка

Яблуко

Це ще одна популярна олівцева техніка, за допомогою якої можна візуально збільшити очі. Але вам не обов’язково потрібно обмежуватися тільки олівцем, можна спокійно використовувати й тіні.  

Яблуко

Головна фішка такого макіяжу – відблиск у центрі повіки. Ваше завдання – нанести тіні/олівець від зовнішнього кута ока до середини верхньої та нижньої повіки. Потім зробіть те ж саме, нанісши косметику від внутрішнього куточка ока. При цьому дуже важливо не зафарбовувати середину повіки. На її центральну частину (нижньої та верхньої повіки) нанесіть сатинові або перламутрові тіні, створюючи ефект відблиску. За бажання можна профарбувати слизову оболонку ока кайалом або додати стрілку. Відтінки тіней мають добре поєднуватися між собою, створюючи цілісну картинку. 

Техніка макіяжу Яблуко

Цікаво по темі: Як зробити макіяж для фотографії на паспорт

Рельєфна техніка

Її вважають однією з найбільш універсальних і простих у виконанні, хоч вона і вимагає багатошаровості. На першому етапі слід нанести базу під тіні. Головне завдання такої техніки — домогтися ефекту натуральності за допомогою м’яких переходів між відтінками. Нанесення чергового шару вимагає делікатної, але тривалої розтушовки. Для цього підходить пензлик із заокругленим кінчиком. Акцент у макіяжі робиться за допомогою темних відтінків на зовнішньому куточку ока і зовнішній складці.

Рельєфна техніка макіяжу

Акварельна техніка

Акварельна техніка використовується в подіумному або фантазійному макіяжі. Її часто застосовують у мейкапі для фотосесій. Професійні візажисти зробили акварельну техніку справжнім проривом у весільних і вечірніх макіяжах. Така популярність обумовлена тим, що акварель завдяки високій пігментації дає насичений колір. Подібного результату складно домогтися за допомогою тіней.

Акварельна техніка макіяжу

Акварельна техніка дуже проста у виконанні:

  • розмочену акварель нюдового кольору або невелику кількість тонального крему розподілити на 2/3 рухомої повіки — від внутрішнього куточка до центру, добре відтушував краї, а також під брову;
  • на зовнішній куточок нанести темну фарбу, змішавши між собою світлий і темний кольори;
  • для закріплення акварелі можна використовувати тіні в тон фарбам. Вдало виглядають комбінації: бежевий з коричневим або сірий з чорним. Між двома основними кольорами можна додати трохи блиску за допомогою тіней із шимером;
  • щоб макіяж був ще більш сяючим, під брову варто нанести хайлайтер.

Акварельна техніка макіяжу

Правильно підбирайте відтінки тіней

Щоб макіяж був максимально вдалим, необхідно правильно підібрати колір тіней або олівця. І тут вкрай важливо враховувати колір очей. EVA Blog підготував невелику шпаргалку, яка допоможе визначитися з колірною гамою для макіяжу:

  1. Для карих очей – ви можете експериментувати абсолютно з будь-якими відтінками тіней: фіолетові, сині, пісочні, коричневі, вугільно-чорні, рожеві тощо. Візажисти не рекомендують використовувати тіні червоного відтінку, оскільки вони можуть надати очам заплаканого вигляду.
  2. Для блакитних очей – гарний вигляд матимуть на очах відтінки помаранчевого кольору (наприклад, теракотові, коричневі), також виграшно підкреслять очі сірі, пісочні, золотисті або бронзові тіні. Ще непоганим варіантом стане попелясто-синій відтінок. 
  3. Для сірих очей – ідеально підкреслити цей колір очей допоможуть тіні сталевих відтінків (сріблястий, крижаний синій) і сіро-блакитні. Ще рекомендуємо придивитися до бежевих, коричневих, мідних і не яскравих фіолетових відтінків.
  4. Для зелених – відтінки зеленого і рожевого, а також коричневі, сливові, баклажанні, лавандові кольори підійдуть найбільше. Якщо хочеться зробити акцент на очі, виберіть тіні цегляного і золотистого відтінку. Буде просто вау!

Правильно підбирайте відтінки тіней

Не бійтеся експериментувати, підбирайте сміливі відтінки тіней і створюйте неймовірно красивий макіяж очей, який допоможе підкреслити їхню красу. Адаптуйте під свою зовнішність різні техніки візажу. А знайти натхнення завжди можна в EVA Blog!

 

Читайте також:

22 Жовтня / 2020 Краса

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Ксенія

    Забули додати схему олівцевої техніки “яблуко”. Суть в тому, щоб нанести Олівець від кутиків очей до середини верхньої та нижньої повіки, при цьому не зафарбовуючи серединку, щоб потім можна було нанести перламутрові тіні. Олівець треба розтушувати на серединці і на краях самої схеми, щоб вийшов ефект тушування. Потім нанести на олівець тіні без перламутру, на розтушовані краї форми нанести світліші відтінки для димчастості, а на серединку додати перламутр. Можна додати в кінці графічну стрілку і профарбувати вії.

  2. Ольга

    Блин, ну почему “АйС”? Айс в транскрипции – это Лед. Дымчатый лед?!? Глаза – это айЗ (на случай, если очень хочется английские слова писать кириллицей).

  3. Світлана

    Хотіла би спробувати відьмочку