Чим відрізняється кайал від звичайного олівця для очей

У наші косметички та кейси професійних візажистів кайал перекочував з Індії та країн Близького Сходу. Сотні років тому цей засіб використовували не лише для ефектного погляду, а й для захисту слизової: від піску та пилу під час піщаних бур, і пересушування від теплого та сухого вітру. До слова, саме тому його використовували не лише жінки, а й чоловіки.

Час читання: 3 хвилини та соковите манго 🥭

статья доступна на русском языке

Сьогодні ж кайал – це must-have для любительок яскравого макіяжу очей, який дає змогу з легкістю змінювати образи під будь-який випадок і настрій. Тож у цьому матеріалі поговоримо про те, у чому фішки цього безумовно вартого уваги продукту, чим він відрізняється від класичних олівців, як користуватися ним і як створювати за його допомогою цікаві макіяжі.

Чим відрізняється кайал від олівця

Олівець vs. кайал – у чому відмінності?

По суті, кайал і звичайний «сухий» олівець об’єднує лише формат і те, що вони обидва застосовуються в макіяжі очей. Насправді ж це різні за характеристиками декоративні продукти. А ось із восковими олівцями у кайалів схожості більше.

Цікаво по темі: Мистецтво збільшення очей за допомогою мейкапу

На відміну від пудрових олівців, кайали мають більш високу пігментацію і жирну текстуру. У їхньому складі часто містяться олії та смоли, які забезпечують засобу м’якість при нанесенні, а також прекрасну передачу кольору. До слова, формула цих косметичних засобів також містить природні антисептики, що робить їхнє використання на слизовій очей безпечним і гіпоалергенним.

Цікаво: Кайали бувають як стійкими, так і мати схильність до розтікання. Це залежить від складу – що більше олій, то безпечніший продукт, але «текучіша» текстура. Якщо ти обрала нестійкий кайал, фіксуй його тінями в тон, і він нікуди не дінеться.

Олівець vs. кайал – у чому відмінності

Завдяки своїй текстурі, кайал може застосовуватися різними способами. З огляду на те, що представлені ці продукти в неймовірному різноманітті кольорів, з ними відкривається величезне поле для beauty-експериментів. Кайал не здатний створювати рівні лінії для чітких стрілок, але для м’якої розтушованої підводки підходить ідеально. Ним же заповнюють «міжвійку» і окреслюють водну лінію – він відмінно тримається на слизовій і робить погляд глибшим. Використовують кайали і як базу для макіяжу очей, а ще для ефектних смокі і яскравих акцентів.

EVA в инстаграм

Щоб розпізнати в дерев’яному або механічному олівці кайал, досить вивчити те, що написано на пакуванні. Якщо потрібен другий варіант, шукай на ньому напис «Kohl» або «Kajal». А якщо ти в пошуках стійкого продукту, зверни увагу на примітки «Waterproof» і «Long Lasting».

Рекомендовані товари:

  • Кайал Chanel Le Crayon Khol у класичному чорному кольорі ідеальний для зухвалих драматичних макіяжів.
  • Стійкий Rimmel Scandal Eyes 24 HR Waterproof Kohl Kajal представлений у широкій палітрі відтінків і допоможе створити стильні смокі.
  • Couleur Caramel Bio Kohl Kajal у форматі стіка – класичний кайал для ефектного макіяжу очей.

Якщо ж подивитися на олівці для очей, то сьогодні їх можна умовно поділити на два види:

Першими зручно створювати чіткі лінії стрілок і графічний контур очей – вони тонкі, не розтікаються, але часто мають слабку пігментацію. Колір в пакуванні та на шкірі може відрізнятися. Наприклад, чорний пудровий олівець на повіці виглядатиме темно-сірим, а насичений зелений – світлішим і трохи акварельним. Їх часто використовують для промальовування форми очей в олівцевій техніці, дублюючи зверху тінями або сухими пігментами.

Олівець vs. кайал – у чому відмінності

Воскові ж за властивостями схожі на кайали – вони створюють м’яку насичену лінію, мають високу стійкість і швидко застигають. Тільки створені гелеві олівці зазвичай на основі воску, а не олій. Працювати з ними потрібно в темпі, оскільки «зрушити» їх після висихання без міцелярної води (а то й гідрофілки) неможливо. Кайали в цьому плані зручніші, оскільки вони повільніше фіксуються і дають більше часу на корекцію. На пакуванны найчастіше позначається, як «Gel Eyeliner» або «Gel Crayon», і вони також бувають «Waterproof» і «Long Lasting».

