Як користуватися праймером, щоб зберегти стійкість макіяжу

Праймери мають багато різних функцій, та найголовніше — вони подовжують стійкість макіяжу, заповнюють нерівності шкіри й надають їй бездоганну гладкість. Є зволожувальні з вологим фінішем, матуючі для жирного типу, мерехтливі з хайлайт-ефектом. Як користуватися праймером, чим вони відрізняються та як обрати свій ідеальний продукт, дізнайтеся з б’юті-досьє від EVA Blog .

Що таке праймер для обличчя

Праймер — це проміжний етап між зволожуючим кремом і тональним засобом. Утім, іноді можна обійтися й без тональника, використавши один лише праймер. Цей продукт — справжній мастхев для вечірнього макіяжу, коли потрібно зберегти його на весь вечір або навіть усю ніч.

Читайте також: Макіяж для вечірки: знайдіть свій рівень сміливості

Види та принцип дії праймерів

Здається, що вони можуть все: вирівняти, розгладити, поліпшити тон, надати сяйво, приховати розширені пори.

  1. Матуючі — найкращий вибір для власниць жирної шкіри з широкими порами.
  2. Сяючі — освіжають тон і приховують тьмяність обличчя.
  3. Коригувальні — це кольорові засоби:
  • фіолетовий приховує пігментацію й жовтизну;
  • персиковий освіжає відтінок обличчя;
  • зелений маскує почервоніння;
  • жовтий перекриває темні кола під очима.
  1. Зволожувальні — вирівнюють мікрорельєф і доглядають за шкірою.
  2. Антивікові — з доглядальними властивостями. Часто містять силікони, які не дозволяють декоративній косметиці осідати в зморшках.

Читайте також: Рейтинг найкращих засобів для звуження пор

Який праймер обрати

Щоб цей б’юті-засіб виправдав усі очікування, його треба підбирати залежно від свого типу шкіри.

Для нормальної добре підходять праймери, що вирівнюють (з силіконом або без нього) та доглядають. Можна спробувати бази з мерехтінням, сонцезахистом тощо.

Суха шкіра вимагає турботи та найкраще реагує на засоби, до складу яких входять пом’якшувальні та зволожувальні компоненти.

Для жирної ідеальні засоби, які матують та не дозволять косметиці скочуватися й розтікатися. Силікони у їхньому складі приховують розширені пори, надають матовість. Якщо ваша шкіра комбінована, використовуйте праймер для жирного типу й наносьте його лише на Т-зону.

Для проблемної гарні коригувальні праймери. Вони не виліковують акне, зате допомагають замаскувати почервоніння та тьмяність.

Власницям зрілої шкіри підходять зволожувальні засоби з антивіковими компонентами. Уникайте мерехтливих частинок, які можуть підкреслити зморшки, а краще візьміть базу з силіконом, що маскує їх.

Для чутливої шукайте праймер із заспокійливими інгредієнтами, наприклад, екстрактом алое. А якщо є почервоніння, приховайте їх під зеленою базою. І, звісно, перед першим використанням не забудьте зробити тест на алергію.

Правила нанесення праймера для обличчя

Хороший макіяж завжди починається з базового догляду. Після вмивання протираємо обличчя тоніком і наносимо денний зволожувальний крем. Коли засіб вбереться, переходимо до праймера. З ним важливо не перестаратися: якщо використовувати надто багато засобу, він може скататися та спрацювати не так, як потрібно. Оптимальна кількість — приблизно горошина.

Власницям змішаної чи проблемної шкіри бажано мати під рукою кілька засобів: для зволоження, матування, коригування недосконалостей. Для повік теж добре використовувати окрему базу.

Далі чекаємо кілька хвилин, щоб праймер встиг увібратися й застигнути, та накладаємо інші декоративні засоби: консилер, тональний крем, пудру, скульптор, рум’яна.

Читайте також:

Рейтинг найкращих праймерів за версією EVA Blog

Зараз цей продукт є у більшості брендів. Матуючий знайдете в асортименті GOSH, зволожувальний — у Max Factor і Maybelline NY, зелений проти почервонінь — у Catrice. А NYX випустили цікавий праймер для фіксації глітерів. І, звичайно, універсальні, що розгладжують і доглядають, — такі є у Bourjois, Inglot, Lamel.

Матуюча основа під макіяж GOSH X-Ceptional Wear робить шкіру оксамитовою, доповнює базовий догляд вітамінами та зволоженням. До того ж у цього продукту багата палітра відтінків, щоб ви могли дібрати відповідний колір та уникнути ефекту маски.

Вітамінний праймер Bourjois Healthy Mix. Наносити його — суцільне задоволення. Все завдяки легкому фруктовому аромату та комфортній текстурі, яка освіжає, маскує недосконалості й доглядає за шкірою.

Активно зволожуючий Max Factor Miracle Prep Primer Illuminating + Hydrating дбайливо доглядає та надає шкірі шовковистість. А ще — вирівнює мікрорельєф і створює бездоганно матовий фініш завдяки еластомерам, що входять до його складу.

Універсальний праймер Lamel Professional Insta Serum Primer — унікальний продукт, котрий уміє все. Зменшує жирний блиск і регулює виділення себума. Живить і захищає від пересушування. Вирівнює текстуру та подовжує стійкість макіяжу.

Зволожувальний Maybelline New York Face Studio Prime доглядає, розгладжує та не обтяжує — так що ділянки сухості й лущення стають зовсім непомітними. Справжній порятунок для мейку сухої шкіри.

Праймер проти почервонінь Catrice Prime And Fine Anti-Red Primer — це база з пігментами зеленого кольору, що найкраще перекривають червоний. Покладіть її лише на ділянки з недосконалостями, дайте пару хвилин подіяти, а потім перекрийте тональним засобом.

Праймер для глітеру NYX Professional Makeup Glitter Primer Glip. Універсальний засіб для обличчя й тіла, що допомагає закріпити блискітки та посилити їхнє сяяння. Щоб отримати найкращий ефект, глітер наносимо відразу на базу, не чекаючи її висихання.

Бувають також основи під макіяж, призначені для ніжної області повік. Ось два цікавих варіанти з різною текстурою — рідкою та кремоподібною.

Рідкий праймер для повік Inglot EYE SHADOW KEEPER ідеально розгладжує, в результаті чого декоративна косметика лягає рівно та більш насичено, ніж зазвичай. Полегшує розтушовку, не дає тіням обсипатися, а олівцю — скочуватися.

Кремоподібна база під тіні Inglot Eye Makeup Base робить шкіру гладкою, а макіяж очей — яскравим і насиченим. З цим засобом легко зробити ідеальну розтушовку. Приємний бонус — делікатний догляд з вітаміном Е.

Читайте також: Більше блиску! Робимо трендовий новорічний макіяж з глітерами

Наступне відео розширить ваші знання в тому, як правильно підібрати і наносити праймер:

Дрібні зморшки, рубці, розширені пори й інші недосконалості просто зникають з лиця завдяки хорошому праймеру. Тож якщо ви ще не встигли познайомитися, він просто зобов’язаний оселитися у вашій косметичці.

Основа под макияж GOSH X-Ceptional Wear

505.00
Купити

Увлажняющий праймер для лица Maybelline New York Face Studio Prime 50

178.00
Купити

Праймер для лица Lamel Professional Insta Serum Primer

72.00
Купити

База под тени Inglot Eye Makeup Base

399.00
Купити

Праймер для век Inglot EYE SHADOW KEEPER

555.00
Купити

Праймер для лица Max Factor Miracle Prep Primer Illuminating + Hydrating активное увлажнение

245.00
Купити

Праймер для лица Catrice Prime And Fine Anti-Red Primer против покраснений

188.00
Купити

Праймер для лица Bourjois Healthy Mix Витаминное сияние, против следов усталости, с витаминным миксом

281.00
Купити
15 Січня / 2021 Краса

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Галина

    Найкраща косметика

  2. Юлия

    Обожаю ету косметику!очень полезная статья, спасибо!

VISUAL by EVA