Зміцнюємо нігті в домашніх умовах

Манікюр — один з ефективних жіночих способів відновлення душевної гармонії. Під час процедур можна ненадовго втекти від реальності, посягаючи справжній дзен. У догляді за руками важлива не скільки естетична складова покриття, скільки підтримка здоров’я шкіри, кутикули та нігтьової пластини. Навіть невелике розшарування здатне зіпсувати ідеальний образ, а значить і настрій. Говоримо про альтернативи салонним процедурам — зміцнення нігтів за допомогою простих процедур вдома та косметичних продуктів.

Чому нігті ослабли і стали ламкими?

Серед поширених причин ослаблення і розшаровування нігтьової пластини:

  1. Нестача вітамінів та інших цінних речовин в організмі.
  2. Різкі перепади температур і неправильне підпилювання нігтів.
  3. «Втома» від занадто довгого періоду носіння гель-лаку.
  4. Механічні ушкодження або вплив хімічних речовин.
  5. Неправильна технологія зняття покриття або акрилового нарощування.

Крім ослаблення пластини, ці фактори можуть призвести до втрати природного блиску і появи завусениць.

Перший крок до зміцнення: правильне живлення нігтів

Стан нігтів здебільшого залежить від збалансованості харчування. Важливо, щоб раціон був різноманітним: з достатнім вмістом білків, жирів і вітамінів. На вашому столі обов’язково повинні бути риба, яйця, горіхи, бобові, овочі і фрукти. І, звичайно, не можна забувати про воду. Адже зневоднення нігтьової пластини — одна з поширених причин ламкості.

Також у зміцненні нігтів важливо пам’ятати про зовнішнє живлення. Створити справжнє диво можуть гігієнічні процедури з використанням підручних інгредієнтів і якісних косметичних засобів.

Зміцнювальні ванночки для нігтів

Для їх проведення необхідно, щоб нігті були без лаку або іншого покриття. Обов’язково додайте ці прості рецепти собі до нотаток. Вони допоможуть у комплексі з б’юті-засобами у розв’язанні проблеми.

Молочна ванночка

Процедура ефективно поповнює нестачу кальцію. Незбиране молоко потрібно нагріти до теплого стану й опустити в нього пальці рук на 20–30 хвилин. Усього тиждень щоденних процедур покаже значне поліпшення стану нігтів.

Трав’яний відвар

Засіб готується із сушених аптечних рослин: ромашки, звіробою, кропиви, календули. Одну столову ложку суміші трав заливають склянкою окропу. Остудивши відвар до кімнатної температури, занурюють пальці на 20–30 хвилин. Процедуру можна чергувати з молочною ванночкою.

Косметичний віск

Процедура для гладкості, глибокого живлення і запобігання задирок, які часто є наслідком сухості кутикули. Для її проведення можна придбати віск для нігтів або використовувати парафін і пилку-бафф. Засіб розтоплюється на водяній бані і наноситься на нігтьову пластину. Далі м’якою стороною інструменту ніготь ламінується протягом 30–60 секунд. Для кращого ефекту рекомендується одягти рукавички на ніч або хоча б на 2–3 години. Після зняття сухою серветкою «ламінаційної суміші» наносять живильний крем. М’якість і зволоження помітно відразу!

Цікаво по темі: «Як продовжити життя манікюру»

Олія для кутикули: панацея від сухості або фінальна точка сеансу манікюру?

Виконуючи догляд за нігтями в домашніх умовах, багато дівчат забувають про необхідність окремо зволожити кутикулу. А дарма! Адже спеціально розроблені олії прекрасно пом’якшують і зволожують шкіру, насичуючи її живильними речовинами. Саме здоровий вигляд визначає доглянутість.

До складу засобів для кутикули входять ефірні олії, мінерали, вітаміни та екстракти рослин. Олію рекомендовано наносити не тільки після покриття нігтів лаком, але і регулярно перед сном, виконуючи легкий масаж пальців рук. Засіб відмінно поглинається шкірою. А масажні рухи покращують циркуляцію крові і проникнення цінних мікроелементів. Крім того, олія забезпечує пом’якшувальну дію, сприяє інтенсивній регенерації клітин. Усе це дарує відчуття комфорту, допомагаючи повернути нігтям втрачену силу, блиск і красу.