Рекомендовані товари:

  • М’які пігментовані олівці GlamBee Love To Love Delight у соковитій літній гамі просто створені для креативних look’ів.
  • Глибокий синій, коричневий або чорний – обирай, яка ти сьогодні з Dior Eyeliner Waterproof.
  • Багатство відтінків NYX Professional Makeup Slim Eye Pencil дозволять бути різною щодня.

Як використовувати кайал у макіяжі

Які мейки можна робити за допомогою кайала? Ох, варіантів його використання стільки, що з вибором техніки проблем точно не буде. До речі, ці рекомендації застосовні і для воскових олівців (не пудрових), тому можна брати на замітку для обох засобів.

Говорячи про макіяж очей, мається на увазі, що твоя шкіра вже заздалегідь підготовлена. На повіки вже нанесено тон/консилер/праймер (потрібне підкреслити) і зафіксовано пудрою. Усе, тепер можемо братися до створення образу, а разом із ним – і твого настрою.

Підводка міжвійкового простору та слизової оболонки

Це, мабуть, історичне призначення кайалів. Завдяки гіпоалергенному натуральному складу вони підходять навіть для чутливих очей, а їхній стійкості можна позаздрити. Обведи ним контур за ростом вій, заповни «міжвійку» і підведи слизову – твій погляд підкорить сотні сердець. Попередньо на повіку можна нанести тіні. А поки кайал не застиг, жорстким скошеним пензлем можна відвести до скронь хвостик стрілочки.

Як використовувати кайал у макіяжі

Для цієї техніки зовсім не обов’язково брати насичений чорний – такий варіант гарний для вечірнього образу. У денному макіяжі м’якший вигляд має коричневий або сірий, ну, а для креативного мейку можна використовувати сміливіші відтінки: фіолетовий, зелений, синій, бронзовий, марсала.

Яскраві акценти

Якщо у тебе мало часу, але хочеться створити ефектний мейкап, кайал тобі в цьому допоможе. Зроби свій звичний макіяж верхньої повіки улюбленою декоративною косметикою і намалюй лайнером стрілку. Профарбуй слизову і нижню повіку контрастним металізованим кайалом (синім, зеленим, бронзовим або золотистим) і отримаєш ошатний мейк за мінімум зусиль.

Цікаво по темі: Види макіяжу очей і техніка виконання

Насичені смокі-айз

Кайал може стати основою для запаморочливих смокі. І ти вільна вибирати будь-який відтінок під настрій або подію. Нанеси кайал на всю рухому повіку, розтушуй його трохи вище складки та злегка відведи до скронь, вибудовуючи форму макіяжу. Зверху можеш посилити колір і зафіксувати тінями в тон і обов’язково створи димку сухим продуктом на тон світліше.

Насичені смокі-айз

Якщо використовуєш складні кольори, можна взяти кілька розтушовувальних відтінків, щоб м’яко відвести його «в шкіру». Тепер чорним кайалом заповни міжвійковий простір, окресли слизову і зроби акуратну стрілку (якщо робиш кольорові смокі). Профарбуй вії і готово!

Розтушована стрілка

Це чудовий варіант макіяжу на кожен день. Профарбуй «міжвійку», підкресли кайалом лінію росту верхніх вій і виведи коротку і вгодовану стрілочку до скронь. Тепер візьми скошений пензлик або аплікатор (ними часто доповнюються кайали і олівці зі зворотного боку) і надай стрілці потрібну форму. Завдяки тому, що ти будеш відтягувати пігмент пензлем, хвостик буде більш плавним і м’яким. До речі, за таким же принципом можна створити макіяж зі зворотною стрілкою, тобто, на нижній повіці.

База для макіяжу очей

База для макіяжу очей

Кайал також може стати першокласним праймером і поглибити колір на повіках. Головне правило – працювати з ним потрібно впевнено і досить швидко, адже поки він не застиг, його можна розтушувати або підкоригувати форму. Нанеси білий кайал на рухому повіку, розтушуй і нанеси зверху будь-які кольорові тіні – так ти отримаєш насиченіший і яскравіший макіяж. Якщо зробити підкладку чорною, вийде класна основа для вечірнього образу. Або вибери кайал під колір тіней, щоб передати яскравість на 100%. Цей трюк відмінно працює з неоновими відтінками – тандем з кольорової підкладки та сухого пігменту допоможе тобі створити трендовий інстаграмний look.

Вражає? А то! Один продукт – безліч варіантів використання. Ідеальний засіб для капсульної косметички!

А ти вже знайома з кайалами? Які мейки ти робиш з його допомогою? Як завжди, будемо раді бачити тебе в коментарях!

Читайте також:

 

27 Червня / 2023 Макіяж

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *