Міцелярна вода: правила вибору

Властива француженкам легкість у всіх життєвих питаннях знайшла відображення й у виборі засобу для очищення, який сьогодні є практично у кожної третьої жінки на туалетному столику. Йдеться про міцелярну воду. Її історія почалася у Франції з догляду за ніжною дитячою і чутливою шкірою, схильної до алергії. Популярність продукту визначила успіх і змусила виробників удосконалити його склад. І сьогодні цей інноваційний продукт твердо тримає свої позиції в рейтингу засобів для очищення шкіри. З його допомогою можна освіжити обличчя, делікатно очистити шкіру від забруднень і стійкого макіяжу. Є тільки два важливих нюанси. Вибір міцелярної води зумовлюється урахуванням типу шкіри, а ефективність — дотриманням основних правил по застосуванню. Саме про це поговоримо в деталях.

А що всередині? Вибір міцелярної води за складом

Основний компонент цього косметичного засобу — вода, до складу якої додані частинки для інтенсивного очищення. Називаються вони міцели. Це мікроскопічні поверхнево-активні речовини (ПАР) кулястої форми з «хвостиками». Жиророзчинні загострені гідрофоби активно притягують і пов’язують шкірний жир. А закруглені гідрофільні кінці діють аналогічно воді, забезпечуючи відчуття м’якості і чистоти.

Міцелярна вода безпечна для шкіри, оскільки зберігає природний гідроліпідний баланс і не пошкоджує її структуру. Правильно підібраний засіб зазвичай не залишає відчуття сухості та стягнутості, тому прекрасно підходить для частого використання.

З урахуванням того, який з компонентів взято за основу, розрізняють такі види:

  • На основі неіногенних ПАР. Так звана хімія «зеленого» походження зазвичай містить рослинні компоненти. Вона відмінно видаляє забруднення та ороговілі частинки шкіри. А також має властивості звужувати пори і мінімізувати вироблення шкірного сала.
  • На основі полоксамерів. Ці штучні речовини відрізняються безпечністю, не подразнюють шкірні покриви і не вимагають змивання. Дуже добре підходять для делікатного догляду за сухою і чутливою шкірою.
  • На основі поліетіленгліколей. Діє не так страхітливо, як звучить. Нешкідливі інгредієнти сприяють якісному очищенню дерми. Однак їх високий вміст у продукті може провокувати сухість. Вердикт: читати маркування на етикетці — це не тільки бути законослухняним б’юті-користувачем, а й другом власному здоров’ю.

Варто зазначити, що обличчя потребує очищення навіть при відсутності макіяжу. Інакше запускається ланцюжок реакцій: скупчений протягом дня бруд на шкірі закорковує пори. Це, своєю чергою, призводить до появи подразнень і висипань різної етіології. Також міцелярку рекомендується використовувати вранці перед нанесенням косметики перед тонізацією. І після фізичних навантажень, щоб позбутися від результатів активного потовиділення.

Також буде цікаво: «Огляд топових тонерів для обличчя»

Вибір міцелярної води залежно від типу шкіри

Як і інша косметика для догляду, міцелярна вода вибирається індивідуально. До її складу додаються різні мінерали, олії та екстракти, які є ідеальними для одного типу шкіри, але категорично можуть не підійти іншому. Крім типу шкіри при виборі враховується і вікова категорія.

Завдяки м’якому складу засіб, як правило, не викликає подразнень слизової, тому може використовуватися дівчатами, які носять контактні лінзи.

При виборі беремо за орієнтир особливості шкіри:

Цікаво по темі: «Сила цинку і гіалуронової кислоти на захист вашої шкіри: топ засобів від Mixa»

Основні правила використання міцелярної води

Головне питання більшості покупців міцелярки: змивати чи ні? Деякі вважають, що краще скористатися водою або протерти шкіру тоніком. Інші наполягають на благотворному впливі засобу на шкіру і повній відсутності шкоди. Дерматологи ж радять неодмінно дотримуватися рекомендацій виробника, а також враховувати індивідуальні особливості організму. Так, якщо засіб залишає відчуття стягнутості або липкості, краще змити його теплою водою.

Процедура очищення з міцелярною водою:

  1. Струсити флакон і нанести невелику кількість засобу на ватний тампон або диск.
  2. М’яко протерти обличчя, рухаючись згідно масажних ліній.
  3. При необхідності повторити очищення, поки диск не залишиться зовсім чистим.
  4. Для видалення косметики з очей на 5–10 секунд притиснути змочений диск до повік і провести від внутрішнього до зовнішнього куточка ока.
  5. При використанні засобу, що вимагає змивання, умитися теплою водою.
  6. На очищене обличчя після тонізації нанести звичний доглядальний засіб для живлення і зволоження.

Важливо: під час очищення не варто занадто терти шкіру. На складних ділянках, наприклад на повіках, достатньо трохи довше потримати диск. Після чого макіяж легко видаляється одним плавним рухом.

Міцелярною водою можна користуватися регулярно, а значить — однозначно варто підібрати свій продукт. Він точно буде № 1 у вашому тревел-кейсі, який берете із собою у подорожі. Тим більше що більшість виробників виготовляють мініверсії улюблених засобів, які, до речі, можна використовувати як тестери на ефективність.

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
4 Жовтня / 2021 Догляд за обличчям
17 Лютого / 2023 Догляд за обличчям
0-Що-таке-дрон-косметика-і-навіщо-вона-потрібна
29 Листопада / 2023 Догляд за обличчям