Поради по догляду за ламкими і крихкими нігтями

Ослаблені нігті потребують особливого підходу. Візьміть за звичку кілька простих рекомендацій.

  • Мити руки теплою водою. Занадто гаряча або холодна вода негативно впливає на стан шкіри і нігтів.
  • Не відрощувати занадто довгі нігті. Це може стати додатковим фактором ламкості.
  • Підпилювати нігті від краю до центру пластини. Рухи в різних напрямках здатні привести до розшарування.
  • Не використовувати металеву пилочку. Віддати перевагу дрібнозернистій скляній або керамічній, які діють м’яко і дбайливо.
  • Хоча б на час давати рукам «відпочити» від акрилового і гель-лакового манікюру. Краще обрати традиційний лак або обмежитися базою.
  • Застосовувати спеціальну базу для манікюру. Вона захищає, зміцнює і вирівнює нігтьову пластину.
  • Як альтернативу традиційному манікюру можна розглянути зміцнювальні лаки. Вони запобігають розшаруванню і роблять нігті міцнішими.
  • При наявності гель-лаку знімати його тільки спеціальними засобами. Ні в якому разі не зривати покриття механічним способом.
  • Регулярно користуватися засобами для догляду рук. М’яко масажувати нігтьову пластину і кутикулу.
  • Одягати гумові рукавички під час побутових прибирань, а в холодну пору року носити рукавиці.

ТОП засобів для зміцнення нігтів від EVA Blog

Наш матеріал був би неповним, якби за кадром залишилися дійсно ефективні б’юті-продукти. У сучасному темпі життя їх використання економить час, забезпечуючи належний догляд.

Засіб для зміцнення нігтів Relouis Golden Hard — золото, яке дарує сяйво здоров’ям. Цей продукт за короткий термін реанімує пошкоджені нігті. Відновлення та відбілювання пластини відбувається завдяки натуральному колоїдному золоту і запатентованій формулі. Еталон зміцнення, гідний вашої уваги!

Олія для нігтів LovEcOil Біо 3 в 1 — натуральний склад із максимальною концентрацією корисних елементів. Мультифункціональний продукт зручний у використанні і швидкий на результат. За що по праву оцінений багатьма нейл-майстрами.

LCF Інтенсивний догляд — продукт із високим вмістом кальцію, який працює зсередини. Можна використовувати як базу перед нанесенням лаку. Усього місяць регулярного використання, і нігті знову стануть міцними.

Бальзам Biotrade Cosmeceuticals Maxi Balm Nails відмінно підійде для чутливої шкіри під час домашніх спа-процедур. Продукт усуває розшарування і ламкість, запобігає появі грибка. Ідеально підходить для відновлення після тривалого носіння гелевих нігтів.

Лак Belweder — німецький стандарт зміцнення. Кремній і екстракт коралів, що містяться у формулі, регенерують тонку пластину шляхом проникнення і заповнення пошкоджених ділянок. Лак достатньо наносити раз у п’ять днів, щоб забезпечити і належний зовнішній вигляд (виходить світлий напівматовий тон), і ефективне зміцнення.

Доглянуті руки — це показник любові до самої себе, який додає +200% до впевненості і шарму. Перевірено не одним поколінням чарівних леді!

Масло для ногтей LovEcOil Био 3 в 1: укрепление и рост ногтей, размягчение кутикулы

149.00
Купити

Средство для ногтей LCF Интенсивный уход Укрепления ногтевой пластины

35.00
Купити

Лак для укрепления ногтей Belweder с кремнием и экстрактом кораллов

170.00
Купити

Бальзам для ногтей и кутикулы Biotrade Cosmeceuticals Maxi Balm Nails

251.00
Купити

Средство для укрепления ногтей Relouis Golden Hard

100.00
Купити
20 Листопада / 2020 Краса

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *