Оніхолізис — недосконалість нігтів, що стала трендом TikTok

TikTok це не тільки кумедні відео. Ця соціальна мережа поступово стає все більш пізнавальною. Тепер там багато контенту про те, як доглядати за собою правильно з турботою про здоров’я. Так, зараз користувачі активно обговорюють таку нігтьову недосконалість, як оніхолізис. Відповідний хештег, #onycholysis, у липні 2023 року мав понад 55 млн переглядів.

Час читання: 3 хвилини та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

Оніхолізис на руках

Розміщені під цим хештегом відео аж ніяк не гламурні, адже йдеться про відділення нігтя від м’яких тканин, від так званого ложа. Однак це актуальні відео, адже дана естетична проблема зустрічається нерідко, почасти через поширення домашнього манікюру, що потребує полімеризації. Пам’ятайте: правильно підібрати лампу для сушіння складу і правильно користуватися нею не так-то просто. Неправильні дії цілком можуть призвести до оніхолізису. Втім, це захворювання, патологічний стан виникає з різних причин. Нумо розбиратися.

EVA y Viber

Що таке оніхолізис?

Слово грецьке, “оніх” означає “ніготь”, а “лізис” можна перекласти як “від’єднання”. Ще одне значення “розірвання шлюбу”. Ніготь і шкіра під ним точно мають у горі й у радості бути разом, але трапляється, що вони розходяться. Взагалі, нормально, що кінчик, тобто вільний край, піднятий над шкірою. Погано, коли порожнеча починає йти далі.

Що таке оніхолізис?

Зазвичай це не супроводжується болем, але функціональність певною мірою обмежує, не кажучи про непривабливість. Щоб не запустити процес, слід пам’ятати, що його частими супутниками є:

  • потовщення нігтьової пластини;
  • незвичайна межа між світлим краєм і основною рожевою частиною;
  • колірні зміни в бік сірих, жовтих, зелених, білих або фіолетових відтінків;
  • вм’ятини, ямки, розщеплення та інші деформації.

Зазвичай оніхолізис вражає не всі нігті, а тільки 1 або 2. Найчастіше з’являється на безіменному пальці. Але жоден інший не застрахований, зокрема пальці ніг.

Оніхолізис на ногах

Цікаво на тему: Шкода гель-лаку для нігтів: міф чи правда?

Як лікується оніхолізис

Нанесення декоративних засобів на ніготь з оніхолізисом точно не сприяє швидкому усуненню проблеми, а ось косметика для догляду з натуральними ефірними оліями допомагає загоєнню. Можна порекомендувати олію для лікування оніхолізису NailsOfTheDay. Вона не тільки підживлює, а й служить профілактикою грибків завдяки складу з ефірами.

Як лікується оніхолізис

Зазвичай патологія протікає без болю і проходить спонтанно, як і виникає. Щоб прискорити одужання, головне намагатися тримати ніготь сухим. Річ у тім, що намокання порожнього простору між ним і шкірою провокує розвиток грибка. Також краще намагатися тримати пластину короткою, а якщо вона нарощена відрізати штучну частину до натуральної. Саме відрізати, а не знімати, оскільки використання рідини з ацетоном і застосування пушерів не відрізняється делікатністю.

Натуральний манікюр

Якщо оніхолізис спричиняє неприємні відчуття і виникають побоювання, що сам собою він не пройде, потрібно звернутися до лікаря. Іноді ця патологія є симптомом псоріазу, гіпертиреозу, анемії, деяких інфекцій. Недарма нігті називають дзеркалом здоров’я. Та все ж у паніку впадати не варто, а краще пригадати, чи не травмувалися нещодавно пальці або, можливо, був зроблений непрофесійний манікюр.

Цікаво на тему: Зміцнюємо нігті в домашніх умовах

Оніхолізис унаслідок домашнього манікюру

Сьогодні дуже популярно робити самостійне нарощування нігтів, шелаки й лампи для сушіння продаються всюди. Особливо великий асортимент у магазині STALEKS SHOP & SERVICE. Там є фільтри, що дають змогу грамотно здійснювати вибір. Користуйтеся ними, адже важливо підбирати лампи та матеріали, які добре взаємодіють один з одним. Що довше твердне лак, то довше хімічні речовини залишаються активними, підвищуючи ризик виникнення алергічних реакцій, які призводять, зокрема, до оніхолізису.

Оніхолізис унаслідок домашнього манікюру

Робити манікюр собі не погано, але професійний підхід потрібен і тут. Зокрема, варто уникати спокуси маскувати оніхолізис декором, нарощуванням. Це здатне викликати подразнення оголеного нігтьового ложа. Манікюр за цієї проблеми має бути мінімальним: лагідне підстригання, бажано без попереднього розпарювання. Нагадаємо, що в разі оніхолізису зайвий раз мочити уражений ніготь не рекомендується. А також не рекомендується чистити його гострими предметами.

Спокій і позитивний настрій як правило, це весь рецепт.

 

Читайте також:

16 Жовтня / 2023 Краса

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Надія

    Мені дуже подобається косметика, особливо подобається підкреслювати очі та губи, хочу спробувати щось нове, дякую за такий туторіал ❤️))
    Дуже хотілось би виграти цей набір, а взагалі ви найкращі✨✨

Рекомендовані статті